Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1: Απίθανη πτήση του «δικεφάλου του βορρά» στους «8» του Conference League

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/03/14/293669/main/paok-ntinamo.jpg 

To ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Conference League συνεχίζεται πανηγυρικά ! Το 2-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία αποδείχθηκε πολύ λίγο για τον «δικέφαλο του βορρά» που πραγματοποίησε απίθανη εμφάνιση στην Τούμπα, όπου και θριάμβευσε με 5-1. Έτσι, οι θεσσαλονικείς θα βρεθούν για δεύτερη φορά σε τρεις σεζόν στους «8» του Conference League !

Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καταιγιστική προηγήθηκε με 3-0 και

EuroLeague Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 71-65: Με τον εκπληκτικό Μόουζες Ράιτ έκανε μπάσιμο για πλεονέκτημα

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/03/14/293664/main/grd.jpg

 Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες επικράτησαν του Παναθηναϊκού (71-65) στο ΣΕΦ, σημείωσαν την 6η σερί νίκη τους στην Ευρωλίγκα και ταυτόχρονα ανέβηκαν στην 4η θέση της EuroLeague. Πλέον, πήραν προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας και κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Συγκλονιστική εμφάνιση από τον τρομερό Μόουζες Ράιτ, ο οποίος έκανε θραύση στην αναμέτρηση με 19 πόντους και 9/9 δίποντα.  

Γνωρίζετε που βρίσκονται οι νεφροί; Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να οφείλεται στους νεφρούς;

 

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Αν η πλάτη σας πονάει, υπάρχει περίπτωση, ο πόνος να οφείλεται στους νεφρούς. Που όμως μπορεί να είναι οι νεφροί; Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι τα νεφρά τους βρίσκονται σχετικά ψηλά στην πλάτη, ακριβώς κάτω από τα πλευρά (στον οπισθοπεριτοναϊκό χώρο).

Οι νεφροί είναι δύο, ένας αριστερός και ένας δεξιός. Έχουν σχήμα κυαμοειδές(σαν φασόλι), βρίσκονται στα πλάγια της σπονδυλικής στήλης, στο ύψος των Θ12 - O3 σπονδύλων και στηρίζονται στους μεγάλους ψοΐτες μύες, στο οπίσθιο κοιλιακό τοίχωμα.

Δεν είναι τελείως κατακόρυφοι αλλά οι επιμήκεις άξονές τους συγκλίνουν προς τα επάνω. Έχουν μήκος 11-12 cm, πλάτος 6-7 cm και πάχος 3-4 cm. Το βάρος τους είναι περίπου 150 γρ. O δεξιός νεφρός βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από τον αριστερό γιατί πιέζεται από το ήπαρ το οποίο βρίσκεται ακριβώς από επάνω του. ......................

read more

Γ. Ψυχογιός στο Newsroom της ERTNEWS

 

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή "NewsRoom" με την Σταυρούλα Χριστοφιλέα και το Μάκη Προβατά, ήταν καλεσμένος ο βουλευτής Κορινθίας και Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός.

Σημεία από την παρουσία του κ. Ψυχογιού:

203 χρόνια πριν: 14 MΑΡΤΙΟΥ 1821 - Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗ ΖΑΧΟΛΗ ΠΟΥ ΥΨΩΣΕ ΠΡΩΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ! / ( ΠΑΠΑΝΙΚΑΣ) TO TΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΖΑΧΟΛΗΣ

    

Ο ΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ 
Κρυφά το λένε τα πουλιά, κρυφά το λεν τ’ αηδόνια, 
 κρυφά το λέει ο Γερμανός από τον Προφήτη Ηλίια.
"Παιδιά, για μεταλάβετε, για ξομολογηθήτε, 
δεν ειν’ ο περσινός καιρός κι' ο φετινός χειμώνας.
Μας ήρθε η άνοιξη πικρή, το καλοκαίρι μαύρο,
γιατί σηκώθη πόλεμος και πολεμάν τους Τούρκους.
Να διώξουμ' όλη την Τουρκιά η να χαθούμε ούλοι".  


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivucOD8CM_0_fBb_t9zNZOBg4AMaXkSF7IM0ixMIVvYRZ4XBNh0wJRW3Fk1O_2PiQ5ie6JZTwzKV8Nxv_1rFjSe-7UZkwgnmjCbNZN756twfsLlaZ74hVTSQQHyqokLHN7_hnGMWN_bHgd/s1600/geraris.jpg 

Στο δεκαήμερο μεταξύ 14-25 Μαρτίου δόθηκε το έναυσμα της επανάστασης σε διαφορετικά σημεία στο Μοριά.
 Κατά τας ημέρας αυτάς η Ζάχολη, εσείετο εκ θεμελίων από τις κωδωνοκρουσίες και τους πυροβολισμούς. Στις 14 Μαρτίου 1821 καταφθάνει στη Ζάχολη, από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του Κούτου, ένοπλος ο ηγούμενος Γερμανός, με άλλους μοναχούς όπου μετά από πανηγυρική δοξολογία στον ναό του Αγίου Γεωργίου, υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας και μαζί με τους Ζαχολίτες οπλαρχηγούς Παναγιωτάκη Γεραρή και Χρήστο Ζίνη ή Ζαχολίτη εκδιώκουν από την Ζάχολη τις τούρκικες οικογένειες, προς Κόρινθο. Ταυτόχρονα εκτυπούσαν χαρμοσύνως οι καμπάνες του Αγίου Γεωργίου κυρήσσοντας την επανάσταση και ρίγη συγκινήσεως είχον  καταλάβει τους κατοίκους. Επίσης κατέφθαναν από τα γύρω χωριά Κούτο και Πύργο οι πιό θερμόαιμοι μαζί με προύχοντες και δημογέροντες καθώς και οι οπλαρχηγοί και ησπάζοντο αλλήλους λέγοντας το "Χριστός Ανέστη", με το σύνθημα "Ελευθερία ή Θάνατος".
 

ΔΕΡΒΕΝΙ: Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ πλησιάζει! 🎊

 

🎉Σάββατο 16/03 και ώρα 19.00μμ θα διεξαχθεί η νυχτερινή παρέλαση, όπου ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός 19.00μμ-22.00μμ και θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από το Δημαρχείο έως και την κεντρική πλατεία.
🎉 Κυριακή 17/03 και ώρα 16.00μμ θα ξεκινήσει η παρέλαση των αρμάτων όπου ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 15.00μμ και θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο του Δερβενίου έως και την κεντρική πλατεία.
Για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης, παρακαλούμε να μην σταθμευετε στον κεντρικό δρόμο του Δερβενίου από τις 14.00μμ και μετά.
⚠️Για την διευκόλυνση σας , ακολουθήστε τις οδηγίες των εθελοντών και των σημάνσεων μας.
Ευχαριστούμε πολύ!

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