Η Γιουβέντους απάντησε με τον Κουπμάινερς στο προβάδισμα της Γαλατά, αλλά οι Τούρκοι πέτυχαν μετά τρία γκολ και πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη.
Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026
Champions League: Τρομερή Γαλατά 5-2 τη Γιουβέντους / Έτοιμες για «16» και οι Ρεάλ, Παρί και Ντόρτμουντ / Ολυμπιακός: Όλοι μέσα με Λεβερκούζεν
Ζευγολατιό: Ο Βοχαΐτικος Βλάχικος Γάμος επιστρέφει για άλλη μια χρονιά! Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου ώρα 12:00
Γιάννα Μπεκιάρη Βορινιώτη
Πρόσκρουση δύο φορτηγών πλοίων στο λιμάνι του Κιάτου
Φορτηγό πλοίο, ελληνικής σημαίας, επακούμβησε με τη πλώρη του, άλλο φορτηγό πλοίο στο λιμάνι του Κιάτου.Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η σύγκρουση έγινε κατά τη διαδικασία απόπλου. Ένα φορτηγό πλοίο, ελληνικής σημαίας, με δέκα μέλη πλήρωμα, επακούμβησε με τη πλώρη του, άλλο φορτηγό πλοίο, σημαίας Τόγκο, με ένα μέλος πλήρωμα.
Αδελφοποίηση δήμων Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων με Ιερή Πόλη Μεσολογγίου
Ολοκληρώθηκε η α φάση της αδελφοποίησης της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου με τους δήμους Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων. Το Μεσολόγγι, πρόσφατα, φιλοξένησε εκπροσώπους δήμων απ’ όλη τη χώρα, όπου και υπογράφηκαν τα πρώτα πρωτόκολλα συνεργασίας αδελφοποιημένων πόλεων.
Εκτός των δύο δήμων της Αργολίδας, πρωτόκολλα υπέγραψαν και άλλοι
Συλλήψεις δύο ατόμων στο Λουτράκι για εξαπάτηση ηλικιωμένων πολιτών
Δέκα πέντε περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απάτης, εξάρθρωσε το αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο άτομα. Σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και απάτες.
Η δικογραφία περιλαμβάνει, τρία
Σήμερα η Κινεζική Πρωτοχρονιά: Τι συμβολίζει η Χρονιά του Αλόγου που ξεκινά;
Πέρα από το νέο έτος, η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί και τον ερχομό της άνοιξης, γι’ αυτό είναι γνωστή και ως Γιορτή της Άνοιξης.
Οι εορτασμοί κρατούν 15 μέρες και διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα ή την περιοχή, αλλά υπάρχουν ορισμένες κοινές παραδόσεις.
Bουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού
Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο το Ελληνισμού – Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων εκτός Επικράτειας μέσω επιστολικής ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές». Με το
Άννα Ψαρούδα–Μπενάκη: Αύριο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών το τελευταίο αντίο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία
Η Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη κατά την επίσκεψή της στο Δερβένι στις 16 -11 - 2003 κατά τα αποκαλυπτήρια της προτομή του Υπουργού Κωνσταντίνου Αδαμόπουλου |
Η κηδεία της διακεκριμένης πολιτικού και πρώην Προέδρου της Βουλής θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη, όπως είχε ανακοινωθεί. Τη σχετική απόφαση έλαβαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.
Η Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2026, σε ηλικία 91 ετών, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα στην πολιτική και ακαδημαϊκή ζωή της χώρας.
Ποια ήταν η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη
Παναγιώτης Στάθης: Πέθανε η μητέρα του παρουσιαστή – «Το έμαθα πριν βγούμε στον αέρα» είπε βουρκωμένος
Ο Παναγιώτης Στάθης συγκίνησε στο τέλος της εκπομπής, όταν μίλησε για τη δυσκολία της ημέρας. Απέδειξε για ακόμα μια φορά τον επαγγελματισμό του, καθώς αποφάσισε να συνεχίσει τη δουλειά του και να παραμείνει μπροστά στις κάμερες.
Ο Τόνι Μπλερ αναλαμβάνει Senior Advisor στον Όμιλο Antenna
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία με τον Τόνι Μπλερ
Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Δημοσία δαπάνη η κηδεία της διακεκριμένης βυζαντινολόγου, σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της - Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2026, στις 13.00 στη Μητρόπολη Αθηνών
Η εξόδιος ακολουθία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, στις 13.00, στη Μητρόπολη Αθηνών. Θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα, ώστε το κοινό να αποτίσει φόρο τιμής στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, σε μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές των βυζαντινών σπουδών διεθνώς, η οποία έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026, σε ηλικία 99 ετών.
Πέθανε ο αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον
Υπήρξε Βαπτιστής ιερέας, ο οποίος μεγάλωσε στον φυλετικά διαχωρισμένο Νότο των ΗΠΑ κι έγινε στενός συνεργάτης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζ.
Τον θάνατό του Τζάκσον ανακοίνωσε η οικογένειά του. «Ο πατέρας μας ήταν ένας ηγέτης που υπηρέτησε – όχι μόνο την οικογένειά μας, αλλά και τους καταπιεσμένους, τους άφωνους και τους παραμελημένους σε όλο τον κόσμο. Η ακλόνητη πίστη του στη δικαιοσύνη, την ισότητα και την αγάπη ενθάρρυνε εκατομμύρια ανθρώπους και σας ζητάμε να τιμήσετε τη μνήμη του συνεχίζοντας τον αγώνα για τις αξίες με τις οποίες έζησε», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.
Πηγή: Reuters
Η Βουλή των Ελλήνων ανοίγει το διάλογο για το μέλλον με την ημερίδα: «Δημογραφικό #Η Συνέχεια @Καπνεργοστάσιο»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ανάδειξη του δημογραφικού ως μία από τις κορυφαίες εθνικές προτεραιότητες θέτει η Βουλή των Ελλήνων με ημερίδα που διοργανώνει την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο. Η εκδήλωση με τίτλο «Δημογραφικό #Η Συνέχεια @Καπνεργοστάσιο» θα ανοίξει έναν ουσιαστικό κύκλο δημόσιου διαλόγου για τις σημαντικές προκλήσεις και προοπτικές του πληθυσμιακού ζητήματος.
Γ. Ψυχογιός: Κοινωνική συμφωνία» με την κοινωνία στο απόσπασμα – Η κυβέρνηση επιβάλλει εργασιακή ζούγκλα και σταθερότητα στον γκρεμ
17/02/2026
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, ο Γιώργος Ψυχογιός αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα περί «κοινωνικής συμφωνίας», καταγγέλλοντας ένα προσχεδιασμένο πλαίσιο απορρύθμισης και προκλητικής αποδυνάμωσης των εργαζομένων.
Τα βασικά σημεία της παρέμβασης του βουλευτή:
Αποποίηση κρατικής ευθύνης και διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας: Ο κ. Ψυχογιός τόνισε ότι η μετατροπή της Επιθεώρησης Εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή έγινε για να απεμπολήσει η πολιτεία την ευθύνη ελέγχου της εργατικής νομοθεσίας. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η τοποθέτηση του εκλεκτού της κυβέρνησης ως επικεφαλής ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η υποστελέχωση είναι τραγική: ενδεικτικά, σε Καρδίτσα και Τρίκαλα υπάρχουν μόλις 4 επιθεωρητές για πάνω από 10.000 επιχειρήσεις, ενώ σε όλη τη χώρα οι επιθεωρητές είναι λιγότεροι από 240.
Εργασιακός μεσαίωνας και «αναλώσιμοι» εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση κρατά καθηλωμένους τους μέσους μισθούς, την ώρα που η όποια «ενίσχυση» εισοδήματος προέρχεται από την εξοντωτική αύξηση των ωρών εργασίας, το 13ωρο, την εξαήμερη και εφταήμερη απασχόληση. «Όποιος εξαρτάται από το μισθό του είναι πλέον αναλώσιμος», δήλωσε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση επιλέγει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.
Μαύρη τρύπα στα εργατικά ατυχήματα: Ο βουλευτής παρέθεσε σοκαριστικά στοιχεία, σημειώνοντας ότι 7 στα 10 εργατικά ατυχήματα δεν καταγράφονται (επαγγελματικές ασθένειες, θάνατοι από παθολογικά αίτια στη βάρδια κ.α.), ενώ το Συμβούλιο Υγείας και Ασφάλειας παραμένει ανενεργό.
Σκάνδαλα και διασπάθιση δημόσιου χρήματος: Ο Γ. Ψυχογιός έκανε λόγο για ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες του Υπουργείου στο σκάνδαλο Παναγόπουλου, τονίζοντας ότι τέτοια διασπάθιση ευρωπαϊκών πόρων και δημόσιου χρήματος δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς «πλάτες» από την κυβέρνηση.
Η σύγκριση με το έργο του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019): Υπενθύμισε ότι υπήρχε άλλος δρόμος, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε τον βάσιμο λόγο απόλυσης (τον οποίο η ΝΔ κατήργησε αμέσως), κατήργησε τον ρατσιστικό υποκατώτατο μισθό, επέβαλε πρόστιμα σε τράπεζες και ομίλους και επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις με την αρχή της επεκτασιμότητας. Τότε, το Υπουργείο ήταν Υπουργείο Εργασίας και όχι Εργοδοσίας.
Κλείνοντας, ο κ. Ψυχογιός υπογράμμισε ότι τα εργασιακά αποτελούν σαφές πεδίο σύγκλισης των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων. Δεσμεύτηκε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί εντός και εκτός Βουλής για το αυτονόητο δικαίωμα του ανθρώπου στον 21ο αιώνα: να δουλεύει για να ζει με αξιοπρέπεια και ελεύθερο χρόνο, και όχι να ζει μόνο για να δουλεύει.
Γιώργος Ψυχογιός
Βουλευτής Κορινθίας
Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου / Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Παρί και Ρεάλ ψάχνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης σε Μονακό και Λισαβόνα
Η κάτοχος του τίτλου, Παρί Σεν Ζερμέν, χωρίς να μπορεί να είναι πειστική από την αρχή της χρονιάς, αντιμετωπίζει μια άλλη γαλλική ομάδα, τη Μονακό, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μία… ρεβάνς να ξεκαθαρίσει στη Λισαβόνα εναντίον της Μπενφίκα.
Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Αρκαδία, κοντά στη Νεστάνη το επίκεντρο, αισθητός και στην Αθήνα
Κούλουμα 2026 στο Ξυλόκαστρο!
Robert Duvall: Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός
Μεγάλη απώλεια για τον παγκόσμιο κινηματογράφο ο θάνατος του Robert Duvall. Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 93 ετών τη Δευτέρα (16.02.2026) είχε βραβευτεί με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία του 1983 «Τρυφερές σχέσεις» (Tender Mercies), ενώ ήταν,
Μητσοτάκης στην πρωτοχρονιάτικη πίτα της Γ.Ο. της ΝΔ: Στις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν αν θέλουν μία Ελλάδα ασφαλή ή ακυβέρνητο καράβι
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε με αναφορά στην εσωτερική συνοχή του κόμματος, σημειώνοντας: «Δεν είμαστε μόνο ένα μεγάλο κόμμα, είμαστε πρώτα και πάνω από όλα μια ζεστή και δεμένη οικογένεια. Έχουμε δώσει πολλούς αγώνες, μας συνδέουν κοινές αξίες». Στη συνέχεια, έβαλε ευθέως το εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι το πολιτικό ρολόι έχει ήδη γυρίσει προς την αναμέτρηση του 2027: «Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω επισημαίνοντας ότι το ημερολόγιο δείχνει ότι απέχουμε περίπου 15 μήνες από τις επόμενες κάλπες, συνεπώς για εμάς που ζούμε και αναπνέουμε για την πολιτική η μάχη των επόμενων εκλογών έχει ήδη ξεκινήσει. Ένα θα είναι και στις εκλογές του 2027 το κεντρικό ερώτημα για τους Έλληνες: θα παραμείνει η Ελλάδα ασφαλής, ισχυρή και σταθερή σε μια τροχιά προόδου ή θα ρισκάρει τις κατακτήσεις της για να γίνει ακυβέρνητο καράβι σε αχαρτογράφητα διεθνή νερά;»
Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία ιστορικό
Μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την απώλεια της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, την κορυφαία ιστορικό και ακαδημαϊκό που «έφυγε» σε ηλικία 99 ετών από τη ζωή τη Δευτέρα (16.02.2026).
Η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ άφησε πίσω της μία δυσαναπλήρωτη κληρονομιά στα γράμματα και τον πολιτισμό, ενώ η εμβέλεια του πνεύματός της δεν γνωρίζει σύνορα.