Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Αλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη Ζάκυνθο

Σεισμός ΤΩΡΑ στην Ζάκυνθο
Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:27 στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ζακύνθου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και ζημιές. Αυτός ήταν ακόμα ένας σεισμός, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα είχε σημειωθεί «μπαράζ» σεισμικών δονήσεων, σε διάστημα λίγων λεπτών (στις 18:15 και στις 18:17), είχαν σημειωθεί δύο σεισμοί έντασης 3,8 Ρίχτερ, ο ένας με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και ο άλλος 2 χιλιομέτρων, επίσης ανοιχτά της Ζακύνθου, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Ευχαριστήριον οικείων και συγγενών αειμνήστου Ιερέως π. Παναγιώτη Μεντζελίδη

 
Αγαπητοί μου φίλοι και αδελφοί,εκ μέρους όλων των οικείων και συγγενών του αειμνήστου Ιερέως και σεβαστού μας θείου π. Παναγιώτη Μεντζελίδη,θέλω να σας εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για την συμπαράστασή σας,για την αγάπη σας και για το σεβασμό σας προς εμάς και προς το σεπτό πρόσωπό του!! Δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα εκατοντάδες μηνύμητα και τηλεφωνήματα από Ελλάδα και Εξωτερικό όλες αυτές τις ημέρες για την αμέριστη και πρωτοφανή εκτίμηση,σεβασμό και αγάπη που ο κόσμος έτρεφε γι"αυτόν τον Άνθρωπο του

e-Sisifos : Κάλεσμα για συμμετοχή σε νέο ντοκιμαντέρ για τα έθιμα του Πάσχα στην Κορινθία

                   
Άλλοι την αποκαλούν γιορτή της Αγάπης,
                                                                     άλλοι Λαμπρή,
                                                                                                και άλλοι Πάσχα.

Σίγουρα όλοι συμφωνούν πως πρόκειται για την μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού.

Για την ομάδα όμως του e-Sisifos, εκτός των άλλων, αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσει, να μελετήσει και τέλος να απαθανατίσει ήθη και έθιμα της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας κατά την τρέχουσα περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.
 
Το e-Sisifos δίνει την ευκαιρία της συνεργασίας και της συμμετοχής σε όσους θέλουν  σε ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ήθη και Έθιμα του Πάσχα στην Κορινθία».
 
Επικοινωνήστε με την ομάδα του e-Sisifos είτε μέσα από τα social media, είτε τηλεφωνικώς και γνωστοποιήστε μας έθιμα του τόπου σας. Η Rap Media ως εταίρος του e-Sisifos, για μια ακόμη φορά δίνει ηχηρό παρόν σε ό,τι αφορά

Πρώτη προεκλογική συνάντηση ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΑΦΑ - υποοψηφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κορινθίων με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Βασίλη Νανόπουλου.

pigale.jpg



Αγαπητέ, αγαπητή,

αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 20.30 διοργανώνω μια προεκλογική συνάντηση φίλων στο cafe Pigale στην Κόρινθο, Αράτου 34. Με καφέ, κρασάκι, κουβεντούλα και ορισμένες εκπλήξεις θα συζητήσουμε για τις δημοτικές εκλογές και θα περάσουμε λίγες ώρες όμορφα.

Θα χαρώ να σε δω εκεί. 

Φιλικά,

Βασίλης Μπαλάφας
υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων
με το συνδυασμό του Βασίλη Νανόπουλου, "Συμμαχία Πολιτών"

Ιστορική στιγμή: Το τρένο σφύριξε ξανά στη Δυτική Κορινθία μετά από10 χρόνια

Μία μεγάλη στιγμή ήταν σήμερα για την βόρεια Πελοπόννησο καθώς πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε το δοκιμαστικό δρομολόγιο στο σιδηροδρομικό τμήμα «Κιάτο – Αίγιο», το οποίο εντάσσεται στο έργο: «Κατασκευή υπολειπόμενων έργων υποδομής, επιδομής, σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σηράγγων για τη Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη».
https://www.metaforespress.gr/wp-content/uploads/2019/04/KIATO7-768x576.jpgΣτο πρώτο αυτό δοκιμαστικό δρομολόγιο επιβάτης ήταν ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Θάνος Βούρδας, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες, ανώτατα στελέχη του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της κατασκευάστριας εταιρείας ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, τοπικοί βουλευτές και φορείς και πλήθος κόσμου.

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος από τη Λυκοποριά υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Σπύρου Καραβά "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ"

 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/54277928_297337434277607_6325476839678541824_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=a2a99ab5f218006ffa05932dceb66bc1&oe=5D4184C9 
https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/57000804_309341696410514_966036705779908608_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=a95777e93392f54541df5a5c8b69f6dd&oe=5D399023
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τους "Ορίζοντες δημιουργίας" και υποψήφιο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης τον Σπύρο Καραβά, στην ενότητα Ευρωστίνης με καταγωγή από τη Λυκοπορία ο Παναγιώτης Δημόπουλος!
Τεχνικός μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτων,δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και είναι διοικητικό μέλος της Μοτολέσχης Ξυλοκάστρου!
Η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων είναι στόχος για την ανάπτυξη του δήμου μας και την επισκεψιμότητα που τόσο έχουμε ανάγκη!

Περιοδείες Ηλία Ανδρικόπουλου στη Δημοτική ενοτητα Ξυλοκάστρου. ..

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος
Στην τοπική κοινότητα Θροφαρίου βρέθηκαν εχθές, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και μέλη του συνδυασμού «Ομόνοια». Ο Δήμαρχος βρέθηκε κοντά στους κατοίκους όπου και συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις που δίνονται. Κατόπιν αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής αρχής, που παρά τις δύσκολες συνθήκες

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκαστην Καλαμάτα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος, γάμος, νύχτα και κουστούμι
Οι Δηλώσεις του υποψηφίου περιφερειάρχη  Πελοποννήσου με τον συνδυασμό "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ" κ. Παναγιώτη Νίκα   στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Μεσσηνίας , στην Καλαματα:
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και πλήθος
"Η υποστήριξη και η αγάπη που μου έδειξε ο κόσμος στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Μεσσηνίας ήταν κάτι το συγκινητικό. Σε εμένα αλλά και σε όλα τα μέλη του συνδυασμού μας έδωσαν δύναμη

Ο Παναγίωτης Νίκας σε Αρεόπολη και Γύθειο. Αποψε στη Σπάρτη

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, σαλόνι και εσωτερικός χώρος
Την Αρεόπολη και το Γύθειο επισκέφθηκε εχθές ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον συνδυασμό "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ" Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Ε. Νίκας.
Όπως δήλωσε ο κ. Νίκας : "
Είχα την χαρά να συνομιλήσω με τους κατοίκους της Αρεόπολης και του Γυθείου, να ανταλλάξουμε σκέψεις για το μέλλον της Περιφέρειας και να ακούσω τα προβλήματά τους.
 Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος
Συζητήσαμε τα εξής:

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κουστούμιΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΝΙΚΑΣ
 Στις 18 Απριλίου στις 20:00 θα βρεθώ στην Κόρινθος στο Nostro Mondo, όπου θα συζητήσω με γυναίκες της Κορινθίας για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, αλλά και τις λύσεις που μπορεί να δώσει μία ικανή διοίκηση στην Περιφέρεια.
Σας περιμένω να συζητήσουμε όσα αφορούν στην περιοχή, την Κορινθία και την Πελοπόννησο! #protovoulia
Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Superleague Η βαθμολογία μετά το -5 στον Παναθηναϊκό

Η βαθμολογία μετά το -5 στον Παναθηναϊκό
Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τον Ολυμπιακό για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το οποίο είχε διακοπεί στο 70ο λεπτό. Θυμίζουμε πως αρχικά είχε αποφασιστεί να συνεχιστεί το παιχνίδι από το λεπτό που διεκόπη. Κάτι τέτοιο τελικά δεν θα συμβεί, αφού η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε πως το ντέρμπι κατακυρώνεται στον Ολυμπιακό.
Επιπλέον αφαιρούνται πέντε βαθμοί από τον Παναθηναϊκό κάτι που σημαίνει πως οι «πράσινοι» από τους 38 βαθμούς πέφτουν στους 33. Οι «πράσινοι»

Δικαίωση Ολυμπιακού: Παίρνει το ντέρμπι, -5 στον Παναθηναϊκό

Δικαίωση Ολυμπιακού: Παίρνει το ντέρμπι, -5 στον Παναθηναϊκό
Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τον Ολυμπιακό, στον οποίο κατακυρώθηκε με σκορ 3-0 το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο διεκόπη λόγω επεισοδίων.

Η Επιτροπή Εφέσεων ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση, σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν η διεξαγωγή των τελευταίων 20 λεπτών του ντέρμπι.
Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν μπροστά στο σκορ 1-0 όταν διεκόπη το παιχνίδι, παίρνει το ντέρμπι με σκορ 3-0, ενώ από τον Παναθηναϊκό αφαιρούνται συνολικά 5 βαθμοί. Τρεις για τα επεισόδια και δύο για την οριστική διακοπή του αγώνα, με υπαιτιότητα δική του. Επίσης, στο τριφύλλι επιβλήθηκε πρόστιμο 99.500 ευρώ!

Η απόφαση:

Έπεσε κεραυνός στην Ακρόπολη – Τέσσερις τραυματίες

Έπεσε κεραυνός στην Ακρόπολη – Τέσσερις τραυματίες
Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε πριν από λίγο στην Ακρόπολη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, λίγα λεπτά μετά τις 4 κλήθηκε το ΕΚΑΒ να παραλάβει 4 τραυματίες από την Ακρόπολη, δυο τουρίστες και δυο αρχαιοφύλακες. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει τα τέσσερα άτομα τραυματίσθηκαν από κεραυνό. Και οι 4 μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στον Ευαγγελισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο κεραυνός διέλυσε το αλεξικέραυνο

Την υποψηφιότητα της Σταυρούλας Κωνσταντινοπούλου με την Νέα Πελοπόννησο στη Λακωνία ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης




Την υποψηφιότητα της Σταυρούλας Κωνσταντινοπούλου με την Νέα Πελοπόννησο στη Λακωνία ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Νέας Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την Σταυρούλα Κωνσταντινοπούλου στο Συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί πρόκειται για ένα δραστήριο, νεαρό κορίτσι, που θα προσφέρει τα μέγιστα στη Λακωνία με την φρεσκάδα και την ενέργειά της».
Από την πλευρά της η Σταυρούλα Κωνσταντινοπούλου δήλωσε: «Έπειτα

Ποιοι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ προηγούνται στην Α’ Αθήνας


Όπως στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας έτσι και στην Α’ Αθήνας γίνεται πολύ μεγάλη μάχη ανάμεσα στους υποψηφίους της ΝΔ. Η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια θεωρείται ένα από τα «κάστρα» της ΝΔ στο οποίο το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα εκλέξει σίγουρα 7 και ίσως 8 βουλευτές, ανάλογα με το πόσα κόμματα θα μπουν στη βουλή. Στις μετρήσεις που τρέχουν για λογαριασμό υποψηφίων βουλευτών η εικόνα που υπάρχει είναι ότι υπάρχουν τρεις ταχύτητες υποψηφίων. Οι τρεις πρώτοι, Κεφαλογιάννη, Κακλαμάνης, Κικίλιας, οι επόμενοι επτά (Πλεύρης, Τσιόδρας, Φορτσάκης, Μωραϊτάκης, Συρίγος, Πιπιλή και Νικολάου) και οι άλλοι υποψήφιοι που θα ανακοινωθούν λίγο πριν την προεκλογική περίοδο. Στη δημοσκόπηση δεν έχουν μετρήσει τους άλλους υποψηφίους που έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες, όπως η Σοφία Λουκέρη.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι οποίες καταγράφουν τις δημοτικότητες και όχι την πρόθεση ψήφου η σειρά έχει ως εξής:

Συνδυασμοί στις Κοινότητες: Αναλυτικοί Πίνακες με τους αριθμούς Υποψήφιων για νόμιμη κατάρτιση


Σε συνέχεια της χθεσινής παρουσίασης του AIRETOS για την κατάρτιση Συνδυασμών στους Δήμους (με τον ελάχιστο/μέγιστο αριθμό Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων ανά περίπτωση και κατά φύλο), σήμερα συνεχίζουμε αντιστοίχως την ενημέρωσή σας με δύο Αναλυτικούς Πίνακες για την έγκυρη κατάρτιση Συνδυασμών στις Κοινότητες άνω των 300 κατοίκων.

