Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Ο Ελ Αραμπί μετέτρεψε το θρίλερ σε πάρτι. Ο Ολυμπιακός έχανε 0 - 1 από τον Βόλο ,στο Καραϊσκάκη, αλλά τελικά με αντροπή τον νίκησε με 4 - 1 και έμεινε μόνος στην κορυφή της Βαθμολογίας

 Ολυμπιακός-Βόλος 4-1: Ο Ελ Αραμπί μετέτρεψε το θρίλερ σε πάρτι 

Τα… χρειάστηκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Βόλο κι αυτό όχι γιατί βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά γιατί είχε απέναντι του έναν καλό αντίπαλο. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 3-1 του συγκροτήματος του Άνχελ Λόπες και παρέμεινε αήττητη στην κορυφή του φετινού πρωταθλήματος. Οι Βολιώτες προηγήθηκε στο 11' με πέναλτι του Μπαριέντος, ενώ στο 7' είχαν δοκάρι με τον Δουβίκα. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο έκανε την ανατροπή με τα γκολ των Μασούρα (45+3) και Ελ Αραμπί (66', 80'). Η ομάδα της Μαγνησίας ήταν πολύ καλά διαβασμένη και

Αστέρας Τρίπολης: Η αποστολή για το ματς με τον ΠΑΟΚ

 Αστέρας Τρίπολης: Η αποστολή για το ματς με τον ΠΑΟΚ 

Ολοκλήρωσε χωρίς απρόοπτα την προετοιμασία του ο Αστέρας Τρίπολης για το εκτός έδρας ματς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Η συνάντηση θα διεξαχθεί αύριο (6/12-17.15) στην Τούμπα και εκεί οι Αρκάδες θα επιδιώξουν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα που θα τους δώσει ώθηση στην κούρσα για μια θέση στην ζώνη των πλέι οφ.

Ατρόμητος - Άρης 2-2: Με δέκα παίκτες πήρε το βαθμό στο Περιστέρι αν και έχανε 2-0

 Ατρόμητος - Άρης 2-2: Με δέκα παίκτες πήρε το βαθμό στο Περιστέρι αν και έχανε 2-0 

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αν και είδε τον αγώνα στο Περιστέρι από το 35' και μετά να...στραβώνει, δεν τα παράτησε ποτέ και δικαιώθηκε, παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) κόντρα στον Ατρόμητο.

Οι γηπεδούχοι στο 37' με πέναλτι του Μανούσου άνοιξαν το σκορ ενώ δυο λεπτά νωρίτερα είχε αποβληθεί ο Ροζ. Στο 51' ο Μουνίθ έγραψε το 2-0 και κάπου εκεί μάλλον στον Ατρόμητο πίστεψαν πως τα πάντα τελείωσαν.

Στην Κορινθία σήμερα 11 νέα κρούσματα από τα 19 που καταγραφησαν στην Περιφερεια Πελοποννήσου. - Τα κρούσματα από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας .

 

Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι

Δεκαεννιά (19) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Κορινθία να κάνει την διαφορά όπου καταγράφηκαν 11 νέα κρούσματα . Επίσης άλλα 12 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, 

Σήμερα 3/12 κατεγράφησαν, συνολικά 31 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 3.511 ( 1.900) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Σάββατο 5 /12/20 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (10),  Μεσσηνίας  (4) ,  Κορινθίας (11), Ηλείας (2), Αργολίδα (1) , Αρκαδία (-) και Λακωνία (3) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 4 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.232 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας          609 (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           513 (1) 

Π.Ε. Ηλείας                379 (4)

Π.Ε. Αργολίδας          368 (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            261 (0)

Π.Ε. Λακωνίας           149  (0)

Κορωνοϊός: 1383 νεα κρουσματα ( 11 κρουσματα στην Κορινθία) - Ο χάρτης της διασποράς.

Κορωνοϊός: Αρνητική πρωτιά και πάλι στην Θεσσαλονίκη με 305 κρούσματα - 260 στην Αττική - Ο χάρτης της διασποράς

Σήμερα ανακοινώνουμε 1383 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 114568, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες.

Ο χάρτης της διασποράς

Αναλυτικότερα:

Ο Μητσοτάκης χαρτογράφησε τον οδικό χάρτη για τους εμβολιασμούς

 

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την υλοποίηση του σχεδίου για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η προετοιμασία για την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργούν στην Ελλάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι 

Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι: Κουκουλοφόροι πυρπολούν αυτοκίνητα, σπάνε βιτρίνες καταστημάτων

  

Δεκάδες κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά σε οδοφράγματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Παρίσι κατά της αστυνομικής βίας.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Χιλιάδες άνθρωποι

Συμπλοκές στον Κολωνό αντιεξουσιαστών με αστυνομικούς – Τους επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια – 4 τραυματίες

Συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδα αντιεξουσιαστών και αστυνομικούς σημειώθηκαν στην περιοχή του Κολωνού.

 Κολωνός: Συμπλοκές αντιεξουσιαστών με αστυνομικούς - Τους επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια - 4 τραυματίες 

Σύμφωνα με  πληροφορίες από τις συμπλοκές τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τραυματίστηκαν ελαφρά όταν δέχτηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών που προσπαθούσε να κάνει πορεία προς το τμήμα του Κολωνού.

Όταν κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα Κολωνού, βρήκαν απέναντί τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Για λίγη ώρα επικράτησε ένταση, ενώ οι αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα.

Και οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρονται όλοι 401. Οι νεαροί αντίκρισαν τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και τους επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια. Μάλιστα, έριξαν τον ένα κάτω απ’ τη μηχανή και έναν άλλο το χτύπησαν στα χέρια με καδρόνια.

Αυτή την ώρα, γίνονται περιπολίες και αναζητούνται τα υπόλοιπα άτομα.

Κορωνοϊός – κρούσματα: 1383 νεα κρούσματα και 594 διασωληνωμένοι - 98 νεκροί

 Κορωνοϊός – κρούσματα 05/12: 98 νεκροί – 1383 κρούσματα και 594 διασωληνωμένοι 

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα 5/12 ανακοινώνουμε 1383 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 114568, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες.

4981 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 30207 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

594 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 171 (28.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 641 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2902 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1156 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εορτάζει αύριος ο πρώτος κεντρικός ναός του Δερβενίου, ο Άγιος Νικόλαος


Αύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου και η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Νικολάου.
Στο Δερβένι , εορτάζει ένα μικρό εκκλησάκι στο κέντρο της πόλης περιτριγυρισμένο από οικίες. Είναι ρυθμού σταυροειδές μετά τρούλου 60 τ.μ. περίπου. Σύμφωνα με την παράδοση είναι ο πρώτος κεντρικός ναός του Δερβενίου ίσως και σε ολόκληρη την περιοχή ( 1835 ) και ανεγέρθηκε από τον Ζαχολίτη οπλαρχηγό Καπετάν Παναγιωτάκη Γεραρή πρώτο οικιστή του Δερβενίου. Είναι περίπου 300 μέτρα πιο ανατολικά από το μεταγενέστερο Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη , κοντά στο παλιό γυμναστήριο των σχολείων του Δερβενίου. 
Επίσης στην ευρύτερη περιοχή μας (Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης) εορτάζουν Ιεροί ναοί στην Λυκοποριά, στον Άνω Αιγιαλό, στο Κάτω Λουτρό, στα Γελινιάτικα, στη Ρίζα, στην 'Άνω Συνοικία Τρικάλων . Η Θεία Λειτουργία θα γίνει χωρίς κόσμο κεκλεισμένων των θυρών, λόγο των μέτρων κατα της πανδημίας που μαστίζει σχεδόν ένα χρόνο τωρα όλη τη υδρόγειο

Ο Άγιος Νικόλαος, είναι από τους γνωστότερους και δημοφιλέστερους Αγίους της Χριστιανικής Πίστεως και μάλιστα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας και τούτο, γιατί, όπως διαβάζουμε στο ιερό συναξάρι του:



«Ο Νικόλαος, πρέσβυς ων εν γη μέγας,και γης αποστάς εις το πρεσβεύειν ζέει» 


Ο Άγιος Νικόλαος, ως άνθρωπος του Θεού και μυσταγωγός των υπέρ νούν, «όλως ανατεθείς τω Κυρίω», με την ενάρετη και παναγία ζωή του νουθέτησε, δίδαξε, φώτισε, στήριξε, έσωσε, θαυματούργησε, προστάτευσε και βοήθησε όχι μόνο τους τότε χριστιανούς των Μύρων, αλλά και όλου του κόσμου, εδώ και δεκαοκτώ ολόκληρους αιώνες από τη γέννησή του, την αγία βιοτή και την οσία κοίμησή του.

