Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Η ΑΕΚ πέρασε από τη Λαμία... αγκομαχώντας

 Λαμία - ΑΕΚ 0-1: Κερδίζει... αγκομαχώντας 

Δεύτερο σερί ματς κόντρα σε αντίπαλο χαμηλής ποιότητας, δεύτερο τρίποντο με το οριακό 1-0 για την ΑΕΚ. Προηγήθηκε η εντός έδρας νίκη επί του Παναιτωλικού, τώρα ήρθε το διπλό στη Λαμία (0-1). Με 20 λεπτά καλής μπάλας, όταν πέτυχε το γκολ ο Ανσαριφάρντ (9'), είχε ο ίδιος δοκάρι σε κεφαλιά (21') και όλες τις καλές

Νέα έρευνα: Η Φορολόγηση Ακινήτων Ως Πηγή Χρηματοδότησης Των ΟΤΑ

 




Νέα Έρευνα

 
Η συζήτηση για την εκχώρηση του ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια.
Με ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο;
Η νέα μελέτη της διαΝΕΟσις ρίχνει φως σε όλες τις πτυχές μιας ενδεχόμενης μεταρρύθμισης.

Η Ελλάδα υστερεί σε όλους τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς δείκτες αποκέντρωσης. Γι’ αυτό τον λόγο, το αίτημα της μεγαλύτερης ανεξαρτησίας των δήμων και της απεξάρτησής τους από τον προϋπολογισμό του κεντρικού κράτους είναι

ΚΕΔΕ προς Δημάρχους: Τα Υπουργεία αποκλειστικά αρμόδια για το κλείσιμο σχολείων

 

Το γεγονός ότι η αρμοδιότητα αναστολής της λειτουργίας σχολικών μονάδων ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ.Παπαστεργίου, σε όλους τους Δήμους της Χώρας, με την αριθμ. 49/8.1.2021 Επιστολή του. 

Για το λόγο αυτό, τους ενημέρωσε ότι θα πρέπει να επικοινωνούν με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, δίνοντας μάλιστα δημοσίως και το κινητό της.

Συγκεκριμένα, το πλήρες κείμενο της Επιστολής έχει ως εξής:

Φονική συμπλοκή στον Άγιο Σώστη με δύο νεκρούς και τραυματίες - Τους «γάζωσαν» σε μια πλατεία γεμάτη μικρά παιδιά

Φονική συμπλοκή στον Νέο Κόσμο με δύο νεκρούς και τραυματίες 

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους,  σε συμπλοκή με πυροβολισμούς μεταξύ αγνώστων στην πλατεία του Αγίου Σώστη, κοντά στη λεωφόρο Συγγρού, ενώ υπάρχουν και τραυματίες.

Σύυναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας, 11.01.2021, στις τάξεις της ελληνικής αστυνομίας μετά από «βροχή» πυροβολισμών στην πλατεία του Αγίου Σώστη, μεταξύ Νέας Σμύρνης και Νέου Κόσμου.

Συντάξεις: Οι πίνακες με τα νέα ποσά και τις αυξήσεις ανάλογα με το μισθό και τα έτη για παλαιούς και νέους συνταξιούχους

 Πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις ΙΚΑ, τραπεζών, ΟΤΕ και Δημοσίου 

Αποκλειστικό Ελεύθερος Τύπος

Αυξήσεις από 10 ευρώ το μήνα ως και 204 ευρώ ή και παραπάνω, ανάλογα με το μισθό που είχαν πριν συνταξιοδοτηθούν, βγάζουν οι νέοι συντελεστές αναπλήρωσης του Νόμου 4670/2020 για τους συνταξιούχους με 30 έτη ασφάλισης και άνω.

To ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» αποκαλύπτει σήμερα τα νέα ποσά συντάξεων για 24 κατηγορίες συνταξιούχων με 30,1 έτη ως 44,6 έτη ασφάλισης, καθώς και τι θα περιλαμβάνουν τα νέα ενημερωτικά σημειώματα με τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Τα νέα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων αναμένεται να αναρτηθούν στον ΕΦΚΑ μετά τη χορήγηση των αυξήσεων, δηλαδή στο τέλος Μαρτίου ή του Απριλίου.

