Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Ανοιχτή η παλαιά Εθνική – Στη νέα Εθνική Οδό, κλειστό το ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος της Ν. Περάμου

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, λόγω των πυρκαγιών, η παλαιά Εθνική Οδός είναι ανοιχτή και στα δύο ρεύματα ενώ στη νέα Εθνική, είναι κλειστό το ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος της Νέας Περάμου.

Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες στο νέο «μέτωπο» της Βλυχάδας στα Μέγαρα, της φωτιάς που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μεγάρων,

Δήμος Ζαχάρως: Στην τελική ευθεία η δημοπράτηση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της δημοπράτησης του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Ζαχάρως, με καταληκτική ημερομηνία προσφορών την 25η Ιουλίου.

Η ίδρυση του καταφυγίου, που θα αποτελέσει χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης, προβλέπεται να γίνει σε έκταση εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών, αλλά εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ζαχάρως, στην Τοπική Κοινότητα Ξηροχωρίου, σε γεωτεμάχιο συνολικής έκτασης 10.208 τ.μ., ιδιοκτησίας του δήμου.

Η δυναμικότητα του καταφυγίου θα είναι 48 θέσεων και θα περιέχει κτίριο στο οποίο θα υπάρχουν γραφείο διοικήσεως και διαχειρίσεως, αίθουσα και χώροι υγιεινής προσωπικού, αποθήκη τροφών και υλικού, αίθουσα παρασκευής και προετοιμασίας της τροφής των ζώων, αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων, ιατρείο (αίθουσα εξετάσεων και επεμβάσεων μικρών ζώων), αίθουσα αναμονής ασθενών ζώων, κλπ.

Μεσσηνία: Η ΔΑΟΚ προειδοποιεί κτηνοτρόφους για τον καταρροϊκό πυρετό

Μεσσηνία: Η ΔΑΟΚ προειδοποιεί κτηνοτρόφους για τον καταρροϊκό πυρετό

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ της Π.Ε. Μεσσηνίας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους την ανάγκη εφαρμογής προληπτικών μέτρων για την προστασία από τον καταρροϊκό πυρετό του προβάτου, λόγω της υψηλής υγρασίας και θερμοκρασίας και της αυξημένης δραστηριότητας των κουνουπιών που παρατηρούνται τον τελευταίο μήνα.

Συγκεκριμένα, συστήνουν στους κτηνοτρόφους την εφαρμογή εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών σε όλα τα ευαίσθητα είδη ζώων (πρόβατα, αίγες και βοοειδή), τον ψεκασμό των στάβλων με κατάλληλα εντομοκτόνα μία φορά την εβδομάδα με ιδιαίτερη επιμονή στα υγρά σημεία και τον εμβολιασμό των ζώων κατά του καταρροϊκού πυρετού με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με ιδιώτες κτηνιάτρους.

Καλαμάτα: Άγγιξε τους 42 βαθμούς κελσίου ο υδράργυρος


Καλαμάτα: Άγγιξε τους 42 βαθμούς κελσίου ο υδράργυρος 

«Κόκκινο» χτύπησε σήμερα ο υδράργυρος στην περιοχή της Καλαμάτας.


 

Γύρω στις 3 το μεσημέρι το θερμόμετρο στην παραλία της Καλαμάτας έδειξε 41.5 βαθμούς κελσίου υπό σκιά, ενώ οι ΒΑ άνεμοι 3bf έφερναν ζεστό αέρα δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρά.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής αναζητούν ανάσες δροσιάς στις παραλίες της περιοχής, ενώ οι ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι αλλά και τα μικρά παιδιά συνίσταται να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών.

Αντίστοιχο αναμένεται να είναι το «σκηνικό» του καιρού μέχρι τουλάχιστον και την προσεχή Κυριακή.

Καλαμάτα: Άγγιξε τους 42 βαθμούς κελσίου ο υδράργυρος

«Κόλαση επί Γης»: Πού οφείλεται ο μεγαλύτερος καύσωνας που έζησε ποτέ η Ευρώπη - Το μεσογειακό νησί που θα «χτυπήσει» 48άρια

 «Κόλαση επί Γης»: Πού οφείλεται ο μεγαλύτερος καύσωνας που έζησε ποτέ η Ευρώπη  Το μεσογειακό νησί που θα «χτυπήσει» 48άρια 

Ο κόσμος εισέρχεται σε «αχαρτογράφητο έδαφος», αναφέρει σε άρθρο της η Daily Mail, καθώς τρία καταστροφικά κύματα καύσωνα έχουν πλήξει την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία ταυτόχρονα. 

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «πυρκαγιές που κυριεύουν την Ελλάδα», την ίδια ώρα που ένας θανατηφόρος «θόλος θερμότητας» χτυπά τις ΗΠΑ και την Κίνα, καταγράφοντας μέγιστη θερμοκρασία 52,2 βαθμών Κελσίου.

Κλήρωση Super League: Αυτές είναι οι αγωνιστικές των ντέρμπι

  

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (17/7) στα γραφεία της Λίγκας η διαδικασία της ηλεκτρονικής κλήρωσης του προγράμματος του νέου πρωταθλήματος Super League 2023/24 που θα ξεκινήσει το τριήμερο 18-20 Αυγούστου. Φυσικά, το βλέμμα των περισσοτέρων στράφηκε στα ντέρμπι.

Η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League δεν έβγαλε κάποιο μεγάλο ματς. Πιο συγκεκριμένα, τα ντέρμπι θα ξεκινήσουν μετά τη διακοπή για τις εθνικής ομάδες και πιο συγκεκριμένα από την 4η αγωνιστική. 

Τα ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης “λάμπουν” στο πρόγραμμα της 4ης “στροφής” του πρωταθλήματος, ενώ την αμέσως επόμενη (5η) αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την νταμπλούχο, Ένωση. Την 8η αγωνιστική θα έχουμε το ντέρμπι “αιωνίων” στο Φάληρο.

Τα ντέρμπι του πρωταθλήματος: