Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Ντέρμπι Ολυμπιακού-Αρη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος - η κλήρωση / Πρωτάθλημα SUPER LEAGUE 1 : Η 21η αγωνιστική

 https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/horizontal_rectangle/public/2021-02/aris-osfp-kypello.jpg?itok=N8Q-pqSI

H συνάντηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αρη, ξεχωρίζει στην κλήρωση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, που έγινε το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ.

Το πρόγραμμα:
ΠΑΟΚ-Λαμία
Ολυμπιακός-Αρης
ΑΕΚ-Βόλος
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός
Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 9, 10, 11 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 2, 3 και 4 Μαρτίου.

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση του VAR στα ματς του Κυπέλλου. Αν ζητηθεί όμως έστω από τη μία ομάδα κάθε ζευγαριού, θα υπάρχει.

===========

Το πόγραμμα  της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο (6/2)

17:15, Λαμία – ΑΕΛ

19:30, Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

Κυριακή (7/2)

15:00, ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης

17:15, Βόλος – Αστέρας Τρίπολης

17:15, Ολυμπιακός – ΟΦΗ

19:30, ΑΕΚ – Άρης

Δευτέρα (8/2)

19:30, Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα

Κορωνοϊός – Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Μονο με click away η αγορά

Κορωνοϊός - Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική - Μονο με click away η αγορά 

 


Κλειστά λύκεια και λιανεμπόριο μόνο με click away στην Αττική ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς. Ανοιχτά κομμωτήρια αλλά όχι τα σαββατοκύριακα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00. Μόνο σούπερ μάρκετ, φούρνοι, βενζινάδικα και φαρμακεία ανοιχτά το Σ/Κ. Στο «κόκκινο» και Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική.

Αυτά ανακοινώθηκαν την παρασκευή το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν στη δέσμη των μέτρων που θα διατηρηθούν ή θα εφαρμοστούν επιπροσθέτως στις «κόκκινες» περιοχές και ιδιαίτερα στην Αττική.

Κορωνοϊός: Αυτές οι περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο» από αύριο – Τα μέτρα που θα ισχύουν

  

Περαιτέρω περιοριστικά μέτρα στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα στις περιοχές αυτές από αύριο στις 6 το πρωί:

Κορωνοϊός – Άγιο Όρος: Παράταση της αναστολής των προσκυνηματικών επισκέψεων έως τις 28 Φεβρουαρίου

 Κορωνοϊός - Άγιο Όρος: Παράταση της αναστολής των προσκυνηματικών επισκέψεων έως τις 28 Φεβρουαρίου 

Με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του Αγίου Όρους, παρατείνεται μέχρι 28 Φεβρουαρίου η αναστολή όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων.

Επίσης, επιβάλλεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει στον Ιερό Τόπο.

Κορωνοϊός: Στα 228 τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στην Ελλάδα- Που εντοπίστηκαν τα 23 νέα

 Κορωνοϊός: Συναγερμός για τις μεταλλάξεις – Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια 

Τα 228 φτάνουν τα κρούσματα της  της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς εντοπίστηκαν 23 νέα κρούσματα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και Πύλες Εισόδου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα (115 νέα κρούσματα - "βράζει" η Αχαΐα με 78 κρούσματα - 11 στην Κορινθία ) στην Πελοπόννησο

 

 

 
Σε έξαρση τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Πελοπόννησο όπου παρουσιάστηκαν , συνολικά 115  νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 78 καταγράφονται στην  Αχαΐα. 

Πιο συγκεκριμένα:

Τριανταένα (31) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 11 εξ αυτών να τα παρουσιάζει η Π.Ε. Κορινθίας. 

 Επίσης 84 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας.

Σήμερα   5 / 2 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 115 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 6.225 ( 3.194 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Πέμπτη 4/2 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (78),  Μεσσηνίας  (4) ,  Κορινθίας (11), Ηλείας (6), Αργολίδας (2), Αρκαδίας (5) και Λακωνίας (9) .


Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                2.452  (18)

Π.Ε. Κορινθίας             896  (12) 

Π.Ε. Μεσσηνίας           791    (0) 

Π.Ε. Αργολίδας           582    (0)

Π.Ε. Ηλείας                 569    (8) 

Π.Ε. Αρκαδίας             464    (0)

Π.Ε. Λακωνίας            461    (0)

Κορωνοϊός 05/02: Στα 1.195 τα νέα κρούσματα, 19 νεκροί και 246 διασωληνωμένοι / Ο χάρτης τησ διασποράς

 Κορωνοϊός 05/02: Στα 1.195 τα νέα κρούσματα, 19 νεκροί και 246 διασωληνωμένοι 

Σε 1.195  ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 19 θάνατοι. Παράλληλα, σε 246 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.195 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Τα περισσότερα να καταγράφονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη παρουσίασε μεγάλη αύξηση.

Συγκεκριμένα η Αττική έχει 558 νέα κρούσματα, ενώ η Θεσσαλονίκη έχει 150 νέες μολύνσεις. Υπενθυμίζουμε πως χθες η Θεσσαλονίκη είχε 87 κρούσματα.

Παράλληλα, η Αχαΐα που προβληματίζει τους ειδικούς έχει σήμερα 78 νέες μολύνσεις με τον ιό.

Η κατανομή των κρουσμάτων:

Γ. Ψυχογιός: Πάρτε προσωπικό και μέτρα για το «μπάχαλο» στον ΕΦΚΑ Κορινθίας. Χιλιάδες συντάξεις εκκρεμούν εν μέσω πανδημίας.

 Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχογιοσ γεωργιοσ βουλευτησ

Ο Βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο την Ανακοίνωση- Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου  όπως του κοινοποιήθηκε,  με την οποία η ζητούν προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του e ΕΦΚΑ  και την άμεση απονομή όλων των εκκρεμών συντάξεων.   

