Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Γ΄κατηγορία Κορινθίας: Στο φιναλε κρίνεται τίτλος και ανόδος στη Γ2 κατηγορία . Άνοδο και πρωτάθλημα διεκδικούν τα Ταρσινα ΄97, η Λυκοποριά και ο Πανευρωστινιακός



Τα πάντα, θα κριθούν την Κυριακή, στη Γ2 κατηγορία Κορινθίας, όπου με την διεξαγωγή της 18 αγωνιστικής , πέφτει  η αυλαία του πρωταθλήματος.
Γύρω στις 1:00 το μεσημέρι της Κυριακής θα ξέρουμε ποιες από τις τρεις ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου κερδίσουν τα δύο εισιτήρια ανόδου , στη Β κατηγορία Κορινθίας.
Τα "εισιτήρια" ανόδου ( πρωταθλητής - δευτεροαθλητής) διεκδικούν οι ομάδες Ταρσινά ΄97 , ΑΟ Λυκοποριάς και Πανευρωστινιακός.

Σκληρές μάχες για 2 θέσεις στη Β΄ Κορινθίας ( 22η αγωνιστική)


Με τους αγώνες της 22ης ημέρας , συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο , στις 3:00 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας
Η αγωνιστική ανοίγει  το Σάββατο με  αγώνες στην Αρχαία Κόρινθο και στο Σπαθοβούνι. Στην Αρχαία Κόρινθο και στην κοινή τους έδρα ο τοπικός Άρης αντιμετοπίζει , τον ήδη  πρωταθλητή της κατηγορίας Άγιο Γεώργιο, ενώ στο Σπαθοβούνι η τοπική ομάδα, αγωνίζεται στο τοπικό κοινοτικό ντέρμπι με τον ουραγό ΠΑΟ Κουταλά. Ο ΑΟ Σπαθοβουνίου με νίκη του ανεβαίνει στη 3η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί σε άνοδο, καθώς η Περαχώρα έχει ρεπό.
Στους αγώνες της Κυριακής η δεύτερη της βαθμολογίας Δάφνη Εξαμιλίων δίνει δύσκολο αγώνα στον Άγιο Βασίλειο, κόντρα στην τοπική Πρόοδο που αναζητά βαθμούς παραμονής στην κατηγορία, την ίδια ώρα η Θύελλα Κάτω Διμηνιού, που έχει πιθανότητες για την άνοδο, αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Άρη Βοχαϊκού. 
Ο ΑΟ Ρομά ψάχνει τη νίκη στην έδρα του Σαρωνικού Γαλατακίου, όπως ο ΠΑΣ Κλένια στην έδρα του Φωκά Αρχαίων Κλεωνών. 
Τέλος στους Αγίους Θεοδώρους οι "Άγιοι" υποδέχονται τον Κύψελο Κορίνθου


Η 22η Αγωνιστική 
Σάββατο 18/3/17, 15:00
ΑΟ Σπαθοβουνίου -  ΠΑΟ Κουταλά 
Άρης Αρχ. Κορίνθου - Αγ. Γεώργιος 
Κυριακή 19/3/17, 15:00
Φωκάς Αρχ. Κλεωνών - ΠΑΣ Κλένια 
Άρης Βοχαϊκού - Θύελλα Κ. Διμηνιού 
Αγ. Θεόδωροι - ΠΑΣ Κύψελος 
Σαρωνικός Γαλατακίου - ΑΟ Ρομά 
Δάφνη Εξαμιλίων - Πρόοδος Αγ. Βασιλείου
Ρεπό ο ΑΟ Περαχώρας

Κατρακυλά επικίνδυνα η αξιοπιστία της Χώρας μας


Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
Βασικό γνώρισμα ενός «κανονικού» κράτους που θέλει να σταθεί αξιοπρεπώς μέσα στη διεθνή κοινότητα κρατών να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και να μπορεί να διαδραματίσει στοιχειωδώς  κάποιο  ρόλο στην ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή των Βαλκανίων, είναι η αξιοπιστία, η σοβαρότητα, η συνέπεια  και η διάθεσή του να διορθώσει χρόνιες αδυναμίες.
Αντί αυτού στην Ελλάδα σήμερα, βιώνουμε την πολιτική  μίας κυβερνητικής πλειοψηφίας, που μοναδικό της μέλημα είναι η εγκαθίδρυση μίας κομματικής μηχανής με πρόδηλο σκοπό, κάτι που αποτελεί καταστροφική πρακτική για την κοινωνική συνοχή και τη χειμαζόμενη οικονομία μας.

2014 – 2016: Λεξικό ΣΥΡΙΖΑ, λήμμα «συναίνεση»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορεί η άποψη που ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε (13 Μαρτίου 2017, Real Fm), σύμφωνα με την οποία τα επικείμενα για μετά το 2018 μέτρα χρειάζεται να ψηφιστούν από «μια ευρύτατη πλειοψηφία» στη Βουλή να αποκλήθηκε «προσωπική άποψη», τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά το ζήτημα δεν είναι εκεί.
Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Σκουρλέτης θυμήθηκε τώρα να μιλήσει για μια «ευρύτατη συναίνεση» - με τον κ. Τζανακόπουλο να αποκαλεί τη στάση του κ. Σκουρλέτη «ένα πολιτικό κάλεσμα προς το σύνολο της αντιπολίτευσης» και την κ. Γεροβασίλη να το τερματίζει λέγοντας (Παραπολιτικά fm) πως «στη χώρα μας θα έπρεπε και η αντιπολίτευση να έπαιζε

Στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τα αιτήματα άδειας διαμονής για τους μετανάστες και τις μετανάστριες από τον Απρίλιο του 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λύση στο πρόβλημα δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και μεταναστριών που βρίσκονται στην Ελλάδα υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς «ομηρίας» (χωρίς τον κίνδυνο απέλασης, αλλά και χωρίς εργασιακά δικαιώματα) έδωσε η Βουλή και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Αφορά κυρίως σε πολίτες τρίτων χωρών, οικονομικούς μετανάστες και μετανάστριες, που

Οικογενειακά Επιδόματα: Πριν το Πάσχα η καταβολή τους


Χιλιάδες οικογένειες αναμένουν τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ. Αν και ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα καταβληθούν, «πηγές» από τον ΟΓΑ επιβεβαίωσαν και σήμερα το αρχικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, ότι η καταβολή τους θα γίνει πριν το Πάσχα (που πέφτει φέτος 16 Απριλίου).

ΚΙΑΤΟ - ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 18 / 3 : ΔΩΡΕΑΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Φωτογραφία του χρήστη Ηλέκτρα 98,8 FM.

Συζήτηση για το υπό διαβούλευση νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συζήτηση για το υπό διαβούλευση νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, συμμετείχε, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:00, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στην Ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου με θέμα «Συζήτηση για το υπό διαβούλευση νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Εν όψει της προωθούμενης διοικητικής μεταρρύθμισης, η ΚΕΔΕ μέσω των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων (ΠΕΔ), πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό σε ολόκληρη τη χώρα, για να παρουσιάσει τις θέσεις της.
Σκοπός των συναντήσεων είναι, να πραγματοποιηθεί μια ευρεία διαλογική συζήτηση, μεταξύ των αιρετών, για τα όσα προτείνονται από την επιτροπή που συνέστησε το Υπουργείο Εσωτερικών, γύρω από τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης υλοποιεί εκστρατεία συλλογής καπακιών για την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης υλοποιεί εκστρατεία συλλογής καπακιών για την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων «ΑΓΆΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ», πραγματοποιεί εκστρατεία συλλογής πλαστικών καπακιών (από νερό, αναψυκτικά, χυμούς, γάλα, τσάι κλπ).
Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων καπακιών, προκειμένου να αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο θα ανήκει στο γραφείο Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, για την εξυπηρέτηση των ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.
Για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, πρέπει να μαζέψουμε συνολικά έναν τόνο καπάκια, που ισοδυναμεί με περίπου 540.000 κομμάτια!
Σήμερα 16 Μαρτίου 2017, για πρώτη φορά, καταφέραμε να παραδώσουμε 350 kg καπάκια και φιλοδοξούμε μέχρι το Πάσχα, να έχουμε συγκεντρώσει την απαιτούμενη ποσότητα για την απόκτηση του αμαξιδίου.
Το όφελος από την κίνηση συλλογής πλαστικών καπακιών είναι διπλό, καθώς αφενός, γινόμαστε αρωγοί στην προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων στα άτομα με κινητικά προβλήματα, και αφετέρου, αναδεικνύουμε στην πράξη τη σημασία της ανακύκλωσης, με σκοπό να προστατέψουμε το Περιβάλλον μας.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Καλύβα (τηλ. 2743360203).
«Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε ενεργά στην δράση μας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αξία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Ανακύκλωσης»
Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ενδιαφέροντες αγώνες αυριο σε Ξυλόκαστρο και Αθίκια

