Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ανεμοστρόβιλος στη Κέρκυρα - Πλημμύρισαν Καλλιθέα, Περιστέρι και Κηφισιά

Κέρκυρα: Σημαντικές υλικές ζημιές από ανεμοστρόβιλο
Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη νότια Κέρκυρα προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια και επαρχιακούς δρόμους, στην περιοχή Πετριτή-Κουσπάδες.
Το δυνατό φυσικό φαινόμενο στο πέρασμά του, κατάφερε να ξεριζώσει ελαιόδεντρα και να τα ρίξει πάνω σε σπίτια, ενώ ξήλωσε την σκεπή από το κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αργυράδων και την πέταξε πάνω σε παρακείμενο σπίτι.
 
Στο μεταξύ πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η καταιγίδα που πλήττει εδώ και ώρες το λεκανοπέδιο της Αττικής, με την κακοκαιρία να αναμένεται να συνεχιστεί και την Πέμπτη.
Πολλοί δρόμοι της Αττικής έχουν πλημμυρίσει με την Πυροσβεστική να βρίσκεται σε συναγερμό για αντλήσεις υδάτων.
Συνολικά η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 50 κλήσεις για κοπές δέντρων και 20 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το κέντρο, η Καλλιθέα, το Περιστέρι και η Κηφισιά.
Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.
Από το λιμάνι του Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Αγ.Νεκτάριος για Αίγινα.
Κλειστό είναι το πορθμείο Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα και Λευκίμμη - Ηγουμενίτσα.
Τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ

Πέντε χρόνια μάταιης αντίστασης σε κάθε μεταρρύθμιση, κάτω από ανύπαρκτες κομματικές ομπρέλες, μας έχουν φέρει στο περιθώριο της Δύσης, στην ανυποληψία χωρίς λόγο. 
Οι σημερινές αποκαλύψεις ενός μέρους των δισεκατομμυρίων ευρώ  στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Γερμανίας και η απέλπιδα προσπάθεια του Κράτους για το ξέπλυμά τους με μία "τελευταία" ευκαιρία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ανασύστασης της χώρας. Την κορυφή του παγόβουνου που σύντομα θα γυρίσει ανάποδα.

KINHTΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ - την Παρασκευή 27-11-2015

 
 Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Σας ενημερώνω για την «ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ » τροπολογία (Ντροπολογία)–προθεσμία που αφορά τη «Μισθοδοσία Των Υπαλλήλων των Αιρετών Περιφερειών» που εισήγαγε χθες αργά το βράδυ η Κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών κου Κουρουπλη και κου Τσακαλωτου και ψήφισε η Βουλή , με την οποία από 01-01-2016 οι υπάλληλοι των Αιρετών Περιφερειών θα πρέπει να πληρώνονται μέσω των Κ.Α.Π . Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα έλεγαν ψέματα και στο Προεδρείο της ΕΝΠΕ και στο Δ.Σ –Γ.Σ της ΟΣΥΑΠΕ ότι τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει!!!!!!!!

Για το λόγο αυτό στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ομοσπονδίας αποφασίστηκε ομόφωνα:
1.     Η κήρυξη της 3ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 27-11-2015 από 12η εως πέρας ωραρίου.

2.    Η παρέμβαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τους συλλόγους  Ηπείρου και Ιονίων νήσων στη 15η Γενική  Συνέλευση της ΕΝΠΕ , που πραγματοποιείται στη Λευκάδα την Παρασκευή 27-11-2015  καλώντας τους αιρετούς Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες να σταθούνε δίπλα μας.

3.    Συνέχιση του αγώνα με κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα
Καλούμε τους εργαζομένους των αιρετών περιφερειών σε πανστρατιά προκειμένου να ακυρωθεί στην πράξη η Τροπολογία –(Ντροπολογία) που με δόλο η κυβέρνηση ψήφισε το βράδυ της 24-11-2015

ΑπαιτοYμε εγγυημEνους μισθους από τον κρατικο προυπολογισμό
Και
Όχι συνδεση των μισθων μας με τους φορους

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ



 

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση τη θέση της για τις συμπράξεις Δημοσίου με ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα

Με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) κατόπιν αποφάσεως του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δώσει το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να υπογράψει σύμβαση για έργο, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά την θέση της και καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την δική της.
• Στο νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α.) που πρόσφατα εγκρίθηκε, ξεκάθαρα υπάρχει η λογική της αποκεντρωμένης διαχείρισης, με Δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στην προδιαλογή των υλικών.

