Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Σεισμός στο Ναύπλιο – Κουνήθηκε η Αργολίδα

 

Σεισμός αναστάτωσε το Ναύπλιο. Μόλις πέντε χιλιόμετρα είναι το εστιακό βάθος της δόνησης, που σημειώθηκε στην αργολική πρωτεύουσα.

Ο σεισμός στο Ναύπλιο έγινε 1′ λεπτό πριν τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου (22.10.2022). Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είναι της τάξης των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 4 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της πόλης. Στα 5 χιλιόμετρα βρίσκεται το εστιακό βάθος, γεγονός που σημαίνει ότι ο σεισμός είναι επιφανειακός. 

Δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν υλικές ζημιές.

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο με «ζωγραφιές» από Μπιέλ, Βαλμπουενά. / Ατρόμητος - Βόλος 0-2: Για μεγάλα πράγματα οι «κυανέρυθροι»!

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-2: Με «ζωγραφιές» από Μπιέλ, Βαλμπουενά 

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη για τον Ολυμπιακό μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και αναζητούσε μία αντίδραση. Τη βρήκε αυτή στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό τον οποίο και νίκησε με σκορ 2-0. Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι στην αναμέτρηση με την ομάδα του Αναστασίου, η οποία έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό. Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο υπέροχα γκολ των Μπιέλ (50’) και Βαλμπουενά (82’) πήραν τη νίκη στο Αγρίνιο, ενώ ζήτησαν πέναλτι στη φάση του 19’ που ο Ρέαμπτσιουκ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σενγκέλια.

" Τα γκολ έπεσαν βροχή" στη Πρεμιέρα της Β΄ Κορινθίας σε Δερβένι και Κλένια,


Επιτέλους σήμερα ξεκίνησαν  , ανά την επικράτεια  τα ποδοσφαιρικά τοπικά πρωταθλήματα που με αγωνία περίμεναν σε πόλεις , κωμοπόλεις και χωριά οι φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. 

Πρεμιέρα σήμερα και στη Β΄  κατηγορία Κορινθίας με την 1η αγωνιστική όπου σημειώθηκαν 36 τέρματα στις 8 αναμετρήσεις του προγράματος.

Αρκετά φουριόζος ήταν ο Αστέρας Δερβενίου όπου στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ' συνέτριψε με 6 - 2 τον ΑΟ Μαψού . Από πλευράς Αστέρα τρία τέρματα σημείωσε ο Κλόντι και από ένα οι Βυζάς, Βράζιος και Λέσι. 

ΑΣΤΕΡΑΣ: Βασιλακόπουλος, Ψαρρός, Σούλα, Ντερβίσι, Παππάς, Κουλάκης, Ευφραιμόπουλος, Βράζιος, Κρισάφι, Λέσι και Βυζάς. Ως αλλαγή μπήκαν οι Ταφάι, Μπούκης, Σανδραβέλης και Πράττος

Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγαν οι "Φυτοριούχοι" από το "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ' , στα Ίσθμια, καθώς ο Ολυμπιακός Λουτρακίου και ο ΑΟ Λυκοποριάς μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με τέρματα 3 - 3 . 

Επίσης στο Γαλατάκι ισόπαλοι με το ίδιο σκορ αναδείχθηκαν ο τοπικός Σαρωνικός με το Σπαθοβούνι, ενώ στην Κλένια ο τοπικός ΠΑΣ συνέτριψε με 7 - 0 τον Ασπρόκαμπο. 

Στο Πετρί ο Παννεμεατικός επικράτησε με 3 - 1 της Δάφνης Εξαμιλίων, ενώ στο Ζευγολατιό ο αγώνας ανάμεσα  στον ΑΟΖ  με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα. 

Στην Ξυλοκέριζα ο τοπικός Εθνικός νίκησε με 2 - 1 τον Άρη Βοχαϊκού, ενώ στο γήπεδο  Εξαμιλίων το κορινθιακό ντέρμπι ανάμεσα στον Αστέρα Κορίνθου και την Κόρινθος 2006, νικήτρια με 2 - 1 αναδείχτηκε η ΄06.

Η 1η αγωνιστική

Στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός | Δυνατό… μπράντεφερ στο Περιστέρι

Ολυμπιακός: Θερμή υποδοχή στο Αγρίνιο (vid) 

Με δύο αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής το Σάββατο (22/10), καθώς οι “ερυθρόλευκοι” αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Παναιτωλικό και οι Ατρόμητος, Βόλος ΝΠΣ διασταυρώνουν τα… ξίφη τους στα δυτικά προάστια. 

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει (19:30) εκτός έδρας τον Παναιτωλικό, αναζητώντας την επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ (1-2) στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Οι “ερυθρόλευκοι” καλούνται να

«Ευχαριστούμε για την υποστήριξη» - Στην αρχαία Ολυμπία η αντιδήμαρχος Κιέβου, Ολέβα Χοβόροβα

«Ευχαριστούμε για την υποστήριξη»  Στην αρχαία Ολυμπία η αντιδήμαρχος Κιέβου Ολέβα Χοβόροβα 

Στην Αρχαία Ολυμπία και το Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς» βρέθηκε σήμερα η αντιδήμαρχος Κιέβου, Ολέβα Χοβόροβα

Η αντιδήμαρχος Κιέβου, τόνισε στο πλαίσιο της συμμετοχής πως «κάθε ώρα η Ουκρανία και το Κίεβο υφίστανται βομβαρδισμούς από τη ρωσική Ομοσπονδία». Επίσης ανέφερε ότι στην Ουκρανία ακόμη και τώρα ασχολούνται με τον αθλητισμό που βοηθάει την ψυχική

ΕΛΛΑΔΑ: Τα μέλη της επιτροπής για την επιλογή της συμμετοχής μας στη Eurovision 2023!

 
Βρισκόμαστε 200 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που θα γίνει το προσεχή Μάιο στο Λίβερπουλ! Οι προετοιμασίες των 37 χωρών που συμμετέχουν έχουν ήδη ξεκινήσει και αφορούν κυρίως στην αναζήτηση του εκπροσώπου τους, με δύο χώρες, το Ισραήλ και την Κύπρο να τους έχουν ήδη επιλέξει! Φυσικά είχαμε και αποχωρήσεις, με το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία να μην θέλουν να λάβουν μέρος λόγω οικονομικών