Κυριακή 5 Απριλίου 2026

" Και Πατέρας και Μύθος...Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005. - Μια βραδιά που η καρδιά του Ξυλοκάστρου χτυπούσε στο Ρυθμό της ιστορίας και της μουσικής,

 

Γράφει η Μαίρη Νικολοπούλου 

 ♦️ Απόψε , βράδυ Σαββάτου του Λαζάρου, ζήσαμε μια εξαιρετική βραδιά στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός.

 ❤️ Μια βραδιά που η καρδιά του Ξυλοκάστρου χτυπούσε στο Ρυθμό της ιστορίας και της μουσικής, με αφορμή το βιβλίο της καταξιωμένης συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση Anna Bithikotsi * Και Πατέρας και Μύθος...Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2005*.

   

  🎶🎼 Ήταν ιδιαίτερη τιμή για τον ΑΥΛΟ μας, να την έχουμε καλεσμένη , μαζί με τους εξαίρετους μουσικούς της, την πιανίστρια σοπράνο Megalou Kaity και τον εξαιρετικό ερμηνευτή, με μακρά συμπόρευση με τον αείμνηστο Γρήγορη Μπιθικώτση , Σωτήρη Δογάνη .

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι. Θυσιάστηκαν για την Λευτεριά της Ελλάδας.

Μεσολόγγι πόλη Ιερή. Κάθε χρόνο την Κυριακή των Βαΐων εορτάζει και πανηγυρίζει την ηρωική έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Την έξοδο των προγόνων της προς την Ελευθερία ή τον θάνατο. Απόφαση συνειδητή των τότε επαναστατών και όχι πράξη απόγνωσης και απελπισίας. Μαχητές αδούλωτοι, Έλληνες χριστιανοί γαλουχημένοι με τα νάματα της ορθοδοξίας και της Ελεύθερης Ελλάδας. 

Η Ανάσταση του Λαζάρου και η πορεία προς το εκούσιο σταυρικό πάθος του Κυρίου μας.


 

Σάββατο του Λαζάρου, Κυριακή τω Βαΐων, δυο σημαντικές και κομβικές ημέρες της εκκλησιαστικής ζωής της Ορθοδοξίας. Εορτές Δεσποτικές. Αναφερόμενες στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Την Παρασκευή, παραμονή του Σαββάτου του Λαζάρου τελειώνει η νηστεία της Σαρακοστής και την Κυριακή αρχίζει η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας.

Το Σάββατο του Λαζάρου εορτάζουμε, ως γνωστό, την Ανάσταση του τετραημέρου Λάζαρου. Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Κυρίου και είχε δυο αδελφές, τη Μάρθα και τη Μαρία. Γνωστές σε μας από περικοπή του ιερού ευαγγελίου όπου αναφέρεται η φιλοξενία του Κυρίου από εκείνες.

Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας: Καλό Πάσχα



Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας

 


Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

 

Ο Πρόεδρος

Μιχαήλ Ι. Μαρίνης

ιστότοπος | email 



 Νοταρά 123 (ισόγειο) – 20100 – Κόρινθος



O Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Ρουμπέκας

ιστότοπος | email

Κόρινθος: Συνελήφθη ο εργολάβος για το μπαλκόνι που καταπλάκωσε γυναίκα και την σκότωσε

 Τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (04.04.2026) στην Κόρινθο,    όταν ένα μπαλκόνι κατέρρευσε με αποτέλεσμα μια 43χρονη γυναίκα να χάσει τη ζωή της ακαριαία και να τραυματιστεί το 10χρονο παιδί της.

Για το περιστατικό συνελήφθη ο εργολάβος ενώ αναζητείται ο μηχανικός και ο ιδιοκτήτης του κτίσματος, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του