Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Γιώργος Μπανασάκης

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/09/Mpanasakis-500.jpg
Πέθανε ο παλιός πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπανασάκης, αφήνοντας την τελευταία του πνοή την Τρίτη (4/9) σε ηλικία 78 ετών.
Ο εκλιπών είχε αναλάβει τα ηνία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πειραιά μαζί με

ποινικοποιειται η πολιτικη ζωη Μητσοτάκης στον Alpha: Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται από βραχίονες του Μαξίμου

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/09/mitsotakis-500.jpg

Σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την υπόθεση της Σοφίας Ζαχαράκη.
'Ελα και εσύ στη μουσική μας οικογένεια!

Καθημερινά οι εγγραφές, απο τις 5-10 μ.μ.
 
Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου

Πρόσκληση σε εκδήλωση: Open Day for Innovation and Smart Cities - 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ

Open Day for Innovation and Smart Cities 08.09.2018  στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
 

 
Σας προσκαλούμε σε ενημερωτική εκδήλωση για την Καινοτομία, τις έξυπνες πόλεις, την επιχειρηματικότητα και τις σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στο περίπτερο της ΚΕΔΕ (Περίπτερο 15, Stand 9) στη ΔΕΘ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Κινδυνεύουν από τις κατολισθήσεις οι κάτοικοι στο Βαλτόνερο Αμυνταίου.

 https://rp.news/inc/uploads/2018/06/FB703B78-C3DA-49CC-A79F-598B9944368B.jpeg
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση


ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Α’ ΑΘΗΝΩΝ)
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



 


 
Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2018


ΘΕΜΑ: Κινδυνεύουν από τις κατολισθήσεις οι κάτοικοι στο Βαλτόνερο Αμυνταίου.
 


Από τις 7 Νοεμβρίου 2017, ο Καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας και το εργαστήριο Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν αποστείλει επιστολή στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις κατολισθήσεις στο Βαλτόνερο Αμυνταίου, στη Φλώρινα. Συγκεκριμένα, ο Καθηγητής Λέκκας αναφέρει τα εξής:

Συνεργασία Καμμένου – Τατούλη για την αξιοποίηση πρώην στρατοπέδων στην Πελοπόννησο Πρόταση Τατούλη για τη δημιουργία πρότυπου campus ΑΜΕΑ στην Πελοπόννησο



 Μήνυση των εμπόρων για τη μετατροπή του στρατοπέδου Καλογερόγιαννη
Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την πάγια άποψη της περιφερειακής αρχής για την αξιοποίηση των παλαιών στρατοπέδων προς όφελος των Πελοποννησίων πολιτών, σύμφωνα με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της.
Εξετάστηκε η δυνατότητα παραχώρησης στην Περιφέρεια τμήματος του στρατοπέδου Κορίνθου «Καλογερογιάννη», με σκοπό την αξιοποίησή του.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε επίσης την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Καλαμάτας «Παπαφλέσσα» στην Περιφέρεια με σκοπό τη δημιουργία πρότυπου campus Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα όλων των συλλόγων και της ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εκφράστηκε θετικά για το σχεδιασμό του Περιφερειάρχη και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου άμεσα να επεξεργαστούν τα αιτήματα αυτά.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας ¨4¨ στο Νομό Μεσσηνίας

http://magicnews.gr/wp-content/uploads/2016/06/%CE%94%CE%91%CE%A3%CE%97-%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%9F%CE%A1%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97.jpg


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ      



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρικών φαινομένων και του ημερήσιου χάρτη πρόληψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 05-09-2018 ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός κατηγορίας ¨4¨. Σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς, δάση και σε ευπαθείς περιοχές, σύμφωνα με την υπ. αρ. πρωτ:176866/958/03-07-2018 (ΑΔΑ: ΨΠΔΠ7Λ1-47Δ) απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης ή χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.


Ο Περιφερειάρχης
                                                    Πέτρος Τατούλης

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΤΡΙΑΘΛΟΝ FESTIVAL EUROPEAN CHAMPIONSHIPS


http://www.runningnews.gr/lib_photos/gallery17/2017_10_15_Loutraki-triathlon1/3M2A7551.jpg

Λουτράκι, 4 Σεπτεμβρίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 έληξε το ΤΡΙΑΘΛΟΝ FESTIVAL  EUROPEAN CHAMPIONSHIPS. Ένα αθλητικό γεγονός το οποίο για μια χρονιά ακόμη στέφθηκε με επιτυχία .
Στο Τρίαθλο έλαβαν μέρος 280 αθλητές με τους προπονητές και τους συνοδούς τους . Επιπλέον 120 οργανωτές- κριτές - εθελοντές πήραν μέρος στη διεξαγωγή του Τριάθλου.

Είπαν το τελευταίο αντίο στην Κάτια Αθανασίου

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/09/katia-athnasiou-500.jpg https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/09/katia-athanasiou-kideia-5-2.jpg
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο νεκροταφείο του Βύρωνα η κηδεία της Κάτιας Αθανασίου που έφυγε από τη ζωή, σκορπίζοντας τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.
Τον τελευταίο καιρό η ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που τελικά, δεν κατάφερε να ξεπεράσει.
Η Κάτια Αθανασίου ήταν ηθοποιός του Μουσικού Θεάτρου και της τηλεόρασης, αδελφή της ηθοποιού Μαργαρίτας Αθανασίου. Έγινε γνωστή από τη τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ »Λούνα Παρκ», ερμηνεύοντας την «Τούλα» με τη γνωστή ατάκα «πέντε κρίκοι ένα τάληρο». Ήταν παντρεμένη με τον συνθέτη Ζακ Ιακωβίδη, ο οποίος απεβίωσε το 2015 και μαζί είχαν αποκτήσει έναν γιο.

Ορεινο Χελυδορι οι τσιμεντοστρωσεις συνεχιζονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση 
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Ορεινό Χελυδορι οι τσιμεντοστρώσεις συνεχίζονται δρόμων, υπό την επίβλεψη του προέδρου  της
τοπικής κοινότητας Χελυδορέου κ Γιώργου Κανελλόπουλου

Μυστικές δημοσκοπήσεις – «φωτιά» για το Μαξίμου: Κατρακύλα ΣΥΡΙΖΑ σε Αττική – Μακεδονία – Εκπληξη στην 3η θέση


Σταθερά μπροστά βρίσκεται η ΝΔ στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος που αποτυπώνεται και στις πρώτες απόρρητες δημοσκοπήσεις οι οποίες άρχισαν να διεξάγονται από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας.
Το κόμμα της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που επικαλείται η εφημερίδα «Εστία», προηγείται καθαρά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά μονοψήφια κάτω

Έργα σε Μεσσηνία και Αρκαδία υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης


http://www.topontiki.gr/sites/default/files/pontikiold/oldphotostatoulis1395656079.jpg 
Έργα που αφορούν τις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Αρκαδίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018.