Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Νέα “κηδεία” στο ΟΑΚΑ για Παναθηναϊκό. Τον άφησε... ξερό ο Ντιέ! !

xantara
Την ώρα που ο μπασκετικός Παναθηναϊκός νικούσε τον αιώνιο αντίπαλο και κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδος στο Ελληνικό, ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός γνώριζε την ήττα (0-1) από την Skoda Ξάνθη στο… καταραμένο -φέτος- ΟΑΚΑ με γκολ του Σερζ Ντιέ και συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη στην έδρα του από τις 18 Νοεμβρίου.
Από τα χειρότερα ρεκόρ στο πρωτάθλημα έχει εντός έδρας ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σε 10 ματς μετράει δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και δυο ήττες.
Δεύτερη νίκη των Θρακιωτών στην Αθήνα επί των πρασίνων, η προηγούμενη τη σεζόν 1996-97. Το «τριφύλλι» πλήρωσε το γεγονός ότι δεν είχε φορ, αφού το πείραμα με τον Ζέκα δεν πέτυχε.
Με τον Ζέκα σε θέση φορ, ελλείψει άλλου, καθώς ο Τοτσέ ήταν τιμωρημένος και ο Φορναρόλι τραυματίας, παρατάχηκαν οι πράσινοι απέναντι στην Ξάνθη. Σε σχέση με το ματς κόντρα στην Τρίπολη, δύο ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Ο Τριανταφυλλόπουλος αντί του Βελάσκες στην άμυνα και ο Μαυρίας αντί του Τοτσέ, αν και ο Ζακυνθνός έπαιξε εξτρέμ.
Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο έκανε 2-3 επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ των πρασίνων, με τον Παναθηναϊκό να απαντάει με δύο καλές ευκαιρίες σε προσπάθειες του Καζιγιάμα (11', 14') και μια του Σο (17').
Η ακριτική ομάδα ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ονουάτσι από τον Καρνέζη στο 23', αλλά ο Κάκος έδωσε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό των φιλοξενουμένων για... θέατρο, με το ριπλέι να μην τον δικαιώνει!
Η ομάδα του Ουζουνίδη στεκόταν καλύτερα στο ματς και αφού στο 38' έχασε καλή ευκαιρία με τον Ονουάτσι που πλάσαρε άουτ, στο 40' πήρε το προβάδισμα με δυνατό σουτ του Ντιέ, ύστερα από φάουλ με πάσα του Μάνταλου, και με τον Καρνέζη, ίσως να μην κάνει σωστή εκτίμηση της φάσης.
Με την έναρξη του β' μέρους ο Χοκίν Εσπάρθα πέρασε στην θέση του Καζιγιάμα και έδωσε μια ώθηση στους πράσινους, με τον Ισπανό να χάνει κάποιες καλές ευκαιρίες, με κυριότερη την κεφαλιά στο δοκάρι στο 74', ενώ στο 71' ο Λοντίνγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ κεφαλιά του Σο.
Ο Ζέκα έκανε και αυτός 2-3 φάσεις, αλλά ήταν φανερή η απουσία κλασικού επιθετικού (Τοτσέ) για να βάλει την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης. Ετσι, η ομάδα του Ουζουνίδη κράτησε το υπέρ της σκορ και πανηγύρισε τη νίκη στην Αθήνα επί του Παναθηναϊκού για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 16 χρόνια!
Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Σεϊταρίδης(69’Κάιπερ), Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Βιτόλο, Σο, Μαυρίας(55’Φουρλάνος), Καζιγιάμα(46’Εσπάρθα), Σισοκό, Ζέκα
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λόντιγκιν, Μάρτινς, Μάνταλος, Σμιθ(61’Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντάνι(64’Βασιλακάκης), Ντιέ, Ονουάτσι(77’Μαρσελίνιο).

