Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Έναρξη Μαθημάτων Αλβανικής γλώσσας

 Kyriakidis Bros - Publications S.A.Μαθαίνω την Αλβανική γλώσσα

Με χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με την Ένωση Αλβανών Εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και την έναρξη των δωρεάν  μαθημάτων αλβανικής γλώσσας στον Δήμο μας. Η Ένωση Αλβανών Εκπαιδευτικών στην Ελλάδα έχει σαν σκοπό την ενσωμάτωση και την συνύπαρξη των μελών στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία, διατηρώντας παράλληλα  την ταυτότητά τους.  

Προσφερόμενες υπηρεσίες:  Τα μαθήματα πραγματοποιούνται εθελοντικά από την δασκάλα, μέλος της Ένωσης, κα Ilira Ndrio Bakali, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς, συμβάλλοντας  ουσιαστικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Κυριακή πρωί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου

Στο πρώτο μάθημα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11:00 μπορούν να προσέλθουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ώστε να συζητηθούν και να αποφασιστούν οι ώρες μαθημάτων.

 xylokastro-evrostini.gov.gr

Στις 19 Οκτωβρίου το 4ο Μανιάτικο Αντάμωμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

 Στις 19 Οκτωβρίου το 4ο Μανιάτικο Αντάμωμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 

ο Σάββατο 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 4ο Μανιάτικο Αντάμωμα 2024. Η εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί στις 5Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» γιορτάζει τα 35 χρόνια από την ίδρυσή της και προσκαλεί Μανιάτες και φίλους στο 4o Μανιάτικο Αντάμωμα στις 20:00 το ερχόμενο Σάββατο, για ένα ταξίδι στην παράδοση με αφετηρία τη Μάνη.

Έχει προγραμματιστεί ζωντανή μουσική από την ορχήστρα της Ένωσης και τους Χοροσταλίτες και με

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

 Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πύργος – Ολυμπία – Τσακώνα, πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 16/10 στις 4.30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, θα είναι και ημέρα μνήμης για τους εκατοντάδες θανόντες και τραυματισμένους στον υφιστάμενο εθνικό δρόμο.

Η Επιτροπή Αγώνα Αναβάθμισης του ιστορικού νομού Ηλείας, γη της Ολυμπίας απευθύνεται σε αρχές και φορείς των νομών Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας για να συμμετάσχουν.

Στο μεταξύ χθες, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης κατέθεσε για μια ακόμα φορά – τρίτη μέσα σε είκοσι μέρες – την ίδια ερώτηση για τον Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα  περιμένοντας απάντηση από τον ίδιο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, μαζί με συλλόγους από τη Μεσσηνία και την Ηλεία, στηρίζει και συμμετέχει στη διαμαρτυρία, καλώντας όλους τους κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής, αλλά και τους απόδημους στην Αθήνα, να δώσουν δυναμικά το «παρών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έτοιμη η πλατφόρμα για τα κινητά ανηλίκων – Οδηγίες και εργαλεία για γονικό έλεγχο

 Έτοιμη η πλατφόρμα για τα κινητά ανηλίκων – Οδηγίες και εργαλεία για γονικό έλεγχο 

Οι περιπτώσεις βίας ανηλίκων έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό και γι’ αυτό τον λόγο είναι έτοιμη η πλατφόρμα που θα παρέχει οδηγίες στους γονείς για εργαλεία και ρυθμίσεις parental control στα κινητά που χρησιμοποιούν τα παιδιά.

Στο θέμα της έξαρσης της βίας ανηλίκων αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 λέγοντας ότι η πλατφόρμα για τα κινητά είναι έτοιμη και μένει να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. 

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου

seismos-rodos1 

 

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19.54 την Τρίτη (15/10) ανοιχτά της Ρόδου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 74 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίνδου με εστιακό βάθος 15 χιλιόμετρα.

Εθνική Ελπίδων: Ηττήθηκε 3-2 στην Κροατία και έμεινε εκτός Euro U21

  Εθνική Ελπίδων: Πάλεψε ηρωικά, αλλά έχασε 3-2 από την Κροατία

Όνειρο έμεινε για την Εθνική Ελπίδων η συμμετοχή στο EURO U21. Η Εθνική ομάδα Κ21 έβαλε τα δυνατά της στην Κοπρίβνιτσα κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Κροατίας, ήθελε μόνο νίκη για να βρεθεί στα Play Off και παρόλο που κατάφερε στο πρώτο μέρος να γυρίσει από το 2-0 της Χβράτσκα ηττήθηκε με 3-2 και αποκλείστηκε.

Η Εθνική απείλησε πρώτη, στο 7', όταν ο Τσάβλινα έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μουζακίτη από τη μεγάλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι

Θεσσαλονίκη: Η Τεχνητή Νοημοσύνη δείχνει πώς ήταν και πώς θα είναι σε 100 χρόνια

Η εικόνα της Θεσσαλονίκης στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον αποτυπώνεται με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), η οποία αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα φαινόμενα διεθνώς και αναμφισβήτητα επηρεάζει ήδη τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, ειδικά με την χρήση του Chat-GPT.

Το Chat-GPT, είναι μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει διάλογο και απαντήσεις (chatbot), η οποία κυκλοφόρησε το 2022.

Το Chat-GPT λειτουργεί σαν ένα ρομποτάκι που γνωρίζει (σχεδόν) τα πάντα. Μπορεί να σε βοηθήσει στην εργασία σου για τη σχολή, στο project σου για τη δουλειά, να λειτουργήσει ως ψυχολόγος σου και να απαντήσει στις πιο τρελές σου απορίες. Μόνο freddo espresso δεν κάνει (προς το παρόν τουλάχιστον).

Γαστούνη: Λαμπαδηδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία

 Γαστούνη: Λαμπαδηδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία 

O Δήμος Πηνειού  συμμετείχε στην 22η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών. Πλήθος λαμπαδηδρόμων «πλημμύρισε» την καρδιά της πόλης, μεταφέροντας και διατρανώνοντας το μήνυμα της ανθρωπιάς και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Πλήθος κόσμου, μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας, γονείς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή αλλά και δεκάδες εθελοντές αιμοδότες,  μετέφεραν με τις δάδες τους το μήνυμα του εθελοντισμού, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι λαμπαδηδρόμοι διέσχισαν την οδό Σισίνη και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της αφής της φλόγας στον βωμό.

Ετοιμάζεται η εορτή του ροδιού στην Ερμιόνη

 Ετοιμάζεται η εορτή του ροδιού στην Ερμιόνη  

Στις 26 και τις 27 Οκτωβρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί η 13η εορτή ροδιού στην Ερμιόνη της Αργολίδας.

Η δράση θα γίνει στο λιμάνι της Ερμιόνης, όπου μεταξύ άλλων θα λειτουργήσει έκθεση ροδιού.

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το σχετικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Αυτές τις ημέρες, γίνονται οι δηλώσεις συμμετοχής για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στα περίπτερα της έκθεσης.

Διοργανωτής είναι ο δήμος Ερμιονίδας, καθώς και άλλοι θεσμικοί και ιδιωτικοί φορείς.

Η εορτή ροδιού, είναι ένα σημαντικό γεγονός για την περιοχή και κάθε χρόνο, συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες.

Το ρόδι της Ερμιόνης είναι ποιοτικό και αναγνωρισμένο ως προς την ποιότητα και την προέλευση.

Ξεχωρίζει η 19η Γιορτή του Κάστανου στην Άρνα Λακωνίας

 Ξεχωρίζει η 19η Γιορτή του Κάστανου στην Άρνα Λακωνίας 

Το κάστανο θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις τετραήμερες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Άρνα Λακωνίας στα τέλη Οκτωβρίου.

Η 19η Γιορτή του Κάστανου θα πραγματοποιηθεί από τις 25 ως και τις 28 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει υπαίθρια αγορά, μουσική, χορό και πλούσια εδέσματα με βασικό υλικό το κάστανο. Διοργανωτές είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Σπάρτης, η Κοινότητα Άρνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ”Η Άρνα”. Τα εγκαίνια και ο αγιασμός θα γίνουν στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, 25 Οκτωβρίου.

Eκδήλωση στη Νεμέα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων

 Eκδήλωση στη Νεμέα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων 

Εκδήλωση με θέμα τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, θα γίνει στη Νεμέα. Διοργανωτές είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμφων.

Η εσπερίδα θα γίνει την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024, στο δημαρχείο της Νεμέας, στις 6.30 το απόγευμα.

Κλείνει στις 4 Νοεμβρίου η Διώρυγα της Κορίνθου για την τελευταία φάση εργασιών αποκατάστασης

 Κλείνει στις 4 Νοεμβρίου η Διώρυγα της Κορίνθου για την τελευταία φάση εργασιών αποκατάστασης 

Η διώρυγα της Κορίνθου, θα παραμείνει διαθέσιμη για την ναυσιπλοΐα, έως και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024. Αυτό ανακοίνωσε η διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας που διαχειρίζεται τον ισθμό. Απο τις 4 Νοεμβρίου 2024, θα ξεκινήσει η τελευταία φάση των εργασιών αποκατάστασης των πρανών της διώρυγας.

Υπενθυμίζεται, ότι στο παρελθόν, υπήρξαν ουκ ολίγες κατολισθήσεις στα πρανή, με αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος στην ασφάλεια διέλευσης των πλοίων. Ακολούθησαν μελέτες για το έργο της αποκατάστασης.

Κέντρο Κοινότητας απέκτησε ο δήμος Σικυωνίων

 Κέντρο Κοινότητας απέκτησε ο δήμος Σικυωνίων Κορινθίας 

Κέντρο Κοινότητας απέκτησε ο δήμος Σικυωνίων Κορινθίας. Πρόσφατα μάλιστα, έγιναν και τα σχετικά εγκαίνια της δομής. Το Κέντρο βρίσκεται στο Κιάτο. Το Κέντρο, λειτουργεί υπό την εποπτεία της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Σικυωνίων.

Στην τελετή των εγκαινίων, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συμπεριλαμβανομένων των Αντιπεριφερειαρχών Αναστάσιου Γκιολή, Αθηνάς Κόρκα, Σωτήρη Μουρίκη και του Περιφερειακού συμβούλου, αρμόδιου για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, Μάρκου Λέγγα.

Το έργο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στις 18 και 19 Οκτωβρίου το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Υπερμαραθώνιων Δρόμων στο Λουτράκι

 Στις 18 και 19 Οκτωβρίου το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Υπερμαραθώνιων Δρόμων στο Λουτράκι 

Στο Λουτράκι θα γίνει το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Υπερμαραθώνιων Δρόμων, το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο δημοτικό στάδιο της πόλης.

Πρόκειται για μία διοργάνωση του ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου και του Συλλόγου Ελλήνων Ημεροδρόμων, αφιερωμένη στην έρευνα κατά του καρκίνου. Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα γίνουν ενημερωτικές συζητήσεις, σχετικά με τις νέες προσεγγίσεις πάνω στη θεραπεία του καρκίνου.

Προαστιακός: Σε διαθεσιμότητα ο ελεγκτής που έλαβε χρηματικό ποσό από επιβάτη - Η Hellenic Train ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες

 proastiakos 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Hellenic Train σχετικά με το βίντεο στο οποίο καταγράφεται συνοδός του Προαστιακού σιδηρόδρομου, να λαμβάνει από τουλάχιστον έναν επιβάτη χρηματικό ποσό, εν αγνοία της εταιρείας.

Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες και τόνισε ότι ο άνδρας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ, ενεργοποιήθηκαν εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου. 

Η ανακοίνωση της Hellenic Train:

ΠΑΣΟΚ: «Ανασχηματισμός» στην κοινοβουλευτική ομάδα - Οι ρόλοι Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου και η νέα διάταξη δυνάμεων

  

Θέμα ελάχιστου χρόνου είναι ο «ανασχηματισμός» στην κοινοβουλευτική ομάδα από το Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος συνδέει την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και με την ανάγκη να υπάρξουν ευρύτατες αλλαγές στα πρόσωπα που θα αναλάβουν κρίσιμο ρόλο στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο «αναβαπτισμένος» αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ξεκινά σήμερα τις διαδοχικές συσκέψεις με τους ανθρώπους που «έτρεξαν» την προεκλογική του καμπάνια. Δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να ανακοινώσει τη νέα διάταξη δυνάμεων στην κοινοβουλευτική ομάδα, εφόσον καταλήξει στις τελικές επιλογές, ενώ για τη δημιουργία ενιαίου πολιτικού κέντρου που θα αντικαταστήσει τον «πρωϊνό καφέ» και για την συγκρότηση Τομέων που δεν λειτουργούν μέχρι τώρα στο κόμμα (όπως της αυτοδιοίκησης), θα καταναλώσει ενδεχομένως περισσότερο χρόνο για να ανακατέψει την τράπουλα.