Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Καιρός: Κορυφώνεται αύριο το κύμα καύσωνα – Που θα φτάσει ακόμη και 43 βαθμούς η θερμοκρασία

 Καιρός: Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς 

Κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται αύριο, με μέγιστες θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς, έντονο αίσθημα δυσφορίας κατά τόπους, αλλά και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και κατά τόπους συνθήκες καύσωνα.

Παράλληλα, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά τμήματα κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

«Προνόμια» για τους εμβολιασμένους: Κίνητρα με δώρα και κληρώσεις για να εμβολιαστούν οι νέοι

 Κορονοϊός: 397 τα νέα κρούσματα στην Αττική - Ο χάρτης διασποράς

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων ινδικής μετάλλαξης και -σύμφωνα με πληροφορίες- τουλάχιστον 20 ακόμα έχουν μπει στο μικροσκόπιο ως ύποπτα στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, εξετάζεται να δοθούν κίνητρα τύπου «lifestyle» στους νέους για να εμβολιαστούν. Αυτά περιλαμβάνουν, δωρεάν εισιτήρια, δώρα, κληρώσεις ακόμα και «data» σε κινητά.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο «βασιλιάς» των κρίκων κατέκτησε το χρυσό και προκρίθηκε στο Τόκιο

 Τεράστιος Λευτέρης Πετρούνιας: Ο «βασιλιάς» τον κρίκων κατέκτησε το χρυσό και προκρίθηκε στο Τόκιο 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πανηγύρισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Ο «βασιλιάς» των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού κατάφερε να πετύχει στον τελικό μία βαθμολογία πάνω από 15,334.

Μακάβριες σκηνές στην Φωκίδα: Έβαλε τη νεκρή μητέρα της σε ταξί για να την πάει ολόκληρο ταξίδι

 Φωκίδα: Έβαλε τη νεκρή μητέρα της σε ταξί για να την πάει ταξίδι 

Μακάβριες σκηνές  από την Φωκίδα με τη σορό ηλικιωμένης γυναίκας να μεταφέρεται τυλιγμένη με σεντόνι στο πίσω κάθισμα ενός ταξί – Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό που έκανε μια γυναίκα από χωριό της Φωκίδας για να μεταφέρει τη νεκρή μητέρα της στον τόπο καταγωγής της, σε κωμόπολη του νομού Αρκαδίας, για να την κηδέψει.

Οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό για νέους, «παλιούς», επικουρικές & το νέο Δημόσιο Ταμείο

  

Σημαντικές αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις φέρνει το νομοσχέδιο για το νέο μοντέλο στην επικουρική ασφάλιση.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά» παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης θα τεθεί σε ισχύ από 1ης/1/2022.

Θα ασφαλίζονται σε αυτό υποχρεωτικά όλοι οι νέοι που θα πρωτοπιάνουν δουλειά και θα είναι νεοεισερχόμενοι στην κοινωνική ασφάλιση ενώ θα εντάσσονται προαιρετικά όσοι είναι ήδη ασφαλισμένοι στο υπάρχον επικουρικό ταμείο (ΕΤΕΑΕΠ) με ηλικία ως 35 ετών.

ΟΑΕΔ: Δύο προγράμματα για 2.050 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους (ΦΕΚ)

 

Σε ΦΕΚ δημοσίευτηκαν τα δύο ειδικά προγράμματα ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 2.050 ανέργων ατόμων με αναπηρία και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Πρόκειται για ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και επίσης ένα Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του
χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ)».

Ανοιχτή επιστολή στους απανταχού Φενεάτες! ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 84



 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ τεύχος 84


 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΜΕΣΙΝΟ-ΦΕΝΕΟΥ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Συμπατριώτες,

είμαι προκαταβολικά σίγουρος πως αυτή η επιστολή θα μιλήσει στην καρδιά σας.

  Ο σκοπός που γράφεται είναι να απευθυνθεί σ’ εσάς, όποιοι και αν είστε, χωρίς καμία διάκριση, όπου και αν βρίσκεστε στην άκρη του κόσμου. Είμαι σίγουρος πως δεν πρόκειται να υπάρξει κανενός είδους παρεξήγηση. Επειδή όλοι είμαστε στενά δεμένοι με την κοινή καταγωγή και τους κοινούς πόθους, μπορούμε να συνεννοούμαστε χωρίς δυσκολίες και προβλήματα πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ζητήματα που είναι για όλους μας τα ίδια. Και τα προβλήματα τα λέμε δικά μας γιατί όλοι μας, ο ένας περισσότερο ο άλλος λιγότερο, πηγαίνουμε σε αυτά τα ιερά χώματα και απολαμβάνουμε κάτι το ωραίο που έγινε τα προηγούμενα χρόνια και κάτι που γίνεται τώρα έστω και με το σταγονόμετρο.

Στη Βουλή δώρισε το χρυσό ρολόι του Ελευθέριου Βενιζέλου ο εγγονός του

 

 

Το χρυσό ρολόι του Ελευθέριου Βενιζέλου, παρέδωσε σήμερα ο εγγονός του Εθνάρχη Ελευθέριος Κυριάκου Βενιζέλος στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα. Πρόκειται για χρυσό ρολόι 18 καρατίων, προσφορά των Κρητών της Αιγύπτου το 1914, ύστερα από πρωτοβουλία του Εμμανουήλ Μπενάκη.

Στη συνοδευτική επιστολή ο κ. Βενιζέλος εκθέτει την ιστορία του κειμηλίου  επισημαίνοντας: 

« Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,