Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση για την 25η ΜαρτίουΜεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

stratiotiki_parelasi_william__1_

Μεγαλειώδης ήταν η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας όπως κάθε χρόνο με την παρθενική πτήση των Rafale πάνω από τον αθηναϊκό ουρανό σε επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης να κόβουν την ανάσα. 

Εντυπωσίασαν επίσης οι πτήσεις των F-16 Viper και των ελικοπτέρων Apache πάνω από την ελληνική πρωτεύουσα, ενώ τα βλέμματα τράβηξε επίσης η «πρεμιέρα» των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Marder 1A3. Τα οχήματα παραλήφθησαν τον περασμένο Οκτώβριο στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας της χώρας μας με τη Γερμανία. Τα οχήματα είναι μέρος της αναβάθμισης του αξιόμαχου των μονάδων του Στρατού Ξηράς, της επαύξησης της μαχητικής ισχύος τους, καθώς και της ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας των μονάδων του Μηχανοκίνητου Πεζικού με εκείνες των τεθωρακισμένων. 

Ξεχώρισε παράλληλα, όπως και κάθε χρόνο η παρέλαση των ευζώνω με τον ανατριχιαστικό χτύπο των ποδιών τους. 

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τέλος της παρέλασης

Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής

 therini-ora 

 

Σε ισχύ από τα ξημερώματα της Κυριακής τίθεται η θερινή ώρα, κατά την οποία θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά.

Στις 3:00 τα ξημερώματα οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 4:00.

Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ ως τα τέλη Οκτωβρίου.

Η Βουλή των Ελλήνων σβήνει τα φώτα της συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης»


 

Η Βουλή των Ελλήνων, για ακόμη μία χρονιά, συμμετείχε στην παγκόσμια πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Ώρα της Γης», στέλνοντας έτσι το δικό της συμβολικό μήνυμα στην πρωτοβουλία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Απόψε, τα φώτα του Μεγάρου της Βουλής έσβησαν για μία ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30, ως μια συμβολική πράξη που υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για ανάληψη δράσεων απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Το ελληνικό Κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την οικολογική του συνείδηση, στηρίζει σταθερά και ενεργά περιβαλλοντικές δράσεις. Παράλληλα, μέσα από ενεργειακές αναβαθμίσεις στις κτιριακές του υποδομές, καθώς και με επιλεγμένες παρεμβάσεις στην καθημερινή λειτουργία του (συστήματα θέρμανσης, φωτισμός, ψηφιακή διακίνηση εγγράφων, ολοκληρωμένη διαχείριση ανακύκλωσης), μειώνει δραστικά το ενεργειακό του αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής προστασίας.