ΥΠΕΣΔΑ: 329 χιλ. ευρώ στους δήμους της Κορινθίαςγια τα σχολεία – (απόφαση)

To ποσό των 25 εκατ. ευρώ κατανέμει στους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από τους ΚΑΠ (Δ’ Κατανομή) και προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας των δήμων, σύμφωνα με την απόφαση.
ΑΠΟΦΑΣΗ 


Στους Δήμους της Κορινθίας κατανέμεται το συνολικό ποσό των 329.460 προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους, ως εξής:

ΔΗΜΟΣ                                                               ΠΟΣΟ
ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ                                    35.660,00
ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ                                         127.280,00
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -  ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - 
ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                               46.300,00
ΝΕΜΕΑΣ                                              18.230,00
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ –ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ                41.320,00
ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ                                         60.670,00

«Πέρασε» η πρόταση Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό: Όλες οι αλλαγές στις συντάξεις – Τα δύο μοντέλα και η εθνική σύνταξη – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Ομόφωνα «πέρασε» από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) η πρόταση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου για την μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό.
Συγκεκριμένα η νέα μορφή των βασικών αρχών της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού κινείται σε δύο βασικούς άξονες:

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του νέου ασφαλιστικού που παρουσίασε ο Γ. Κατρούγκαλος στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις

Τους βασικούς άξονες του νέου ασφαλιστικού το οποίο θα νομοθετηθεί έως το τέλος του χρόνου και θα εφαρμοστεί από το 2016 παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. “Σκοπός της μεταρρύθμισης είναι η αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να γίνει πιο ορθολογικό και δίκαιο και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητά του και παράλληλα να  διασφαλίζεται ο αναδιανεμητικός του χαρακτήρας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με πορτοκαλί χρώμα, όπως έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, φωταγωγείται σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων.
Με τη συμβολική αυτή εκδήλωση το Ελληνικό Κοινοβούλιο συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, στους τομείς της πολιτικής, της κοινωνίας και της νομοθεσίας, με στόχο την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, που αποτελεί μια από τις σοβαρότερες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο σημερινό κόσμο.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 35% των γυναικών και κοριτσιών παγκοσμίως έχουν υποστεί σωματική βία, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής, ενώ σε μερικές χώρες το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 70%, με τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης να βαραίνουν τις κοινωνίες για γενεές.
Η 25η Νοεμβρίου ανακηρύχθηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών το 1999, σε ανάμνηση της στυγερής δολοφονίας των τριών αδελφών Mirabal, πολιτικών αγωνιστριών από τη Δομινικανή Δημοκρατία, από το καθεστώς του δικτάτορα Trujillo το 1961.

Η αποσαμαροποίηση της ΝΔ δεν είναι διάσπαση, το αντίθετο…


samaras-voridis-georgiadisΗ κουβέντα για το μέλλον της ΝΔ έχει τεθεί σε λαθεμένη βάση.

Αυτοί που αμφισβητούν την Καραμανλική κουλτούρα και δομή της ΝΔ είναι οι βουλευτές και στελέχη του Αντώνη Σαμαρά. Αυτοί που αμφισβήτησαν την επομένη των εθνικών εκλογών την ηγετική προσωπικότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ειδικά όσα κατάφερε σχετικά με τη συσπείρωση του κόμματος είναι κυρίως οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ που έφερε ο Αντώνης Σαμαράς στο κόμμα της Συγγρού.

ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ξεκίνησε κύκλο επαφών με κομματικά στελέχη.
Στο πλαίσιο αυτό είχε  σήμερα, συνεργασία με το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο.
Η συνεργασία αυτή θα συνεχισθεί σε καθημερινή βάση, με βασική προτεραιότητα την ταχεία, ομαλή και απόλυτα διαφανή διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.   

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Η ασφάλεια εγγύηση της ελευθερίας των Ευρωπαίων πολιτών

 

Με αφορμή τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και τις αστυνομικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις που ακολούθησαν, η Ελίζα Βόζεμπεργκ μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι θέμα πολιτικής απόφασης, παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ, του Έλληνα Επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Αβραμόπουλου και του κ. Σμιτ εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τι είναι το Bitwalking που… πληρώνει όποιον περπατά

 
Τι είναι το Bitwalking που… πληρώνει όποιον περπατάΈνα νέο ψηφιακό κρυπτο-νόμισμα επιβραβεύει την κίνηση, καθώς όσο περισσότερο περπατά κανείς, τόσα περισσότερα «χρήματα» βγάζει. Πρόκειται για το Bitwalking, που δημιουργήθηκε με στόχο να δώσει οικονομικά κίνητρα στους ανθρώπους να σηκωθούν από τον καναπέ και να διατηρήσουν τη φυσική κατάστασή τους.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργάζεται επί σειρά ετών αρμονικά με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου.



 http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/ahcvlazqfi526689f01fc67.jpg
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργάζεται επί σειρά ετών αρμονικά με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου. Από κοινού έχουν συμβάλλει ο κάθε φορέας από τη δική του σκοπιά με τα δικά του εργαλεία στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και στην εμβάθυνση των σχέσεων εμπιστοσύνης των πολιτών με τους οικονομικούς φορείς του τόπου μας.
Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων μηνών στο τραπεζικό σύστημα καθιστούν τώρα περισσότερο από ποτέ αναγκαία τη συσπείρωση όλων μας. Αναγνωρίζω ότι, η Διοίκηση της Τράπεζας Πελοποννήσου έχει λάβει δύσκολες αλλά ουσιαστικές αποφάσεις προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον, την ανάπτυξη και την ισχυροποίηση της Τράπεζας.
Δηλώνω ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την προσπάθεια της Τράπεζας να αποκαταστήσει το επίπεδο των ιδίων κεφαλαίων της και να ενισχύσει το Δ.Κ.Ε..
Καλώ όλους τους φορείς να συνδράμουν σε αυτή τη προσπάθεια καθώς θα δώσει ώθηση στην οικονομία της περιοχής μας. 
Τέλος, θέλω να εκφράσω τις ευχές μου για την επιτυχία της προσπάθειας της Τράπεζας, η οποία ήταν, είναι και θα παραμείνει βασικός πυλώνας της οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης της οικονομίας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου



Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ευρεία πολιτική συναίνεση και μεταρρυθμίσεις οι προϋποθέσεις επιτυχίας της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών»



 http://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/full/1564291.jpg
«Οποιαδήποτε πολιτική αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Αστυνομίας θα πρέπει να συνάδει με πολιτικές μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού ώστε να είναι αποτελεσματική» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών υπηρεσιών στην Πελοπόννησο, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 στην Τρίπολη, και τόνισε ότι «μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει να απολαμβάνει το μέγιστο της πολιτικής συναίνεσης και να έχει χρονικό βάθος δεκαπενταετίας».

ΔΡΑΣΗ: Τα πανεπιστήμια εργαλείο στους ενδοαριστερούς συσχετισμούς



25.11.2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γαλουχήσει τη νεολαία του στα «ντου» και στις καταλήψεις. Και στη σημερινή του προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία, κινδυνεύει να τη χάσει. Απέναντι σ’ αυτόν τον κίνδυνο, η υφυπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου διοχέτευσε στα ΜΜΕ την "είδηση"ότι επιστρέφουμε πλήρως στην κομματοκρατία στα πανεπιστήμια. Στη συμμετοχή των φοιτητών –διάβαζε φοιτητοπατέρων- στις πρυτανικές εκλογές και στα όργανα διοίκησης. Επιστρέφουμε δηλαδή στις υπόγειες συναλλαγές φοιτητοπατέρων με υποψήφιους πρυτάνεις, στο άρπαγμα καλπών, στην οχλοκρατία κατά τις συνεδριάσεις της Συγκλήτου και σε άλλες επιδόσεις χουλιγκανισμού.

