Κυριακή 10 Μαΐου 2026

DW: Στρατιωτικοί «βλέπουν» να πλησιάζει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία   βλέπει η DW σύμφωνα με όσα αναφέρουν ειδικοί δυτικών χωρών και στρατιωτικοί.

Θεωρούν ότι ένα de facto τέλος του πολέμου στην Ουκρανία πλησιάζει, όπως ανέφεραν μιλώντας στην DW στο περιθώριο του Φόρουμ Ασφαλείας του

Καιρός: Έρχεται μίνι καλοκαίρι με 33άρια, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τη Δευτέρα 11/5 - Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία στην Αττική Οι θερμοκρασίες στην Αθήνα και άλλες 5 μεγάλες πόλεις μέχρι την Πέμπτη

Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού τα επόμενα εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Μετά από μια περίοδο αστάθειας, η χώρα εισέρχεται σε τροχιά ανόδου της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά τους 30°C.

Πολεμική Αεροπορία: Το εντυπωσιακό airshow για τα 95 χρόνια της – Μαγικές εικόνες στον αττικό ουρανό

  

Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει, σήμερα, Κυριακή 10 Μαΐου, τα 95 χρόνια της ως ανεξάρτητου κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, με ένα εντυπωσιακό airshow στην παραλία του Φλοίσβου, μπροστά από το Άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Πλήθος κόσμου πήγε στην παραλία του Φλοίσβου για να δει από κοντά το σύνολο των αεροπορικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσα από ένα εντυπωσιακό airshow. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα με τους σχηματισμούς των αεροσκαφών να γεμίζουν καθηλωτικές εικόνες τον Αττικό ουρανό.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ  


Το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά ένα πρόγραμμα πτήσεων

ΣΠΑΡΤΗ: Με κάθε επισημότητα η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Χρήστου Καρβούνη (ΦΩΤΟ)

 

    Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν την Κυριακή 10 Μαϊου 2026 τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα ιατρού Χρήστου Καρβούνη, ο οποίος εκτελέστηκε στο Μονοδένδρι την 26η Νοεμβρίου 1943 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Μεγάλη ένταση στο Πύργος - Ζάκυνθος: Διεκόπη λόγω τραυματισμού παίκτη από μπουκάλι


Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Πύργο και τη Ζάκυνθο για τα μπαράζ ανόδου στη Super League 2 διακόπηκε λίγο πριν το τέλος, μετά από σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες. Ο αγώνας είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία, με τις ομάδες να είναι στο 1-1 πριν το συμβάν. 

Η Χρυσή Βίβλος της Super League

   

 Η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια της φετινής Super League και έφτασε τους 14 τίτλους. Οι «κιτρινόμαυροι» παρέμειναν στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης, με τον Παναθηναϊκό να έχει 20 πρωταθλήματα και τον Ολυμπιακό να μετρά 48.

Η Χρυσή Βίβλος του ελληνικού πρωταθλήματος:

Α.Ε.Κ. - Παναθηναϊκός 2-1: Στέψη με ανατροπή από τον ...πάγκο στη Ν. Φιλαδέλφεια!

  
 Πρωταθλήτρια Eλλάδος για την σεζόν 2025-26 και 14η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η ΑΕΚ νικώντας με ανατροπή τον Παναθηναϊκό 2-1 στη Ν. Φιλαδέλφεια! Η ομάδα του «δικεφάλου» παρότι έχανε στο 72' από το πρώτο γκολ των «πρασίνων» στα play offs γύρισε το ματς σε 21 αγωνιστικά λεπτά με τέρματα δύο

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1: Δεν υπάρχουν λόγια… Καταδικαστική ισοπαλία

 Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του ΠΑΟΚ όπως ήταν και στην Τούμπα, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να τον νικήσει. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Πειραιώτες έχασαν απίθανες ευκαιρίες κόντρα στους Θεσσαλονικείς σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και είδαν τον Ελ Κααμπί να σπαταλάει μοναδικές στιγμές που για την κλάση του δεν το περίμενε κανείς. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μην κερδίσει ένα παιχνίδι που ήταν πολύ ανώτερος από τον αντίπαλο του γιατί πολύ απλά δεν έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα. 

Ο ανεβασμένος Άρης νίκησε ξανά τον ΟΦΗ / Βόλος - Λεβαδειακός 0-3: Με... υπογραφή Πεντρόσο

 Ο βελτιωμένος Άρης επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, επικρατώντας του ΟΦΗ με 3-1 στο "Κλ. Βικελίδης" για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 της Super League.

Την τρίτη του διαδοχική νίκη πέτυχε ο Άρης στα πλέι οφ των θέσεων 5-8 στη Super League, που επιβλήθηκε με 3-1 του ΟΦΗ, μία εβδομάδα μετά το πέρασμά του από το Ηράκλειο με 2-0.

Γ Εθνική : Διακόπηκε το παιχνίδι στον Πύργο / Ο Πανθρακικός ξανά στη Super League 2

Η 4η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής έφερε καθοριστικές εξελίξεις, με τον 2ο όμιλο να παίρνει… φωτιά μετά τις μεγάλες νίκες ΠΑΣ Πύργος και Ζακύνθου και με τον Πανθρακικό , στον 1ο όμιλο, να κερδίζει την άνοδο του στη Super League 2, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της διαδικασίας.

  
Στον 2ο όμιλο, Απρόοπτη εξέλιξη σημειώθηκε στην αναμέτρηση του Πύργου με τον ΑΠΣ Ζάκυνθος για τη Γ’ Εθνική, καθώς το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά(;) στο 78ο λεπτό έπειτα από σοβαρό περιστατικό. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν φτάσει στην ισοφάριση (1-1) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιβάν Σίλβα, απαντώντας στο προβάδισμα των γηπεδούχων που είχαν σκοράρει στο 71 με τον Κόκκορη.

Σοβαρά επεισόδια στην Πράγα: Χάος στο Σλάβια-Σπάρτα Πράγας . Οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν σε παίκτες και αντιπάλους με φωτοβολίδες

  
 Σκηνές απόλυτου χάους εκτυλίχθηκαν στον αγώνα της Σλάβια Πράγας με τη Σπάρτα Πράγας στην Τσεχία, με την αναμέτρηση να διακόπτεται λίγο πριν από τη λήξη, έπειτα από εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, χρήση φωτοβολίδων και επιθέσεις σε ποδοσφαιριστές. Τρία λεπτά πριν από το σφύριγμα της λήξης, οι οπαδοί της Σλάβια εισέβαλαν κατά χιλιάδες στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας φωτοβολίδες και έτρεξαν προς την απέναντι κερκίδα.

Με τιμές αποχώρησε από την Ελλάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Τον συνόδευσαν Πλακιωτάκης και Γεωργιάδης στο «Ελ. Βενιζέλος»

Με κάθε επισημότητα         πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου από την Ελλάδα, με τον Α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να τον προπέμπουν στο αεροδρόμιο     «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά  την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψής του.                                                       

Η Ελλάδα απέκτησε τα πρώτα της «θερμικά μάτια» στο διάστημα – Νέα εποχή στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών

 Ένα σημαντικό βήμα στη διαστημική και τεχνολογική της πορεία πραγματοποίησε η Ελλάδα με την εκτόξευση τεσσάρων θερμικών δορυφόρων στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων, αποκτώντας για πρώτη φορά δυνατότητα συνεχούς εθνικής παρακολούθησης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

Η νέα ελληνική αποστολή στο διάστημα σηματοδοτεί

Γιορτή της Μητέρας: Το συγκινητικό video του Ολυμπιακού με τα παιδιά των Ακαδημιών του Το μήνυμα των Πειραιωτών στα social media

   
 Με έναν όμορφο τρόπο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός τίμησε τη Γιορτή της Μητέρας, ποστάροντας ένα video στα social media που διατηρεί, γεμάτο συναίσθημα.

Τα παιδιά των Ακαδημιών του Ολυμπιακού πρωταγωνίστησαν σε μια ξεχωριστή δράση, στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, παρουσιάζοντας ζωγραφιές και προσωπικά μηνύματα αφιερωμένα στις μητέρες τους.

Το video συνοδεύτηκε από τη λεζάντα: “Σε όλες τις υπέροχες μαμάδες που μας στηρίζουν σε κάθε μας βήμα! Χρόνια πολλά μαμά!”.

Μήνυμα ευγνωμοσύνης και αγάπης προς τις μητέρες από τους “ερυθρόλευκους”.

Η 4η αγωνιστική της Γ Φάσης στη Γ Εθνική



Σήμερα Κυριακή 10 Μαΐου (16:00) διεξάγεται η 4η αγωνιστική της Γ Φάσης στη Γ Εθνική 

1ος όμιλος

Πανθρακικός – ΠΟ Ελασσόνας

Απόλλων Καλαμαριάς – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 Πανθρακικός                         3 6-0 9

2 Απόλλων Καλαμαριάς         3 5-5 6

3 ΠΟ Ελασσόνας                 3 3-5 3

4 Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 3 3-7 0

 

2ος όμιλος

Άρης Πετρούπολης – Εθνικός

ΠΑΣ Πύργος – Ζάκυνθος 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 ΠΑΣ Πύργος                   3  2-1  5 

2 ΑΠΣ Ζάκυνθος                3  2-2  4 

3 Άρης Πετρούπολης          3  1-1  4 

4 Εθνικός                            3  0-1  2

“Μάχες” σε Θεσσαλονίκη και Βόλο για το γόητρο και την… ανούσια 5η θέση

Με τις τέσσερις ομάδες να ψάχνουν να βρουν κίνητρο, διεξάγεται η 4η αγωνιστική των playoffs για τις θέσεις 5-8 του πρωταθλήματος της Super League. Οι έδρες αντιστρέφονται σε σχέση με την περασμένη Κυριακή (3/5), με τον Άρη να υποδέχεται τον ΟΦΗ και τον Βόλο να φιλοξενεί τον Λεβαδειακό.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Για μια τελευταία ζαριά / Η ΑΕΚ ψάχνει βήμα τίτλου κόντρα στον Παναθηναϊκό

 Παράλληλη δράση στην 4η αγωνιστική των playoffs της Super League, καθώς την ίδια ώρα (19:30 ) θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις ΑΕΚ - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, οι οποίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο για το πώς θα διαμορφωθεί η κατάταξη, γιατί απόψε μπορεί να υπάρχει πρωταθλητής.

Κορινθία: Τα νέα ονόματα, οι ισχυροί πόλοι και η μάχη της ανανέωσης στα ψηφοδέλτια

  Στην Κορινθία, τα εκλογικά σενάρια έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν φωτιά, με τα κομματικά επιτελεία να μετρούν πρόσωπα, ισορροπίες και… αντοχές. Και μπορεί επίσημα να βρισκόμαστε ακόμη μακριά από τις κάλπες, όμως οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Οι Metallica έπαιξαν «Ζορμπά» και «Τρύπες» και «γκρέμισαν» το ΟΑΚΑ - Πάνω από 80.000 κόσμου αποθέωσε τους θρύλους της metal σκηνής

Το ΟΑΚΑ έζησε μια ιστορική νύχτα. Οι Metallica επέστρεψαν θριαμβευτικά σε μία συναυλία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη χιλιάδων fans. Από την πρώτη νότα μέχρι το τελευταίο encore, το στάδιο σείστηκε από παλμό, ένταση και συγκίνηση, με το κοινό να τραγουδά κάθε στίχο και να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα πραγματικής αποθέωσης.

ATPOMHTOΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Συγχαρητήρια στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου για την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική - Ευχαριστίες για την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου

  
 Φίλες και φίλοι το πρωτάθλημα σήμερα έφτασε στο τέλος του.

Συγχαίρουμε τον Ηρακλή Ξυλόκαστρου για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του ευχόμαστε καλή πορεία στην Γ' Εθνική.
Σαν διοίκηση έχουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όσους στάθηκαν δίπλα και σ' αυτό το ταξίδι.
Πρώτα από όλα τους χορηγούς μας για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη. ( θα ακολουθήσει ειδική ανάρτηση).
Τους προπονητές , ποδοσφαιριστές, τεχνικό διευθυντή και όλο το υποστηρικτικό προσωπικό για την προσφορά τους.
Τον Πρόεδρο της Δάφνης Εξαμιλίων κο Τάσο Ελένη και τον Ταμία κο Μαρκελο Μιχάλη , τον Πρόεδρο του ΠΑΣ Κλένια κο Μαυραγάνη Σταύρο και το Πρόεδρο της Προόδου Αγ. Βασιλείου κο Βασιλάκο Βαγγέλη, για την άψογη φιλοξενία και εξυπηρέτηση που προσέφεραν στην ομάδα μας.
Το μεγάλο ευχαριστώ όμως ανήκει στους υπέροχους φιλάθλους μας που στήριξαν και φέτος τον Ατρόμητο με όλες τις δυνάμεις τους.
Ο Σύλλογος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ,
βελτιώνοντας παράλληλα την οργάνωση τόσο της ανδρικής ομάδας όσο και των Ακαδημιών.
Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν διεργασίες σε επίπεδο διοίκησης, ώστε ο Ατρόμητος να είναι και τη νέα χρονιά πρωταγωνιστής.
Σας ευχαριστούμε.

Ατρόμητος Χιλιομοδίου