Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: Να μπει πλαφόν σε κέντρα διασκέδασης εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι μετά την αύξηση των κρουσμάτων!

Κορωνοϊός: Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης - Σειρά συσκέψεων για τους ελέγχους στα beach bars και τα πάρτι σε βίλες

«Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μην διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» τόνισε ο Πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης στους επιστήμονες οι οποίοι έχουν εκφράσει την ανησυχία του για τους συνωστισμούς σε κέντρα διασκέδασης και ΜΜΜ.

Στα ΜΜΜ οι έλεγχοι θα είναι απανωτοί ενώ πλέον εξετάζεται πολύ σοβαρά να μπει πλαφόν σε μπαρ και χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ιός Δυτικού Νείλου: Ένας νεκρός και 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα


“Παρών” δηλώνει κι ο ιός Δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 10 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό και ένας θάνατος.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου προκάλεσε τον θάνατο ενός ασθενή ηλικίας άνω των 80 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Μίνι “έκρηξη” κρουσμάτων Κορωνοϊός: 65 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 17 «εισαγόμενα»


“Τα πράγματα είναι σοβαρά” έλεγε… μια ψυχή και οι μνήμες επιστρέφουν. Μίνι “έκρηξη” κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 65 ανέρχονται να νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Από τα 65 τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4401, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Στην ανακοίνωση, λοιπόν, αναφέρεται πως υπάρχουν συνολικά 34 εισαγόμενα κρούσματα. 17 από αυτά εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της Ελλάδας, ενώ 17 ακόμη εισαγόμενα αφορούν σε ανθρώπους που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Οι 16 από αυτούς είναι εργαζόμενοι σε δεξαμενόπλοιο που αυτή την ώρα βρίσκεται αγκυροβολημένο στον Πειραιά.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν 31 εγχώρια κρούσματα με την Αττική να κατέχει ξανά τα πρωτεία με 11 νέες περιπτώσεις κορονοϊού.

Επτά νέα κρούσματα υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη, από τρία σε Καβάλα και Κέρκυρα και από δύο σε Αχαΐα και Ξάνθη.

Τέλος, σε Βοιωτία, Κοζάνη και Μαγνησία εντοπίστηκε από ένα νέο κρούσμα.

1250 (28.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2192 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

7 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 52 ετών. 1 (14.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Θα επιλέξει η Αμερική το… μικρότερο κακό;

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Ας είμαστε ειλικρινείς… Ο Τζο Μπάιντεν δεν ενθουσιάζει κανέναν. Και προφανώς, το νωχελικό ύφος του θα αποτελούσε την “πρώτη ύλη” για να τον… ξεδοντιάσει ένας ασυγκράτητος αντίπαλος σαν τον Ντόναλντ Τραμπ. Σε μια άλλη εποχή. Σε μια διαφορετική συγκυρία.

Η σημερινή συγκυρία δεν προσφέρεται. Αντιθέτως, διευκολύνει τον Αμερικανό πρώην Αντιπρόεδρο της εποχής Ομπάμα να κρύψει τις πολιτικές αδυναμίες του, και να εκλεγεί Πρόεδρος στις εκλογές του Νοεμβρίου, περίπου… ψιθυριστά.

Η χαμένη (;) ευκαιρία για τον Λευκό Οίκο

 Η χαμένη (;) ευκαιρία για τον Λευκό Οίκο
Της Κονδυλίας Ορτανσίου

Στο πρώτο podcast που οργάνωσε, φιλοξένησε τον… καλύτερο φίλο της. Το άλλο μισό της. Τον άνθρωπο που την έκανε να αισθανθεί ολοκληρωμένη. Τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η Μισέλ Ομπάμα μπήκε φουριόζα σε μια μια κοινωνική πύλη, και ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν εκείνη, για να της σταθεί και να τη βοηθήσει. Η συζήτηση τους, απολαυστική. Αμφότεροι άλλωστε παραμένουν εξαιρετικά φωτογενείς, και έχουν

“Ροντέο” στην Αμερική, μετά την πρόταση Τραμπ να… καθυστερήσουν οι εκλογές - «Βουτιά» στο Χρηματιστήριο

  “Ροντέο” στην Αμερική, μετά την πρόταση Τραμπ να… καθυστερήσουν οι εκλογές
Τα κατάφερε και πάλι να προκαλέσει θύελλα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αρκούσε ένα μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, με την προτροπή του να…αναβληθούν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο για κίνδυνο νοθείας που, όπως υποστηρίζει, συνδέεται με την πανδημία της Covid-19. για να ακολουθήσει… κακός χαμός.

«Με την ψήφο διά αλληλογραφίας (…) οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και οι πιο νόθες στην ιστορία», έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Θα ήταν πραγματική ντροπή για

Βουλή: Αυτά είναι τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου για τον έλεγχο της ποινικής δίωξης κατά Παπαγγελόπουλου

Βουλή: Αυτά είναι τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου για τον έλεγχο της ποινικής δίωξης κατά Παπαγγελόπουλου

Κληρώθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που θα ελέγξουν την άσκηση της ποινικής δίωξης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που αποφάσισε η Βουλή.

Από τον κατάλογο των μελών του Αρείου Πάγου κληρώθηκαν ως τακτικά μέλη οι

ΑΣΕΠ –«Βοήθεια στο Σπίτι»: Το 2021 τα αποτελέσματα -Παράταση συμβάσεων


«Καλό 2021» πρόκειται να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες για την προκήρυξη 4Κ/2020, δηλαδή, τις (2.909) θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της Χώρας (για την εξυπηρέτηση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”). Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες από το ΑΣΕΠ που επιβεβαιώνονται από

Υπεγράφη η Σύμβαση για τη δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ από τη Βουλή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ύψους 8 εκ. ευρώ

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

 

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη κοινωνική της προσφορά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης με τις αντισυμβαλλόμενες εταιρείες, για την κατασκευή 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία», με δωρεά της Βουλής ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη δωρεά της Βουλής, επισημαίνοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία «ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εγγυάται τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε, εάν κι εφόσον χρειαστεί, την οποιαδήποτε πρόκληση έρθει στο μέλλον, σε αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια της δημόσιας Υγείας». 

Πρόσκληση σε τακτική δια περιφοράς συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - P&S

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Λουτράκι    30/07/2020

   ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                       Αριθ. Πρωτ: 12578

          ΔΗΜΟΣ                                           

    ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -

            ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Σας καλούμε να συμμετέχετε σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την από 11/03/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  (ΦΕΚ 55/11-3-2020 τεύχος Α΄), την 4η Αυγούστου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:30 (χρόνος έναρξης) έως 11:00 (χρόνος λήξης), για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Πέθανε η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαΐδου - Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής

 

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς τον θάνατο της πρώην Βουλευτού και Αντιπροέδρου της Βουλής Βέρας Νικολαΐδου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Βέρα Νικολαΐδου υπήρξε μια δραστήρια και μαχητική προσωπικότητα, μια γυναίκα με ξεχωριστή παρουσία στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας. Μέσα από τις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αγωνίστηκε για τα πιστεύω της και αναδείχθηκε σε σημαντικά δημόσια αξιώματα, τα οποία υπηρέτησε με σεμνότητα και εργατικότητα από θέση αρχών. Εξελέγη Βουλευτής στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009, ενώ διετέλεσε και Αντιπρόεδρος της Βουλής την περίοδο 27/9/2007-14/10/2009. Πλούσια ήταν επίσης η θητεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως Δήμαρχος Νικαίας από το 1990 έως το 1994 και Αντιδήμαρχος του ιδίου Δήμου επί σειρά ετών.

Προσωπικά και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στο ΚΚΕ, του οποίου υπήρξε διακεκριμένο στέλεχος, και στους οικείους της».

 

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ


Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ

από το Θέατρο του Βορρά

 


Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Για πρώτη φορά το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών γίνεται θεατρική παράσταση!!!

 

Το Θέατρο του Βορρά φέτος το Καλοκαίρι παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης!

Η υπόθεση του έργου