Πριν περάσουμε στους Πίνακες, εισαγωγικά υπενθυμίζεται ότι το νέο εκλογικό πλαίσιο στις Κοινότητες , όπως προέκυψε μετά την εκτενέστατη διόρθωση του Κλεισθένη από τον ν.4604/2019, έχει αποτυπωθεί στο τεύχος Μαρτίου της έντυπης έκδοσης του AIRETOS.

Επιγραμματικά, τρεις είναι οι βασικές παράμετροί του :
Ι) Η εκλογή των Συμβούλων Κοινότητας διενεργείται σε ξεχωριστή κάλπη από εκείνη για την ανάδειξη Δημάρχου/Δημοτικών Συμβούλων. Με απλά λόγια, ένας Συνδυασμός Υποψήφιων για το Δήμο (Υποψήφιος Δήμαρχος + Δημοτικοί Σύμβουλοι) μπορεί να καταρτίζεται έγκυρα χωρίς να περιλαμβάνει Υποψήφιους για οποιαδήποτε Κοινότητα και, αντιστρόφως, ένας Συνδυασμός Υποψήφιων Συμβούλων Κοινότητας μπορεί να καταρτίζεται έγκυρα χωρίς να περιλαμβάνει Υποψήφιους για το Δήμο.
ΙΙ) Δεν επιτρέπεται να κατατεθούν Δηλώσεις Συνδυασμών με το ίδιο όνομα και έμβλημα σε περισσότερες της μιας Κοινότητες του ίδιου Δήμου. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται (παρ.7 αρ.18Α) να κατατεθούν Δηλώσεις Συνδυασμών με το ίδιο όνομα και έμβλημα σε περισσότερες της μιας Κοινότητες άνω των 300 κατοίκων του ίδιου Δήμου, εφόσον αυτά ταυτίζονται με το όνομα και το έμβλημα Συνδυασμού Υποψήφιου Δημάρχου του ίδιου Δήμου. Στην περίπτωση αυτή, η Δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά και για όλους τους Συνδυασμούς (για το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Συμβούλια Κοινοτήτων) από τον Υποψήφιο Δήμαρχο. Η ακύρωση του Συνδυασμού σε μία ή περισσότερες Κοινότητες ΔΕΝ επιφέρει ακυρότητα ολόκληρου του Συνδυασμού.
ΙΙΙ) Ο Συνδυασμός Κοινότητας δεν έχει Υποψήφιο Πρόεδρο ως Επικεφαλής, αλλά περιλαμβάνει μόνο Υποψήφιους Συμβούλους.

Προχωρώντας ειδικότερα στην κατάρτιση των Συνδυασμών Κοινοτήτων, σύμφωνα με το αρ.18 Α που προστέθηκε στον ν.3852/2010, ως ισχύει, δύο είναι τα κομβικά δεδομένα :
Α) Ο αριθμός των Υποψήφιων Συμβούλων πρέπει να είναι ίσος τουλάχιστον με τον αριθμό των εδρών του Συμβουλίου της οικείας Κοινότητας (ο αριθμός των εδρών ορίζεται στην παρ.2 του αρ.8) με δυνατότητα προσαύξησης έως και 50% (δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω).
Είναι απαράδεκτη η Δήλωση Συνδυασμού, όταν αυτός περιλαμβάνει λιγότερους Υποψήφιους από το ελάχιστο όριο.
Β) Ο αριθμός των Υποψήφιων από κάθε φύλο ανέρχεται σε 40%, τουλάχιστον, του συνολικού αριθμού των Υποψήφιων Συμβούλων του οικείου Συνδυασμού.

Προσοχή:Σε περίπτωση που Συνδυασμός Υποψήφιου Δημάρχου περιλαμβάνει και Υποψήφιους σε Κοινότητες (βάσει της παρ.7 του αρ.18 Α που προαναφέραμε), η ποσόστωση των Υποψήφιων στις Κοινότητες από κάθε φύλο υπολογίζεται για κάθε Κοινότητα χωριστά, ώστε να είναι νόμιμος ο Συνδυασμός στις εν λόγω Κοινότητες.

Κατωτέρω μπορείτε να δείτε τους δύο Πίνακες με τον ελάχιστο και το μέγιστο αριθμό Υποψήφιων Συμβούλων ανά περίπτωση, όπως προκύπτουν από την προαναφερθείσα νομοθεσία:
Νέο πρόγραμμα με στόχο τη μείωση της ανεργίας προετοιμάζει ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αμέσως μετά το Πάσχα και μέχρι τις 15 Μάη, αναμένεται να εκδοθεί ο Β΄ κύκλος  του ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.
Ειδικότερα το πρόγραμμα:

Αύξηση 30% στους δικαστικούς αντιπροσώπους-Τι άλλο αλλάζει


Την αύξηση του ποσού της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων κατά 30% ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr.
Συγκεκριμένα, ΥΠΕΣ και Υπουργείο Δικαιοσύνης, εξέδωσαν Δελτίο Τύπου για τις

Την υποψηφιότητα της Γιάννας Δρακάκη-Μαθιού με την Νέα Πελοπόννησο στη Μεσσηνία ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης


 
Την υποψηφιότητα της Γιάννας Δρακάκη- Μαθιού ανακοίνωσε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου», Πέτρος Τατούλης για την Μεσσηνία.
Η κ. Δρακάκη- Μαθιού είναι οπτικός, επιχειρηματίας , τέως δημοτική σύμβουλος Δήμου Πύλου- Νέστορος. Ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε: «Καλωσορίζουμε στην Νέα

Σε εΝΔιαφέρει. Γίνε δότης μυελού των οστών.


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τα πρώτα ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ των ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης - (υποψήφιος δήμαρχος Επαμεινώνδας Κατσούλας)


 Αποτέλεσμα εικόνας για ενεργοι δημοτες ξυλοκαστρουhttps://www.pna.gr/media/k2/items/cache/ba80270ed98f7b49e870f99f05cc1f33_XL.jpg
Ένα φάσμα αυτοδιοικητικής ανεπάρκειας πλανιέται τοπικά και θέλει να παγιώσει μια νύχτα αισθημάτων, αναπτυξιακών και δημοκρατικών αδιεξόδων. Αλλά ένα βήμα έγινε.
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου των ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ. Mετέχουν  στον δύσκολο, αλλά ωραίο και αληθινό αγώνα. Αποτελούν ηθικό και αυτοδιοικητικό θεμέλιο επαναφοράς αξιών κοινωνίας, ανάπτυξης και δημιουργικής ζωής.
        Επιβεβαιωμένες αξίες -
        Γονιμοποιούνται σήμερα -
        Για την προέκτασή τους στο μέλλον του Δήμου. (Γρηγόρης Κλαδούχος)
Παρακάτω η δήλωση του Υποψήφιου Δημάρχου Νώντα Κατσούλα:

Νέας Πελοποννήσου -«Στην πολιτική δεν μπορείς να γίνεις καραγκιόζης»


 https://www.dikaiologitika.gr/media/k2/items/cache/293bce3a218b1b7f511426ea4a442234_XL.jpg?t=-62169984000
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"
«Στην πολιτική μπορείς να κάνεις λάθος, μπορείς να αλλάξεις γνώμη, μπορεί ακόμα και να πεις ακίνδυνα ψέματα. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να γίνεις καραγκιόζης». Με αυτή τη φράση νουθετούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τους βουλευτές του στην κυβέρνηση της ΝΔ στις αρχές της δεκαετίας του 90.