 Σύμφωνα με την Ανακοίνωση, αδιάσειστη πραγματικότητα αποτελεί το γεγονός των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων .Άμεση παραδοχή της αποτυχίας είναι το γεγονός ότι εισάγουν  project manager.

διαΝΕΟσις LIVE: Μια Συζήτηση Για Τη Δικαιοσύνη, Τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε

Μια Δημόσια Διαδικτυακή Συζήτηση Για Την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τη Δημόσια Διοίκηση Και Τη Δικαιοσύνη Στην Ελλάδα

Το δέκατο diaNEOsis Live θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/2 στις 18:30 (zoom link). 

Η διαΝΕΟσις σας προσκαλεί σε μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για την τοπική αυτοδιοίκηση, τη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 18:30.

Αφορμή για τη συζήτηση αποτελεί η δημοσίευση μιας σχετικής έρευνας και

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: «Απλή Μετάβαση»

   


Με την προβολή της παράστασης  «Απλή Μετάβαση» αυτό το Σάββατο στις 21:00 συνεχίζε­ται το αφιέρωμα στο Εθνικό Θέατρο από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

 Η «Απλή Μετάβαση» είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μια γενιά που μεγάλωσε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τής ανήκει και βρέθηκε εκτεθειμένη σ’ έναν κόσμο που δεν περίμε­νε.  Το κείμενο της παράστασης υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ένας από τους πιο ανήσυ­χους σύγχρονους δημιουργούς, ενώ τη

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ, ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ

 


Με πάνω από 10.000 κρούσματα COVID-19 ημερησίως και οι Ιταλοί απολαμβάνουν το καφέ τους σε ανοικτά εστιατόρια και καταστήματα.

Στην Κύπρο έτοιμα τα παιδιά να γυρίσουν στα γήπεδα και να αθληθούν.

Στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη με μερικές εκατοντάδες κρούσματα και

ΠΡΟΣ ΔΕΡΒΕΝΑΙΟΥΣ, ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΟΥΣ, ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΙΤΕΣ

 

Του Γρηγόρη Κλαδούχου
 
Σήμερα Παρασκευή (5/2, ώρα 21.45), στο ΚΡΗΤΗ TV, είναι προσκεκλημένος ο Γιάννης Ιωαννίδης μαζί με δέκα ακόμα επιστήμονες και ερευνητές για τον ένα χρόνο από την πανδημία. Οι εκπομπές του Γιώργου Σαχίνη είναι όαση στην μονότονη πληροφόρηση από τα Μέσα Μαζικής ψυχολογικής Εξαθλίωσης και τρομοκράτησης του νοσογόνου Αθηναϊκού κέντρου.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο κορυφαίος Έλληνας Επιστήμων στην κατάταξη, με κοινωνική συνείδηση και συγγραφική δράση, έχει σπίτι στο Δερβένι και εδώ κάνει

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Αφιέρωμα στο Ελληνικό Animation / Ελληνίδες Ταλαντούχες Δημιουργοί Κινουμένων Σχεδίων

 

   



Με την προβολή της συλλογής «Ταλαντούχες Δημιουργοί» ολοκληρώνεται απόψε το αφιέ­ρωμα στο ελληνικό animation από την Τηλεόραση της Βουλής. Η συλλογή περιλαμβάνει έργα Ελληνίδων σκηνοθετριών που αναδείχθηκαν στα διεθνή φεστιβάλ και απέσπασαν βραβεία, δια­κρίσεις και επαίνους. Δεκαπέντε ταινίες, που καλύπτουν χρονικά την περίοδο 1997-2018, θα προβληθούν απόψε Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου τα μεσάνυχτα και αύριο Σάββατο 6 Φεβρουαρί­ου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, στο πλαίσιο της ζώνης «Μικροκύματα».

Περισσότεροι ΚΑΔ να ενταχθούν στην ενίσχυση των ελευθέρων επαγγελματιών - Παρέμβαση ΤΕΕ στο Υπουργείο Εργασίας

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRheSaGmTAj_i5LN_xwiF3Qb-VrdtpzqG6kBg&usqp=CAU

Με επιστολή του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ζητά να ενταχθούν περισσότεροι ΚΑΔ στην ενίσχυση των ελευθέρων επαγγελματιών από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων.

«Η ευθύνη του ανθρώπου να γίνει πολιτισμένος πρέπει να νικάει την αγριότητα και τη θηριωδία του ολοκληρωτισμού» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής στην εκδήλωση για τη Ρωμανιώτικη Τέχνη, στη μνήμη της Εσθήρ Κοέν

  

Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση «Ρωμανιώτικη τέχνη. Εκδήλωση στη μνήμη της Εσθήρ Κοέν», που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με τη συμβολή του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, στην αίθουσα της Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. H εκδήλωση, η οποία περιλάμβανε εισηγήσεις και μαρτυρίες για την ιστορία, την καθημερινή ζωή, την τέχνη και τη μουσική των Ρωμανιωτών, αποτέλεσε έναν φόρο τιμής στη μνήμη της Γιαννιώτισσας Εσθήρ Κοέν, από τις τελευταίες επιζώσες του Ολοκαυτώματος, που έφυγε από τη ζωή την 1η Δεκεμβρίου του 2020.

Μετά από μια σύντομη εισαγωγή  του Γενικού Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής, καθηγητή Ευάνθη Χατζηβασιλείου, ο οποίος και συντόνισε την εκδήλωση, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στη συγκλονιστική μοίρα της Εσθήρ Κοέν και των Εβραίων των Ιωαννίνων.