Τρίτη 7 Απριλίου 2020

“Πέφτει” (και) η Φλόριντα. Ο Τζο Μπάιντεν με ψυχολογία “επόμενου Προέδρου”


Του Φρίξου Παλαιολόγου

Οι δημοσκοπήσεις εν μέσω πανδημίας κάθε άλλο παρά αντιπροσωπευτικές είναι, και τα αποτελέσματά τους διατηρούν προχωρημένη επισφάλεια. Ωστόσο… μια μέτρηση που δείχνει τη Φλόριντα να αλλάζει χέρια, για πρώτη φορά σε αυτή τη μακρά διαδρομή για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, προφανώς και… απαιτεί σεβασμό.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Φλόριντα, και εμφανίζει τον Τζο Μπάιντεν να προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ με 46%-40%. Για πρώτη φορά την τελευταία χρονιά.
Ο Μπάιντεν διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι του Τραμπ τους τελευταίους μήνες, σε παναμερικανικό επίπεδο, και λόγω της… προβληματικής διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού από τον Λευκό Οίκο, η “ψαλίδα” φτάνει σε πολλές δημοσκοπήσεις σε διψήφιο επίπεδο.
Το ενδιαφέρον όλων βέβαια εστιάζει σε Πολιτείες-κλειδιά, που θα μπορούσαν να χτίσουν προεδρική πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, όπως έκανε ο Τραμπ το 2016, παρά την ήττα του στη λαϊκή ψήφο από τη Χίλαρι.
Το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και η Πενσιλβάνια, είναι τέτοιες Πολιτείες, που το 2016 είχε κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ, και σήμερα το προβάδισμα το έχει ο Τζο Μπάιντεν.
Μέχρι πρότινος, η Φλόριντα… άντεχε, για λογαριασμό του σημερινού ενοίκου του Οβάλ Γραφείου. Κάτι που δεν ισχύει πλέον. Και η Φλόριντα “πέφτει”. Και ο Τζο Μπάιντεν αποκτά ψυχολογία “επόμενου Προέδρου”

ysterografa.gr

Γέμισε ο δρόμος νεκρά χελιδόνια στην Αργολίδα


Τα χελιδόνια ήρθαν με την Άνοιξη, αλλά φέτος δεν βρήκαν τη ζεστασιά που ήλπιζαν. Οι αρκετά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες φαίνεται να ευθύνονται για τα νεκρά χελιδόνια που εμφανίστηκαν στην Αργολίδα.
Τα χελιδόνια ήρθαν από ξένους τόπους να ζήσουν εδώ, να φτιάξουν τις φωλιές τους, να δημιουργήσουν την οικογένειά τους και να μας συντροφέψουν μέχρι τον Οκτώβριο που θα ξαναφύγουν για την δεύτερη πιο ζεστή πατρίδα τους για το χειμώνα.
Ενώ όμως τα χελιδόνια ήρθαν στην ώρα τους, είναι βέβαιο ότι δεν γνώριζαν ότι ο άνθρωπος με την δράση του επεμβαίνει στο περιβάλλον και μετατρέπει την συμπεριφορά της μητέρας φύσης. Έτσι φέτος στην Ελλάδα ο Απρίλιος είναι πιο κρύος από τον Φεβρουάριο.

Αυτή η Άνοιξη δεν θυμίζει καθόλου αυτές που έχουμε ζήσει. Ωστόσο ελπίζουμε να αφήσουμε πίσω μας το βαρύ και θλιβερό σκηνικό και να “φτερουγίσει” μακριά ο κορονοϊός. 

πηγή: patrisnews.com

Βοήθεια στο Σπίτι: Προκήρυξη πρόσληψης 2.909 ατόμων σε Δήμους (εγκύκλιος+πίνακας)


Προσπάθεια να επισπεύσει την έκδοση της προκήρυξης για τις 2.909 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κάνει το υπουργείο Εσωτερικών την ώρα που, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, σε ένα μεγάλο μέρος των δήμων οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι έως και εφτά μήνες! Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη επρόκειτο να βγει στο τέλος του 2019, ωστόσο μία σειρά διαδικαστικά και γραφειοκρατικά προβλήματα την καθυστέρησαν.

Τώρα, με εγκύκλιο  του το υπουργείο Εσωτερικών, ζητά από τους δήμους έως μεθαύριο Πέμπτη 9 Απριλίου, να επιβεβαιώσουν:

O αγώνας και η αγωνία των ΑΙΡΕΤΩΝ στη μάχη κατά του κορονοϊoύ, από αύριο στον airetos.gr

 Αφουγκραζόμαστε τον αγώνα και την αγωνία των ΑΙΡΕΤΩΝ.
 Η αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστεί στη μάχη κατά του  κορονοϊoύ.
Για την αποτροπή της μετάδοσης της νόσου,
Για την στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων πολιτών,
Για την καθαριότητα,
Για την αιμοδοσία, 
Για την πραγματική ζωή.
Ο airetos.gr  δίνει βήμα.
Το ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ  ανοίγει τις σελίδες του σε όλους τους δημάρχους και τους Περιφερειάρχες  σε όλη την Ελλάδα
Να περιγράψουν τον αγώνα τους σε κάθε  πόλη, σε κάθε χωριό.
Από αύριο στον airetos.gr

Τηλεδιάσκεψη Υπουργών Έρευνας και Καινοτομίας της ΕΕ με θέμα «η ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Έρευνας και Καινοτομίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού (COVID-19)



Σήμερα, 7 Απριλίου 2020, μετά από πρόσκληση της Κροατικής Προεδρίας πραγματοποιήθηκε άτυπη Υπουργική τηλεδιάσκεψη των Υπουργών αρμοδίων για την Έρευνα και Καινοτομία με στόχο τον συντονισμό των κρατών – μελών της ΕΕ και λήψη μέτρων πολιτικής Έρευνας και Καινοτομίας στον κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Καινοτομία.
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η κινητοποίηση πρόσθετων πόρων και ο

Κοινή επιστολή των φορέων επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών προς τον Υπουργό Οικονομικών για την υπαγωγή στο μέτρο της μείωσης του μισθώματος επαγγελματικής στέγης

https://www.ipatrida.gr/wp-content/uploads/2014/05/anoixth_epistolh_1.jpg
Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, απέστειλαν κατόπιν συνεννόησης και συντονισμού της δράσης τους, οι Πρόεδροιτου ΙΣΑ, Γεώργιος Πατούλης, του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας και της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, με αίτημα την άμεση υπαγωγή των επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών στο μέτρο της μείωσης του μισθώματος επαγγελματικής στέγης. Το κείμενο της επιστολής, ως εστάλη, έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Έκτακτο – Κορωνοϊός: 81 νεκροί και 1.832 κρούσματα στην Ελλάδα /

 

Στους 81 ανέρχονται οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.  Ένας 42χρονος από την Χαλκιδική και μια 85χρονη στην Αθήνα έχασαν σήμερα την ζωή τους.
Στο σύνολο τα κρούσματα είναι 1832 και τα νέα είναι 77. Επίσης 90 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. 
Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στην άρση των μέτρων είπε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση. «Είναι μαραθώνιος και δεν είναι σπριντάρισμα», είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να τηρηθεί μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στα μέτρα και τις οικονομικές επιπτώσεις».
 Πρόσθεσε ότι «Η πανδημία είναι σαν την οδήγηση ενός αυτοκινήτου με πολλές στροφές και πρέπει να οδηγήσεις με προσοχή. Να προσέξουμε τις λεπτές ισορροπίες να μην ανατραπούμε στην πορεία. Αν δεν προσέξουμε όλα μπορεί να αλλάξουν».

ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΜΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας
Πιστοί στο έργο μας και εναρμονιζόμενοι με τις επικρατούσες συνθήκες σας παραθέτουμε ένα δεκάλογο κανόνων υγιεινής που αφορά στην αλληλεπίδρασή μας με τα ζώα αυτές τις δύσκολες ημέρες.
Αρχικά θα θέλαμε να επισημάνουμε και πάλι ότι, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έως τώρα, τα ζώα συντροφιάς, τόσο αδέσποτα όσο και δεσποζόμενα, δεν αποτελούν πηγή μόλυνσης ή δεξαμενή επιβίωσης του νέου κορονοϊού SARS-Cov-2.

ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Να επεκταθούν τα μέτρα στήριξης και στα φοιτητικά ενοίκια.



Πρώτη Ματιά Στην Ενημέρωση» Γιώργος Ψυχογιός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ 06 ...Την ανάγκη επέκτασης των μέτρων στήριξης στους γονείς που καταβάλλουν ενοίκια για φοιτητική στέγη,  φέρνουν με Ερώτηση τους στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, μετά και από επιστολή που του κοινοποιήθηκε από γονείς φοιτητών και φοιτητριών.
Σύμφωνα με την Ερώτηση, ανάμεσα στα μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από την πανδημία του κορωνοΐού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προβλέπεται και μερική καταβολή των μισθωμάτων για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τις δραστηριότητες τους

Βοήθεια στο Σπίτι: Ξεκόλλησε η Προκήρυξη! Προθεσμία στους Δήμους (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Εξαιρετικώς επείγον έγγραφο εξέδωσε την 6η Απριλίου το Υπουργείο Εσωτερικών, με θέμα την « έκδοση Προκήρυξης θέσεων προσωπικού των Δήμων για την παροχή υπηρεσιών “Βοήθεια στο Σπίτι” ». 
Με αυτό ζητούνται από τους Δήμους στοιχεία έως την Πέμπτη 9 Απριλίου στις 23:00, « ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση της Προκήρυξης το συντομότερο δυνατόν ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή  για το “Βοήθεια στο Σπίτι”, στηλιτεύοντας ότι « η Κυβέρνηση καθυστερεί τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εργαζομένων » και ρωτώντας, μεταξύ άλλων, « ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα για τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ και στη συνέχεια, διορισμού των εργαζομένων, που αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη Χώρα συμβάλλουν τα μέγιστα στις αυξημένες αρμοδιότητες που τους ανατίθενται καθημερινά; ».

Αναλυτικότερα, με το Έγγραφο του Υπουργείου ζητούνται από τους Δήμους τα κάτωθι:

Ξεκινάνε πληρωμές για επιδόματα, συντάξεις & δώρα -Οι ημερομηνίες (αναλυτικά)

 
Την ερχόμενη Πέμπτη 9 Απριλίου θα καταβληθεί το «δώρο» στους 110.000 εργαζομένους σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία, ενώ έως τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου θα έχει καταβληθεί η ειδική αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σε κάποιους από τους δικαιούχους και η προκαταβολή των 400 ευρώ στους επιστήμονες επαγγελματίες. Νωρίτερα με βάση νέο χρονοδιάγραμμα θα πληρωθούν και οι συντάξεις του Μαΐου.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ήρθε ο παγκόσμιος ιός για να μας φέρει τις μάσκες στο πρόσωπο, να ταυτιστούμε χριστιανές και μουσουλμάνες και να πέσουν οι μάσκες της Ελλάδας. Ένα διεφθαρμένο κράτος και κοινωνία μέχρι εχθές στον πάτο της διεθνούς κατάταξης και ένα ΕΣΥ γεμάτο τρύπες έγινε ξαφνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Κράτος υπόδειγμα.

Πράσινο Ταμείο: Παράταση στους Δήμους έως 26 Ιουνίου - Νέες Προσκλήσεις 22,78 εκατομμύρια για τη διαχείριση απορριμμάτων


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου  αποφάσισε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προτάσεων στην Πρόσκληση  «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο – 2019»του Ταμείου, μέχρι τις ...

Νέες Προσκλήσεις 22,78 εκατομμύρια για τη διαχείριση απορριμμάτων

Μετά από συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και της Ειδικής ΓραμματείαςΔιαχείρισης Προγραμμάτων Διαρθρωτικών Ταμείων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, εκδόθηκαν μέσα ...

12000 Ευρωπαίοι πολίτες επαναπατρίστηκαν μέσω του rescEU

Με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, έχουν ήδη επαναπατριστεί από τρίτες χώρες πάνω από 12000 Ευρωπαίοι πολίτες, ενώ πάνω από 200 ακόμα πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, σε ανάρτηση του στα social media αναφέρει:
Η πανδημία του κορωνοϊού, το συνεπακόλουθο κλείσιμο των συνόρων και οι

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΙΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ LOGIFERT EΠΕ


     Κόρινθος 07-04-2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες Δευτέρα 6 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ Αναστάσιος Γκιολής επισκέφθηκε την εταιρεία Logifert ΕΠΕ στην Κυρά Βρύση Κορινθίας. Εταιρεία όπου δραστηριοποιείτε στο χώρο των logistic με ειδίκευση στη διαμετακομιση αγροτικών εφοδίων, ομογενοποίηση και συσκευασία λιπασμάτων και λοιπών εμπορευμάτων.