Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

"Εκλογή οργάνων του Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ» για την πρώτη θητεία της τρέχουσας δημοτικής περιόδου έως τις 30.06.2026"

 https://protionline.gr/wp-content/uploads/2022/01/SPOAK-ARION-PITA-2022-780x454.jpg

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ                                                                                  

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»                     

     Αίγιο, 20 Φεβρουαρίου 2024

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

Με μεγάλη συμμετοχή Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων - Αντιπροσώπων των 14 Δήμων-Μελών του Σ.Π.Ο.Α.Κ., διεξήχθησαν χθες, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00' το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο), οι προβλεπόμενες από τον νόμο εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του Προέδρου, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. και Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» για την πρώτη θητεία της τρέχουσας δημοτικής περιόδου έως τις 30.06.2026.

Τεντόγλου, Πετρούνιας, Ντούσκος και οι παίκτες της εθνικής πόλο ορκίστηκαν έφεδροι αξιωματικοί

 Τεντόγλου, Πετρούνιας, Ντούσκος και οι παίκτες της εθνικής πόλο ορκίστηκαν έφεδροι αξιωματικοί 

 

Οι εν ενεργεία κάτοχοι μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ορκίστηκαν έφεδροι αξιωματικοί του στρατού υπό το βλέμμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Οι εν ενεργεία ολυμπιονίκες Μίλτος Τεντόγλου, Λευτέρης Πετρούνιας, Στέφανος Ντούσκος, Παύλος Καγιαλής, αλλά και πολίστες της Εθνικής ανδρών ορκίστηκαν έφεδροι αξιωματικοί του στρατού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπό το βλέμμα του Νίκου Δένδια.

Super League 2: Ορίστηκαν οι εξ αναβολής αναμετρήσεις των ΑΕΚ Β και ΠΑΟΚ Β

  ΑΕΚ Β: «Ζούγκλα και τραμπουκισμοί, δέχθηκε γροθιά ο Χριστόπουλος» 

Για την Πέμπτη (29/2) ορίστηκαν οι εξ αναβολής αναμετρήσεις ΑΕΚ Β-Απόλλων Πόντου και ΠΑΟΚ Β-Κοζάνη στη Super League 2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της λίγκας:

«Σας κοινοποιούμε το αναλυτικό πρόγραμμα των εξ αναβολής αγώνων 21ης και 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

ΠΕΜΠΤΗ 29.02.2024

21η αγωνιστική / ΣΕΡΑΦΕΙΔΕΙΟ, ΑΕΚ Β – Απόλλων Πόντου (15:00)

22η αγωνιστική / ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ, ΠΑΟΚ Β – Κοζάνη (15:00)».

 

 

Κορινθία: Δεν πρόκειται να δώσω δείγμα DNA, λέει ο παλαιοχριστιανός πατέρας - Πληροφορίες ότι τα παιδιά βρίσκονται σε μοναστήρι

 Κορινθία: Στο νοσοκομείο ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών 

Με την υπόθεση των παλαιοχριστιανών της ορεινής Κορινθίας να συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο και τον πατέρα της οικογένειας να περιμένει να απολογηθεί την Τετάρτη για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο, το ενδιαφέρον των Αρχών έχει στραφεί στο πού ακριβώς βρίσκονται τα παιδιά αυτά, μαζί με τη μητέρα τους.

Το θρίλερ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς τις αρχικές πληροφορίες ότι τα ανήλικα παιδιά βρίσκονται σε συγγενικό

Στο Ξυλόκαστρο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10 χλμ.

 Στο Ξυλόκαστρο της Κορινθίας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10 χλμ. 

To Ξυλόκαστρο  θα φιλοξενήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 10 χλμ. Αφορά άνδρες, γυναίκες και Κ 23. Θα λάβουν μέρος όλα τα σημαντικά ονόματα του αγωνίσματος. Αυτό ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ.

Ο αγώνας θα γίνει στο παραλιακό μέτωπο της πανέμορφης πόλης της Κορινθίας. Ο ΣΕΓΑΣ, ανακοίνωσε και τις περιοχές που θα γίνουν τα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες είναι οι πιο κάτω:

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Γ και Κ23 θα διεξαχθεί στην πόλη του Βόλου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στα Τρίκαλα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 στην Πάτρα.

Τα Πρωταθλήματα Κ16: του Βορείου Ομίλου στην Ελευθερούπολη και του Νοτίου Ομίλου στη Χαλκίδα.

ο Πανελλήνιο συνθέτων Κ16 και Κ20 στο Κιλκίς.

Το Πανελλήνιο συνθέτων Α-Γ, Κ23 και Κ18 στην Πάτρα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μ. Α-Γ και Κ23 στο Αίγιο.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινού δρόμου στο Καρπενήσι.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στην περιοχή των Τρικάλων.

Αγρότες: Στην Αθήνα τα τρακτέρ για το συλλαλητήριο – Σύσταση της ΕΛΑΣ για αποφυγή των μετακινήσεων στο κέντρο

 Αγρότες: Στην Αθήνα τα τρακτέρ για το συλλαλητήριο – Σύσταση της ΕΛΑΣ για αποφυγή των μετακινήσεων στο κέντρο 

Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης οι αγρότες ξεκίνησαν από το Κάστρο Βοιωτίας.όπου είχαν διανυκετερεύσει .  Από τις 12 το μεσημέρι, όταν και έφτασε το πρώτο κομβόι στις Αφίδνες, συνεχώς περνούν τρακτέρ από τα διόδια. Εκεί τους περιμένει η Αστυνομία, για να τους συνοδεύσει, προκειμένου να μπουν συντεταγμένα στο κέντρο της Αθήνας.

Γύρω στη 1 το μεσημέρι το κονβόι των πάνω από 120 τρακτέρ από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας πέρασε τις Αφίδνες και συνέχισε για την Αθήνα, με τα οχήματα να κινούνται με ταχύτητες περίπου 40 χλμ/ώρα. Λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι της Τρίτης (20.02.24) έφτασαν στο Σύνταγμα τα πρώτα 9 τρακτέρ απο την Εύβοια, με τους αγρότες, που θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στις 18.30 το απόγευμα, διεκδικώντας τα αιτήματά τους. Από την πλευρά της, πάντως, η κυβέρνηση επιμένει στο μήνυμα πως «δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για περαιτέρω παροχές».

Δ. Πτωχός για τον πρωτογενή τομέα της Πελοποννήσου : Χρειάζεται ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο

 Δ. Πτωχός για τον πρωτογενή τομέα της Πελοποννήσου : Χρειάζεται ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο 

Το ψήφισμα της Περιφερειακής Αρχής, πέρασε (κατά πλειοψηφία) στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου, με αφορμή τη συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της Πελοποννήσου.

Η Λαική Συσπείρωση, ζήτησε απ’ το Σώμα, να υιοθετήσει το ψήφισμα – αίτημα, της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, έτσι όπως αυτά, είχαν δοθεί στον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, κατά την πρόσφατη κινητοποίησή της στην Τρίπολη.

Η παράταξη του Πέτρου Τατούλη,

Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε στις ευρωεκλογές χαλαρά - Ολα όσα είπε στην κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας

 Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε στις ευρωεκλογές χαλαρά  Ολα όσα είπε στην κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας 

Την επιχείρηση συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας εν όψει ευρωεκλογών ξεκίνησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην κοπή της πίτας του Οργανωτικού του κυβερνώντος κόμματος. 

  

Ο κ. Μητσοτάκης όρισε ως “αντίπαλο” τη χαλαρή ψήφο. Κάλεσε τους αγρότες να ψηφίσουν ξανά ΝΔ για να διαπραγματευτεί τη νέα ΚΑΠ. Ζήτησε μάλιστα από τους νεοδημοκράτες να στείλουν στην κάλπη των ευρωεκλογών “συστημένη απάντηση” για το ψήφισμα που καταγγέλλει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Ψήφισμα το οποίο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αποτελεί επίθεση κατά της χώρας για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Το νέο ανακοινωθέν για την υγεία του Μανώλη Μαυρομμάτη και της συζύγου του - Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες Διασωληνωμένος ο 82χρονος δημοσιογράφος, όπως και η 80χρονη σύζυγός του

 maurommatis-arthrou 

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Μανώλη Μαυρομμάτη και της συζύγου του, που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους τα ξημερώματα της Κυριακής, έδωσε στη δημοσιότητα το «Γ. Γεννηματάς».

Σε αυτό, αναφέρεται πως έχει διασωληνωθεί και ο 82χρονος δημοσιογράφος, ενώ η 80χρονη σύζυγός του υπεβλήθη σε εσχαροτομές στο αριστερό της χέρι.

Αναλυτικά, αναφέρεται:

1. Γνωρίζεται ότι 18/02/2024 (05:00 hrs) διακομίσθηκαν μέσω Σ/ΕΚΑΒ , στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», μετά από απεγκλωβισμό από οικιακή πυρκαγιά (επί της οδού Αναyνωστοπούλου στο Κολωνάκι) οι ασθενείς:

α.- Ο αθλητικογράφος και πρώην Βουλευτής, Μανώλης Μαυρομμάτης, (82) ετών, με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, Συνολικής Εγκαυματικής Επιφάνειας 18% της Ολικής Επιφάνειας Σώματος.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

β.- Η Ειρήνη Μαυρομμάτη 80 ετών (σύζυγος), με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, Συνολικής Εγκαυματικής

Επιφάνειας (40%) της Ολικής Επιφάνειας Σώματος και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος.

Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο.

2. Οι ασθενείς νοσηλεύονται στην Μονάδα Εγκαυμάτων, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, για τις επόμενες (48) ώρες.

Πρώτο ραντεβού στα Μέγαρα δίνουν αγρότες από Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

 6122042 

Με λεωφορεία και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα θα μεταβούν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο αγρότες από τα μπλόκα της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, αγρότες από την Αιγιάλεια, την Δυτική Αχαΐα, την Ωλενία και τον Ερύμανθο, θα αναχωρήσουν το πρωί από την Αχαΐα και μετά την στάση στην περιοχή των Μεγάρων θα κατευθύνουν προς το κέντρο της πρωτεύουσας. Επίσης, αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία θα αναχωρήσουν και αυτοί  το πρωί από τις περιοχές τους, με προορισμό την Αθήνα.

Στην περιοχή των Μεγάρων, οι αγρότες από την Δυτική Ελλάδα αναμένεται να συναντηθούν με αγρότες της Πελοποννήσου , από τα μπλόκα του Χανδρινού, της Μεσσήνης , του Δαφνιού Λακωνίας, του Άστρους , της Αργολίδας και της Νεμέας.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς της Πελοποννήσου, για συμμετοχή στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο, ενώ η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας.