Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Τα δάκρυα για έναν φίλο. Της Ελλάδας, της Ευρώπης, της αλλαγής…

  Τα δάκρυα για έναν φίλο. Της Ελλάδας, της Ευρώπης, της αλλαγής… 

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

Η είδηση της απώλειας του Βαλερί Ζισκάρ ντ΄Εστέν, είναι από αυτές που υπερβαίνουν την αυθόρμητη θλίψη για τον αποχαιρετισμό σε έναν άνθρωπο, έναν πολιτικό, έναν επώνυμο. Ο Γάλλος πρώην Πρόεδρος κουβαλούσε με συνέπεια και περηφάνεια τον αυτοπροσδιοριστικό χαρακτηρισμό του φίλου. Ήταν φίλος της Ελλάδας, φίλος της Ευρώπης, φίλος της αλλαγής και της προόδου.

Η Ελλάς ευγνωμονούσα… Ο Κώστας Καραμανλής αποχαιρετά τον Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/12/Screenshot-2020-12-03-at-2.01.57-PM-850x560.jpg 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η αρχοντική φυσιογνωμία του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν ταίριαζε τόσο πολύ με εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Διόλου τυχαία λοιπόν που οι διαδρομές των δυο σπουδαίων πολιτικών ηγετών συναντήθηκαν τόσο αρμονικά, σε δυο ιστορικές συγκυρίες για την Ελλάδα. Την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την ένταξη της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ, κόντρα στην αρχική άρνηση των Γερμανών, ως “το δέκα το καλό”.

Εuropa League: Η Ζόρια νίκησε τη Λέστερ, ανατροπή Μίλαν, πέρασε η Τότεναμ - Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στην Κύπρο κόντρα στην Ομόνοια.

 Εuropa League: Η Ζόρια νίκησε τη Λέστερ, ανατροπή Μίλαν, πέρασε η Τότεναμ (highlights, βαθμολογίες)

 Αρκετές είναι οι ομάδες που εξασφάλισαν πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής στους ομίλους τους.

Η Τότεναμ ήρθε ισόπαλη 3-3 με τη ΛΑΣΚ και η Αντβέρπ νίκησε 3-1 τη Λουντογκόρετς, για να περάσουν «χέρι-χέρι» από τον 10ο όμιλο, ενώ η ΑΕΚ χάνει και την τρίτη θέση στον 6ο όμιλο, μετά τη μίνι έκπληξη της Ζόρια, που νίκησε τη Λέστερ στην Ουκρανία.

Η ΑΕΚ εκτός Ευρώπης με νέα συντριβή / Έχασε 2 - 4 , στο ΟΑΚΑ, από την Μπράγκα

 ΑΕΚ – Μπράγκα 2-4: Εκτός Ευρώπης με νέα συντριβή… (highlights) 

Και με τη βούλα… αποκλεισμένη από την Ευρώπη είναι από πλέον η ΑΕΚ αφού συνετρίβη 4-2 από την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ κι όχι μόνο δεν θα συνεχίσει στους «32» του Εuropa League αλλά βρέθηκε ουραγός του 7ου ομίλου του.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχαναν στο 10ο λεπτό με 2-0 από τους Πορτογάλους που σκόραραν όποτε και μ’ όποιον τρόπο ήθελαν.  Τα γκολ της ομάδας του Κάρλος Καρβαλιάλ οι αμυντικοί Τορμένα (8’) και Εσγκάϊο (10’).

Παρότι αντέδρασαν κατόπιν οι γηπεδούχοι μειώνοντας με τον Ολιβέιρα (31’), έπειτα από λάθος του Τορμένα, δέχθηκαν και τρίτο γκολ πριν την ανάπαυλα από τον Ρικάρντο Όρτα (45’).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι παρότι κατέβασαν ρυθμό έφτασαν σε τέταρτο γκολ (83’) με τον καλύτερο τους παίκτη Γκαλένο (σ. είχε και δύο ασίστ) με τον Βασιλαντωνόπουλο να διαμορφώνει το τελικό 2-4 στο 89’ με τη βοήθεια και μιας κόντρας.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα, 4-3-3): Τσιντώτας – Μπακάκης (46’ Βασιλάντωνοπουλος), Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Ινσούα - Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (75’ Λιβάι Γκαρσία ) – Αλμπάνης (60’ Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα (60’ Ανσαριφάρντ), Λιβάγια.