Στην περίπτωση του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας ωστόσο η εγκληματική άγνοια των κανόνων αεροπλοΐας για το φωτισμό ενός κόμβου που βρίσκεται δίπλα σε αεροδρόμιο, ένα γεγονός που

Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και Υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη



Η συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Υπουργείου Εσωτερικών με σκοπό την ενίσχυση των πολιτικών για την ισότητα των δύο φύλων και της λειτουργίας των Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης μετά τη λήξη της παρούσας προγραμματικής περιόδου, ενόψει του σχετικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και της Υφυπουργού Εσωτερικών κας Μαρίνας Χρυσοβελώνη στην έδρα της Περιφέρειας την

Ανακοίνωση Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων στην Π.Ε. Μεσσηνίας από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Γιώργο Δέδε


https://p4c8y2m8.stackpathcdn.com/wp-content/uploads/2019/03/dedes.png
«Καλωσορίζω στο συνδυασμό μας, “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο” ακόμη
επτά υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους για την Π.Ε. Μεσσηνίας. Επτά συμπολίτες μας, με καταγεγραμμένη θετική διαδρομή, τη Μαρία Βεργινάδη, τον Στάθη Γεωργακίλα, τον Γιώργο Γιαλλελή, τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Θεόνη Μαυροειδάκου, τον Ηλία Μπουντουβά και την Ελένη – Ερατώ Νασοπούλου. Tους ευχαριστώ θερμά που συμμετέχουν στην πορεία μας, για Ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, όχι στα λόγια, αλλά στην Πράξη! Ανάπτυξη που βασίζεται και συνοδεύεται από Εμπειρία, Σχέδιο και Αποφασιστικότητα. Εύχομαι καλή δύναμη στη δύσκολη και συναρπαστική πορεία μας που θα οδηγήσει στη χάραξη Νέων Δρόμων για την Πελοπόννησο!»




Σύντομα Βιογραφικά Υποψηφίων

Τους 38 πρώτους υποψηφίους ανακοινώνει σήμερα η Ανταρσία στο Μωριά

 
Παρουσίαση της εκλογικής διακήρυξης και των πρώτων υποψηφίων της  πραγματοποιεί η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ  σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στις 7:30μ.μ. στο ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πέτρος Τατούλης «Αναβαθμίζουμε ψηφιακά τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου και ενδυναμώνουμε τη συνεργασία μας»




Την ενδυνάμωση της αγαστής συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Επιμελητηρίων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Γιάννης Παναρίτης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας την

Τα μεγάλα ερωτηματικά για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων - Μακρόν: Εντός πέντε ετών η αποκατάσταση

Παναγία των Παρισίων: «Όρθια» σε 5 χρόνια! Το διάγγελμα του Μακρόν – video 
 
«Η Παναγία των Παρισίων θα ανοικοδομηθεί σε διάστημα πέντε ετών», τόνισε στο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε σήμερα στον γαλλικό λαό ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν. Δεσμεύθηκε δε ότι ο καθεδρικός ναός θα γίνει πιο ωραίoς από ό,τι ήταν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το περιθώριο των πέντε ετών που δίνει ο Μακρόν για την αναστήλωση συμπίπτει με τη διεξαγωγή των

Καλαμάτα: Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Μεσσηνίας του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα ( βίντεο)

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Εγκαινιάστηκε απόψε Τρίτη 16/04 στις 20:30  το εκλογικό κέντρο Μεσσηνίας του συνδυασμού  «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα   στην Καλαμάτα, στην οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού 11. Ενώ παρουσίασε και το ψηφοδέλτιο  του συνδυασμού του που πλαισιώνεται από υποψήφιους δραστήριους και γεμάτους θέληση να προσφέρουν, που  κάνουν την τιμή να συμπορεύονται μαζί με τον Παναγιώτη Νίκα, στον αγώνα για την αλλαγή που θέλουμε να καταφέρουμε στην Πελοπόννησο. Η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος αξίζουν καλύτερα. #protovoulia
Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, περιλαμβάνεται ο Mpampis Diamantopoulos, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, περιλαμβάνεται ο Mpampis Diamantopoulos, άτομα στέκονται και κουστούμι

«Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» - 

Παναγιώτης Ε. Νίκας

 υποψήφιος Περιφερειάρχης