Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Σαραντάπηχο: Ο άλλοτε χλιδάτος προορισμός της Κορινθίας με το σπάνιο παγκοσμίως αεροδρόμιο

 Ξενοδοχείο Αναγέννησις Σαραντάπηχο 

Το Σαραντάπηχο Κορινθίας τη δεκαετία του 1930 θύμιζε Ελβετία και μέχρι σήμερα διατηρεί την ομορφιά του δυστυχώς όμως στην τελευταία απογραφή που πραγματοποιήθηκε το 2001 μετρούσε μόλις τρεις μόνιμους κατοίκους, σήμερα δεν υπάρχει κανένας. 

Υπάρχουν περίπου 50 σπίτια που ιδιοκτήτες τους τα επισκέπτονται μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, επίσης τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί καφενείο-ταβέρνα της οικογένειας Ματσημάνη.

Το St Moritz της Ελλάδας

Ζήρεια: Ένας «θησαυρός» μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα

 https://exploringgreece.tv/wp-content/uploads/2021/09/o-thisayros-tis-zireias-miamisi-ora-makria-apo-tin-athina2-1000x570.jpg.webp 

Σαββατοκύριακα και τριήμερα είναι ιδανικές επιλογές για το φθινόπωρο ώστε να ξεφεύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να περάσεις καλά με την οικογένεια ή φίλους. Το καλό είναι ότι έχεις πολλές και καλές επιλογές και κοντά στην Αθήνα γι' αυτό. Μια από αυτές είναι στην Πελοπόννησο και δικαίως χαρακτηρίζεται ως ο «θησαυρός» της Ζήρειας λόγω της ομορφιάς της. Μιλάμε, βέβαια, για την Ορεινή Κορινθία και πιο συγκεκριμένα για τα Τρίκαλα Κορινθίας. Μια περιοχή που αποτελεί ιδανικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου αλλά εμείς την προτιμούμε το φθινόπωρο και το χειμώνα. Κι αυτό γιατί τα χρώματα αλλάζουν, τα τζάκια ανάβουν και η φύση δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR-GfT68Y7AfMbXACCHJasyX5cZHy10d2zZ0A&usqp=CAU

Προς τους κ.κ. Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Κοινοτήτων

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 & ΩΡΑ 20:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση: Με τηλεδιάσκεψη(άρθρο 11 του ν. 5043/2023(Α΄91) και τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Τροποποίηση προϋπολογισμού για «Παροχή υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων (Α.Σ.Α.) του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (μέσω δημοσίων συμβάσεων άρθρο 61 Ν.3979/2011)»Τροποποίηση προϋπολογισμού (1,00€ για το έτος 2023) για «Προμήθεια δύο (2) καινούριων επιβατικών οχημάτων SUV πέντε (5) θέσεων»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΚΟΣ

Super League 2: Αιγάλεω – Ολυμπιακός Β’ 0-0: Μοιρασιά στα δυτικά προάστια

 Super League 2: Αιγάλεω – Ολυμπιακός Β’ 0-0: Μοιρασιά στα δυτικά προάστια 

Στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» του Αιγάλεω άνοιξε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής στον νότιο όμιλο της Super League 2. Εκεί, Το Αιγάλεω και ο Ολυμπιακός Β’ αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα (0-0) και παραμένουν χαμηλά στην κατάταξη. Το Αιγάλεω στην όγδοη θέση με οκτώ βαθμούς και ο Ολυμπιακός στην 11η και προτελευταία με τρεις βαθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» βέβαια κουβαλούσαν και ποινή δέκα βαθμών από την περασμένη σεζόν.

Α΄ Κορινθίας (10η αγωνιστική): Ο Πέλοπας Κιάτου νίκησε στα Αθίκια και πέρασε επικεφαλής.

 https://sikionia.gr/wp-content/uploads/2022/04/Screenshot_7-1-687x400.jpg

Με την 10η αγωνιστική συνεχίστικε , σημερα Σάββατο (18/11/2023), το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας με αρκετά ενδιαφέροντα παιγνίδια.

Και ενώ ο μέχρι σήμερα πρωτοπόρος της κατηγορίας ΑΟ Λουτρακίου έχει ρεπό, ο Πέλοπας Κιάτου επικράτησε εκτός έδρας στο ντέρμπι της αγωνιστικής με το μίνιμουμ σκορ επι του Τενεάτη  Αθικίων και πέρασε επικεφαλής στον βαθμολογικό πίνακα με +2 βαθμούς.

Ήττες για Ηρακλή Ξυλοκάστρου και Ισθμιακό καθώς έχασαν εκτός έδρας με 3 – 2 και 2 – 0 απο Άρη Βοχαϊκού και Αστέρα Δερβενίου  ( με σκόρερς τους Παππά και Ρομάριο), αντίστοιχα ενώ την ίδια στιγμή και ο ΑΟ Αγίων Θεοδώρων νίκησε με το ευρύ 4 - 1στο Βέλο την τοπική Ελλάδα.

