Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής

 Μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη 

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στην Ανατολική Μάνη με τους κατοίκους αρκετών οικισμών να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Η πυρκαγιά είναι αρκετά κοντά στο χωριό Τσικαλλιά του Δήμου Ανατολικής Μάνης και σε κοντινή απόσταση από τη Λάγια.

Στο σημείο επιχειρούν οκτώ οχήματα της πυροσβεστικής.

Η φωτιά είναι στην ίδια περιοχή που τέθηκε σε έκακτη ανάγκη τις προηγούμενες μέρες.

H πυρκαγιά που ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε περιοχές της Ανατολικής Μάνης ανάγκασε την Πολιτική Προστασία να εκκενώσει οικισμούς και κάμπινγκ.

Φωτιά στα Βίλια: Αυτή θα είναι η πιο δύσκολη νύχτα – Κάηκαν κτίσματα εκτός οικισμού – Μάχη για να μην περάσει στο πάνω μέρος του δάσους

 Εφιαλτικές ώρες στην Εύβοια: Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών - Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα 

Μαίνεται για τρίτο 24ωρο η φωτιά στα Βίλια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχες για τρίτη ημέρα σε όλα τα μέτωπα σε μια προσπάθεια να καταφέρουν να την περιορίσουν.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους συνεχίζουν να δίνουν πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν το βράδυ. Στόχος της πυροσβεστικής είναι η φωτιά να μην περάσει στο πάνω μέρος του δάσους καθώς εάν κάτι τέτοιο συμβεί θα φτάσει στις Ερυθρές.

Αυτά είναι τα μέτρα για τους πυρόπληκτους εργαζόμενους και επιχειρηματίες της Εύβοιας – Όλη η ΚΥΑ

 Πυρκαγιά σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο Μαρτίνο Φθιώτιδας 

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, για τα έκτακτα και επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας στις πληγείσες περιοχές από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021.

Παρουσιάστηκε ο οδικός χάρτης για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας – Τι είπαν Μητσοτάκης, Μπένος

 

 

«Οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν εντός των επόμενων ημερών και ζητώ απ’ όλους τους πολίτες οι οποίοι έχουν πληγεί να κάνουν χρήση της πλατφόρμας έτσι ώστε να μπορέσουν το συντομότερο δυνατόν να πάρουν τους πρώτους πόρους για να μπορέσουν να ξαναρχίσουν να χτίζουν τις ζωές τους», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη λειτουργία απόψε του arogi.gov.gr, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σύσκεψη για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Β. Εύβοιας με τη συμμετοχή του επικεφαλής της αρμόδιας ειδικής επιτροπής, Σταύρου Μπένου.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 414 νέα κρούσματα σήμερα ( 37 στην Κορινθία - 71 στην Ηλεία - 96 στην Μεσσηνία - 150 στην Αχαΐα.)

 

  

Μικρή αύξηση, σε σχέση με χθες, ρεκόρ  κρουσμάτων κορωνοϊού (+21), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 414 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων  150 στην Αχαΐα, 37 στην Κορινθία, 96 στην Μεσσηνία, 15 στην Αργολίδα, 23 στην Αρκαδία, 71 στην Ηλεία και 22 στη Λακωνία.

Εκατόν ενενηντατρία (193) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 37 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 96 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 60 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (15), Αρκαδίας (23) και Λακωνίας (22).

Επίσης άλλα 221 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (150) και Ηλείας (71).   

Σήμερα  18 / 8 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 414 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 35.148 ( 16.402 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη 18 / 8 /21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (150),  Μεσσηνίας  (96) ,  Κορινθίας (37), Ηλείας (71), Αργολίδας (15), Αρκαδίας (23) και Λακωνίας (22)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                15.094

Π.Ε. Κορινθίας             5.937

Π.Ε. Ηλείας                  3.714

Π.Ε. Μεσσηνίας           3.400

Π.Ε. Αργολίδας           3.120

Π.Ε. Αρκαδίας             2.671

Π.Ε. Λακωνίας            1.586