Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ Α.Ε. ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ β’ ΤΗΝ 28η ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

114 5992
Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κύριέ μοι, κύριε
Ιερώνυμε, Πρόεδρε της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,
 Σεβασμιώτατοι άγιοι Συνοδικοί Σύνεδροι, Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι άγιοι Αδελφοί, εύκαιρον είναι να αναφωνήσωμεν από καρδίας μετά του υμνογράφου: «Σήμερον η χάρις του Αγίου Πνεύματος ημάς συνήγαγεν» εις τον περικαλλή τούτον Ι. Ναόν του Αποστόλου των Εθνών Παύλου του Χριστοκήρυκος

ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.

 114 5946
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και όπως αρμόζει στον Μεγάλο Απόστολό μας, τον ένδοξο Ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας και Πολιούχο Κορίνθου, τον φωτιστή της  Ελλάδος και ολοκλήρου της Οικουμένης Άγιο Παύλο, εορτάστηκε κι’ εφέτος η μνήμη Του στον Καθεδρικό Ι. Ναό, που τιμάται στο όνομα Του, στην Κόρινθο.
Το απόγευμα και ώρα 19:00 με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο καθιερωμένος πλέον Μέγας Συνοδικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων 2017

logo-dimou-summer-2017 Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων 2017 
  Δείτε το Πρόγραμμα



Με επιτυχία οι αγώνες ξιφασκίας παίδων-κορασίδων και εφήβων-νεανίδων στα Σαρανταπηχιώτικα

 http://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/items/cache/f225425ad4e97f603b376b8125383fae_XL.jpg
Ένα μοναδικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές που παρευρέθησαν στην πλατεία Σαρανταπηχιωτίκων, την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017. Τους αγώνες ξιφασκίας παίδων-κορασίδων και εφήβων-νεανίδων. 
Μια σπουδαία διοργάνωση υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Συνολικά 40 αθλητές, από έξι σωματεία, από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν και συναγωνίστηκαν κάτω από το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Υπερβολικές οι αναφορές ΜΜΕ με το θέμα της εμφάνισης μεδουσών στον Κορινθιακό


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει ότι σχετικώς με το θέμα της εμφάνισης μεδουσών στον Κορινθιακό, οι αναφορές στο φαινόμενο από είναι ΜΜΕ συχνά υπερβολικές. Και η τελευταία αναφορά τηλεοπτικού σταθμού δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Από την αρχή του καλοκαιριού οι τσούχτρες έχουν εμφανιστεί σποραδικά στις παραλίες μας και δεν έχουν σημειωθεί –παρά ίσως ελάχιστα – περιστατικά επαφής με λουόμενους.

Κλιματιζόμενες αίθουσες λόγω καύσωνα στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι

http://www.destaola.com/wp-content/uploads/2017/04/image22.jpg
Από το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ανακοινώνεται ότι: 
Αντιμετώπιση του ΚαύσωναΣτο πλαίσιο της πολιτικής σχεδίασης εκτάκτων αναγκών και προκειμένου να αντιμετωπιστούν χωρίς προβλήματα από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της περιοχής μας, οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έχει μεριμνήσει για τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου & στο Δημοτικό Κατάστημα Δερβενίου ως αίθουσες υποδοχής και φιλοξενίας κοινού, από τις 09:00 έως τις 20:00.
Οι χώροι είναι άριστα κλιματιζόμενοι και θα είναι στην διάθεση των συνδημοτών μας που δεν έχουν κλιματισμό στην κατοικία τους.
Προστατευτικά μέτρα για τον Καύσωνα
 

Postbank: Ίδρυση «Greek International Desk» στη Σόφια για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων



https://ebanking.eurobank.gr/ebanking/images/logo.png
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην ίδρυση ενός νέου κόμβου εξυπηρέτησης ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Βουλγαρίας, μέσω των υπηρεσιών του «Greek International Desk», προχωρά η Postbank, θυγατρική του Ομίλου Eurobank, στη Βουλγαρία.
Με την κίνηση αυτή, ακολουθώντας σύγχρονες διεθνείς πρακτικές, η  Postbank διευρύνει τη δυναμική δραστηριοποίηση της στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά

Τροπολογία -καθαριότητα: Ιδού το τελικό κείμενο για τους συμβασιούχους (pdf)


Το τελικό κείμενο της τροπολογίας για τους συμβασιούχους που ψηφίσθηκε χθες

Δήλωση Νίκου Πέππα για το τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια

Οι τόνοι των σκουπιδιών στους δρόμους δεν είναι τίποτα άλλο από τόνοι ανικανότητας της κυβέρνησης που κρατά σε ομηρία τους συμβασιούχους στην αποκομιδή απορριμμάτων και τους πολίτες που ζουν υπό την απειλή της υγειονομικής βόμβας.
Δεν όμως μόνο αυτό, την πιο κρίσιμη στιγμή για τον τουρισμό, η χώρα μας υποδέχεται επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο σε καθεστώς αθλιότητας των αισθήσεων.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις έως την Πέμπτη -Αύξηση προσωπικού ασφαλείας

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων έως την ερχόμενη Πέμπτη οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάστασης σε νέα συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Παράδοση του Πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διενέργεια Προκαταρτικής Εξέτασης κατά του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου

http://s.kathimerini.gr/resources/2017-04/gre1533935_23118450-thumb-large-thumb-large.jpg
Στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση παρέδωσε το Πόρισμά της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διενέργεια Προκαταρτικής Εξέτασης κατά του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου
 
Εκ μέρους του Προεδρείου της Επιτροπής, ο Πρόεδρός της κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος τόνισε  ότι τα μέλη της

Πέτρος Τατούλης: «Καθολικής σημασίας για τη χώρα οι πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου»



http://www.tharrosnews.gr/sites/default/files/2016/10/tatoulis.jpg
«Καθολικής σημασίας για τη χώρα και καθοριστικές για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά τη συζήτηση της πρότασης της Περιφερειακής αρχής στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την ένταξη έργων και την κατάρτιση του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ για το 2017 στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017.

Σημαντικά εργα για την Κορινθία ενεκρινε το Π.Σ. με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πελοπίδα Καλλίρη.




Εμφάνιση IMG_5452.JPG
Σημαντικά έργα για την Κορινθία, ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη.


Εμφάνιση 13600279_161732097572349_7010340175268057385_n.jpgΗ περιοχή του Σχοίνου – Πισσίων έχει κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη. Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας εισηγήθηκε ανακατανομή πιστώσεων 270.000,00 με δύο νέα υποέργα για να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις στο παραλιακό οδικό δίκτυο Σχοίνου – Αλεποχωρίου στα όρια του Νομού Κορινθίας, λόγω της άμεσης επικινδυνότητας του οδικού δικτύου για βελτίωση της οδικής ασφάλειας. 
Παρόντες στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν ο τοπικός Πρόεδρος Πισσίων κ. Ι. Γκίκας και ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Σχοίνου κ. Λάμπρου.
Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για να ολοκληρωθούν οι μελέτες για άμεσες παρεμβάσεις ελέγχου φέρουσας ικανότητας κτιρίων, γεφυρών κ.λ.π, στη γέφυρα των Καλλιάνων, στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, στο Κέντρο Υγείας Νεμέας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στο Ξυλόκαστρο, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.
Τέλος, εγκρίθηκε η παράταση της προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού, μέχρι 31-12-2017 για την ολοκλήρωση των εργασιών στο σπήλαιο της Κλένιας.

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη.

Ημερίδα του Δήμου Τρίπολης για την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων στις Ρίζες Τεγέας.

