Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Παγκόσμιος θρήνος Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ

  

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Φράντζ Μπεκενμπάουερ.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση της υγείας του Φραντς Μπεκενμπάουερ είχε επιδεινωθεί και τελικά σήμερα έφυγε από τη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπεκενμπάουερ είχε κάνει δύο επεμβάσεις στην καρδιά του και μία στο ισχίο του, ενώ από το 2019 είχε χάσει την όρασή του από το δεξί του μάτι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας Μπεκενμπάουερ:

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο σύζυγός και πατέρας μας, Φραντς Μπεκενμπάουερ, πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του χθες, Κυριακή, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Σας ζητάμε να μας επιτρέψετε να θρηνήσουμε με σιωπή και να απέχετε από όλες τις ερωτήσεις».

Ένας διαφορετικός αμυντικός

Καιρός – Meteo: Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες απόψε – Κρύο, χαλάζι, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα από Τρίτη

Καιρός – Meteo: Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες απόψε – Κρύο, χαλάζι, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα από Τρίτη 

«Αγριεύει» ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας (08.01.24), καθώς διπλό ψυχρό μέτωπο κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας, φέρνοντας τσουχτερό κρύο, χιόνια, χαλαζοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, κυρίως από αύριο, Τρίτη (09.01.24) το σκηνικό του καιρού αλλάζει ραγδαία, προβλέποντας χιόνια ακόμη και στην Πάρνηθα, με τη θερμοκρασία να κάνει «βουτιά». Η κακοκαιρία θα έχει και συνέχεια, καθώς το δεύτερο κύμα θα εκδηλωθεί από την Παρασκευή (12.01.23), με κορύφωση το προσεχές Σαββατοκύριακο.

ΑΕΚ Β’ – ΠΑΟΚ Β’ 1-0: Ο Κάτσικας έκανε τη διαφορά / Ο Λεβαδειακός 2 - 0 την Νίκη Βόλου και πέρασε κορυφή/ "Χ" Παναθηναϊκός Β΄- Παναχαϊκή.

 ΑΕΚ Β’ – ΠΑΟΚ Β’ 1-0: Ο Κάτσικας έκανε τη διαφορά

Η ΑΕΚ Β’ πήρε τη νίκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Β’ (1-0) που μπήκε πιο δυνατά, είχε τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» ανέβαιναν.

Η ΑΕΚ Β’ κατάφερε να προηγηθεί με τον Κάτσικα (όμορφη προσποίηση και ιδανικό τελείωμα) στο 39ο λεπτό (1-0) και να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης και στο 56’ είχαν τεράστια ευκαιρία με το δοκάρι του Σπυράκου (καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ).

Καλύτερος και περισσότερο αποτελεσματικός, ο Λεβαδειακός επιβλήθηκε της Νίκης Βόλου με 2-0. Χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα, οι Βοιωτοί επέστρεψαν στην κορυφή της κατάταξης του βόριου ομίλου με 30 βαθμούς, έναντι 29 της Λάρισας, έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο από τους Θεσσαλούς. Στον αντίποδα η Νίκη παρέμεινε στους 18 και πλαισιώνει την ζώνη των πλέι οφ για την άνοδο.

Τα γκολ για την ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου πέτυχαν ο Λιάγκας στο 16΄με κεφαλιά και ο Νίκας στο 77' με σουτ, ενώ στο 73' αποβλήθηκε ο αμυντικός μέσος της Νίκης, Μπαχανάκ.

 Δύο ομάδες που δίνουν μάχη για να παραμείνουν στη Super League 2 αναμετρήθηκαν στο «Ζηρίνειο» της Κηφισιάς. Εκεί, ο τυπικά γηπεδούχος Παναθηναϊκός Β’ και η Παναχαϊκή αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, σε μια χορταστική αναμέτρηση με γκολ και θέαμα.

Το πανόραμα της αγωνιστικής

Ο ΠΑΣ Κόρινθος ξέφυγε με +4 από τη Κω , 2 - 2 με τον ΑΟ Πυλίου

Ο ΠΑΣ Κόρινθος αν και έπαιζε με 10 παίκτες , αν και έχανε στο 68΄ με 1 - 2 στην Κω από τον ΑΟ Πυλίου ,  κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 87΄ σε 2 - 2 και να φύγει από το νησί του Ιπποκράτη στους +4 βαθμούς από τη δεύτερη Θύελλα Ράφήνας.

Ο ΠΑΣ Κόρινθος προηγήθηκε στο σκορ με τον Χαλάτση στο 48΄ , ενώ με τους πανηγυρισμούς εμεινε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε  ο Κουντρουμπή , ο οποίος είχε μπει σαν αλλαγή στο 46΄ στη θέση του Ζαχαράκη. Οι νησιώτες αναθάρρησαν και μέσα σε ένα πεντάλεπτο ( από 63΄ έως το 68΄) ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ με τέρματα του Τζανολίνου και του Λάντζιου. Ακριβώς στο 87' ο Χαλάτσης γιά τον ΠΑΣ  ισοφάρισε στο τελικό 2 - 2

Τέλος ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε και η αναμέτρηση του ΑΟ Μυκόνου με την Ιάλυσο Ρόδου.