Αποδεικνύεται ότι ούτε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κα Αναγνωστοπούλου ενδιαφέρονται είτε για την Δημοκρατία είτε για την Παιδεία. Ενδιαφέρονται για την ιδεοληψία και για τη διατήρηση της εξουσίας με κάθε μέσον. Σε Πανεπιστήμια υποχρηματοδοτούμενα, στερούμενα των υπηρεσιών των υποβαθμισμένων Συμβουλίων τους, απαξιωμένα διεθνώς, φθάνουμε στο τελευταίο στάδιο ροκανίσματος του νόμου Διαμαντοπούλου, του μόνου γνήσια μεταρρυθμιστικού νόμου που ψηφίστηκε στην πενταετία της κρίσης.

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Η υπέροχη Τζόϋς Ευείδη στο σποτάκι της ΖΕΗ για το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι



Και ναι, το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης είναι γεγονός!
Και ναι, έχει και σποτάκι!

Να ενημερώσουμε ότι το σποτάκι για το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι μας, όπως και κάθε σποτάκι που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, δημιουργήθηκε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ από φίλους και εθελοντές της ΖΕΗ.

Θέλουμε να πούμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους συντελεστές και τους ανθρώπους που βοήθησαν στην δημιουργία του. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην υπέροχη Τζόϋς Ευείδη για την εκφώνηση και την συμμετοχή της στο σποτάκι μας, στον καταπληκτικό Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο και την PICME PHOTOGRAPHY (www.picme.gr) για τα υπέροχα πλάνα και το μοντάζ, στον μοναδικό Στάθη Νικολακόπουλο και το Media Lab του Δήμου Ηλιούπολης για την ηχογράφηση και την μίξη ήχου του ραδιοφωνικού σποτ, στην ανεπανάληπτη Γεωργία Ντάγκα για την κάρτα τέλους.

Πρωταγωνίστησαν Τζόϋς Ευείδη με την Τζίνα της, Τσόκο, Μπουκίτσα, Μπισκοτάκι, Κέτσαπ, Αρράντσια, Φρέντυ, Χάιντυ.

Μουσική Little Bunny Foo Foo - Nursery Rhyme https://www.youtube.com/watch?v=_S3HB94hO1I

Επιμέλεια Project, σενάριο, κείμενα Αγγελική Παναγιωτοπούλου

Και έπεται συνέχεια....

Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης - Ilioupolis Animal Welfare
www.zeil.gr / info@zeil.gr
Οι φίλοι δεν αγοράζονται - Υιοθετήστε ένα αδέσποτο

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ



O Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Oι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταρρέουν. Υπάρχουν δυνατότητες στήριξης, αλλά η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να τις αξιοποιήσει.
Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας στραγγίζεται από την έλλειψη ρευστότητας και από την αδυναμία πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση.  Την ίδια στιγμή παραμένει ανεκμετάλλευτος ο θεσμός της χορήγησης μικρού ύψους δανείων (μικροπιστώσεων) σε ανέργους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις,
Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει επιτέλους το θεσμό αυτό, για τη στήριξη τόσο των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όσο και των ανέργων. Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει, αν και πόσα είναι τα κονδύλια που είχαν δεσμευθεί από το ΕΣΠΑ για το θεσμό αυτό, καθώς και αν προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα σε άλλους μη τραπεζικούς οργανισμούς, για την παροχή αυτού του είδους των μικροχρηματοδοτήσεων, που μπορεί να δώσουν ανάσα στην επιχειρηματικότητα.
Για όλα τα παραπάνω κατέθεσε στην Βουλή σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό».