Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Ανακοίνωση | Έκδοση χρηματικών καταλόγων για τις κοινοτητες της Π.Ε. Ευρωστίνης.

 

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκαν οι Χρηματικοί Κατάλογοι με τις νέες χρεώσεις για: 
  • τα Τέλη Άρδευσης των Κοινοτήτων Χελυδορίου, Ροζενών & Πύργου
  • τα Τέλη Κοιμητηρίων των Κοινοτήτων Δερβενίου, Χελυδορίου, Ροζενών, Λυγιάς, Στομίου, Λυκοποριάς και 
  • τα Τέλη ΤΑΠ των Κοινοτήτων Πύργου, Δερβενίου, Χελυδορίου, Ροζενών, Λυγιάς, Λυκοποριάς, Στομίου, Ελληνικού, Σαρανταπηχιωτίκων, Καλλιθέας.    
Τα εν λόγω ειδοποιητήρια αποστέλλονται ταχυδρομικά στις δηλωθείσες ταχ. διευθύνσεις, ωστόσο μπορείτε να ενημερωθείτε, να εκδώσετε και να πληρώσετε τις οφειλές σας, άμεσα και γρήγορα, μέσα από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες στην ιστοσελίδα του Δήμου, κάνοντας εγγραφή στη σχετική υπηρεσία με χρήση των κωδικών taxisnet, ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/el/e-peresies-neo/ilektronikes-ypiresies 
 
Σε περίπτωση που έχετε μεταβολές στα στοιχεία επικοινωνίας σας (δ/νση, τηλέφωνο, email), παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε για την επικαιροποίησή τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
esoda@xylokastro.gov.gr, 2743360271 - 247.

 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 84-89: «Ερυθρόλευκο» μπρέικ με όπλο την άμυνα

 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 84-89: «Ερυθρόλευκο» μπρέικ με όπλο την άμυνα (highlights) 

O Oλυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει στην έδρα του Παναθηναϊκού με 89-84 και πήρε το πλεονέκτημα της έδρας. Η ομάδα του Πειραιά με όπλο την καλή της άμυνα κατέκτησε την νίκη και πλέον η σειρά των τελικών μεταφέρεται στο ΣΕΦ την Παρασκευή (7/6, 21:30). Παρά την απουσία των Ράιτ και Φαλ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι από το ξεκίνημα του αγώνα. Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Μιλουτίνοφ και ο Ουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι

LEN Champions League: Άδοξος αποκλεισμός στα πέναλτι για τον Ολυμπιακό από την Προ Ρέκο (11-13)

 OLY_POLO 

Ο Ολυμπιακός πάλεψε σαν θηρίο απέναντι στην Προ Ρέκο, πήγε το ματς στα πέναλτι (9-9 η κανονική διάρκεια), όμως αποκλείστηκε με 4-2 στην ψυχοφθόρο διαδικασία στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ της Μάλτας για το LEN Champions League

Σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, οι νταμπλούχοι Ελλάδας του Ολυμπιακού, που έδωσαν το «παρών» σε ένα ακόμα Final-4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, έκαναν τεράστια ανατροπή, με κατάθεση ψυχής, προηγήθηκαν με 9-8 των Ιταλών, 2:16 για το φινάλε, όμως ηττήθηκαν στη Βαλέτα, στη «ρωσική ρουλέτα» από την Προ Ρέκο με 4-2 (9-9 η κανονική διάρκεια).

Πομπηία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σπάνιο μπλε δωμάτιο με τοιχογραφίες γυναικείων μορφών

 pompiia4 

Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ένα περίτεχνα διακοσμημένο μπλε δωμάτιο, που ερμηνεύεται ως αρχαίο ρωμαϊκό ιερό, κατά τη διάρκεια πρόσφατων ανασκαφών στην  Πομπηία . 

«Η Πομπηία δεν σταματά ποτέ να εκπλήσσει, είναι ένα σεντούκι θησαυρού που είναι ακόμη εν μέρει ανεξερεύνητο. Γι' αυτόν τον λόγο χρηματοδοτήσαμε τις νέες ανασκαφές και εργαζόμαστε για τη διατήρηση υψηλής ποιότητας του αρχαιολογικού πάρκου» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο.

Καιρός: Θερμοκρασίες-ρεκόρ, ξεπέρασαν και τους 41 βαθμούς – Πού «χτύπησε» ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού

Καιρός: Θερμοκρασίες-ρεκόρ, ξεπέρασαν και τους 41 βαθμούς – Πού «χτύπησε» ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού [χάρτες] 

Τόσο οι τουρίστες όσο και οι ντόπιοι της Κρήτης αλλά και της Ρόδου βίωσαν με το «καλημέρα» του καλοκαιριού τι εστί ελληνικός καύσωνας. 

Ο υδράργυρος σκαρφάλωσε σε νέες θερμοκρασίες – ρεκόρ από τις αρχές του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε σήμερα, ήταν στο Ηράκλειο Κρήτης, και ειδικότερα στην περιοχή Γόρτυνα, όπου ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 41.5 βαθμούς, δηλαδή είναι ο πρώτος επίσημος καύσωνας του καλοκαιριού.

Euro 2024: Το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα - Όλοι οι αγώνες από την ΕΡΤ

 To πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα του Euro 2024 – Τηλεοπτική, ραδιοφωνική και διαδικτυακή κάλυψη όλων των αγώνων από ΕΡΤ, ΕΡΑΣΠΟΡ και ERTSPORTS.GR 

Έγινε γνωστό το πλήρες πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων όλων των αγώνων του επερχόμενου Euro 2024, το οποίο ξεκινάει την Παρασκευή 14 Ιουνίου , μέχρι τις 14 Ιουλίου, την ημέρα του τελικού στα γήπεδα της Γερμανίας.. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ελλάδα τα έχει η ΕΡΤ, η οποία και θα μεταδώσει όλα τα παιχνίδια μέσω των συχνοτήτων της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤ3

Αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Euro 2024

Οδηγός για τις Ευρωεκλογές: Ποιοι, πότε, πώς και πού ψηφίζουμε – Τα κόμματα, οι έδρες, οι σταυροί προτίμησης

 Οδηγός για τις Ευρωεκλογές: Ποιοι, πότε, πώς και πού ψηφίζουμε – Τα κόμματα, οι έδρες, οι σταυροί προτίμησης 

Αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές καθώς οι πολίτες των 27 χωρών-μελών της ΕΕ θα προσέλθουν στις κάλπες από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου.

Μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου, περίπου 370 εκατομμύρια Ευρωπαίοι από τα 27 κράτη – μέλη καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τους 720 βουλευτές της 10ης νομοθετικής περιόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η διαδικασία στην Ελλάδα

Η Θεσσαλονίκη ψήφισε Ευρώπη και ΝΔ – Κ. Μητσοτάκης: Να μην παίξουμε στα ζάρια την Ελλάδα "Πετύχαμε να καθιερωθεί ο Εβρος ως το σύνορο της Ευρώπης"

  

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία με τον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη να γνωρίζει την αποθέωση στη Θεσσαλονίκη και να παίρνει το μήνυμα νίκης για τις ευρωεκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε λίγο μετά τις 8.30 μμ στον κατάμεστο προβλήτα 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ένα ντελίριο ενθουσιασμού, συνθημάτων και μια θάλασσα από γαλάζιες σημαίες.