Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ουαλία – Αγγλία 0-3: Τα «λιοντάρια» στον δρόμο της Σενεγάλης / Ιράν-ΗΠΑ 0-1: Στους «16» δια χειρός Πούλισικ

Ουαλία – Αγγλία 0-3: Τα «λιοντάρια» στον δρόμο της Σενεγάλης 

Μία θέση στα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξασφάλισε η Αγγλία και θα αντιμετωπίσει πλέον τη Σενεγάλη στη φάση των «16» της διοργάνωσης, με έπαθλο την είσοδο στα προημιτελικά. Τα «λιοντάρια» πήραν το βρετανικό ντέρμπι επικρατώντας 3-0 της Ουαλίας στο «Αχμάντ Μπιν Αλί» για την τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου και με το τρίποντο αυτό εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του θεσμού, αλλά και την πρωτιά στο γκρουπ.

Περιφέρεια Πελοποννήσου : Σύσκεψη για το φράγμα του Ασωπού – Επίσκεψη Μητσοτάκη τη Δευτέρα στην Τρίπολη.


Σε σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο, με αφορμή το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Γνωστοποίησε, ότι, σύντομα θα γίνει σύσκεψη με τον αρμόδιο Υπουργό της Αγροτικής Ανάπτυξης και των Τροφίμων, με σκοπό να τεθούν όλα τα θέματα που αφορούν το μεγάλο έργο του φράγματος του Ασωπού, αλλά και των λοιπών έργων άρδευσης της παραλιακής Κορινθίας.

Επίσης, αποκάλυψε, ότι, μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, θα έχει γίνει η δημοπράτηση για το σπουδαίο έργου του φράγματος της Κελεφίνας Λακωνίας.

Ο Παναγιώτης Νίκας, είπε, επίσης, ότι, τον Μάρτιο του 2023, θα γίνει και η δημοπράτηση του έργου που αφορά τη λίμνη της Τάκας Αρκαδίας.

Για όλα αυτά τα μεγάλα έργα, ίσως υπάρξουν αναφορές και κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, τη Δευτέρα, στην Τρίπολη.

Ολλανδία – Κατάρ 2-0: Πρόκριση και πρωτιά οι «οράνιε» / Σενεγάλη-Εκουαδόρ 2-1: Πέρασε στους «16» η καλύτερη ομάδα

 Ολλανδία – Κατάρ 2-0: Πρόκριση και πρωτιά οι «οράνιε» (highlights)

Την παρουσία της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξασφάλισε η εθνική ομάδα της Ολλανδίας για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια (2014). Στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου της φετινής διοργάνωσης, οι «οράνιε» κέρδισαν 2-0 το Κατάρ στο «Αλ Μπαΐτ» και με το τρίποντο αυτό «σφράγισαν» παράλληλα και την πρωτιά στο γκρουπ.

Αντίθετα, το Κατάρ κατέγραψε ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ, καθώς με την τρίτη του ήττα στον όμιλο έγινε η

Διαχείριση υδάτων στην Κορινθία: Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε. Ο καθένας τώρα ενώπιον των ευθυνών του


Κόρινθος,  29 Νοεμβρίου 2022

 Δελτίο Τύπου

Με συντριπτική πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου υιοθέτησε την πρόταση του Γιώργου Δέδε και της παράταξης “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο” για το θέμα που αφορά στο Φράγμα του Ασωπού και στην έλλειψη νερού στην πεδινή Κορινθία. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ακολουθεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου: