Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Κοίμηση της Θεοτόκου: Η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης

Κοίμηση της Θεοτόκου: Η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης | in.gr
Κοίμηση της Θεοτόκου: Θεομητορική εορτή της Χριστιανοσύνης. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου με το Νέο Ημερολόγιο και στις 28 Αυγούστου με το Παλαιό (Παλαιoημερολογίτες). Στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου περιλαμβάνει κατά πρώτο λόγο το θάνατο και την ταφή της Παναγίας και κατά δεύτερο την ανάσταση και τη μετάστασή της στους ουρανούς.

Φονικό στην Περαχώρα - Συνελήφθη ο δράστης!



Φονικό το απόγευμα ανήμερα της Παναγιάς στην Περαχώρα!
Ένας 82χρονος κάτοικος Περαχώρας  έπνιξε ένα 87χρονο γείτονά του  για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία . O δράστης, μάλιστα, παρέμεινε επί 1,5 περίπου, ώρα δίπλα στο άψυχο σώμα του γείτονά του προτού πάρει την απόφαση να ειδοποιήσει την Αστυνομία  όπου παραδόθηκε και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου!

Η Λιτανεία της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δερβένι

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, παπούτσια, σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες
Στη χθεσινοβραδυνή Λιτανεία της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δερβένι από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του κοιμητηρίου , μέσω της κεντρικής οδού της πόλεως, στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, παραβρέθηκαν πλήθος πιστών.  Παρών  στην λιτάνευση της Ιερας Εικόνας  oι Aντιδήμαρχοι Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Δημήτριος Κάσσιος και Κωστας Κουσουλος , η Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου Διαμάντω Δενδρινέλη κ.α.
 Ξεχωριστή αίσθηση προκάλεσαν οι  Δημοτικές Φιλαρμονικες Ξυλοκάστρου Δερβενίου με αρχιμουσικό τον Παναγιώτη Παναγάκο. που απέδωσαν τα εμβατηρια "Άγιος Μηνάς" και "Μία πόλη μαγική"  συνοδεύοντας   την Ιερή εικόνα 

ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΗΠΑ στην απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Στην Ελλάδα οι Έλληνες στρατιωτικοί, ξημερώματα Δεκαπενταύγουστου! Παυλόπουλος – Τσίπρας επικοινώνησαν με τις οικογένειες Κούκλατζη – Μητρετώδη | Newsit.gr
Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε στην επιτυχία της διπλωματίας και φαίνεται ότι για να έχουμε τα χαρμόσυνα νέα έχει παίξει σημαντικό ρόλο η αμερικάνικη παρέμβαση.

Oι αντίπαλοι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Champions League

Στα πλέι οφ του Champions League, ο ΠΑΟΚ θα κοντραριστεί με την Μπενφίκα, ενώ η ΑΕΚ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βιντεότον.