Ημερίδα του Δήμου Τρίπολης για την Ανακύκλωση και την Ορθή Διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων στις Ρίζες Τεγέας.
ΑΦΙΣΑ 1Στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος της Ανακύκλωσης Υλικών Συσκευασίας (μπλε κάδος), που ήδη λειτουργεί επιτυχώς στον Δήμο μας, κρίνεται αναγκαία η συνεχής προώθηση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Δημοτών. Η ανακύκλωση συσκευασιών και η ορθή διαχείριση των παραγόμενων Α.Σ.Α., συνδράμει στην προστασία του περιβάλλοντος και διατήρηση της ποιότητάς του, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη υγεία.
Για το λόγο αυτό, την Παρασκευή 30 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ, ο Δήμος Τρίπολης διοργανώνει ημερίδα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στις Ρίζες Τεγέας.
Στην ημερίδα θα παρευρεθεί επιστημονικό προσωπικό του Δήμου, το οποίο θα πραγματοποιήσει παρουσίαση σχετικά με την Ανακύκλωση Συσκευασιών και άλλα περιβαλλοντικά θέματα και θα χορηγηθεί ενημερωτικό υλικό.
 Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πανούσης Ανδρέας, Μηχανικός Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης και παρόντες οι Ηλίας Τότσης εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος (υπεύθυνος ανακύκλωσης Δήμου Τρίπολης), Αντώνης Μητρόπουλος Δ/ντης Δ/νσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης.  
Σκοπός είναι να αποκτήσουν οι Δημότες μας, την απαραίτητη περιβαλλοντική συνείδηση και κατάρτιση, ώστε με την σειρά τους να συμβάλλουν προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντάς τους παράλληλα την ικανοποίηση της ενεργής συμμετοχής τους ως υπεύθυνοι πολίτες. 

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ





Διεύρυνση των ανισοτήτων από τους υπερασπιστές του λαού


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Παραθέτω επιγραμματικά τα στοιχεία (από την ΕΛΣΤΑΤ) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
-Το 2016, το 35,6% του πληθυσμού της χώρας ή 3.789.300 άτομα βρίσκονταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό. (Σημειώστε ότι το όριο της φτώχειας έχει προσδιοριστεί σε εισόδημα 4.500 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 9.450 ευρώ για νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών).
-Το 2015, το ποσοστό ήταν 35,7%.
-Το 2014, το ποσοστό ήταν 36%.

Το κρανίο που βρέθηκε στο Σπήλαιο "Απήδημα-2" στην Μάνη, είναι 160.000 χρόνων!

Ο Χρήστος Βυζάς ( Αστέρας Δερβενίου) ο καλύτερος U21 της Κορινθίας - Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς, η ψήφος σας μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση ώστε να κάνω εντονότερα αυτο που αγαπώ!!!"

 Hqfy0sun
Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκαν  τα αποτελέσματα για το ποιος ήταν ο καλύτερος u-21 της Α’ Κατηγορίας Κορινθίας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έτσι όπως ψήφισαν αρχικά προπονητές και δημοσιογράφοι, για να ακολουθήσει και η διαδικτυακή ψηφοφορία, που είχε μεγάλη συμμετοχή.
 Δύο "μικροί"  παίκτες του Αστέρα Δερβενίου, ο Μαγγίνας και ο Χρήστος Βυζάς έδωσαν μάχη και τα κατάφεραν.. Πέτυχαν μεγάλη διάκρηση καθώς τερμάτησαν στην πρώτη τριάδα. Ιδίως ο Χρήστος Βυζάς που αναδείχτηκε ο καλύτερος U21 της Κορινθίας

Ο Βασιλάρης ανανέωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά, στον Αστέρα Δερβενίου

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕ ΒΑΣΙΛΑΡΗ
Το Δ.Σ. του Αστέρα Δερβενίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας του Συλλόγου με το αμυντικό, Θοδωρή Βασιλάρη.
Ο 25χρονος Θοδωρής, ο οποίος την περσινή αγωνιστική περίοδο σημείωσε 8 τέρματα σε 32 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, θα βρίσκεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στην οικογένεια του Αστέρα.
Ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και Γενικός Αρχηγός του Αστέρα  Κωστας Κουσουλός δήλωσε ότι ο Βασιλάρης είναι "ένας παίκτης ο οποίος τιμάει,αγαπάει και δίνει τα πάντα για τον Αστερα , χρόνια τώρα και κοσμεί το Κορινθιακό ποδοσφαιρο!!Καλη και υγιή χρονιά να έχουμε βασικά και να ζήσουμε στιγμές όπως εμείς μόνο ξέρουμε!!
Σε δηλώσεις του ο Θοδωρής Βασιλάρης τόνισε "Ο Αστέρας είναι παραπάνω από μια ομάδα....ειναι ιδέα είναι παρέα είναι οικογένεια...δεν θα μπορούσα να λείψω από κοντά του...αλλη μια δύσκολη χρονιά μας περιμένει να δώσουμε στον Αστέρα μας και στο κόσμο του αυτό που πραγματικά αξιζει..Ευχομαι από τη μεριά μου μια υγιή και ανταγωνιστική χρονιά σε όλους μας δίνοντας το 100%."

Rookie of the year

 
Φτάσαμε και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το ποιος ήταν ο καλύτερος u-21 της Α’ Κατηγορίας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έτσι όπως ψήφισαν αρχικά προπονητές και δημοσιογράφοι, για να ακολουθήσει και η διαδικτυακή ψηφοφορία, που είχε μεγάλη συμμετοχή.
Οι μικροί έδωσαν μάχη, τα … fun club τους ήταν αρκετά μεγάλα και όπως συμβαίνει και με το Survivor που έχει μπει στην καθημερινότητά μας, υπήρχαν φαβορί και αουτσάιντερ που «δούλεψαν».
Πάμε λοιπόν αναλυτικά στα αποτελέσματα:

MVP Α’ Κορινθίας: Μάκης Μυργιώτης (Πέλοπας Κιάτου)


MVP Α’ Κορινθίας: Μάκης Μυργιώτης (Πέλοπας Κιάτου)Πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος της Α’ Κορινθίας για τη σεζόν 2016-17 αναδείχθηκε ο Μάκης Μυργιώτης, μετά από την ψηφοφορία ανάμεσα σε προπονητές και δημοσιογράφους, αλλά και σε αυτή που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.
Τα 31 γκολ του, οι καλές εμφανίσεις του, που οδήγησαν τον Πέλοπα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήταν οι κυριότεροι λόγοι που του έδωσαν πιθανότατα την πρωτιά.
Ο έμπειρος επιθετικός, αναδεικνύεται 2η φορά τα τελευταία χρόνια πολυτιμότερος παίκτης, μετά τη σεζόν 2014-15, δείχνοντας ότι έχει διάρκεια στην απόδοσή

Χρήστος Κορδώσης: H ΕΠΣ Κορινθίας χρειάζεται αλλαγή με νέους ανθρώπους (VIDEO)

Χρήστος Κορδώσης: H ΕΠΣ Κορινθίας χρειάζεται αλλαγή με νέους ανθρώπους (VIDEO)

 O Χρήστος Κορδώσης υποψήφιος για τακτικός σύμβουλος στο συνδυασμό ¨Ενωτική Κίνηση για την Αναμόρφωση του Κορινθιακού ποδοσφαίρου¨ του οποίου ηγείται o Στάθης Γκουρβέλος, δήλωσε ότι "H ΕΠΣ Κορινθίας χρειάζεται αλλαγή με νέους ανθρώπους και συνδυασμός μας θα φέρει αλλαγή."

korinthostv.gr

Διαχείριση άγχους. Καλύτερη ψυχολογία για καλύτερη υγεία


stress_job.jpgΠολύ συχνά τα άτομα εκφράζουν δυσφορία για τον καθημερινό τρόπο ζωής τους παραπονούμενοι ότι η ζωή τους είναι έντονη και γεμάτη στρες. Το στρες είναι αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης του ατόμου με το περιβάλλον του. Όταν το άτομο αισθάνεται αδυναμία να ανταπεξέλθει, βασιζόμενο στις προσωπικές του ικανότητες και δεξιότητες, στις απαιτήσεις του περιβάλλοντός του, τότε βιώνει το λεγόμενο στρες μας λέει η κυρία ΤΣΙΟΥΛΗ ΕΛΙΝΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Προϋπόθεση για την κυκλική οικονομία η ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων»



5 άξονες αναπτυξιακής πολιτικής για το περιβάλλον έθεσε ο Τατούλης στον Φάμελλο«Δεν υφίσταται κυκλική οικονομία χωρίς σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε επερώτηση για την εναρμόνιση του ΣΔΙΤ των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017.