17η αγωνιστική

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

  

https://www.imkorinthou.org/images/20240107_084403.jpg 

Την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2024, ημέρα εορτασμού της Σύναξης του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ι. Ναό στο Δερβένι, κομίζοντας εκεί από την Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, την Τιμία Κάρα του Αγίου Σωφρονίου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων, προς ευλογία και αγιασμό των Πιστών.

 

 

 

 

 

 

 

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγία «Η Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, αναφερόμενος στον Τίμιο Πρόδρομο, την αγγελική Του πολιτεία, την μεγαλειώδη ταπείνωση Του και στο κήρυγμά Του, που ελέγχει όλους όσοι ζουν μακριά από τον Θεό. Το κήρυγμα του Αγίου Ιωάννου είναι μια πρόσκληση σε μετάνοια, καθώς φωνάζει: «ποιήσατε οὖν καρποὺς ἀξίους τῆς μετανοίας» (Λουκ. γ΄, 8). Η μετάνοια είναι μια ολοκληρωτική αλλαγή, που διατηρεί στον άνθρωπο την Θεία Χάρη και τον κάνει να αγωνίζεται και να παλεύει με τα πάθη, τα λάθη και τον Διάβολο. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αμαρτωλοί, αλλά με την μετάνοια μπορούμε να αξιωθούμε της Θείας Χάριτος. Ας ακολουθήσουμε την διδασκαλεία Του και ας μιμηθούμε τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή με την ειλικρινή μετάνοια, που Αυτός κήρυττε, διατηρώντας την Θεία Χάρη μέσα μας αποκτώντας ποιότητα ζωής, αγιότητα, κάθαρση και Θείο φωτισμό, τόνισε ο Ιεροκήρυκας.  

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, στην απόλυση της Θ. Λειτουργίας, με αφορμή το ψαλλόμενο «Εἰς πολλά ἔτη Δέσποτα», ευχαρίστησε θερμά τους Πιστούς για την ευχή αυτή και επεξήγησε ότι για να τον αξιώσει ο Θεός να ζήσει πολλά χρόνια, ώστε να τους ευλογεί, πρέπει κι αυτοί να ζουν πολλά χρόνια, ώστε το Εκκλησιαστικό έργο να έχει ανταπόκριση. Έτσι, οφειλετικά και ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε προς όλους «Χρόνια Πολλά και ευλογημένα», σύμφωνα με τα όσα η Αγία μας Εκκλησία πρεσβεύει. Το Άγιο Δωδεκαήμερο, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, ψάλλουμε τα παραδοσιακά κάλαντα που μας καλούν να ζούμε «βίο τέλειο κατά το Ευαγγέλιο». Η ζωή μας γίνεται τέλεια όταν η βιωτή μας συντάσσεται με το θέλημα και τους νόμους του Θεού. Το Ευαγγέλιο δεν είναι απλώς μία αγγελία, ένας νόμος του Θεού, αλλά μια καλή αγγελία, ένα μήνυμα χαρμόσυνο, που έχει σκοπό τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους και την λύτρωση όλων των ανθρώπων από τον σωματικό και κυρίως τον ψυχικό θάνατο.

Γι’ αυτό το κήρυγμα μετανοίας του Προδρόμου αποτελεί το παντοτινό κήρυγμα της Εκκλησίας μας. Πριν από κάθε μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας μας, το Άγιο Δωδεκαήμερο, το Πάσχα, τον Δεκαπενταύγουστο, των Αγίων Αποστόλων έχουμε περίοδο νηστείας, εξομολογήσεως, φιλανθρωπίας και μετανοίας. Επίσης, κάθε εβδομάδα η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας και μετανοίας, που μας βοηθούν να θυμόμαστε τι έκανε ο Χριστός για να λυτρωθούμε εμείς και όπως λέει ο Απόστολος Πέτρος «Χριστὸς ἔπαθεν ὑπὲρ ὑμῶν, ὑμῖν ὑπολιμπάνων ὑπογραμμὸν ἵνα ἐπακολουθήσητε τοῖς ἴχνεσιν αὐτοῦ» (Α’ Πετ. β’,21), δηλαδή, ήρθε ο Χριστός και χάραξε τον δρόμο, έτσι ώστε κι όταν αναληφθεί στον ουρανό, εμείς να γνωρίζουμε να βαδίζουμε και να ακολουθούμε τα ίχνη Του, που οδηγούν δια της μετανοίας στη σωτηρία. Ο Χριστός «ἦλθεν εἰς τὸν κόσμον ἁμαρτωλοὺς σῶσαι» (Α’ Τιμ. α΄,15) λέει ο Απόστολός μας, ο Παύλος, και δίνει το χέρι Του για να τραβήξει τον πεσμένο από την αμαρτία άνθρωπο.

Την μετάνοια την παρατηρούμε και στην εικόνα της Αναστάσεως, που ο Χριστός παίρνει τον προπάτορα Αδάμ, τον πρώτο άνθρωπο, και τον ανασταίνει παγγενή, δηλαδή, με όλο το ανθρώπινο γένος. Αυτό είναι το μήνυμα που απευθύνεται σ’ όλους μας. Ο ερχομός του Χριστού να λυτρώνει όλους τους αμαρτωλούς «ὧν πρῶτός εἰμί ἐγώ» λέει ο Απ. Παύλος. Ο πρώην αμαρτωλός είναι τώρα Άγιος, μέσω της μετανοίας! Αυτό διδάσκει η Εκκλησία μας, αυτό διδάσκει ο Πρόδρομος, αυτό διδάσκει ο Παύλος, την μετάνοια. Γι’ αυτό μας χαρίζει ο Θεός χρόνους και γι’ αυτό δέχομαι από τους Ιεροψάλτες να ψάλλουν φύλαττε Κύριε εις πολλά έτη τον Δεσπότη και τον Ιερέα, για να το ακούσει ο Θεός, να μας δώσει χρόνια προκειμένου να μετανοήσουμε όλοι μαζί, Επίσκοπος και ποίμνιο, προκειμένου να έχουμε χρόνια μετανοίας με πνευματική και σωματική υγεία.

Ολοκληρώνοντας, ο Ποιμενάρχης μας απηύθηνε εόρτιες ευχές προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον εορτάζοντα προϊστάμενο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, τους Υφυπουργούς κ. Χρίστο Δήμα και κ. Νικόλαο Ταγαρά, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάσιο Τσιώτο και το πολυπληθές Εκκλησίασμα επικαλούμενος τον φωτισμό και την χάρη του εν Ιορδάνη Επιφανέντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!

Επακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.


 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.


 


 

Η αϋπνία συνδέεται με προβλήματα υγείας όπως εγκεφαλικό, καρδιά, αλτσχάιμερ, πίεση, διαβήτη, παχυσαρκία, προβλήματα με τα μάτια

 

ης Βικτωρίας Πολύζου, συμβούλου ψυχικής υγείας, medlabnews.gr

Η αϋπνία αποτελεί ένα σύνηθες ιατρικό πρόβλημα, που απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού. Ως χρόνια αϋπνία ορίζονται οι διαταραχές ύπνου που συμβαίνουν τουλάχιστον 3 βραδιές την εβδομάδα και διαρκούν τουλάχιστον 3 μήνες.

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας αργούν να αποκοιμηθούν το βράδυ, ξυπνάνε κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να μπορούν να αποκοιμηθούν ξανά ή ξυπνάνε πολύ νωρίς το πρωί.

Εκείνοι οι οποίοι υποφέρουν από αϋπνία για τουλάχιστον έξι χρόνια, αντιμετωπίζουν 58% περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους πρόωρα. Ο λόγος είναι ότι η επίμονη αϋπνία αυξάνει τα επίπεδα μίας ουσίας στο αίμα, που λέγεται C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP). Η ουσία αυτή αποτελεί δείκτη φλεγμονής στο σώμα και συνδέεται με την εκδήλωση σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως είναι οι καρδιαγγειακές και πνευμονικές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, ο καρκίνος, η άνοια και η κατάθλιψη. ......................

read more

Γιώργος Λάνθιμος: Θρίαμβος και Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας στο Poor Things

 Γιώργος Λάνθιμος: Θρίαμβος και Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας στο Poor Things 

Ο Γιώργος Λάνθιμος άφησε... πίσω του την πιο εμπορική ταινία της χρονιάς που πέρασε (Barbie), κατέκτησε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας και πάει ως φαβορί στα Όσκαρ. Το κατάφερε κι αυτό o Γιώργος Λάνθιμος! Η ταινία Poor Things κατέκτησε τη Χρυσή Σφαίρα «Καλύτερης Ταινίας σε Κωμωδία ή μιούζικαλ» ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά που ήθελαν αδιαφιλονίκητο φαβορί την Barbie.

Στην ομιλία του, η οποία κράτησε

Βιασμός 12χρονης: Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση του Κολωνού - Αίτημα να γίνει κεκλεισμένων των θυρών Στο εδώλιο 26 κατηγορούμενοι

   

Αρχίζει τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, η πολυαναμενόμενη δίκη για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό.

Στο εδώλιο κάθονται 26 άτομα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, με βασικούς κατηγορούμενους τη μητέρα της ανήλικης και τον 54χρονο ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ Ηλία Μίχο. «Εγκέφαλος», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι ο 54χρονος που κατηγορείται για το βιασμό κατ' εξακολούθηση, τη διακεκριμένη μαστροπεία της ανήλικης, παιδική πορνογραφία και οπλοκατοχή.

Η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της 12χρονης, δήλωσε ότι «το παιδί είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, θέλει και περιμένει να τιμωρηθούν όλοι όσοι το έβλαψαν, γιατί πλέον έχει συνειδητοποιήσει τις της έχει συμβεί. Πιστεύουμε και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια δίκαιη δίκη και θα τιμωρηθούν όλοι οι υπαίτιοι».