Προσοχή: Μέρος των αυξήσεων θα «φαγωθεί» από αυξημένες κρατήσεις! Οσοι έχουν για παράδειγμα αύξηση και το συνολικό ποσό σύνταξης ξεπεράσει τα 1.400 ευρώ θα έχουν και κράτηση ΕΑΣ 3% που δεν είχαν πριν. Οσοι θα ξεπεράσουν τα 1.700 ευρώ μικτά θα έχουν μεγαλύτερη κράτηση ΕΑΣ γιατί αλλάζει η κλίμακα από 3% σε 6%. Μικρή επιβάρυνση θα προκύψει και από την αύξηση της κράτησης ασθενείας.

Οι αλλαγές στα ενημερωτικά συντάξεων φαίνονται στο πραγματικό παράδειγμα που δημοσιεύουμε:

  • Συνταξιούχος ΝΑΤ πριν από το 2016, με συντάξιμες αποδοχές 3.427,93 ευρώ και με 36,4 έτη ασφάλισης, έπαιρνε σύνταξη 1.476 ευρώ προ φόρου και στον επανυπολογισμό του 2019 πήρε 1.479 ευρώ, δηλαδή με μια οριακή αύξηση των 3 ευρώ επειδή είχε υψηλό μισθό. Με τον νέο επανυπολογισμό θα πάρει 1.570,86 ευρώ προ φόρου και θα έχει νέα αύξηση κατά 91,86 ευρώ, την οποία θα εισπράξει σε 5 δόσεις των 18,37 ευρώ, εκ των οποίων οι δύο πρώτες με ποσό 36,74 ευρώ θα δοθούν τον Μάρτιο, και η σύνταξη από τα 1.479 ευρώ θα αυξηθεί στα 1.515,74 ευρώ. Στο ενημερωτικό θα δει νέο ποσό ανταποδοτικής σύνταξης στα 1.373,99 ευρώ (αντί 1.238,17 ευρώ), νέο σύνολο με εθνική σύνταξη στα 1.757,99 ευρώ (αντί 1.622,17 ευρώ τώρα), νέα κράτηση ΕΑΣ με 105,47 ευρώ (αντί 48,67 ευρώ τώρα) επειδή ανεβαίνει ο συντελεστής στο 6% από 3% και νέα κράτηση ασθενείας με 99,15 ευρώ (αντί 94,41 ευρώ τώρα). Το τελικό ποσό σύνταξης προ φόρου θα είναι 1.570,86 ευρώ με αύξηση (αρνητική διαφορά) 91,86 ευρώ, την οποία θα πάρει με δόσεις.

Ο νόμος ισχύει αναδρομικά από 1ης/10/2019 και για το λόγο αυτόν οι αυξήσεις θα έχουν και αναδρομικά 16 ή 17 μηνών.

Σύμφωνα με τους αποκαλυπτικούς νέους πίνακες που επεξεργάστηκε και δημοσιεύει το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις»:

ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης...κόλλησαν στο 0-0 Νίκησε η βροΧή... - Στο +8 ο Ολυμπιακός .

 ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 0-0: Νίκησε η βροΧή... - Στο +8 ο Ολυμπιακός  

ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης...κόλλησαν στο 0-0 στους Ζωσιμάδες σε έναν αγώνα που διεξήχθη κάτω από έντονη βροχόπτωση και δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Πρώτο 0-0 για τον Άρη στο πρωτάθλημα, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να μένει οκτώ βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο μπήκε δυναμικά, είχε αρκετές στημένες μπάλες αλλά δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί. Ο ΠΑΣ μετά το 20' ισορρόπησε και έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία ενώ η ομάδα του Μάντζιου ήταν αυτή που σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ από τον διαιτητή Τσαγκαράκη, ο οποίος είδε και τη φάση μετά τη σχετική ειδοποίηση από τον VAR.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, οι παίκτες προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλύτερο, σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης – Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Σάλιακας – Σιόντης, Ντομίνγκεθ (89' Λιάσος), Καρτάλης, Μπρένερ (74’ Λεό) – Παμλίδης (93' Πανουργιάς), Κρίζμαν (89' Ελευθεριάδης)

