Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Άρειος Πάγος: Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ για την ηγεσία

Image 1 of 1 

Αλλαγή σκυτάλης αναμένεται το επόμενο διάστημα στον προεδρικό αλλά και τον εισαγγελικό θώκο του Αρείου Πάγου, με την κούρσα της διαδοχής να έχει πάρει φωτιά…

Η αλλαγή στην πυραμίδα των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας έρχεται εξαιτίας της αποχώρησης -λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ηλικιακού ορίου στο δικαστικό σώμα- του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, και της προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, Μαρίας Γεωργίου.

Ηδη από τις 30 Ιουνίου οι δύο

Καλαμάτα: Αυτοψία σε έργα του υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποίησε η Λίνα Μενδώνη

 Συναντηση_της_Υπουργου_Πολιτισμου_Λινας_Μενδωνη_με_τον_Δημαρχο_Καλαματας_Θαναση_Βασιλοπουλο 

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε τη Μεσσηνία, με αφορμή την έναρξη του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στην Καλαμάτα με την παράσταση «11» -σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα- από την ομάδα Tao Dance Theater. Η Λίνα Μενδώνη, κατά την συνάντηση της με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο δήλωσε: «Τη διαρκή υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού στο θεσμό.

ΣΔΟΕ: Σε εξέλιξη έρευνα για φοροδιαφυγή ύψους 20 εκατ. ευρώ σε ελαιοτριβείο στη Ζαχάρω

ΣΔΟΕ: Σε εξέλιξη έρευνα για φοροδιαφυγή ύψους 20 εκατ. ευρώ σε ελαιοτριβείο στη Ζαχάρω  

Υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής, ύψους 20 εκατ. ευρώ, ερευνά το ΣΔΟΕ, ως αποτέλεσμα πλαστών τιμολογίων που φαίνεται να εξέδωσε ελαιοτριβείο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου ΖαχάρωςΦιγαλείας.

Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε ελαιοπαραγωγούς και επιχειρηματίες της Νότιας Ηλείας, ενώ ήδη έχουν σταλεί 700 ειδοποιητήρια σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από την ΔΟΥ Τρίπολης, στο πλαίσιο της έρευνας.

Η έρευνα είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη, και τα άτομα καλούνται μεταξύ άλλων να καταθέσουν όποια στοιχεία έχουν, όπως αντίγραφα τραπεζικών λογαριασμών, αποδεικτικά πληρωμής, ποσότητες ελαιοπαραγωγής που παρέδωσαν στο συγκεκριμένο ελαιοτριβείο κλπ.


Ταξιτζής μετέφερε σε χρόνο-ρεκόρ στο Ωνάσειο τουρίστα με καρδιακό επεισόδιο - Δεν πήρε χρήματα για την κούρσα

 

 Στιγμές αγωνίας έζησε ο οδηγός ταξί Γιάννης Κώστας όταν πριν από λίγες ημέρες άκουσε έναν τουρίστα που είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του μαζί με την κόρη και τη σύζυγό του, να του ζητά να τον μεταφέρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο καθώς είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο.