Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

ΕΟΦ: Απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για 119 φάρμακα διαφόρων κατηγοριών

ΕΟΦ: Απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για 119 φάρμακα διαφόρων κατηγοριών 

Σε προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για 119 φάρμακα διαφόρων κατηγοριών, προχώρησε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά από αξιολόγηση των στοιχείων επάρκειας των εν λόγω φαρμάκων στην αγορά. Η απόφαση ισχύει για διάστημα τριών μηνών, δηλαδή έως 19 Απριλίου, 2024.

Κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσας απόφασης απαγορεύεται η αποθεματοποίηση των συγκεκριμένων φαρμάκων. Ο ΕΟΦ υπενθυμίζει ότι η υποχρέωση της διάθεσης αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά ισχύει για όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα μετά από έγκριση του νια έκτακτη εισαγωγή ή με απόφαση κατ’ εξαίρεση κυκλοφορίας με ξενόγλωσση επισήμανση.

Σεισμός 4,8R στην Κύμη: Η περιοχή μπορεί να δώσει και μεγαλύτερη δόνηση, λέει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ , καθηγητής Γεωλογίας, ΕυθύμιοςΛέκκας - Δεν ανησυχούμε

 seismos-kimi3

 Σεισμική δόνηση των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε γύρω στις 4:15 το μεσημέρι της Παρασκευής (19/1) με επίκεντρο στα 24 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Κύμης και εστιακό βάθος στα 14,6 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. 

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε διάφορα σημεία της Αττικής, ενώ λίγο αργότερα καταγράφηκαν και νέες, ασθενέστερες δονήσεις: 2,4 Ρίχτερ στις 4:24, στα 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικα της Κύμης και 3,1 Ρίχτερ στις 4:33 στα 21 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Κύμης.

Ξεκίνησε η «συνεδρίαση των Σπετσών»: Με βαν έφτασαν στην οικία Κασσελάκη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι άλλοι δεν έχουν πάει στις Σπέτσες

syriza-spetses__2_ 

Με βαν και ταξί κατέφθασαν λίγα λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα στην οικία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη οι βουλευτές του κόμματος, προκειμένου να ξεκινήσει η τριήμερη συνεδρίαση της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οικία Κασσελάκη, στις Σπέτσες. Σημειώνεται ότι από το νησί απουσιάζει ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, ο οποίος σύμφωνα με την Κουμουνδούρου είχε προγραμματισμένο χειρουργείο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να είναι παρών, αλλά θα φτάσει σήμερα το βράδυ στο νησί.

Πρώτος έφτασε ο αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος, Γιώργος Βασιλειάδης και ακολουθούσε το βαν με τους βουλευτές, οι οποίοι άρχισαν να καταφθάνουν από τις 12 σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι των Σπετσών.

Αρκετοί κατευθύνθηκαν στα ξενοδοχεία τους και άλλοι απόλαυσαν ένα καφέ, καθώς ο καιρός είναι σχεδόν ανοιξιάτικος, έχοντας δώσει ραντεβού για την επιβίβαση λίγο πριν τις 4 το απόγευμα.

Κέιτ Μίντλετον: Τα τρία χειρότερα ενδεχόμενα για την υγεία της - Όργιο φημών στη Βρετανία μετά την επέμβασή της

 

 Στις 17 Ιανουαρίου, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου. Σύμφωνα ε τις πληροφορίες μάλιστα αναμένεται να μείνει στο νοσοκομείο για περίπου δύο εβδομάδες ενώ θα μείνει μακριά από τα καθήκοντά της έως το Πάσχα.

Από εκείνη τη στιγμή, όργιο φημών έχει ξεσπάσει στη Βρετανία αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους η πριγκίπισσα της Ουαλίας, θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ύστερα από προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

«Οι γνώμες διίστανται αλλά το χειρότερο ενδεχόμενο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα, καρκίνοι που χρειάζονται μεγάλης διάρκειας νοσηλεία, δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου σχετικά με τη