Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Προαπαιτούμενο η συμμετοχή των ευνοημένων κοινωνικά ομάδων στον επιμερισμό των βαρών της χώρας»



«Οι πολίτες δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν στην εφαρμογή του προγράμματος, αν πρώτα δεν συντελεστεί άμεση μείωση του μισθού των βουλευτών κατά 30%, μείωση κατά 50% των τακτικών επιχορηγήσεων των κομμάτων και πλήρη κατάργηση των έκτακτων επιχορηγήσεων και ανάθεση έρευνας σε ανεξάρτητη αρχή με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον οικονομικό έλεγχο των κομμάτων» ήταν η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, που υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ Κ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ



http://xenesglosses.eu/wp-content/uploads/2014/07/koukodimos7512.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού, βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Κουκοδήμος, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ U18  από την Εθνική Ομάδα Εφήβων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά της Εθνικής Εφήβων  για την  κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ U18. Συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσπάθεια, για τον καλό αγώνα, για τη σπουδαία νίκη που έκανε όλη την Ελλάδα να χαμογελά.
Σας ευχαριστούμε διπλά, γιατί το είχαμε πραγματικά ανάγκη».

ΑΙΓΕΙΡΑ: YΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΑΣ-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφάνιση DSC_1155.1.jpg


Μια μουσική συναντηση, που κάθε καλοκαίρι περιμένουν οι ΑνατολικοΑιγιαλείς και οχι μόνο, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 1 Αυγούστου το βράδυ, στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος Αιγείρας. Πρωταγωνιστές οι μουσικοί των Φιλαρμονικών της Ανατολικής Αιγιάλειας: Της μπαντίνας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ» και της Φιλαρμονικής Ακράτας, υπο της διευθυνσης των κ.κ. Παναγιώτη Παναγάκου καί Χρήστου Ασημακόπουλου.
Εμφάνιση DSC_1149.1.jpg
Ο χώρος της εκδήλωσης πολύ γρήγορα γέμισε ασφυκτικά και το φιλόμουσο κοινο απόλαυσε αρχικά μια άψογη Φιλαρμονική Ακράτας, με γνωστές μελωδίες απο κινηματογραφικές ταινίες, οπως το «James Bond”, “La Vita e Bellaαλλα και πασιγνωστες μουσικές επιτυχίες του Michael Jackson, των Queen κλπ
Εν συνεχεία τη μουσική σκυτάλη πήρε η μπαντίνα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας, ένα νέο μουσικό σχήμα που ξεπηδησε μεσα απο τις τάξεις της Φιλαρμονικής και αποτελείται αποκλειστικά απο παιδια ηλικιας απο 8-17 ετων.

Προκειται για τη δευτερη - μεσα στο φετινο καλοκαιρι -εμφάνιση της μπαντινας και απεσπασε πολυ θετικές κριτικές, αποδίδοντας γνωστές μουσικές επιτυχίες τοσο απο το κινηματογράφο (RaidersMarchStar Wars,) όσο και απο τη διεθνή  μουσική σκηνη εν γένει:  We will  rock youBorn to be WildTuba in CubaWe  Will Rock you,ClocksTijuana TaxiBig Band Bossanova. 

Για μια ακομα φορά ομως οι φιλαρμονικές της Ανατολικής Αιγιάλειας φύλαξαν τα καλύτερα για το τέλος: 60 μουσικοι απέδωσαν απο κοινου στο τέλος της ομορφης βραδιας το μουσικό θέμα της ομωνυμης κινηματογραφικής ταινίας StarWars”, καθώς και το μουσικό θέμα απο τη πασιγνωστη τηλεοπτική σειρα που κάνει πάταγο αυτη την εποχη «Game of Thrones»!

Την εκδήλωση λάμπρυνε με τη παρουσία του ο κ. Γιωργος Μπαμπαράκος, τρομπετίστας και αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Καλαβρυτων, καθως και μουσικοι του.


Επόμενες συναυλίες των Φιλαρμονικων:


Ακράτας: Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου και ώρα 9.15 μ.μ., στο προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας,


Αιγείρας: Τη Πέμπτη 6 Αυγούστου και ώρα 9.15 μ.μ, στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως  του Σωτήρος (νέα εκκλησία) στο Κράθιο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΝΔ κ ΧΡ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2014/07/christos-staikouras.jpg
Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για τη σημερινή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβερνητική ανευθυνότητα, οι διαρκείς παλινωδίες και ερασιτεχνισμοί, οι άστοχες δηλώσεις ακόμη και του ίδιου του Πρωθυπουργού για το τραπεζικό σύστημα και για συγκεκριμένες τράπεζες, τα επικίνδυνα παιχνίδια με plan Β και σχέδιο επιστροφής στη δραχμή, το κλείσιμο των τραπεζών και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί εξαιτίας πράξεων και παραλείψεων της κυβέρνησης, οδήγησαν στη σημερινή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου.
Κατάρρευση με τεράστιο κόστος για τους επενδυτές. Κυρίως τους μικροεπενδυτές. Κόστος που έχει συσσωρευτεί και διογκωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Ευθύνες για όλα αυτά υπάρχουν. Και θα αναζητηθούν. Σε όλα τα επίπεδα».

Χρηματιστήριο: Η πιο "μαύρη" Δευτέρα μετά το 1987 - Γκρεμίστηκαν οι μετοχές των τραπεζών - Όλοι οι περιορισμοί για τους Έλληνες επενδυτές

Χρηματιστήριο: Η πιο `μαύρη` Δευτέρα μετά το 1987 - Γκρεμίστηκαν οι μετοχές των τραπεζών - Όλοι οι περιορισμοί για τους Έλληνες επενδυτές 
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από το 1987 και τη «Μαύρη Δευτέρα» της 7ης Δεκεμβρίου 1987 (-15,03%) κατέγραψε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, μετά την επαναλειτουργία της, ύστερα από πέντε εβδομάδες αργίας, λόγω των Capital controls.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 668,06 μονάδες, με δραματική πτώση 16,23%, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίησης της αγοράς μειώθηκε σήμερα κατά 8,4 δισ. ευρώ.

H ΚΕΔΕ εκπέμπει SOS στον Σταθάκη: Στον «αέρα» δημοτικά έργα ύψους 1,2 δις ευρώ

Η διακοπή εργασιών σε συμβασιοποιημένα έργα σε Δήμους όλης της χώρας , χρηματοδοτούμενα από το Ε.Σ.Π.Α. και ο κίνδυνος να κληθούν οι Δήμοι να επωμιστούν το κόστος , επισημαίνεται από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη
Με επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης προς τον Υπουργό Οικονομίας , Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη, θέτει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα , που αφορούν

Ανίκανα τα «ευρωπαϊκά» κόμματα να προστατέψουν την οικονομία


fofi-gennimataΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, έχουν χαθεί στο λαβύρινθο της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον δείχνουν ανίκανα σε συνθήκες πρωτοφανούς κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας, πρώτον να κεφαλαιοποιήσουν από την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον να δώσουν πειστικές απαντήσεις ή/και κατευθύνσεις για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.
Παράδειγμα: οι προτάσεις που έδωσε προχτές στη δημοσιότητα η Φώφη Γεννηματά για την ανάταξη της οικονομίας, προκαλούν γέλιο στους ανθρώπους της αγοράς, όταν οι περιγραφικές σκέψεις ενός πολιτικού γραφείου με τη μορφή δελτίου τύπου θέλουν να γίνουν οικονομική πολιτική σε ένα τραπεζικό χάος. Αυτό συμβαίνει, γιατί μία ανακοίνωση που γράφτηκε σε 10 λεπτά, δεν λύνει το πρόβλημα. Αντίθετα το επιδεινώνει γιατί δείχνει την εμμονή στην προχειρότητα...

