Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Η "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" σχολιάζει τη συγκρότηση 13μελούς Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

 Προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις δράσεις στο πλαίσιο του  εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 - Πελοποννησιακό  Πρακτορείο Ειδήσεωνhttps://laconialive.gr/wp-content/uploads/2015/03/1821.jpg

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11.3.2021

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με την με αριθ. 53/24.2.2020 (ΑΔΑ ΩΨ297Λ1-Υ0Ο) απόφασή του, ενέκρινε τη συγκρότηση 13μελούς Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ορίζοντας ως Πρόεδρο την εντεταλμένη σύμβουλο κα. Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Η επιτροπή απαρτίζεται από εφτά (7)  αιρετά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και έξι  (6)  μέλη με ειδική γνώση για το συγκεκριμένο θέμα, μεταξύ των οποίων και έγκριτοι καθηγητές Πανεπιστημίου.

Είναι γνωστό σε όλους, ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή συνεδρίαζε σε τακτά χρονικά διαστήματα είτε δια ζώσης, είτε μέσω τηλεδιασκέψεων και κοινά παραδεκτό ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστούν τυχόν αντιθέσεις και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 240 νέα κρούσματα σήμερα ( 131 στην Αχαΐα - 40 στην Κορινθία.)

 

 

  

Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  240  νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 131 καταγράφονται στην  Αχαΐα και 40 στην Κορινθία. Επίσης διψήφιο νούμερο μολύνσεων  καταγράφουν , πλην Λακωνίας, και οι υπόλοιποι νομοί της Πελοποννήσου.

Ενενήντα ένα (91) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 50 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας, ενώ 36 μολύνσεις παρουσιάστηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας και Αρκαδίας.

 Επίσης 149 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας

Σήμερα   11 / 3 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 240 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 11.796 ( 5.337 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Πέμπτη 11 / 3 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (131),  Μεσσηνίας  (11) ,  Κορινθίας (40), Ηλείας (18), Αργολίδας (22), Αρκαδίας (14) και Λακωνίας (4) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                5.387

Π.Ε. Κορινθίας           1.739

Π.Ε. Αργολίδας          1.199

Π.Ε. Ηλείας                1.066

Π.Ε. Μεσσηνίας           978

Π.Ε. Αρκαδίας             886

Π.Ε. Λακωνίας            537

Κορωνοϊός 11/03: 2.570 νέα κρούσματα ( 40 στην Κορινθία), 51 νέοι θάνατοι, 506 διασωληνωμένοι / Ο χάρτης της διασποράς.

 Κορωνοϊός: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ με 100% πληρότητα - Τι λέει στο Eleftherostypos.gr πνευμονολόγος του «Σωτηρία» 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (11/3) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.570, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι περισσότερες από τις 2570 νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 11/3 , αφορούν στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας με 1.282 νέα κρούσματα σε 24 ώρες.

Παράλληλα η Θεσσαλονίκη καταγράφει 229 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

"Έφυγε" στα 61του ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

  

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του γνωστού ηθοποιού Θεόφιλου Βανδώρου σε ηλικία μόλις 61 ετών.

Η θλιβερή είδηση του θανάτου έγινε γνωστή τα ξημερώματα της Πέμπτης προκαλώντας βαθιά θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους του και σε όλους όσους είχαν συνεργαστεί μαζί του.

O Θεόφιλος Βανδώρος έγινε γνωστός στο κοινό από τη σειρά «Τμήμα Ηθών». Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου

Πέθανε ο σπουδαίος λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης

  

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος.

Ο Τάκης Μουσαφίρης γεννήθηκε στα Γιάννενα και σε μικρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα όπου και έκανε τις πρώτες του μουσικές δουλειές. Αρχικά δούλευε σε μικρά μαγαζιά τύπου μπουάτ και τραγουδούσε μαζί με την κιθάρα του. Στη συνέχεια

Φουκουσίμα, 2011. Ο καρκίνος και τα μεταλλαγμένα. Οι αντικρουόμενες εκθέσεις της Greenpeace και του ΟΗΕ

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη,διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμa

Να θυμηθούμε τα γεγονότα 

Στις 11 Μαρτίου 2011 στις 14:46':3'' ένας ισχυρός σεισμός 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτυπά ανατολικά του Σεντάι, στο Νησί Χονσού. 

Η διάρκειά του σπάει τα ρεκόρ, κρατώντας 5 εφιαλτικά λεπτά.Ο απολογισμός των θυμάτων τραγικός: ο πιο πρόσφατος κάνει λόγο για 15.365 νεκρούς, 5.363 τραυματίες και 8.206 αγνοούμενους. ...................

read more

Επιστροφή στις εξαγωγές από την ECORAP A.E.

 

H ECORAP A.E. ανοίγει και πάλι  τους δρόμους προς την ανάπτυξη και τις εξαγωγές.

Μετά από το πρώτο δοκιμαστικό φορτίο που εστάλη  πριν 2 περίπου εβδομάδες με πανιά από τα αμπέλια και αφού παρελήφθησαν από το εργοστάσιο και έγιναν αποδεκτά, ήρθε η νέα παραγγελία για 10 container και για άμεση φόρτωση. 

Επίθεση ισλαμοτουρκικής προπαγάνδας με όχημα τις σχολές Μααρίφ

 

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μέσα στην πανδημία, την ώρα που τα σχολεία στην Τουρκία δεν διαθέτουν ούτε τα ελάχιστα αναγκαία για την τηλεκπαίδευση και οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας, ο Ερντογάν πολλαπλασιάζει τις Σχολές Μααρίφ, αυξάνει τον προϋπολογισμό τους και απλώνει τα προπαγανδιστικά του πλοκάμια σε όλον τον κόσμο – και στα Βαλκάνια.

Η άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων στην Κορινθία, δεδομένης της υφιστάμενης λειψυδρίας, θέμα συζήτησης του Αντιπεριφερειάρχου Τάσου Γκιολή με τον πρόεδρο ΑΣΟΑΚ και Δημάρχους της Π.Ε . Κορινθίς

 

Θέματα που αφορούν την άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων στην Κορινθία, δεδομένης της υφιστάμενης λειψυδρίας, συζητήθηκαν στη συνάντηση που ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής είχε στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας την Τρίτη 9 Μαρτίου με τους δημάρχους του νομού και τον πρόεδρο του ΑΟΣΑΚ (Αρδευτικός Οργανισμός Στυμφαλίας – Ασωπού Κορινθίας).