Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Elias: Δύσκολη νύχτα στον Βόλο, χιλιάδες κάτοικοι χωρίς ρεύμα - Ώρες αγωνίας σε Πήλιο, Θεσσαλία και Εύβοια

volos-kakokairia-25552 

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα ξανά σε Μαγνησία, Βόρεια Εύβοια, Λάρισα και Καρδίτσα από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias, 20 μόλις μέρες μετά τον καταστροφικό Daniel. Περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα, σπίτια και επιχειρήσεις «βυθίστηκαν» στα λασπόνερα, χωριά αποκόπηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν. Ο Βόλος «πνίγεται» από χθες το βραδύ, ενώ χωρίς οδική πρόσβαση είναι το Νότιο Πήλιο.

Στον Βόλο χιλιάδες οικογένειες θα

ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-1: «Σεφτέ» στις νίκες εντός έδρας από τη ...βούλα του πέναλτι!

 

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα και τρία… πέναλτι, η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει του Ατρόμητου με 2-1 και να πάρει την πρώτη της νίκη στην “OPAP Arena” για την σεζόν 2023/24. Και τα τρία γκολ του αγώνα από το σημείο του πέναλτι, με τους Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και Αντζιέλσκι να σκοράρουν. 

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-4: «Έσπασε» την παράδοση μετά από 7 χρόνια !

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-4: «Έσπασε» την παράδοση! 

«Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε» λένε . Ο Παναθηναϊκός είχε να κερδίσει στην Τρίπολη από το 2017 και τα κατάφερε απόψε καθώς επικράτησε με 4-1 του Αστέρα μετά από επτά ολόκληρα χρόνια!

Οι «πράσινοι» είχαν δημιουργήσει πολύ κακή παράδοση στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», αλλά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να αντιδράσουν μετά την ήττα στη Λεωφόρο από την ΑΕΚ.

Μάλιστα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε ενδεκάδα με εννέα αλλαγές σε σχέση με το ματς της Κυριακής, αλλά με εξαίρεση το ξεκίνημα του β’ μέρους οι «πράσινοι κατάφεραν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους και να επικρατήσουν με τους Τζούρισιτς και Ιωαννίδη καλύτερους παίκτες. 

Τι δείχνουν οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις: Μόνος αντίπαλος της ΝΔ οι πολίτες - Δεν συγκινεί ο Κασσελάκης [όλα τα στοιχεία]

 Τι δείχνουν οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις: Μόνος αντίπαλος της ΝΔ οι πολίτες  Δεν συγκινεί ο Κασσελάκης [όλα τα στοιχεία] 

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας απόψε και ρίχνουν φως στο πολιτικό σκηνικό μετά την εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, τις φυσικές καταστροφές και την ακρίβεια.

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας απόψε και ρίχνουν φως στο πολιτικό σκηνικό μετά την εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, τις φυσικές καταστροφές και την ακρίβεια.

Αρκαδική πρωτιά στο Stimfalia Lake Run 2023

 Αρκαδική πρωτιά στο Stimfalia Lake Run 2023 

Ο Αρκάς αθλητής Μανώλης Παπαμανωλόπουλος κέρδισε τον αγώνα των 5.000 μέτρων στο Stimfalia Lake Run 2023 την περασμένη Κυριακή στην Κορινθία μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα.

Η εκκίνηση δόθηκε στο Μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία, με τη συμμετοχή 72 αθλητών. Ο Αρκάς αθλητής και καθηγητής φυσικής αγωγής οδηγούσε την κούρσα από τα  πρώτα χιλιόμετρα και παρά την πίεση που δέχθηκε από τους υπόλοιπους δρομείς στα τελευταία 1300 μέτρα της ανηφορικής διαδρομής , κατάφερε να κόψει πρώτος στο νήμα με χρόνο 00:23:37. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Ευστάθιου με χρόνο 00:23:41 και στην τρίτη θέση ο Ανδρέα Διαμαντής με χρόνο 00:24:17.

Ο Δημήτρης Πτωχός από την Κόρινθο: Διεκδικούμε την δημιουργία Κέντρου Πρόνοιας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου



  

«Διεκδικούμε την δημιουργία Κέντρου Πρόνοιας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» τόνισε ο Δημήτρης Πτωχός από την Κόρινθο, το πρωί της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης μαζί με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά και τη Βουλευτή Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη επισκέφθηκαν  το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Κορίνθου.

 Ο Δημήτρης Πτωχός συνομίλησε με τους ανθρώπους του Κέντρου για την αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής  βίας και για την δημιουργία ενός δικτύου πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. «Νομίζω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει όλοι μας να το βάλουμε ως πρώτη μας προτεραιότητα. Πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε όλα αυτά τα φαινόμενα όσο πιο γρήγορα γίνεται να εξαλειφθούν». Ο Δημήτρης Πτωχός επισήμανε την ανάγκη για δημιουργία Κέντρου Πρόνοιας στην Πελοπόννησο και τόνισε ότι «θα διεκδικήσουμε την δημιουργία Κέντρου Πρόνοιας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».  Ο

ΑΕΚ – Ατρόμητος: «Βαζέλες δολοφόνοι» η απάντηση της Original 21 στο πανό των οπαδών του Παναθηναϊκού

 ΑΕΚ – Ατρόμητος: «Βαζέλες δολοφόνοι» η απάντηση της Original 21 στο πανό των οπαδών του Παναθηναϊκού 

Η αντίδραση των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, μετά το προσβλητικό -στη μνήμη του Μιχάλη Κατσούρη- πανό των οπαδών του Παναθηναϊκού στο πρόσφατο ντέρμπι της Λεωφόρου,, αλλά και την ανακοίνωση που εξέδωσε η Θύρα 13.

H Original 21 «απάντησε» στο πανό που σήκωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του «τριφυλλιού» πριν την έναρξη του Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (σ.σ. Free the Boys) μπροστά στη Θύρα 13 με ένα δικό της πανό, μπροστά από την τεράστια φωτογραφία του δολοφονημένου, Μιχάλη Κατσούρη. 

«Βαζέλες δολοφόνοι» έγραφε χαρακτηριστικά το πανό, με τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο να τραγουδάει συνθήματα κατά του Παναθηναϊκού.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ώρες η Θύρα 13 τοποθετήθηκε επίσημα για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, αλλά και για το πανό υπέρ των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Super League 2: Αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί από τον Ολυμπιακό Β

 Super League 2: Αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί από τον Ολυμπιακό Β 

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα (28/09) η αφαίρεση 10 βαθμών στον Ολυμπιακό Β από το πρωτάθλημα της Super League 2, για την αποχώρηση της ομάδας από τις αναμετρήσεις με Athens Kallithea και Κηφισιά.

H ενημέρωση της διοργανώτριας Αρχής σημειώνει:  «Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. Β έχουν αφαιρεθεί 10 βαθμοί σύμφωνα με τις αποφάσεις 56/2023 και 73/2023 του Π.Μ.Π.Ο της SL2 και 21/2023 και 27/2023 της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο».

Πανσερραϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Με σφραγίδα Άλεξιτς σε ματς-διαφήμιση

 Πανσερραϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Με σφραγίδα Άλεξιτς σε ματς-διαφήμιση 

Σε ματς-διαφήμιση που είχε τα πάντα ο Πανσερραϊκός πήρε μεγάλη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-2 χάρη σε γκολ του Άλεξιτς στο 90' κι ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει δύο φορές και είχαν γλιτώσει νωρίτερα από χαμένο πέναλτι του Πηλέα. Δεύτερη σερί νίκη για τους Σερραίους που έχουν μόνο μία ήττα και ανέβηκαν πολύ στον βαθμολογικό πίνακα.

«Χορταστικό» ήταν το πρώτο μέρος με τον Πανσερραϊκό να ανοίγει το σκορ στο 9' με πέναλτι του Πηλέα

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ 1 - ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ (+ κάτι)

 Του Γρηγόρη Κλαδούχου 

 

 Δεν ζούμε στην χώρα του δημόσιου λόγου, της δημοκρατίας, του διαλόγου. Αυτών που είναι προϋπόθεση για να αποφασίσει η κοινωνία τι να αξιολογήσει και τι να πράξει. Οι δημότες δεν βλέπουν διαλογικές συζητήσεις μεταξύ υποψηφίων δημάρχων και συμβούλων για τα «οράματά» τους, την πρότασή τους για το μέλλον του Δήμου, ώστε να κρίνουν και επιλέξουν. Επιβάλλεται το κυνήγι της ψήφου. Επιστρέφουν δυναμικά οι παθογένειες, οι ασημαντότητες που υψώνονται με ψηλοτάκουνα ψέματα για να φανούν επαρκείς.

  

ΓλώΦ2Ις: Με μεγάλη επιτυχία η πρώτη εκδήλωση του Εργαστηρίου του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας για φέτος

Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας logo 

Η πρώτη εκδήλωση του Εργαστηρίου του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας, ΓλώΦ2Ις, πραγματοποιήθηκε εχθές με πολύ μεγάλη επιτυχία. 

 

Στον ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η Νικολίνα Καμζόλα(Πανεπιστήμιο της Βιέννης) μας ανέλυσε τμήμα της διδακτορικής της έρευνας για την γλωσσογένεση κατά τους Επικουρείους, με αφορμή την οποία ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.


Η εκδήλωση είχε υβριδικό χαρακτήρα, καθώς σε αυτή συμμετείχαν φιλόλογοι τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.