διαβάστε τη συνέχεια... 
 tokentro.com

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ



Οι Υπεύθυνοι των Τομέων της Νέας Δημοκρατίας, Τουρισμού κ. Κόνσολας Μάνος, Εξωτερικών κ. Κουμουτσάκος Γιώργος, Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Κυριαζίδης Δημήτρης και Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μηταράκης Νότης, για το πρόβλημα της Μετανάστευσης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

Η Κυβέρνηση, μετά την απαξίωση των κοινοβουλευτικών θεσμών και την προκλητική αδιαφορία της για τη συνολική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης, αποφάσισε να πληροφορήσει δια στόματος του κ. Πρωθυπουργού, τη Βουλή και τον Ελληνικό Λαό ότι όλα βαίνουν καλώς!!!
Αφού, δηλαδή, φυγομάχησε κρυπτόμενη για 3 και πλέον μήνες, αφήνοντας προκλητικά αναπάντητη την επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τις ανησυχητικά αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές, εμφανίστηκε στη Βουλή για να παρουσιάσει τις ανύπαρκτες δράσεις της στον τομέα αυτό. Και ως εκ θαύματος, οι ερασιτεχνισμοί και τα ευφυολογήματα της αρμοδίας Υπουργού μετουσιώθηκαν σε «έργα» και η προκλητική αδράνεια σε «πράξεις».
Ενώ, δηλαδή, όλη η χώρα και κυρίως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βιώνουν καθημερινά την προκλητική απουσία της επίσημης Πολιτείας και πλήττονται από ένα πρόβλημα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διόγκωσε τραγικά με τις ανερμάτιστες πολιτικές της των ανοικτών συνόρων, ο κ. Πρωθυπουργός διαπιστώνει πρόοδο, έργο και αποτελεσματικότητα!!!
Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινά και τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής συνιστούν για όσους βιώνουν το πρόβλημα απόπειρα πρωτοφανούς κοροϊδίας και εμπαιγμού.
Με αφορμή τη γενικόλογη και αοριστολογική τοποθέτηση του κ. Τσίπρα καταθέσαμε εκ νέου ερώτηση στους συναρμόδιους Υπουργούς, απαιτώντας άμεσες και συγκεκριμένες απαντήσεις για το φλέγον αυτό ζήτημα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΛΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Την ημέρα που ολόκληρη η Ευρώπη, και όχι μόνο, παρακολουθεί το κραχ στο ελληνικό χρηματιστήριο, αποτέλεσμα της περήφανης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  με τη γνωστή σε όλους κατάληξη, ένα άλλο «κραχ», αυτό στον ΕΟΠΥΥ, έχει λάβει χαρακτηριστικά διαρκείας. 

Με συνολικό έλλειμμα το οποίο προσεγγίζει το 1,5 δις ευρώ και την απόδοση εισφορών από τα ασφαλιστικά ταμεία να υστερεί από την αρχή του έτους κατά τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, οι υποχρεώσεις του Οργανισμού προς τους πάροχους υγείας γιγαντώνονται καθώς η συγκέντρωση των ποσών για να εξοφληθούν νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, γιατροί και φαρμακεία, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και γίνεται πια με δόσεις.

Το σύστημα υγείας στη χώρα καταρρέει, χιλιάδες επαγγελματίες οδηγούνται στα όρια του λουκέτου, ενώ ασφαλισμένοι, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατούν να λάβουν τα στοιχειώδη, όλα αυτά δηλαδή που είναι υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας να προσφέρει.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά, οφείλουν να γυρίσουν από τις παραλίες, να δώσουν προτεραιότητα στη διακυβέρνηση της χώρας – και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ -, να δώσουν άμεσες λύσεις σε έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς.

Ειδάλλως τα χειρότερα είναι μπροστά.