Η γέννηση του Αγ. Νικολάου τοποθετείται στο β΄ μισό του Γ΄ αιώνα στα Πάταρα της Μικράς Ασίας. Οι γονείς του, ενώνοντας τη φιλομουσία με την ευσέβεια, φρόντισαν επιμελώς για τη σωστή και άρτια εκπαίδευσή του. Και πράγματι ο νεαρός Νικόλαος ηύξανε προκόπτων σε θερμότητα πίστεως, σε πλούτο γνώσεως και σε διαγωγή σώφρονα και άμεμπτη. Διέπρεψε στη μοναχική πολιτεία και για τις πολλές αρετές του χαρακτηρίζεται από την Εκκλησία «κανόνας πίστεως, εικόνα πραότητος και εγκρατείας διδάσκαλος». Έλαβε μέρος στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ. στην Νίκαια της Βιθυνίας. Ανεδείχθη «Μύρων αρχιεράχης μέγας» «φρουρός και πρόεδρος σεπτός και στύλος απερίτρεπτος» για σαράντα χρόνια.

Κοιμήθηκε σύμφωνα με τις πηγές ανάμεσα στα έτη 345-352. Με το θάνατο του Αγίου τα ορφανά έκλαψαν, διότι έχασαν τον πατέρα τους˙ οι φτωχοί θρήνησαν, διότι αποστερήθηκαν τον τροφέα τους˙ οι ξένοι δάκρυσαν, διότι τους έλειψε ο δικός τους άνθρωπος˙ οι ναύτες πόνεσαν, διότι απώλεσαν τον κυβερνήτη τους, οι κάτοικοι των Μύρων και όλος ο κόσμος της Λυκίας θρήνησαν, διότι έχασαν ένα τέτοιο ποιμένα και διδάσκαλο˙ οι γέροντες αναστέναξαν από την καρδιά τους, διότι απέθανε το στήριγμά τους και η βακτηρία τους. Όλων τα μάτια δάκρυσαν, διότι όλοι είχαν και έναν προσωπικό λόγο να θρηνήσουν με το θάνατο του μεγαλωνύμου μεταξύ των αγίων και ορθοτόμου της Εκκλησίας ιεράρχη τους, Νικολάου.

Ο Άγ. Νικόλαος «φιλοστοργότατος πάντων πατήρ των πιστών» ενσάρκωσε το πρότυπο του αυθεντικού ανθρώπου και Επισκόπου. Και το πρότυπο αυτό το έκαμε να επιβληθεί και να ζήσει, με τον τρόπο της ζωής του, με το παράδειγμά του, με τις θαυματουργικές παρεμβάσεις του, με την παρουσία στη θρησκευτική και ηθική όλων αυτών, οι οποίοι τον τίμησαν και τον τιμούν ως άγιο.

Ο Άγιος Νικόλαος «πηγή θαυμάτων ανελλιπής» υπήρξε το ιερό εκείνο πρόσωπο της Εκκλησίας μας, που τιμάται και δοξάζεται από όλο το χριστιανικό κόσμο και στα τέσσερα άκρα της γης.

Γράφει σχετικά ο Θεοφάνης Κεραμέας γι αυτή την παγκόσμια διάσταση της τιμής του Αγίου Νικολάου: «Όλοι οι άγιοι τιμήθηκαν από ένα μέρος των ανθρώπων, κυρίως στον τόπον εκείνο πού αγωνίσθηκαν και ευχαρίστησαν τον Θεό... Αλλά ο θαυματουργός και μέγας Νικόλαος, έτσι ξεπέρασε και σε τιμή όλους τους αγίους από τους χριστιανούς.

Και όπως δεν υπάρχει κανένας τόπος που δεν έτυχε των χαρίτων του και των δωρεών του, έτσι ούτε εκ των πανηγυρεών του κανένας ποτέ δεν απουσίασε, για να τύχει των δωρεών του. Ο άγιος Νικόλαος είναι αξιαγάπητος και σ’ αυτούς τους άπιστους βαρβάρους». Στην Αγγλία, τουλάχιστον τετρακόσιες εκκλησίες είναι αφιερωμένες στον Άγιο Νικόλαο. Όπως οι Ορθόδοξοι έχουμε τον Άγιο Βασίλειο ως Άγιο των δώρων, έτσι και οι Δυτικοί έχουν τον άγιο Νικόλαο ή Σάντα Κλάους, Άγιο που φέρνει δώρα.
Έτσι, ο Άγιος προβάλλεται ως πρότυπο αγάπης που άσκησε την πιο τέλεια μορφή φιλανθρωπίας.

Νέος ήταν ο Άγιος Νικόλαος «αγαθός και φιλάδελφος φύσει», όταν πέθαναν οι γονείς του. Κληρονόμησε όλη τη σεβαστή περιουσία τους, την οποία συμμορφούμενος προς τα θεία παραγγέλματα, όπως είχε μάθει από αυτούς και τα ιερά βιβλία, τη διεμοίραζε κάθε μέρα στους φτωχούς.

Ο Άγιος υπήρξε πρωταγωνιστής μιας πρωτότυπης ελεημοσύνης. Είναι γνωστή η διήγηση του πλούσιου από τα Πάταρα πατέρα με τα τρία κορίτσια, πού κάποτε πτώχαινε και βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο να καταστραφεί αυτός και οι κόρες του κοινωνικά. Ως γνωστό, οι βιογράφοι του αγίου γράφουν, ότι έτρεξε ο άγιος σε βοήθειά τους, τρείς κατά σειρά νύκτες και κρυφά, ανώνυμα, σιωπηλά, έρριξε τρία βαλάντια χρυσές λίρες, με τις οποίες έβγαλε τα δυστυχισμένα αυτά πρόσωπα από την αγωνία και το άγχος της φτώχειας και της ντροπής, πού κινδύνευαν να περιπέσουν.

Η διήγηση αυτή συγκίνησε πολλούς, ώστε να κάνουν αναφορά σ’αυτήν, ακόμα και ο μεγάλος συγγραφέας Δάντης και ο Θωμάς Ακινάτης. Αυτή η φιλάνθρωπη και θαυμαστή πράξη του Αγίου Νικολάου έγινε γνωστή και καταγράφηκε από τον Αρχιμανδρίτη Μιχαήλ, και τη διαβάζουμε σήμερα και διδασκόμαστε να έχουμε σπλάχνα οικτιρμών προς τους πάσχοντες αδελφούς μας.

«Ορφανών λιμήν» και «χηρών προστάτης». Είναι γνωστή αυτή η πλευρά του αγίου. Εαν έκαμε αυτός τόσο δρόμο στο χώρο της λαοφιλίας και αν έχει αποβεί ο λατρεμένος άγιος των φτωχών βιοπαλαιστών, και κυρίως ο ανεπανάληπτος άγιος των παιδιών, όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι ο Άγιος των Μύρων στάθηκε πάντοτε κοντά στο φτωχό συνάνθρωπό του, έτοιμος να τον βοηθήσει. Επάνδρωσε την επισκοπή του με φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως πτωχοκομείο, νοσοκομείο και ξενώνα, στα οποία εύρισκαν αφειδώς κάθε μέρα άσυλο και προστασία πολλοί δυστυχείς και άρρωστοι.

Ο Άγιος Νικόλαος επίσης υπήρξε ορθοδοξότατος ιερουργός του Ευαγγελίου και της πίστεως. Από τη νηπιακή του ακόμα ηλικία ιερουργούσε το Ευαγγέλιο της χάριτος ορθοδοξότατα, κι αυτό γιατί είχε διδαχθεί την ορθόδοξη πίστη από τους γονείς του και από τα πατερικά βιβλία των αγίων της Εκκλησίας μας. Αγωνίστηκε σκληρά ο λαμπρός γόνος της Λυκίας σε δίσεκτα και μαρτυρικά για την Εκκλησία του Χριστού χρόνια, να τηρήσει όλες τις εντολές και τα σωτήρια προστάγματα του Θεού. Όταν ο Άγιος, ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Αρχιεπισκοπής Μύρων, αφιερώθηκε με όλο το πάθος του στη διάδοση του κηρύγματος του Κυρίου.

Ο σπόρος της διδασκαλίας του, τον οποίο έσπερνε στις ψυχές των ανθρώπων, απέδιδε εκατονταπλασίονα με τη χάρη και τις ευλογίες του αγαπημένου του Κυρίου. Έτσι, λοιπόν, ο Άγιος Νικόλαος πίστευε και δίδασκε τον περιούσιο λαό του Θεού να παραμένει πιστός στά θεολογικά δόγματα, αντικρούοντας τις βέβηλες και ασεβέστατες καινούργιες διδασκαλίες των Αρειομανιτών και Σαβελλιανών, οι οποίοι, εκείνο τον καιρό, κλυδώνιζαν και τάραζαν την ολκάδα της Εκκλησίας και τους αστήρικτους και ασθενείς στην πίστη τους τούς έστελναν στο βυθό της απώλειας.

Γι΄ αυτό ο Άγιος Νικόλαος, κατέστη μέγας θαυματουργός, τόσο στην επίγεια ζωή του όσο και στη δοξασμένη στους ουρανούς αιώνια ζωή του, αναδείχθηκε μεγάλος προστάτης όλων των ανθρώπων, χριστιανών εβραίων, ειδωλολατρών, θαλασσινών και γενικά όσων βρίσκονται σε ανάγκη και πειρασμούς. Τιμάται «ως προστάτης και φύλαξ» από ορισμένες εργατικές τάξεις και όλως ιδιαιτέρως από τους ναυτικούς μας.

Δίκαια, στις βιογραφίες, αναφέρεται ο Άγιος ως προστάτης των κινδυνευόντων στις θάλασσες και γενικά ως ο Άγιος των θαλασσινών. Το ιερό εικόνισμά του δεσπόζει στις γέφυρες των πλοίων, μικρών και μεγάλων, του πολεμικού και του εμπορικού μας στόλου, που διασχίζουν τους ωκεανούς και τις θάλασσες, αλλά και στο εικονοστάσι των σπιτιών των ευσεβών χριστιανών μας, για να προστατεύει από κάθε πειρασμό και δύσκολες περιστάσεις τους ανθρώπους, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται και ταξιδεύουν, στη θάλασσα και στην ξηρά.

Και ο οποιοσδήποτε εργάτης, μάλιστα δε ο ναυτικός, σε κάθε δύσκολη στιγμή του, θα προσευχηθεί στον άγιο Νικόλαο και θα του κάμει την έκκληση «Άγιε Νικόλαε, βοήθα με». Και ο λόγος είναι προφανής. Το πρώτο επεισόδιο της σχέσης του Αγίου με τη θάλασσα είναι εκείνο που αναφέρεται στο προσκυνηματικό του ταξίδι, στούς Αγίους Τόπους, όπου ο διάβολος ξεσήκωσε φουρτούνα τέτοια, ώστε να υπάρχει ο φόβος να πνιγούν όλοι. Με προσευχή ο Άγιος νίκησε το διάβολο, κατασίγασε τη μανιασμένη θάλασσα και έφθασαν αισίως στο λιμάνι της Γιάφας.
Και μόνη η αναφορά τέτοιων θαυμάτων στον άγιο Νικόλαο, αποδεικνύει ότι η εποχή του απέβλεπε στη χειρωνακτική, σκληρή και τίμια εργασία του ανθρώπου με ένα μάτι καθαρά ανθρωπιστικό.

Ένα άλλο επεισόδιο, που αφορά άμεσα τη θάλασσα και τους ναυτικούς είναι εκείνο που κάνει λόγο για ένα καράβι που βρέθηκε σε μεγάλη φουρτούνα και οι ναυτικοί για να μην καταποντισθούν επικαλέσθηκαν τη χάρη του Αγίου και διασώθηκαν. ΄Υστερα, αφού ξεμπάρκαραν, πήγαν στην Εκκλησία και εκεί αναγνώρισαν τον Άγιο, ανάμεσα στους άλλους κληρικούς, αυτόν που τους έσωσε από την καταιγίδα και τη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο Άγιος Νικόλαος «λαμπτήρ άδυτος» έμεινε στην ιστορία ως «μέγας αρχιποίμην και ιεράρχης» άνθρωπος και επίσκοπος της πρακτικής ζωής και δράσης, της ποιμαντορίας, της φιλανθρωπίας, της οργάνωσης, της σθεναράς αντιμετώπισης των εχθρών της πίστης και σαν ακαταμάχητος αντίπαλος των αιρέσεων και των αιρετικών.

Έμεινε γνωστός σ’ όλο τον κόσμο ως άνθρωπος και ως επίσκοπος που είχε ανθρωπιά, αξιοπρέπεια, φιλάνθρωπη διάθεση, φιλάνθρωπα αισθήματα, ανθρωπιστικές ιδέες και αρχές, τις οποίες σεβάστηκε και τήρησε στη ζωή του και τη σταδιοδρομία του και που εφάρμοσε με απλοχεριά σε όλους, γενόμενος διαχρονικό παράδειγμα και υπόδειγμα της αληθινής κατά Χριστόν, της όντως, ζωής.



Απολυτίκιο Αγίου Νικολάου (ήχος δ΄)
"Κανόνα πίστεως και εικόνα πραότητος εγκρατείας διδάσκαλον ανέδειξέ σε τη ποίμνη σου η των πραγμάτων αλήθεια δια τούτω εκτήσω τη ταπεινώσει τα υψηλά τη πτωχεία τα πλούσια.Πάτερ ιεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστώ τω Θεώ σωθήναι τας ψυχάς ημών".

 

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη δυτική Τουρκία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 98 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 57 χλμ νότια της τουρκικής πόλης Αλάνια.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στη Ρόδο.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η δόνηση έγινε επίσης αισθητή στο Ισραήλ, τη Συρία και τον Λίβανο.

Καπνίζεις στο σπίτι; 1.000$ πρόστιμο

  

Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος 

Από την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου το Σαν Φρανσίσκο είναι η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ που… απαγορεύει το κάπνισμα μέσα στο σπίτι, επ΄ απειλή προστίμου έως 1.000 δολάρια.

Με την ίδια απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου του καλιφορνέζικου δήμου (η οποία λήφθηκε με ψήφους 10-1), επιτράπηκε η οικιακή χρήση κάνναβης, που τυγχάνει απαγορευμένη σε δημόσιους χώρους της πόλης! Γεμάτη

ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΤΑΣΟΥ ΓΚΙΟΛΗ & ΧΑΡΗ ΒΥΤΙΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ - ΚΙΟΣΚΙ.

 

Κόρινθος 04-12-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής πραγματοποίησε αυτοψία προκειμένου στην επιλογή σημείων, του περιβάλλοντος χώρου του INFOKIOSK στον Ισθμό.

Στην αυτοψία παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κορινθίας – Αργολίδας κ. Χάρης Βυτινιώτης, ο Αντιδήμαρχος Λουτρακίου κ. Σωτήρης Πέρρας, η Προϊσταμένη Τεχνικών υπηρεσιών ΠΕ Κορινθίας κα Μυρτώ Σμυρλόγλου,  ο εργολάβος έργου κ. Θανάσης Γκίκας.

 

«Το έργο της δενδροφύτευσης στον Ισθμό και εν γένει της ευρύτερης περιοχής με δέντρα, ροδίτικους φίκους και φωτίνιες καθώς και οι συνεχείς παρεμβάσεις καθαριότητας, στα πλαίσια των προσπαθειών μας ο Ισθμός να ξαναγίνει πόλος έλξης για τους πολίτες του νομού μας αλλά και των τουριστικών εκδομέωνείναι στις προτεραιότητές μας» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γκιολής. Τέλος επεσήμανε πως «Η δενδροφύτευση πέρα από τα στοιχεία καλλωπισμού είναι απαραίτητη σε σημεία, προκειμένου στην ασφαλή οδήγηση και στην προστασία από το φωτισμό των αυτοκινήτων στο αντίθετο ρεύμα».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΩΝ-ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΩΝ «Ο ΙΒΥΚΟΣ»: Δωρεάν Χριστουγεννιάτικη, διαδικτυακή αφήγηση παραμυθιών για παιδιά από τους «Ταπ Ταμπαντά»

  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χριστουγεννιάτικη διαδικτυακή αφήγηση παραμυθιών

 

 

Ο Σύνδεσμος Λουτρακιωτών-Περαχωριτών «Ο Ίβυκος», με πείσμα ενάντια στην μελαγχολία και την κοινωνική απομόνωση της φετινής εορταστικής περιόδου και με έντονη την επιθυμία να προσφέρει στα παιδιά μας τη δυνατότητα να ζήσουν και φέτος την μαγεία των Χριστουγέννων, συμπράττει με την ομάδα αφήγησης παραμυθιών, «Ταπ Ταμπαντά» και τους προσφέρει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ένα ταξίδι σε μέρη παραμυθένια και μακρινά, από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού τους!

 

Διοργανώνουμε και σας προσκαλούμε με χαρά στην χριστουγεννιάτικη, διαδικτυακή αφήγηση παραμυθιών για παιδιά από τους «Ταπ Ταμπαντά», με θέμα «Πάνω από τις Στέγες Σπιτιών», την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18.00’μ.μ.