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Μπουσέ – Σάκιτς, Ροζ, Μπεναλουάν, Γκάνεα (56’ Σούντγκρεν) – Σάσα, Τζέγκο - Μαντσίνι, Σίλβα (56’ Λόπεθ), Γκάμα (78' Γκαρσία) – Μάνος

 

Τα κρουσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα - 25 τα νέα κρουσματα σήμερα στην Πελοπόννησο - Διψήφιο αριθμός κρουσμάτων σε Αχαΐα και Λακωνία

 

Εικοσιτρία νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα περισσότερα (15) από αυτά να ανακοινώνονται στη  Π. Ε Λακωνίας.

 Αυξημένος σε σχέση με χθες ο αριθμός των  κρουσμάτων, σήμερα 25, που κατεγράφησαν στις Π. Ε. Αχαΐας και Ηλείας.

Σήμερα   11 / 1 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 48 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 4.756 ( 2.559 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Δευτέρα 11 /1/21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (24),  Μεσσηνίας  (1) ,  Κορινθίας (2), Ηλείας (1), Αργολίδας (3 ) , Αρκαδίας (2) και Λακωνίας (15) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.722 (18)

Π.Ε. Μεσσηνίας          701   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           701   (12) 

Π.Ε. Αργολιδας          509   (0)

Π.Ε. Ηλείας                475   (8) 

Π.Ε. Αρκαδίας            389   (0)

Π.Ε. Λακωνίας           259   (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 11/01: 444 νέα κρούσματα, 39 νεκροί και 350 διασωληνωμένοι - Ο χάρτης της διαποράς

 

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν  444 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, τα 180 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ 56  καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά την επικράτεια:

Η δολοφονία του Μαμωνα από τον πασά της Κορίνθου ( Προεπαναστατικό γεγονος 1760 - 70)

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYnZ6vhwwdsaGbQIJrbL63NL9bDEPP5I1eoCiMe7CHjarwtcYtmBUyWMIHv8LBcyHR83HOTza9_uE0BoX2buKxW8F8Hoe5tbycMVaeijTjK6y9Z5ugyNIbUDYB7sv61pmGv_ZqDKTKViSJ/s1600/pyrgokoutou.png

 Ένα σοβαρό προεπαναστατικό επεισόδιο που σχετίζεται με τον Κούτο ( Ορεινό Χελυδόρι ) είναι και η δολοφονία του άρχοντα της περιοχής , Κωνσταντή Μαμωνά, από τον τούρκο πασά της Κορίνθου, γύρω στο 1760 με 70.

Ο πασάς της Κορίνθου έκανε τον γάμο του γιου του και κάλεσε όλους τους προύχοντες και δημογέροντας της περιοχής για να παραστούν στους γάμους και τούτο διότι θα πήγαιναν οπωσδήποτε πλούσια δώρα. Ο πασάς κάλεσε στο γάμο και τον άρχοντα του Κούτου τον Κωσταντή Μαμωνά. 

Αντίστροφη μέτρηση για τη Μέρκελ – Ποιοι είναι οι τρεις δελφίνοι για τη ηγεσία του CDU

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/04/unnamed-file-960x677.jpg 

Αλίκη Κοτζιά

Σχέδια για μια ήρεμη ζωή χωρίς το άγχος και τα καθήκοντα που απορρέουν από την ηγεσία μιας ισχυρής χώρας, ίσως, θα έκανε η Ανγκελα Μέρκελ σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ζωής της.

Οι δυσκολίες, όμως, από την πολυεπίπεδη κρίση που αντιμετωπίζει ο κόσμος λόγω της πανδημίας δεν της επιτρέπουν όνειρα για ομαλή συνταξιοδότηση και απαλλαγή από το φορτωμένο πρόγραμμα της καγκελαρίας – ό,τι κι αν περιλαμβάνουν τα όνειρα, από ταξίδια με τον Υπερσιβηρικό και περιπέτεια στα Βραχώδη Ορη, που κάποτε είχε αναφέρει, ή ακόμη και προσδοκία για μια άλλη πολιτική θέση.