Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Πέρασε το νομοσχέδιο - Ψήφισαν 254, 176 ΝΑΙ, 76 ΟΧΙ, παρών 2 -Ποιοι απείχαν και ποιοι καταψήφισαν

 Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με 176 «ναι» – Τα «όχι» και οι απουσίες

Πέρασε από τη Βουλή ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. 

Η ψηφοφορία ήταν ηλεκτρονική και οι βουλευτές ψήφισαν επί της αρχής ως εξής: 

  • Ναι: 176
  • Όχι: 76
  • Παρών: 2
  • Ψήφισαν: 254 βουλευτές

Σημειώνεται ότι υπήρξαν 46 αποχές.

Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Πλεύση Ελευθερίας υπερψήφισαν,  εν αντιθέσει με την Ελληνική Λύση, τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες.

Βέβαια από τα κόμματα που υπερψήφισαν υπήρχαν και απώλειες οι οποίες για τη Νέα Δημοκρατία τελικά ήταν πολύ μικρότερες από αυτές που αρχικά υπολογίζονταν.  Υπήρξαν 107 ΝΑΙ από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας., 20 είπαν «όχι» ενώ υπήρξαν και 31 αποχές. Σε σχέση με τους υπουργούς απείχε ο Μάκης Βορίδης και οι υφυπουργοί Κελέτσης, Μπούγας και Κεφάλα.

Σε Σώμα θα συνέλθει στην Τρίπολη η νέα ΠΕΔ της Πελοποννήσου

  

Νέος πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση των δήμων της Πελοποννήσου, αναδείχθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη. Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Πελοποννήσου και η εκλογική διαδικασία έλαβαν χώρα σήμερα στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης.

Η «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση» (ΑΔΑΚ) της οποίας ηγήθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας έλαβε 83 ψήφους ή  ποσοστό 66,78 % και 14 έδρες και 6 αντιπροσώπους στη γ.σ. της ΚΕΔΕ, έναντι 43 ψήφων και 7 εδρών και 3 αντιπροσώπους,  του «Κινήματος Ενότητας» του δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη. Μία ψήφο χωρίς να λάβει έδρα πήρε η «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο τον δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας Δημήτρη Οικονομάκο.

 Για το Εποπτικό Συμβούλιο, εκλέχθηκαν οι Αννίβας Παπακυριάκος, Βασίλης Αγγελόπουλος και Τάσος Μποζίκης.

Παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου.

Το νέο δ.σ. θα συνεδριάσει για να συγκροτηθεί σε Σώμα, την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024, στις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΠΕΔ, στην Τρίπολη.