Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Διάσταση απόψεων για μειονότητα, Μονή της Χώρας και Χαμάς - Που συμφώνησαν

 mitsotakis-erdogan 

Τις μεγάλες διαφωνίες σε κρίσιμα ζητήματα όπως η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τέμενος, αλλά και η Χαμάς, εξέφρασαν στις κοινές δηλώσεις τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την συνάντηση τους η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα και επιβεβαίωσε την προσήλωση των δύο πλευρών στο διάλογο. 

Δράση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μητέρας στο Ζευγολατιό Κορινθίας

Κορινθία: Δράση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μητέρας 

Εβδομάδα μητέρας αυτή που διανύουμε και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιεί διάφορες δράσεις. Τις δράσεις οργανώνει η Συντονιστική Δομή της Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Πρόκειται για δράσεις ευαισθητοποίησης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μητέρας. Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών, είναι η ανάδειξη των πολλαπλών ρόλων της μητέρας,

Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαίου 2024.

Την Τρίτη, 14 Μαίου, στις 10 το πρωί, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση που έχει να κάνει με τις μητέρες ΡΟΜ. Θα γίνει στο 2ο δημοτικό σχολείο Ζευγολατιού, του δήμου Βέλου – Βόχας Κορινθίας. Συνεργάζεται ο Ερυθρός Σταυρός. Θα γίνει και ενημέρωση για τα θέματα ατομικής υγείας.

 

Αστυνομική δράση σε οικισμούς στη Βόχα που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας

  

Ήταν μία στοχευμένη δράση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας. Η επιχείρηση έγινε απ’ την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, σε χωριό του δήμου Βέλου – Βόχας.

Υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κορινθίας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Κορινθίας, καθώς και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν 10 άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.