Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Η φωτιά έλιωσε τα υπόγεια δίκτυα ύδρευσης στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Αποκλειστικό in – Η φωτιά έλιωσε τα υπόγεια δίκτυα ύδρευσης στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων 

Σε μεγάλο κίνδυνο λειψυδρίας βρίσκονται οικισμοί του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

Η πυρκαγιά στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, προκάλεσε πολλά δεινά στη περιοχή που αποτιμώνται μέρα με την μέρα. Η μεγάλη απειλή σε ένα Δήμο με πολλούς οικισμούς και χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έκτασης είναι το δίκτυο ύδρευσης.

Αύριο Πέμπτη 27 / 7 / 2023 πανηγυρίζει ο ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα στα Μαύρα Λιθάρια ( η ιστορία του Ναού).

 

St Panteleimon.jpg 

Αύριο Πέμπτη 27 / 7 / 2023 πανηγυρίζει ο ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα  στα  Μαύρα Λιθάρια  
Τα Μαύρα Λιθάρια είναι παράλιος οικισμός στα όρια Κορινθίας και Αχαΐας, 5 χιλιόμετρα δυτικά του Δερβενίου στο οποίο υπάγεται διοικητικά. Έχει 63 κατοίκους που κυρίως ασχολούνται με τη γεωργία.  . 

Στα Μαύρα Λιθάρια βρισκόταν παλαιοχριστιανική εκκλησία, στο χώρο όπου σήμερα υπάρχει ο ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα. Ο πρώτος ναός πρέπει να έγινε πολύ πιο πριν από το 1900.

 Κατα αρχάς όπως αναφέρει  στο βιβλίο του ο αείμνηστος  ιερέας Νικ. Παπανδρεάδης ο Άγιος Παντελεήμων Μαύρων Λιθαρίων ήτο Ρουζενιώτικος

Πελοπόννησος: Σοβαρά προβλήματα στη συκοπαραγωγή από τον παρατεταμένο καύσωνα

 Πελοπόννησος: Σοβαρά προβλήματα στη συκοπαραγωγή από τον παρατεταμένο καύσωνα 

Σοβαρά προβλήματα στα σύκα έχει προκαλέσει ο καύσωνας διαρκείας που πλήττει και τη χώρας μας όπως διαπίστωσε το Γεωτεχνικό προσωπικό της ΣΥΚΙΚΗΣ κατόπιν αυτοψιών. Με ενημερωτικό της έγγραφο απευθύνει έκκληση προς τον ΕΛΓΑ και τους Δήμους να σπεύσουν σε αναγγελία ζημιάς. Η ΣΥΚΙΚΗ τονίζει ότι με το επιστημονικό προσωπικό της προσφέρεται να διευκολύνει το έργο των υπηρεσιών για την εκτίμηση της ζημιάς.

Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας καλεί όσους παραγωγούς έχουν υποστεί ζημιά από τις υψηλές θερμοκρασίες το διάστημα 22-24 Ιουλίου 2023 στη φυτική παραγωγή να ενημερώσουν τους αρμόδιους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ από τη Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΣΥΚΙΚΗΣ:

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Έρχονται από το βράδυ τα μπουρίνια, πού θα «χτυπήσουν» τις επόμενες ώρες / Πού θα δούμε 46άρια

mpores_xr 

Μετά τις ακραίες συνθήκες ενός παρατεταμένου καύσωνα έρχονται επικίνδυνα μπουρίνια και καταιγίδες που σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. 

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων  το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί από τις 12-7-2023 κατά διαστήματα συνθήκες καύσωνα με την ονομασία CLEON σε πολλές περιοχές της χώρας, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Συνοπτικά:

Η Έλα Μπέλα και τα μαγικά της απόψε στο Δερβένι