Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Τα κρούσματα από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας

 

Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι 

Ακόμα 67 νέα  κρούσματα από τον Κορωνοϊό σήμερα στην Πελοπόννησο ,όπου από την αρχή της πανδημίας έφτασαν   τα 2.294.. 

Σήμερα ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (22), Μεσσηνίας  (7) ,  Κορινθίας ( 17), Ηλείας (5), Αργολίδα (2) , Αρκαδία( 13) και Λακωνία (2) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 2 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας             726 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας      445 (0) 

Π.Ε. Κορινθίας       371 (1) 

Π.Ε. Αργολίδας      299 (0)

Π.Ε. Ηλείας            219 (2) 

Π.Ε. Αρκαδίας       145 (0)

Π.Ε. Λακωνίας        90  (0)

Εκτακτο – Κορωνοϊός: Στα 2.835 τα νέα κρούσματα ( 17 τα κρουσματα στην Κορινθία), 366 στις ΜΕΘ και 38 νέοι θάνατοι

 

 Σε 2.835 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

766 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 612 στην Αττική. Πάνω από 100 στην Πέλλα και στη Λάρισα. Ο κορονοϊός “χτυπά” σκληρά γι’ άλλη μια μέρα κι ο απολογισμός είναι θλιβερός.  

Αναλυτικότερα:

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη μας βρίσκει σε καραντίνα, αλλά… με εφόδια

  

Η 14η Νοεμβρίου είναι διεθνώς αφιερωμένη, παραδοσιακά, στην επαγρύπνηση κατά του Διαβήτη. Φέτος, μάλιστα, η επαγρύπνηση αυτή αποκτά ξεχωριστό νόημα. Έχοντας μπει για ακόμη μια φορά σε καραντίνα και καθώς δεν γνωρίζουμε πότε θα ξαναβγούμε με σχετική ασφάλεια από το σπίτι, οφείλουμε να είμαστε προνοητικοί για τις έκτακτες ανάγκες που πιθανότατα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Τα άτομα με διαβήτη, ειδικότερα, πρέπει να έχουν ελέγξει τους τρόπους διαχείρισης της νόσου κατά την περίοδο της καραντίνας.

Για να μην ξεμείνετε από «εφόδια»

Συγκεντρώστε τα εξής:

Συγκλονιστικές εικόνες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αρμένιοι καίνε τα σπίτια τους πριν αποχωρήσουν, για να μη πέσουν στα χέρια των Τούρκων.

  

 


Στις φλόγες παραδόθηκαν σήμερα σπίτια σε χωριά του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που αναμένεται να περάσουν και πάλι στον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν αύριο, καθώς τα πυρπόλησαν οι κάτοικοί τους πριν εγκαταλείψουν την περιοχή και διαφύγουν στην Αρμενία.

«Είναι η τελευταία ημέρα, αύριο οι Αζέροι στρατιώτες θα είναι εκεί», δήλωσε στρατιώτης στο χωριό Τσαρακτάρ, στην περιοχή Τσαλμπατσάρ, που θα παραχωρηθεί στο Μπακού.

Μόνο σε αυτό το χωριό, που σηματοδοτεί το όριο με την γειτονική περιοχή του Μαρτακέρτ, που θα παραμείνει υπό τον έλεγχο των Αρμενίων, τουλάχιστον 6 κατοικίες καίγονταν σήμερα το πρωί. Οι φλόγες έβγαιναν από τα παράθυρα ενώ γκρίζος καπνός υψωνόταν στον ουρανό πάνω από την κοιλάδα της περιοχής.

«Είναι το σπίτι μου, δεν μπορώ να το αφήσω στους Τούρκους», όπως συχνά χαρακτηρίζονται οι Αζέροι από τους Αρμένιους, εξήγησε ο ιδιοκτήτης ενός εκ των σπιτιών, ενώ πετούσε εύφλεκτα υλικά και προσανάμματα στα οποία είχε περιχύσει βενζίνη σε μια προσπάθεια να βάλει φωτιά στο πάτωμα του πρώην καθιστικού, σε ένα εντελώς πλέον άδειο σπίτι.

«Περιμέναμε να κανονιστεί. Αλλά όταν άρχισαν να διαλύουν τον υδροηλεκτρικό σταθμό, καταλάβαμε», πρόσθεσε. «Όλος ο κόσμος θα πυρπολήσει σήμερα το σπίτι του… Μας έχουν δώσει έως τα μεσάνυχτα για να φύγουμε».

«Μεταφέραμε και τον τάφο των γονιών μας, οι Αζέροι θα θελήσουν να τους βεβηλώσουν, είναι αβάσταχτο», είπε.

Μια ημέρα νωρίτερα, τουλάχιστον 12 σπίτια πυρπολήθηκαν στο ίδιο χωριό και στη γύρω περιοχή.

Η ειρηνευτική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του Γερεβάν και του Μπακού υπό την αιγίδα της Μόσχας έδωσε τέλος σε σχεδόν επτά εβδομάδες σφοδρών συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Βάσει της συμφωνίας, το Αζερμπαϊτζάν ανακτά μεγάλα εδάφη που τελούσαν υπό τον έλεγχο των Αρμένιων από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ο πρώην Μητροπολίτης Αιγιάλειας Αμβρόσιος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

  

Με κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μετά από .τεστ που έκανε σε ιδιωτικό κέντρο.

Το δήλωσε μάλιστα σήμερα προσερχόμενος στο Νοσοκομείο Ρίου.μαζί με τον νυν μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμο, ο οποίος επίσης έχει κορωνοϊό.

Οι γιατροί κάλεσαν τον 82χρονο Αμβρόσιο να παραμείνει για νοσηλεία καθώς έχει προβλήματα με την υγεία του αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Μάλιστα, υπέγραψε χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης και έφυγε από το νοσοκομείο.και όπως ανέφερε έχει ήπια συμπτώματα.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αλλά και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.



 

Βεβαίωση Κίνησης ΑΙΡΕΤΩΝ: Υπόδειγμα και διευκρινίσεις (Εγκύκλιος)

 

Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις των Αιρετών της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στην αριθμ. 426/77233/13.11.2020 Εγκύκλιο του Υφυπουργού Εσωτερικών, Θ.Λιβάνιου.  Επιπλέον, με αυτήν δίνεται, όπως και στο 1ο lockdown, Πρότυπο για τη “Βεβαίωση Κίνησης Αιρετών Δήμων”.

Ειδικότερα, επισημαίνονται τα κάτωθι:

Πυρκαγιές σε Θαλερο και στα Μερτικεικα Ξυλοκάστρου.

 Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στο Θαλερο η οποία σβήστηκε χάρη στην άμεση επέμβαση της Π. Υ. Κιάτου.

Αυτή τη στιγμή όμως καίγεται αγροτική καλλιέργεια στα Μερτικεικα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Η Π. Υ. βρίσκεται και επιχειρεί.

Κορωνοϊός: Αριθμοί που τρομάζουν – Πάνω από 1 εκατ. οι νεκροί παγκοσμίως

   

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει ήδη τουλάχιστον 1.305.039 θανάτους σε όλον τον κόσμο από τα τέλη Δεκεμβρίου που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίστηκε σε επίσημες πηγές και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις 13:00 ώρα Ελλάδος.

Πέθανε ο γιατρός της Βουλής, Γιάννης Μητρόπουλος – Συλλυπητήριο μήνυμα Τασούλα

  

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Κώστας Τασούλας, προς την οικογένεια του Γιάννη Μητρόπουλου, γιατρού καρδιολόγου, στελέχους της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Βουλής, που απεβίωσε το απόγευμα της Παρασκευής νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Όπως ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Τασούλας, «ο γιατρός Γιάννης Μητρόπουλος υπήρξε διακεκριμένος επιστήμων, καλός οικογενειάρχης και άξιος συνεργάτης στην Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής, έχοντας επί σειρά ετών προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε υπαλλήλους και βουλευτές. Η απώλειά του μας συγκλονίζει όλους -τόνισε ο κ. Τασούλας- καθώς ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον χρειάστηκε και ανθρώπινα και επιστημονικά».

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ «ταρακούνησε» την Καρδίτσα

  

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:38 το βράδυ της Παρασκευής στην Καρδίτσα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χλμ. και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 29 χλμ. νοτιοδυτικά της Καρδίτσας.