Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Στο Δερβένι η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών θα δωση τα φιλικά προετοιμασιας της.


 Αρχές Σεπτεμβρίου και πιο συγκεκριμένα 5,6 και 7 η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα παίξει τα τελευταία τρία φιλικά με αντίπαλο την Εθνική Σλοβακίας στο κλειστό γυμναστήριο στο Δερβένι Κορινθίας.
Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη και στο κλειστό γυμναστήριο στο Δερβένι Κορινθίας θα δώσει τα έξι φιλικά προετοιμασίας της η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών πριν τις επίσημες υποχρεώσεις της στον όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

ΔΕΡΒΕΝΙ: 6ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης "ΕΥ ΖΗΝ"

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενοΗ εικόνα ίσως περιέχει: σπίτι, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο
Μία μέρα μας χωρίζει πλέον από το 6ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης «ΕυΖην»!!!
Για την ημέρα του φεστιβάλ:
 Το Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης "ΕΥ ΖΗΝ" υποδέχεται και φέτος το καλοκαίρι, για 6η συνεχόμενη χρονιά,στις 11 Αυγούστου, ένα σύνολο σπουδαίων καλλιτεχνών με αποκορύφωμα την Live εμφάνιση των Locomondo! Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα σε σκηνές, και έχοντας πραγματοποιήσει αμέτρητες live εμφανίσεις, ξέρουν πολύ καλά πως να δίνουν τον παλμό και να ξεσηκώνουν το κοινό με τους “ανεβαστικούς” ρυθμούς και κάθε συναυλία να μετατρέπεται σε ένα μεγάλο πάρτυ!

Μαζί τους στην σκηνή του 6ου Μουσικού Φεστιβάλ Ευρωστίνης "ΕΥ ΖΗΝ" θα βρεθούν οι "The Weather Underground", οι "HYPATIA" και οι "Φ.Α.Κ.Α.". Νέα συγκροτήματα που είναι έτοιμα να τα δώσουν όλα ωστέ να περάσουμε όλοι μας μια απολαυστική βραδιά με πολύ μουσική!

Για πρώτη φορά φέτος στο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης "ΕΥ ΖΗΝ" θα υπάρχει είσοδος 3€ και τα κέρδη θα διατεθούν στην "Κιβωτό Του Κόσμου".

Θα είμαστε όλοι εκεί!!!

11 Αυγούστου 2019

Δερβένι Κορινθίας (8μ.μ.)

➡️Το γήπεδο του ΓΕΛ Δερβενίου έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει τους θεατές, θα παρέχονται HOT DOG🌭, φυσικά ΜΠΥΡΕΣ🍺 και ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ🥤, ενώ θα λειτουργεί και BAR για ΠΟΤΑ🥃.
➡️Η είσοδος των θεατών θα γίνει από την κεντρική πύλη του σχολείου. https://goo.gl/maps/VqZUf9HVAVx
➡️Διαθέσιμος χώρος για πάρκινγκ θα υπάρχει βάσει του σχεδιαγράμματος, δώστε ιδιαίτερη σημασία για αποφυγή πιθανής κυκλοφοριακής συμφόρησης
➡️Έχει εξασφαλιστεί η παρουσία του Ερυθρού Σταυρού για προληπτικούς λόγους.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, νερό και υπαίθριες δραστηριότητες

Το Χάτσικο της Ναυπάκτου… στα χέρια Ισπανού ακτιβιστή (βίντεο)

Το Χάτσικο της Ναυπάκτου… στα χέρια Ισπανού ακτιβιστή (βίντεο)
Ένας Ισπανός ακτιβιστής που διασώζει ζώα διεθνώς, υιοθέτησε τον… Χάτσικο της Ναυπάκτου!


Πρόκειται για τον επίλογο της πρωτόγνωρης ιστορίας, κατά την οποία ένας σκύλος παρέμενε στον τόπο που σκοτώθηκε το αφεντικό του

Ο Ισπανός σε βίντεο του, που έχει γίνει ήδη viral στο διαδίκτυο, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να πάρει το σκυλί από το εικόνισμα που είχε στηθεί για το αφεντικό του στο σημείο που σκοτώθηκε, αλλά και τη νέα ζωή που του προσέφερε!

Για τη διάσωση συνεργάστηκε με την Ελληνίδα φιλόζωη Βάλια, στο νησί της Ύδρας, πριν καταλήξει στην εξοχή της Ναυπάκτου.

«Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες και πολύπλοκες διασώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ», αναφέρει ο ίδιος στο βίντεο του διάρκειας 43 λεπτών, στο οποίο εξηγεί μάλιστα και τους λόγους που θεωρεί ότι έκανε καλά που απέσπασε το σκυλί από το συγκεκριμένο σημείο.

Ο Ισπανός ταξίδεψε από τη Βαλένθια, όταν έμαθε σε διεθνή ΜΜΕ για την ιστορία του… ελληνικού Χάτσικο.

«Είναι μια φανταστική ιστορία που πρέπει να δείτε», αναφέρει.



Να σημειώσουμε ότι στα τέλη Ιουλίου, όταν και πραγματοποιήθηκε η… διάσωση, αρκετοί φιλόζωοι της Ναυπάκτου ανησύχησαν και έκαναν εκκλήσεις στον τοπικό Τύπο καθώς δεν γνώριζαν την τύχη του πιο… πιστού σκυλιού του κόσμου, μέχρι που ενημερώθηκαν με σημείωμα στον χώρο από τους διασώστες του.

pentapostagma.gr

ΚΟΣΜΟΣΥΡΟΗ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

 Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και πλήθος
Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε ο χθεσινός χορός του Αστέρα Δερβενίου που πραγματοποιήθηκε κεντρική πλατεία της πόλης μας. Πλύθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά την κεντρική πλατεία του Δερβενίου σε μία ζεστη Αυγουστιατικη βραδιά που θα μείνει αξέχαστη, με πολύ κέφι και πολύ χορό. όπου διασκεδασαν με τους ΠΑΝΟ ΧΑΤΖΗ, ΕΛΕΝΑ ΡΙΖΟΥ, ΤΟΥΛΑ ΚΑΤΣΙΒΑΛΗ, ΚΩΣΤΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ , ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (ΚΛΑΡΙΝΟ) και τον μικρό ΦΑΝΗ ΚΑΪΤΣΑ (drumer). 
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες
To διοικητικό Συμβούλιο του Αστερα Δερβενιου θέλει να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο για την χθεσινή                                       δυναμική του< παρουσία, την ορχήστρα και τους καλλιτέχνες που έδωσαν τον καλύτερο  εαυτό τους,                            καθως επίσης και τον κύριο Στεφανο_Καϊτσα για την άψογη οργάνωσή του.

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Ελαφόννησο. – Εκκενώθηκαν «Camping» και ξενοδοχείο

Καίγεται η Ελαφόνησος, καθώς έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά. Η πυρκαγιά  βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το «Camping», στο οποίο έχει δοθεί εντολή όσοι βρίσκονται εκεί να μεταβούν προς το λιμάνι. Παράλληλα εκκενώθηκε και ένα ξενοδοχείο. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην χωματερή του νησιού.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα  ανέφερε επίσης πως απεγκλωβίστηκε σώα από σπηλιά μια γυναίκα 
Οπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 5 PZL, 2 αεροπλανοφόρα και ένα ελικόπτερο. Αναλυτικά: 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σύγκρουση σκαφών με δύο νεκρούς έξω από το Πόρτο Χέλι

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό καθως στη θέση Κοιλάδα, ανάμεσα Σπέτσες και Πόρτο Χέλι συγκρούστηκαν δύο σκάφη με αποτέλεσμα – όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες – να έχουμε δύο νεκρούς και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη. Η σύγκουση έγινε όταν μεγάλο φουσκωτό σκάφος (κατά άλλες πληροφορίες ίσως να ήταν και αλιευτικό) που έπλεε στην περιοχή κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες συγκρούστηκε με μικρό βοηθητικό σκάφος (τέντερ) στο οποίο επέβαιναν συνολικά επτά άτομα.
Το σκάφος πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το μικρό βαρκάκι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο από τους επιβάτες του τέντερ και να τραυματιστεί άλλος ένας.
Στην περιοχή σπεύδει κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί και οι τοπικές αρχές.

Σε ΦΕΚ το Πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ: Τι προβλέπει για ΟΤΑ, 3Κ, απολύσεις, συντάξεις, άσυλο, Θάνου

 
Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ και το πανεπιστημιακό άσυλο με τίτλο: «Ρυθµίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση, συνταξιοδοτικές ρυθµίσεις και άλλα επείγοντα ζητήµατα» . 
Με το πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε χθες από την Βουλή:

Λήψη μέτρων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς τα επόμενα 24ωρα στην Πελοπόννησο


https://s.kathimerini.gr/resources/2019-08/forest-fire_768147307-thumb-large.jpg
Ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται σε όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 και τα επόμενα 24ωρα, λόγω πρόβλεψης ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορία κινδύνου 4) και ΑΚΡΑΙΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ – ΚΑΤΑΣΑΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (κατηγορία κινδύνου 5) σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα σε ότι αφορά τα αυξημένα μέτρα προστασίας που προβλέπονται και προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα σε οποιαδήποτε ανάγκη τυχόν απαιτηθεί.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