Μπράγκα (Κάρλος Καβαλιάλ, 4-2-3-1): Ματέους - Εσγκάιο, Βιάνα (46’ Κάρμο), Τορμένα, Σεκιέιρα - Αλ Μουσράτι (57’ Φρανσέρτζιο), Αντρέ Κάστρο (78’ Νοβάις) - Γκαλένο, Μεδέιρος (57’ Αντρέ Όρτα), Ρικάρντο Όρτα – Παουλίνιο (71’ Γκιγιέρμε).

 

 

Κορωνοϊός: Τι έδειξαν τα χθεσινά rapid test μέσα από το αυτοκίνητο αν΄την Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τι έδειξαν τα χθεσινά rapid test μέσα από το αυτοκίνητο 

 

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Συνολικά, διενεργήθηκαν 974 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 25 κρούσματα (2,56%). Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 14 άνδρες και 11 γυναίκες.

Παρατίθενται τα στοιχεία από τις σημερινές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους ανά την Ελλάδα στις ακόλουθες περιοχές.

Αρνητικός ο Έλεγχος Λυμάτων Βιολογικού Ξυλοκάστρου για Covid

Αρνητικός ο Έλεγχος Λυμάτων Βιολογικού Ξυλοκάστρου για Covid  

Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Ειδικά στην παρούσα χρονική περίοδο, στο μέσο μιας παγκόσμιας πανδημίας, η σαφής γνώση της κατάστασης στην περιοχή μας είναι αναγκαία, ώστε να σχεδιαστούν οι απαιτούμενες δράσεις προάσπισης της υγείας των δημοτών.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 07/12/2020

 Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος  για τα προβλήματα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου - OTA VOICE

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς τους κ.κ.

  1. Δήμαρχο
  2. Δημοτικούς Συμβούλου
  3. Προέδρους Κοινοτήτων

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί  την  Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 & ΩΡΑ  19:30  μ.μ   σε τακτική συνεδρίαση  με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 18318/13.03.2020  εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και το άρθρο 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου   (ΦΕΚ 55/Α/11.03.2020), την αριθμ.40/31-3-2020 και 426/13-11-2020   εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, την αριθμ.1822/16-3-2020 εγκύκλιο  του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:  

  1. «Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021»
  2. Τροποποίηση προϋπολογισμού για κατανομή ποσού από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού ΙΔΟΧ των ΚΔΑΠ.
  3. «Κατανομή ποσού στις σχολικές επιτροπές για λειτουργικές δαπάνες»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΚΟΣ

 Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 07/12/2020

 https://m1.spitogatos.gr/157328793_1600x1200.jpg?v=20130730

ΠΡΟΣ: Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Καλείστε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης,  στις  7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020  ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.30 που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ , σύμφωνα με τα άρθρα 73 και 75 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 10  της από 11.3.2020 Π.Ν.Π. (ΦΕΚ. 55Α/11-3-2020), την αριθμ.40/31-3-2020 και 426/13-11-2020   εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, την αριθμ.1822/16-3-2020 εγκύκλιο  του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με θέμα :

  1. Αίτημα  εταιρείας ΑΛΘΕΑ ΡΙΖΟΡΤ ΙΚΕ  περί  σύμφωνης γνώμης του Δήμου για την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή Άνω Λουτρού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Δύο άνδρες νεκροί, μία γυναίκα σώα, από φωτιά σε οικία στα Δίδυμα Αργολίδας

 https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2020/12/%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-1-681x1211-1.jpg 

Δύο απώλειες ανθρώπινων ζωών, είχαμε, νωρίς το πρωί, στην κοινότητα Διδύμων του δήμου Ερμιονίδας, στην Αργολίδα.

Η οικογενειακή τραγωδία (οι δύο νεκροί ήταν αδέλφια) σημειώθηκε μετά πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία.

Ένα άτομο καταπλακώθηκε απ’ την στέγη που κατέρρευσε, ενώ ένα δεύτερο, φαίνεται να έχασε τη ζωή του απ’ τις αναθυμιάσεις, όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος Πέγκη Μπρούσαλη για λογαριασμό της ΕΡΤ.

Την τελευταία στιγμή, μία 48χρονη, αδελφή των δύο άτυχων ανδρών, πρόλαβε και εξήλθε τις φλεγόμενης κατοικίας.

Το ειδικό, ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εξετάζει όλα τα πιθανά αίτια της πυρκαγιάς.

ΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Θλίψη στην Ηλεία για δύο θανάτους από κορονοϊό

  

Ένας άνδρας από την περιοχή του Πύργου «νικήθηκε» κι αυτός χθες από τον φονικό ιό στα 66 του χρόνια. Όλα άρχισαν όταν αργά προχθές το βράδυ η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση, με τους γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας να τον διασωληνώνουν και να τον εισάγουν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περιστατικά COVID-19, στο Νοσοκομείο αναφοράς, στον Πύργο Δεν τα κατάφερε όμως και χθες το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή.

Δεν τα κατάφερε και ένας άνδρας 76 ετών από το Καράτουλα του δήμου Πύργου που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Χθες δυστυχώς η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και νωρίς το πρωί εξέπνευσε.

ΕΡΑ ΠΥΡΓΟΥ

Προσφορά του Αστέρα Τρίπολης προς τον σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας

   

Σε μία πρωτοβουλία-προσφορά προχώρησε η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, με αφορμή και την ημέρα των ΑμεΑ. Τιμώντας την ημέρα, για ακόμα μία χρονιά, η ΠΑΕ Αστέρας προσέφερε πλαστικά καπάκια στον σύλλογο ΑμεΑ της Αρκαδίας, με σκοπό την αγορά αμαξιδίου.

 Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος, τόνισε:

«… Σήμερα τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και ως ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σε καθημερινή βάση. Άλλωστε η κοινωνική προσφορά δεν περιορίζεται χρονικά. Οφείλουμε να βρισκόμαστε συνεχώς και με πράξεις δίπλα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη».

Ο πρόεδρος της διοίκησης του συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας, Σταύρος Μιχαλόπουλος, δήλωσε:

«… Στις δράσεις μας έχουμε κοντά μας και συμμετέχει σε αυτές μια μεγάλη οικογένεια. Την οικογένεια της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Το σωματείο που έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο το όνομα της Τρίπολης, της Αρκαδίας μας. Σας ευχαριστούμε θερμά αγαπητοί φίλοι. Να είστε όλοι υγιείς και να έχετε πάντα και μόνο επιτυχίες».

Για λογαριασμό της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, τα καπάκια παρέδωσε η υπεύθυνη Μάρκετινγκ της εταιρείας, Πόπη Σοφού, στον αντιπρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας, Βασίλη Θεοδωρόπουλο.


 

Πέτσας: Παράταση του lockdown μέχρι 14 Δεκεμβρίου -Τι εξαιρείται

 

Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων κορονοϊού που έρχεται ωστόσο με πιο αργούς ρυθμούς από όσο αναμενόταν.

«Σε εθνικό επίπεδο διαπιστώνονται επίσης περισσότερα εξιτήρια από τα εισιτήρια ασθενών στα νοσοκομεία. Ωστόσο πολλά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρή πίεση. Με αυτά τα δεδομένα γίνεται προφανές ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά. Γι’ αυτό προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα έως τις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το πρωί» είπε ο κ. Πέτσας.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή με τον Δημαρχο Νεμέας Κωνσταντίνο Φρούσιο.

 

Κόρινθος 03-12-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε ευρεία συνάντηση πολλαπλών θεμάτων, υποδέχθηκε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στο γραφείο του στην Κόρινθο ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Τάσος Γκιολής, τον Δήμαρχο Νεμέας κ. Κωνσταντίνο Φρούσιο.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν για: