Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2: Το έφεραν τούμπα Ποντένσε και Γιόβετιτς

 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2: Το έφεραν τούμπα Ποντένσε και Γιόβετιτς 

Αυτό που ήθελε στη Λεωφόρο το πήρε ο Ολυμπιακός που έμεινε στο 2-2 με τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς που παρουσίασε δύο πρόσωπα. Οι Πειραιώτες βρέθηκαν στο 59’ να χάνουν με 2-0, αλλά στο 81’ έφεραν το ματς στα ίσια χάρη στο πείσμα και την ποιότητα των Ποντένσε και Γιόβετιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» κάπως έτσι εξασφάλισαν την 3η θέση και ευρωπαϊκό εισιτήριο αφήνοντας τέταρτο τον Παναθηναϊκό. Το ντέρμπι της Λεωφόρου είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με τέσσερα γκολ, δύο δοκάρι, αποβολή του Ποντένσε και αρκετές ευκαιρίες.

Άρης - ΠΑΟΚ 1-2: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ με διπλό στο «Βικελίδης»!

 Άρης - ΠΑΟΚ 1-2: Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ με διπλό στο «Βικελίδης»! 

Δείχνοντας χαρακτήρα ο ΠΑΟΚ πήρε το διπλό που ήθελε μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με σκορ 1-2 απέναντι στον Άρη και πανηγύρισε το 4ο πρωτάθλημα της Ιστορίας του και πρώτο μετά το 2019!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», σε ένα ματς με λιγοστές ευκαιρίες και πολλά νεύρα, ήταν άκρως αποτελεσματικός στις φάσεις που δημιούργησε και έφτασε στο υπερπολύτιμο τρίποντο, παρότι ο Άρης είχε πολύ περισσότερες τελικές στο παιχνίδι. 

ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Δεν της έφτανε... το πρωτάθλημα πέταξε προς ...Τούμπα μεριά

  

Τζάμπα περίμενε η ΑΕΚ το «δώρο» από τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» αφού η, αναμενόμενη, νίκη της επί της (αδιάφορης) Λαμίας, δεν της έφτανε για να διατήρησει τα πρωταθληματικά σκήπτρα.

Η περσινή νταμπλούχος έμεινε άτιτλη αφού το 3-0, επί των Φθιωτών, ήταν δίχως αντίκρισμα από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ νίκησε τον συμπολίτη του την ίδια στιγμή!

Οι «κιτρινόμαυροι», που παρατάχθηκαν με τον Αθανασιάδη στα γκολπόστ (αντί του Στάνκοβιτς), τον Ρότα να επανακάμπτει (αφού εξέτισε με τον Ολυμπιακό) τον Γιόνσον να επιστρέφει βασικός και τον Λιούμπιτσιτς στην 11αδα μετά τις 3 Μάρτη (και το 3-3 με τον Άρη εκτός έδρας) προηγήθηκαν με το 3ο τέρμα του δραστήριου Κροάτη στο 20' μετά από εκτέλεση ...πλαγίου του Άμραμπατ!