Ευρεία νίκη με 4 – 2 σημείωσε και η Θύελλα  Πετρίου επί του Κύψελου Κορίνθου, την ίδια ωρα στο Σοφικό , ο Πανσολυγειακός έμεινε στο 1 – 1 με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Τέλος στον Άσσο στο ντεμπι των ουραγών ο Ολυμπιακός Άσσου επικρατησε με 2 – 0 επί του ΑΟ Ζευγολατιού, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και απλά προσπέρασε .

10η Αγωνιστική

Ανασύρθηκε νεκρή 79χρονή από τη θάλασσα στο Μελίσσι Κορινθίας

 Μελίσσι Κορινθίας / Melissi Korithias

 

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, 79χρονη ημεδαπή, απ’ τη θαλάσσια περιοχή Μελισσίου Κορινθίας.

Η άτυχη γυναίκα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Απ’ το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου, του Λιμεναρχείου της Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας.

Η υπολιπιδαιμική δίαιτα για υψηλή Χοληστερίνη, Yπερλιπιδαιμία, Δυσλιπιδαιμία. Τι απαγορεύεται να τρώμε;

 

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, Μ.D., medlabnews.gr

Η υπερλιπιδαιμία είναι η αύξηση των λιπιδίων (χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, HDL-χοληστερόλη, LDL- χοληστερόλη) του αίματος και αποτελεί ένα από τα συχνότερα προβλήματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο.

Η δυσλιπιδαιμία είναι μια διαταραχή του μεταβολισμού των λιπιδίων, η οποία όταν συνδυάζεται και με άλλους παράγοντες κινδύνου (π.χ. κάπνισμα) διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην παθογένεια της αθηρωματικής νόσου, αποτέλεσμα της οποίας είναι τα καρδιαγγειακά επεισόδια. Όσο πιο έγκυρα διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί η δυσλιπιδαιμία τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχουμε στην πρόληψη των επεισοδίων αυτών.

Η αύξηση των λιπιδίων, που είναι το αποτέλεσμα κακού μεταβολισμού αυτών, ξεκινά από παρά πολύ μικρή ηλικία και είναι σύνηθες στο εργαστήριο σε μικρά παιδιά να βρίσκουμε αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκερεδίων. Διεθνείς μελέτες έδειξαν ότι η αθηρωματική νόσος ξεκινά τώρα από την ηλικία των επτά ετών. ......................

read more

Γ΄ κατηγορία Κορινθίας (5η αγωνιστική): Σε κίνδυνο ο Φωκάς Αρχ. Κλεωνών . Με νίκη στην κορυφή Περαχώρα και Προοδευτική Περιγιαλίου

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwA4936pDm1ovCRgWFEkqSNWFDlIL950FNimTTXsDfoulXKTYd1hwMHGXeuOdxwR9FyFzwkw87ZlqvrH9_ancuTg0ezqNQJapoDmr8Du1tbbpNUdj5SoxOrzOEcgIS5XZLTdjDZFx3sXo/s1600/fwkas.jpg

 Στα παιγνίδια ΑΟ Περαχώρας - Δάφνης Πουλίτσας και Προοδευτικής Περιγιαλίου - Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών, εστιάζεται  το ενδιαφέρον κατά την αυριανή ( Κυριακή 19/11/2023 - 11:00) 5η αγωνιστική στο Πρωτάθλημα της Γ΄κατηγορίας Κορινθίας.  Τόσο η Περαχώρα όσο και η Προοδευτική θα επιδιώξουν την νίκη που θα τους ανεβάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

5η Αγωνιστική

 

 

ΑΟ Περαχώρας

-

Δάφνη Πουλίτσας

 

 

Προοδευτική Περιγιαλίου

-

Φωκάς Αρχ. Κλεωνών

 

 

Νέοι Στιμάγκας

-

Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου

 

 

Ελλάς Βέλου Β΄

-

Οφέλτης Αρχ.Νεμέας

 

 

Αγ. Γεώργιος

-

ΑΕ Σολομού '23

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 4 αγώνες) 

1

Φωκάς Αρχ. Κλεωνών

17-3

12

2

ΑΟ Περαχώρας

18-3

10

3

Προοδευτική Περιγ.

11-7

9

4

ΑΕ Σολομού '23

11-3

8

5

Οφέλτης Αρχ.Νεμέας

9-6

7

6

Νέοι Στιμάγκας

8-17

6

7

Ελλάς Βέλου Β΄

7-17

3

8

Βελλερεφών Αρχ. Κορ.

5-20

3

9

Δάφνη Πουλίτσας

2-10

0

10

Αγ. Γεώργιος

4-16

0