Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΕΦΚΑ-Eκκρεμείς συντάξεις: Project manager ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης

 Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τη χορήγηση επιδομάτων ασθενείας 

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη συγκροτείται Ομάδα Έργου (με βάση τις προβλέψεις του νόμου 3144/2003), με επικεφαλής project manager, με αποστολή την ταχύτερη απονομή των συντάξεων.

Η Ομάδα Έργου θα είναι αρμόδια για να προετοιμάζει και να εισηγείται στην Κυβέρνηση διοικητικά και νομοθετικά μέτρα για την επίσπευση της απονομής των συντάξεων, καθώς και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα ( 70 νέα κρούσματα - 6 στην Κορινθία ) στην Πελοπόννησο .

 

Τριανταέξι (36) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με δώδεκα  (12) εξ αυτών να ανακοινώνονται στη Π.Ε. Μεσσηνίας.

 Επίσης 34 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας.

Σήμερα   26 / 1 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 70 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 5.340 ( 2.884 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Τρίτη 26 /1/21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (29),  Μεσσηνίας  (12) ,  Κορινθίας (6), Ηλείας (5), Αργολίδας (5) , Αρκαδίας (7) και Λακωνίας (6) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                1.961  (18)

Π.Ε. Κορινθίας             790   (12) 

Π.Ε. Μεσσηνίας           745    (0) 

Π.Ε. Αργολιδας           551    (0)

Π.Ε. Ηλείας                 492    (8) 

Π.Ε. Αρκαδίας             428    (0)

Π.Ε. Λακωνίας            370    (0)

Κορωνοϊός 26/01: 842 νέα κρούσματα, 21 νεκροί και 283 διασωληνωμένοι / Ο χάρτης της διασποράς

 Κορωνοϊός 26/01: 842 νέα κρούσματα, 21 νεκροί και 283 διασωληνωμένοι

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 842 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά στην κατανομή των κρουσμάτων, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η κατανομή στον παρακάτω πίνακα:

Την Παρασκευή η συζήτηση για το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού

 Την Παρασκευή η συζήτηση για το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού '

«Σήμερα ξεκινάμε έναν ανοιχτό, ευρύ διάλογο για πρώτη φορά συμβαίνει με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, βάζοντας μια φόρμα ηλεκτρονική όπου θα έχουμε δυνατότητα να φιλοξενήσουμε 2.500 ερασιτεχνικά σωματεία ολυμπιονίκες και αύριο σε δεύτερη φάση τους άλλους 2.500, για να μιλήσουν και να πουν τις απόψεις τους», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Μουσικού & Μορφωτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου "Ο ΑΥΛΟΣ",

  

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε  ο Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλόκαστρου "Ο ΑΥΛΟΣ", στον χώρο της Σχολής του συλλόγου, εν κλειστώ και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Μόνο το πενταμελές και ο νέος μαέστρος του "Αυλού" Δημήτρης Γαζής,

.Η πρόεδρος του συλλόγου Μαίρη Νικολοπούλου, ευχήθηκε "... να μην ζήσουμε πάλι τέτοια μοναξιά μια τέτοια μέρα, να τελειώσει σύντομα όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας και του χρόνου να την κόψουμε με όλους τους χορωδους μας και να γεμίσουμε τον χώρο μας με τις υπέροχες μελωδίες μας." 
Η τυχερή της πίτας ήταν η νέα ταμίας του Συλλόγου, Λια Τσιμογιαννη.Πάντα τυχερή με υγεία..
Μετά τη κοπή της πίτας μας, ακολούθησε η κλήρωση της λαχειοφόρου που είχαμε ξεκινήσει πριν από τις εορτές. Ευχαριστούμε όλους που συμμετείχαν σε αυτό, η βοήθεια τους μας είναι πολύτιμη.
Τα δώρα θα διανεμηθούν στους τυχερούς,τις επόμενες μέρες.
Καλη  χρονιά, καλή  αντάμωση,ολοι υγιεις..
 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "ΑΥΛΟΣ" Μπορεί να είναι εικόνα κέικ και κείμενο που λέει "T 202"

e="text-align: start;">Μ.Ν.

 

 

Τοποθέτηση του Περιφερειακού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κελλάρη Γιάννη στο ΠΕ.ΣΥ. 25-1-2021 σχετικά με την «Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της ΔΕ Κορινθίων Περιφέρειας Πελοποννήσου»

 

    Ο χωροταξικός σχεδιασμός, η πολιτική γης, συνολικότερα η έννοια της οργάνωσης του κοινωνικού χώρου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα με το πλαίσιο των σχέσεων παραγωγής στις οποίες κινούνται. Δεν αποτελούν κοινωνικά ουδέτερες τεχνοκρατικές διαδικασίες, αλλά στοχεύουν στην οργάνωση του χώρου σύμφωνα με τα συμφέροντα και τις επιλογές της άρχουσας τάξης. Το πραγματικό

Στην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων και στην απόφαση προμήθειας των αεροσκαφών Ραφάλ αφιερωμένο το 12ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής

 

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εκτεταμένο αφιέρωμα στις συζητήσεις που διεξήχθησαν στη Βουλή για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν. μ. στο Ιόνιο Πέλαγος, αλλά και στη συζήτηση για τη σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την προμήθεια 18 μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της Βουλής το 12ο τεύχος του  ηλεκτρονικού  περιοδικού  «Επί του… περιστυλίου!».

Στα περιεχόμενα του νέου τεύχους μπορείτε να βρείτε επίσης ρεπορτάζ για τα ακόλουθα θέματα:

-Τα δύο νέα οικονομικά μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ.  Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τις επιπτώσεις του β΄ κύματος της πανδημίας, ήτοι παράταση της κάλυψης του ενοικίου των επαγγελματιών κατά 80% και για το μήνα Φεβρουάριο, καθώς και επέκταση, για δύο ακόμη μήνες, της χορήγησης των επιδομάτων ανεργίας που έχουν λήξει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών του Ν. Κορινθίας θεωρούμε τουλάχιστον ακατανόητη την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει το άνοιγμα των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ενώ θα προχωρήσει στο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων  από την 1 Φεβρουαρίου. Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης έχουν τηρήσει με ευλάβεια τους όρους προσαρμογής στα υγειονομικά δεδομένα. Οι τάξεις στα φροντιστήρια είναι ολιγάριθμες και η τήρηση των κανόνων, όπως αποδείξαμε και στην περίοδο που τα φροντιστήρια ήταν ανοιχτά (Καλοκαιρινή περίοδος - Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2020), ήταν υποδειγματική. Θεωρούμε επομένως ότι θα έπρεπε να ισχύσει για τα φροντιστήρια, ότι θα ισχύσει για τα σχολεία και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει την απόφασή του.


            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θοδωρής Βασιλακόπουλος                     Αλεξάνδρα Γκανά

«Το ταξίδι της ζωής μας»: Το νέο παιδικό βιβλίο της Νικολέττας Λέκκα από τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ

 

Νικολέττα Λέκκα

Το ταξίδι της ζωής μας

Εικόνες: Ευτυχία και Γαρυφαλλιά Βλάχου

Σελίδες: 48, Τιμή: 15 ευρώ, σκληρόδετο εξώφυλλο

ISBN: 978-618-84098-4-2

Εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ

 

Το νέο παιδικό βιβλίο της Νικολέττας Λέκκα, από τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ, ξεκινάει τη χρονιά με τον πιο ταξιδιάρικο τρόπο. Μια ιστορία για την επιλογή ανάμεσα σε όσα ξέρεις και όσα λαχταράς. Και την αλήθεια ότι συχνά, είναι και τα δύο στάσεις στην ίδια διαδρομή, που δεν είναι ποτέ ευθεία. Γιατί, ένα ταξίδι είναι η ζωή.

Ηρωίδα της ιστορίας μια βαρκούλα, που γεννιέται από το μεγάλο έρωτα της Θάλασσας και του Ήλιου. Η αγκαλιά της μαμάς της είναι παντού. Ο μπαμπάς, που

Γ. Ψυχογιός: Η απάντηση του Υφυπουργού για τα ΕΛΤΑ στην Κορινθία είναι ότι η απαξίωσή τους συνεχίζεται κανονικά.( BINTEO)


Συζητήθηκε χθες στη Βουλή, η  Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γ. Ψυχογιού, προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία ο βουλευτής Κορινθίας ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την ενίσχυση των ΕΛΤΑ στην Κορινθία με προσωπικό, προκειμένου να μην κλείσει κανένα κατάστημα και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες τους.

Ο βουλευτής τόνισε πως τα καταστήματα ΕΛΤΑ στην Κορινθία απαξιώνονται

Σε ποιες περιπτώσεις δεν κάνει να παίρνετε κολχικίνη; Τι μπορεί να πάθετε αν παίρνετε άλλα φάρμακα; Πότε είναι επικίνδυνη

 

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Τα μακροχρόνια (προφυλακτικά) θεραπευτικά σχήματα της στοματικής κολχικίνης αντενδείκνυνται απολύτως σε άτομα με προχωρημένη νεφρική ανεπάρκεια (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται σε αιμοκάθαρση). Περίπου 10-20 τοις εκατό μιας δόσης κολχικίνης εκκρίνεται αμετάβλητη από τα νεφρά. Δεν απομακρύνεται με την αιμοκάθαρση. Η σωρευτική τοξικότητα προκαλεί σοβαρή νευρομυοπάθεια, με προοδευτική εμφάνιση κεντρικής αδυναμίας, αυξημένη κρεατινική κινάση (CPK) και αισθητικοκινητική πολυνευροπάθεια.

Η τοξικότητα στην κολχικίνη μπορεί να ενισχυθεί από την ταυτόχρονη χρήση φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερόλη. ...................

read more

Αληθεύει ότι με την κολχικίνη μπορεί να ΜΗΝ είχαν πεθάνει τουλάχιστον 2 με 3000 ασθενείς με κοροναϊό; Γιατί δεν είχε εγκριθεί τόσους μήνες;

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr

Μια νέα ελπίδα έφερε η ένταξη της κολχικίνης στα «όπλα» που διαθέτει η Ελλάδα έναντι του κοροναϊού.

Η μελέτη της κολχικίνης στην χώρα μας ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2020. Συγκεκριμένα Το Φεβρουάριο του 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού 2019-20, Έλληνες ιατρικοί ερευνητές δήλωσαν ότι η κολχικίνη φαίνεται ότι έχει "αρκετά ικανοποιητικές ανασταλτικές επιδράσεις" στον ιό SARS-CoV-2. Βρέθηκε και χορηγός. Η ELPEN χρηματοδότησε τη διεξαγωγή της κλινικής μελέτης με την κωδική ονομασία GRECCO-19 που αφορούσε τη χορήγηση της δραστικής ουσίας κολχικίνης. ...................

read more

Άλλο ένα Σημαντικό Έργο για τους αγρότες του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Συντήρηση και σήμανση της Επαρχιακής Οδού ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ προϋπολογισμού 800.000 ΕΥΡΩ.

 https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/items/cache/0caf6398a179c99f97977dc58ce3979c_L.jpg

Άλλο ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο υλοποιείται στα όρια του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με τη στενή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το έργο αφορά τη συντήρηση και τη σήμανση της επαρχιακής οδού Λυκοποριά - Καλλιθέα - Ελληνικό (μήκους 7 χλμ.) προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Το παραπάνω έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και υλοποιείται από το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδος:Το νομοσχέδιο που σχεδιάζεται κινείται προς την λάθος κατεύθυνση σχετικά με το θέμα των Κοινοτήτων

Μια ιστορική τηλεδιάσκεψη για τα χρονικά των Κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε χθες  με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος.

Στην διαρκείας 2 ωρών τηλεδιάσκεψη έδωσαν το παρών Πρόεδροι και Σύμβουλοι Κοινοτήτων από κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας συζητώντας τις αλλαγές στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί.

Στην συζήτηση υπήρχε πλήρης ταύτιση των απόψεων ότι το νομοσχέδιο που σχεδιάζεται κινείται προς την λάθος κατεύθυνση σχετικά με το θέμα των Κοινοτήτων.

Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που ταλανίζουν τόσο τις ορεινές και νησιωτικές Κοινότητες όσο και τις μητροπολιτικές.

Συζητήθηκαν οι αλλαγές και οι βελτιώσεις που θα μπορούσαν να καλυτερεύσουν το συγκεντρωτικό σύστημα διοίκησης των Δήμων, να φέρουν την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ κέντρου και περιφέρειας και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων με μια αποκεντρωτική πολιτική.

Την συζήτηση παρακολούθησαν και τοποθετήθηκαν μεταξύ των άλλων Κοινοτήτων εκπρόσωποι από το:

Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQb5OQwLljtxh4nGkuB_IiZQvYN7Vfy8VCtfg&usqp=CAU  

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                 ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                         ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ   

  ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ                                     Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤ/ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΘ/ΡΗΣΗΣ ΔΑΣΩΝ     

Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ /ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ των Τοπικών Διαμερισμάτων Π.Ε. Κορινθίας Περιφερείας Πελοποννήσου εκτός των προ -Καποδιστριακών Ο.Τ.Α. Κορίνθου, Λεχαίου, Περιγιαλίου, Κάτω Άσσου, Βραχατίου, Κοκκωνίου και Νεράτζης των οποίων ο Δασικός Χάρτης έχει κυρωθεί (ΦΕΚ Δ ́565/12-11-2013). 

και

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΚΕΖΕΡΛΗ - ΓΚΙΟΛΗ

Έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Κορινθίων αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, το αντικείμενο της συνάντησης που ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής είχε χθες, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, με τον αντιδήμαρχο Μελετών και Ανάπτυξης Γιάννη Γκεζερλή, πρώην δήμαρχο Σολυγείας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το έργο ασφαλτόστρωσης τμήματος της εθνικής οδού Ισθμός – Επίδαυρος καθώς και της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Αργους, ενώ γνωστοποιήθηκε παράλληλα ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ξεκινήσει ανάλογο έργο στον επαρχιακό δρόμο Ρειτό – Σοφικό – Αγγελόκαστρο.

Εξ άλλου, τη συνάντηση -στην οποία επισημάνθηκε η εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Κορινθίων- απασχόλησε και το θέμα της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στην Δημοτική Ενότητα Τενέας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