Pdigxpcg
Mε τους αγώνες της 24ης αγωνιστικής συνεχίζεται, αύριο Σάββατο , στις 3:00 μ.μ., το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Πέλοπας Κιάτου αγωνίζεται στα Αθίκια, κόντρα στον τοπικό Τενεάτη. Και οι δύο ομάδες έχουν στόχο το "τρίποντο" για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Ο Πέλοπας του  Τάσου Πέρρα έχει στόχο την νίκη για να διατηρηθεί στην κορυφή που οδηγεί στην Γ΄Εθνική, ένω ο Τενεάτης θέλει νίκη για να εδραιώση την παραμονή  του στην κατηγορία, Ο Πέλοπας προέρχεται από σαρωτική νίκη με 5 - 0 επί του Πανσολυγειακού, ενώ η  ομάδα των Αθικίων έχασε στον Άσσο με 1 - 0 από τον τοπικό Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα ο ΠΑΣΚόρινθος μετά την νίκη της , το περασμένο Σαββατο στο Κορινθιακό ντέρμπι, επι της Κορίνθου 2006, αύριο , δοκιμάζεται, στο πιό ενδιαφέροντα της ημέρας, στο Ξυλόκαστρο, κόντρα στον 4ο της βαθμολογίας και δυνατό στην έδρα του Πανκαμαριάκο. Μετά τις απανωτές ήττες της σε πρώτάθλημα , από τον ΠΑΣ Κόρινθος και στο τελικό του Κυπέλλου, από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, η Κόρινθος ΄06 ,  η   ομάδα του Σταύρου Μπινιάρη, ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας στο  ΔΑΚ τον Ηρακλή Λεχαίου. Την ίδια ώρα ο Κυπελούχος Ηρακλής Ξυλοκάστρου, αντιμετωπίζει στο Σοφικό, τον Πανσολυγειακό, την ίδια ώρα που η Ελλάδα Βέλου,, αντιμετοπιζει στο Πετρι την τοπική Θύελλα, Επιστροφή στις νίκες αναζητά και ο Αστέρας Δρβενίου με αντίπαλο στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", τον Ολυμπιακό Άσσου. Στα Ισθμια ο Ισθμιακός αγωνίζεται με  τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ ο Ατρόμητος στο Χιλιομόδι φιλοξενεί τον Πανεμεατικό

24η Αγωνιστική
Σάββατο 18/3/17, 15:00
Πανκαμαριακός -  ΠΑΣ Κόρινθος
Ισθμιακός -  ΣΦΛ Ολυμπιακός
Κόρινθος '06 - Ηρακλής Λεχαίου
Τενεάτης Αθικίων - Πέλοπας Κιάτου
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Παννεμεατικός
Θύελλα Πετρίου - Ελλάς Βέλου
Αστέρας Δερβενίου - Ολυμπιακός Άσσου
Πανσολυγειακός - Ηρακλής Ξυλοκάστρου

Βαθμολογία
1 Πέλοπας Κιάτου 23 59
2 ΠΑΣ Κόρινθος 23 56
3 Κόρινθος '06 23 55
4 Πανκαμαριακός 23 44
5 Ισθμιακός 23 36
6 Ηρακλής Ξυλοκάστρου 23 33
7 Ελλάς Βέλου 23 33
8 Αστέρας Δερβενίου 23 30
9 Ηρακλής Λεχαίου 23 29
10 Ολυμπιακός Άσσου 23 27
11 Πανσολυγειακός 23 25
12 Παννεμεατικός 23 24
13 Θύελλα Πετρίου 23 22
14 Τενεάτης Αθικίων 23 21
15 ΣΦΛ Ολυμπιακός 23 11
16 Ατρόμητος Χιλιομοδίου 23 9

Σπίρτζης: Παραδίδεται πριν το Πάσχα η Πατρών-Koρίνθου

Σπίρτζης: Παραδίδεται πριν  το Πάσχα η  Πατρών-Koρίνθου - Τι είπε για την Πατρών-Πύργου Βουλή
Με πρόσκληση σε βουλευτές της αντιπολίτευσης τη Μεγάλη Πέμπτη για ένα ούζο στην κεντρική πλατεία της Πάτρας προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, την παράδοση του οδικού άξονα Πατρών – Κορίνθου μέχρι το Πάσχα. « Θα πηγαίνουν οι πολίτες επιτέλους, μετά από πάνω από μία δεκαετία, στην Πάτρα με νέο δρόμο». Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης επελεξε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή Αχαΐας για «καθυστερήσεις στην κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου».
Στο μεταξύ ολιγόωρη κυκλοφοριακή ρύθμιση, λόγω έργων, θα ισχύσει στη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών από τις 23:00 σήμερα το βράδυ, έως τις 06:00 αύριο το πρωί.
Ειδικότερα, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Πάτρα θα μείνει κλειστό και η κίνηση θα εκτρέπεται στην παλιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, μεταξύ των κόμβων Σελιανιτίκων και Ρίου.
Αντίθετα το ρεύμα κυκλοφορίας, προς Αθήνα, θα λειτουργεί κανονικά.