Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 500 ετών ταλανίζει την Ευρώπη

Η χειρότερη  ξηρασία των τελευταίων 500 ετών ταλανίζει την Ευρώπη  

Με τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων τουλάχιστον 500 ετών είναι αντιμέτωπη η Ευρώπη, σύμφωνα με προκαταρκτική ανάλυση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Ξηρασίας. 

ο 64% του ευρωπαϊκού εδάφους τελεί σε καθεστώς «προειδοποίησης» ή «συναγερμού» για ξηρασία, ενώ η ζέστη και η ανομβρία είναι πιθανό να συνεχιστούν έως τον Νοέμβριο, όπως σημειώνει η Γενική Διεύθυνση Δράσης για το Κλίμα, που καθοδηγεί τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Εκκλησία των Εθνών: Μετά τον εξορκιστή και προφήτισσα κατά του καρκίνου / ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ «Αποκρυφιστική σέχτα με στόχο την εκμετάλλευση»

 Εκκλησία των Εθνών: Μετά τον εξορκιστή και προφήτισσα κατά του καρκίνου 

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες εξακολουθεί να πουλά η αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών», η οποία παράνομα πραγματοποίησε συνάθροιση στην πλατεία της αρχαίας Αγοράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας βίντεο με εξορκισμούς. Η δράση της προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ενώ τα στελέχη της σχεδόν… πανηγυρίζουν για τη δημοσιότητα που έχουν λάβει! 

Ομως, η δράση της αίρεσης μπορεί να προβεί επικίνδυνη για όσους αφελείς πέσουν στα δίχτυα της. Στην ιστοσελίδα της προβάλλει αμφισβητούμενες ιστορίες ανθρώπων -υποτίθεται πιστών- οι οποίοι… γιατρεύτηκαν από προβλήματα υγείας. Για παράδειγμα, κάποιος

Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού: Με Χουάνγκ η ενδεκάδα του Κορμπεράν

Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού: Με Χουάνγκ η ενδεκάδα του Κορμπεράν 

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σε λίγη ώρα (25/08, 22:00 LIVE από το Newsit.gr) τον Απόλλωνα Λεμεσού στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, στον αγώνα ρεβάνς των play off του Europa League.

Ο Κάρλος Κορμπεράν ανακοίνωσε έτσι την ενδεκάδα, με την οποία ο Ολυμπιακός θα ψάξει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, έχοντας τελικά και τον Χουάνγκ σε αυτή.

 

Ο Χουάνγκ ήταν ο σκόρερ του Ολυμπιακού στο 1-1 του πρώτου αγώνα, αλλά αποχώρησε τραυματίας από το ματς της Κύπρου και έτσι έκανε… αγώνα δρόμου για να είναι στο 100% και τελικά θα ξεκινήσει κανονικά στην αναμέτρηση.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού

H UEFA ανακοίνωσε τους κορυφαίους της χρονιάς: Σάρωσε η Ρεάλ Μαδρίτης με Καρίμ Μπενζεμά και Κάρλο Αντσελότι

 H UEFA ανακοίνωσε τους κορυφαίους της χρονιάς: Σάρωσε η Ρεάλ Μαδρίτης με Καρίμ Μπενζεμά και Κάρλο Αντσελότι 

Μετά το τέλος της κλήρωσης του Champions League, η UEFA ανακοίνωσε και τους κορυφαίους της περασμένης σεζόν, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να… σαρώνει τα βραβεία.

Καλύτερος προπονητής ήταν ο Κάρλο Αντσελότι, που οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τίτλο στην Ισπανία, αλλά και στην κατάκτηση ενός ακόμη Champions League.

 Κορυφαίος παίκτης των Μαδριλένων σε όλη αυτή τη διαδρομή προς την επιτυχία, ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά που “έτρεξε” μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και έλαβε και το αντίστοιχο βραβείο της UEFA.

Κλήρωση Champions League: Αυτοί είναι οι 8 όμιλοι της διοργάνωσης για τη σεζόν 2022-23

Κλήρωση Champions League: Αυτοί είναι οι 8 όμιλοι της διοργάνωσης για τη σεζόν 2022-23 

Η UEFA πραγματοποίησε στη Νιόν την κλήρωση για τους ομίλους του Champions League της σεζόν 2022-23 και έβγαλε συνδυασμούς “φωτιά” που προαναγγέλλουν μεγάλες “μάχες” για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ξεχωρίζει στον τρίτο όμιλο η “μονομαχία” της Μπάγερν Μονάχου με την Μπαρτσελόνα στον τρίτο όμιλο, λίγο καιρό μετά την πολύκροτη μετεγγραφή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ενώ μαζί τους είναι και η Ίντερ με την Βικτόρια Πλζεν “φτωχό” πρωταγωνιστή.

Όσον αφορά τους Έλληνες στους ομίλους του Champions League, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος με την Μπενφίκα θα έχει δύσκολο έργο κόντρα σε Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους και Μακάμπι Χάιφα, ενώ ο Κώστας Τσιμίκας με τη Λίβερπουλ είναι φαβορί κόντρα σε Άγιαξ, Νάπολι και Ρέιντζερς. Με Ρεάλ Μαδρίτης, Λειψία και Σαχτάρ Ντόνετσκ η Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη, ενώ η Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα θα βρεθεί αντιμέτωπη με Μάντσεστερ Σίτι, Σεβίλλη και Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι 8 όμιλοι του Champions League

Κατολισθήσεις από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στα Καλάβρυτα – Βράχια στις γραμμές του οδοντωτού

  

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης σημειώθηκε κατολίσθηση σε τρία σημεία της παλαιάς Εθνικής οδού Πούντας – Καλαβρύτων, καθώς και στη γραμμή του οδοντωτού σιδηρόδρομο.

Συνεργεία καθαρίζουν τα φερτά υλικά από το οδόστρωμα, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία για λίγη ώρα.

Με τουριστικά λεωφορεία μεταφέρονται οι 100 περίπου επιβάτες του οδοντωτού σιδηροδρόμου από τα Καλάβρυτα στο Διακοφτό, καθώς 8 χιλιόμετρα πριν μπει ο συρμός στην κωμόπολη του Διακοφτού σημειώθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει ο συρμός.

Τα δρομολόγια διακόπηκαν μέχρι να καθαριστεί από τα βράχια το σημείο.

15 χρόνια από το ολοκαυτωμα στην Ζαχάρω

   

Ο Αύγουστος του θανάτου και της καταστροφής, 15 ολόκληρα χρόνια μετά, παραμένει για την  Ηλεία μια μεγάλη, ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί. Και το “μαύρο” καλοκαίρι του 2007, δεν περνά, όσος καιρός και αν τρέξει. Είναι σαν να σταμάτησε ο χρόνος εκεί, σε εκείνες τις ώρες. Μια παύση τυλιγμένη στα πέπλα του θανάτου αλλά και στην αδυναμία των αρμοδίων να κάνουν αυτό που οφείλουν ώστε ο τόπος να “αναστηθεί”, να αναγεννηθεί ουσιαστικά, να ζήσει και πάλι. Μόνο η

Έγκριση εκτέλεσης αγροτικής οδοποιίας στον δήμο Κορινθίων

 

Εντάξεις αγροτικής οδοποιίας, ύψους 3 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε ο δήμος Κορινθίων.

Πρόκειται για έργα που αφορούν βελτιώσεις και αποκαταστάσεις, σημαντικών αγροτικών οδικών αρτηριών της περιοχής.

Η χρηματοδότηση, προέρχεται απ΄ το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα απ΄ τη δράση 4.3.4.

Όπως ενημερώνει ο δήμος Κορινθίων, οι αιτήσεις στήριξης εγκρίθηκαν και πλέον, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, είναι έτοιμες να εκτελέσουν τα έργα.

Τα έργα αφορούν τους οικισμούς Αγίου Ιωάννη, Χιλιομοδίου, Αμονίου, Καλογερολίμανου, Σταθοβουνίου, Μαψού.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη δήλωσε:

Γυναίκα ανασύρθηκε από τη θάλασσα της Διώρυγας της Κορίνθου

  

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μια γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων,, το μεσημέρι της Πέμπτης, από τη θαλάσσια περιοχή της διώρυγας Ισθμού Κορίνθου.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η εγκληματική ενέργεια φαίνεται, πως έχει αποκλειστεί. Oι συνθήκες του θανάτου της διερευνώνται από το Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

ΕΡΤNEWS: Ξεκινά το αποκλειστικά ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ

 ΕΡΤNEWS: Ξεκινά το αποκλειστικά ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ 


Στην τελική ευθεία για να βγει στον αέρα το νέο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, το ΕΡΤNEWS, που θα έχει μόνο ενημερωτικό πρόγραμμα, όλο το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα.

Η πρεμιέρα του έχει οριστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, από  τις 19 Σεπτεμβρίου οι τηλεθεατές θα μπορούν να το παρακολουθούν σε υψηλή ευκρίνεια (HD), ενώ παράλληλα, θα αρχίσει η μετάδοσή του και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες, Cosmote και Nova.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΡΤ «Το ΕΡΤNEWS θα προσφέρει αδιάλειπτη ενημέρωση όλο το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, ενώ στις καινοτομίες που εισάγει είναι το λεγόμενο L Banner. Πρόκειται για ένα ειδησεογραφικό εργαλείο που σχεδιάστηκε από την ΕΡΤ, σε

Συγκίνηση στα δύο τρισάγια για τους νεκρούς της πυρκαγιάς του 2007 στη Ζαχάρω.

 

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε η μνήμη των τριών αδικοχαμένων εποχικών πυροσβεστών στην Αρτέμιδα Ζαχάρως, οι οποίοι έπεσαν την ώρα του καθήκοντος στις φονικές πυρκαγιές του 2007 για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και  περιουσίες. 
Θανάσης Νιάρχος, Γιάννης Δρακόπουλος και Ανδρέας Τζούμας, πυροσβέστες στο κλιμάκιο της Κρέστενας, τιμήθηκαν από συναδέλφους των υπηρεσιών της Ηλείας με παρουσία αγήματος. Στεφάνια κατέθεσαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας Σωτήρης Παπαηλίου και ο εκπρόσωπος του σωματείου πενταετών Νίκος Ζιάτας.

Συγχαρητήρια επιστολή του Φροντιστηρίου Πρότυπη Παιδεία για την επιτυχούσα στις πανελλαδικές εξετάσεις Ηλιοπούλου Αναστασία

  

Κάθε χρόνο οι πανελλαδικές εξετάσεις κρύβουν διάφορες μικρές ή και μεγαλύτερες ιστορίες επιτυχίας. Η φετινή ιστορία επιτυχίας ανήκει δικαιωματικά στην Αναστασία. Στις αρχές Σεπτεμβρίου η Αναστασία ξεκίνησε 10 χρόνια μετά την πρώτη της απολύτως επιτυχημένη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις την προετοιμασία της για να επιτύχει την εισαγωγή της σε κάποιο τμήμα ιστορικών σπουδών ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την βαθύτερη επιθυμία της. Από τις πρώτες μέρες ήταν φανερό ότι η απόφασή της να επιχειρήσει εκ νέου τη συμμετοχή της στις Πανελλαδικές εξετάσεις ήταν απόλυτα συνειδητή και η επιμέλεια με την οποία υποστήριζε το εγχείρημα ήταν τρανή απόδειξη γι αυτό.