Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Euro 2020: Η Ιταλία υπέταξε το Βέλγιο με 2-1 – Ζευγάρι «φωτιά» στα ημιτελικά κόντρα στην Ισπανία

Euro 2020: Η Ιταλία υπέταξε το Βέλγιο με 2-1 – Ζευγάρι «φωτιά» στα ημιτελικά κόντρα στην Ισπανία 

Η Ιταλία επικράτησε 2-1 του Βελγίου σε μια πραγματική ματσάρα, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2020 και φουλάρει για κούπα! Η Ιταλία χρειάστηκε ένα ημίχρονο (το πρώτο) πολύ καλής απόδοσης για να πετύχει δύο γκολ, να κάμψει την αντίσταση του Βελγίου με 2-1 και να περάσει πανηγρικά στους «4» της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τελευταία φορά στο Euro του 2016, όπου η Ιταλία είχε επικρατήσει του Βελγίου με 2-0, στη φάση των ομίλων.Οι μεν Βέλγοι προέρχονταν από τη νίκη - πρόκριση επί της Πορτογαλίας (1-0), ενώ οι Ιταλοί ξεπέρασαν το εμπόδιο της Αυστρίας στην παράταση με σκορ 2-1.

Ο Σπύρος Φωκάς απαντά στα δημοσιεύματα: "Δεν πεθαίνω ακόμα, αντέχω". Ο ηθοποιός πρόσφατα πέρασε περιπέτεια με την υγεία το

 Ο Σπύρος Φωκάς απαντά στα δημοσιεύματα: Δεν πεθαίνω ακόμα, αντέχω  

Μια ανάρτηση του Ανδρέα Κουβελογιάννη για την υγεία του Σπύρου Φωκά προκάλεσε έντονη ανησυχία στους θαυμαστές του ηθοποιού.

Ο δημοσιογράφος είχε γράψει στην ανάρτησή, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook χαρακτηριστικά: «Πολύ δύσκολες ώρες για τον Σπύρο Φωκά. Ένα γνήσιο αρσενικό της εποχής που ζήσαμε και χαρήκαμε. Ο Σπύρος Φωκάς περνάει πολύ δύσκολες ώρες. Τα τελευταία χρόνια έχει περάσει με άγχος

Συναντώντας τους Ήρωες του ’21 στον πύργο του Πλαπούτα

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2021/07/Screenshot-2021-07-02-at-11.02.18-AM-1200x580.png 

Μια εκδήλωση του ΕΟΠΕ σε συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Επιστημονική Εκδήλωση «Συναντώντας τους ήρωες του ’21 στον Πύργο του Πλαπούτα», Επιτροπή «Ελλάδα 2021» – ΕΟΠΕ, 24 Ιουλίου 2021, Παλούμπα Γορτυνίας,  Αρκαδία

Υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και με Χορηγό Δράσης την εταιρεία «PHAEA RESORTS», ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ-HAPSc) και η Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου “Στρατ. Δημ. Πλαπούτα και Αγωνιστές” διοργανώνουν στις 24 Ιουλίου 2021 επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Συναντώντας τους ήρωες του ’21 στον Πύργο του Πλαπούτα».

Καύσωνας: Στους 50 βαθμούς έφτασε η πραγματική θερμοκρασία την Τετάρτη – Δορυφορικός χάρτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας

 Καύσωνας: Στους 50 βαθμούς έφτασε η πραγματική θερμοκρασία την Τετάρτη – Δορυφορικός χάρτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας 

Στους 50°C η πραγματική θερμοκρασία της επιφάνειας της γης στην Ελλάδα την Τετάρτη 30 Ιουνίου!

Δορυφορικό χάρτη, που δείχνει τη θερμοκρασία της επιφάνειας της γης στην Ελλάδα και τις γύρω χώρες στις 30 Ιουνίου, δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA). 

Νεκρή ανασύρθηκε 84χρονη από τη Θάλασσα στα Διγελιώτικα Αιγίου

  

Μια 84χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στη θαλάσσια περιοχή των Διγελιωτίκων Αιγίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες λουόμενοι είδαν την ηλικιωμένη να επιπλέει στη θάλασσα και ειδοποίησαν τις Αρχές. Σκάφος του λιμενικού ανέσυρε την 84χρονη η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. 

Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Euro 2020 – Ελβετία – Ισπανία 1-1 (1-3): Διά πυρός και σιδήρου στους «4» η Ισπανία με υπογραφή Σιμόν.

  

Με «ήρωα» τον Ουνάι Σιμόν, ο οποίος απέκρουσε τις εκτελέσεις των Σαρ και Ακάνζι από τα έντεκα μέτρα, η Ισπανία επικράτησε της Ελβετίας στον πρώτο προημιτελικό του Euro 2020, με 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονικός αγώνας και παράταση) και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσει στις 6 Ιουλίου τον νικητή του ζευγαριού Ουκρανία-Αγγλία στο Wembley του Λονδίνου.

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο Μαυρίκι Αιγιαλείας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 

Υπό έλεγχο έχει τεθεί πλέον η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής σε έκταση με αγροτοκαλλιέργειες κοντά στην κοινότητα Μαυρικίου στην Αιγιάλεια.  

Η φωτιά που έκαιγε ελιές και άλλες καλλιέργειες πάει πολύ καλύτερα αυτή την ώρα καθώς στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιάλειας, Μαρία Γιδά, " Η συνεργασία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν άψογες. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία της φωτιάς. Φαίνεται πώς γλιτώσαμε τα χειρότερα καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι δυνατοί και θα μπορούσαν οι φλόγες να πάνε προς κατοικημένες περιοχές, κάτι που ευτυχώς, λόγω συντονισμένων ενεργειών, δεν συνέβη»

Καιρός: Ενδέκατη μέρα του καύσωνα σήμερα – Σε Αργολίδα και Λακωνία χτύπησε «κόκκινο» ο υδράργυρος [χάρτες]

Καιρός: Ενδέκατη μέρα του καύσωνα σήμερα [χάρτες] 

 Μικρή πτώση, ως προς τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, υπήρξε σήμερα -11η και τελευταία μέρα του καύσωνα- σε σχέση με την Πέμπτη, όμως και πάλι σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς.

Μόνο δύο μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς, καθώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο (Κρανίδι Αργολίδας 41,7 και Αστέρι Λακωνίας 40,6) και στην Κρήτη (39,7 βαθμοί στην Παλαιοχώρα Χανίων και 39,3 στην Πλώρα Ηρακλείου).

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 32 νέα κρούσματα σήμερα ( 15 στην Ηλεία- 7 στην Αργολίδα .)

   

 Αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού (+8), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 32 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι  15 στην Ηλεία, 7 στην Αργολίδα και 6 στην Αχαΐα. Επίσης μονοψήφιες νέες μολύνσεις καταγράφηκαν στους νομούς Κορινθίας και Αρκαδίας . Χωρίς νέες μολύνσεις οι Νομοί Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Δώδεκα (12) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 7 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Αργολίδας και οι υπόλοιπες 5 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Κορινθίας (4) και Αρκαδίας (1). Χωρίς νέα κρούσματα οι Π. Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας.

 Επίσης άλλα 21 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (6) και Ηλείας (15).  

Σήμερα  2 / 7 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 32 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 25.643 ( 11.128 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Παρασκευή 2 / 7 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (6),  Μεσσηνίας  (-) ,  Κορινθίας (4), Ηλείας (15), Αργολίδας (7), Αρκαδίας (1) και Λακωνίας (-) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                11.797

Π.Ε. Κορινθίας             3.948

Π.Ε. Ηλείας                  2.728

Π.Ε. Αργολίδας            2.367

Π.Ε. Αρκαδίας             2.137

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.669    

Π.Ε. Λακωνίας            1.006