Κόμισσα η ΑΕΚ στην Κέρκυρα

gerreiro1000
Με εύστοχο πέναλτι του Ρότζερ Γκερέιρο στο 14′ η ΑΕΚ κέρδισε την Κέρκυρα 1-0 στο νησί των Φαιάκων και αφού έσπρωξε… στον γκρεμό τους γηπεδούχους, πλησίασε την 5η θέση στους πέντε βαθμούς
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Το σήκωσε ο Παναθηναϊκός στον τελικό της ντροπής (video)

olympiakos-panathinaikos-84-78-telikos-a1-2012
Σε έναν τελικό που σημαδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια και τελείωσε χωρίς οπαδούς στις κερκίδες ο Παναθηναϊκός νίκησε με 81-78 τον Ολυμπιακό και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για 14η φορά στην ιστορία του. Ο αγώνας διεκόπη στο 13` για επεισόδια και συνεχίστηκε έπειτα από μία ώρα, αφού πρώτα εκκενώθηκαν οι κερκίδες.
Συγκεκριμένα ο αγώνας διακόπηκε στο β΄ δεκάλεπτο, λόγω επεισοδίων, καθώς οπαδοί εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια οι φίλοι του Ολυμπιακού συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε και στα επίσημα.
Φοβερό και… θλιβερό στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της έντασης, με 2-3 οπαδούς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να παίζουν ξύλο εντός παρκέ και τους αστυνομικούς που βρίσκονται δίπλα τους να τους κοιτάζουν!
Αρεκτοί οπαδοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ μαχαιριά δέχτηκε ο Μπράμος, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού!
Οι διαιτητές έδωσαν εντολή για εκκένωση του γηπέδου, για να ξαναρχίσει το παιχνίδι, κάτι το οποίο κι έγινε.
Διαβάστε περισσότερα για το παιχνίδι στο sport.gr
Πριν από την έναρξη του αγώνα είχε τραυματιστεί με φωτοβολίδα ο Χάινς
Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως τον μετέδωσε το sport.gr

Επεισόδια Ολυμπιακός – ΠΑΟ στο Ελληνικό από Super-Ball

Αυτά είναι τα όπλα που είχαν μαζί τους οι ληστές του Βελβεντού


Καλάσνικοφ, πιστόλια, καραμπίνες, αλεξίσφαιρα γιλέκα είναι ανάμεσα στον οπλισμό που είχαν μαζί τους οι τέσσερις συλληφθέντες για τις ληστείες στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του Βελβεντού Κοζάνης.
Το απόγευμα της Κυριακής η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες όχι μόνο από τον οπλισμό που είχαν μαζί τους Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, Γιάννης Μιχαηλίδης και ο Δημήτρης Πολίτης, αλλά και από τον εξοπλισμό των τεσσάρων.
Πρόκειται για:
τρία πολεμικά τυφέκια, τύπου Kalashnikov (το ένα φέρει εμφανή σημάδια-φθορές από πυρκαγιά που έβαλε ο Δημήτρης Πολίτης στην κλούβα που είχαν μετατρέψει σε ασθενοφόρο), ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion, μία επαναληπτική καραμπίνα, ένα πιστόλι zastava, ένα πιστόλι Beretta και
αλεξίσφαιρα γιλέκα, σφαίρες - φυσίγγια, γάντια, υλικά καθαρισμού, εργαλεία κ.λπ. αντικείμενα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΕΛΑΣ

newsit.gr

Αδειάζουν τα γηροκομεία της Πάτρας - Παίρνουν τους παππούδες πίσω για τη σύνταξη!


Οι υπεύθυνοι των γηροκομείων και των ξενώνων φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή βλέπουν καθημερινά το ένα μετά το άλλο τα δωμάτια να αδειάζουν.
Αιτία για την «ομαδική» εκκένωση των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή, η οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν πλέον από πουθενά εισόδημα ή το βλέπουν καθημερινά να μειώνεται.
Σύμφωνα με το patrastimes , γιοί και κόρες, που είχαν κυριολεκτικά «παρκάρει» τους γονείς τους στα ιδρύματα αυτά, σπεύδουν να τους πάρουν πίσω, καθώς τώρα έχουν κάτι παραπάνω από ανάγκη την σύνταξη που παίρνουν οι γέροι γονείς τους, οι οποίοι τους ήταν "βάρος" όταν τα οικονομικά τους ήταν ανθηρά.
Σε πολλές μονάδες φροντίδας υγείας της περιοχής, εκεί που άλλοτε επικρατούσε το αδιαχώρητο και χρειαζόταν ακόμα και μέσον για να βάλει κάποιος τους γέρους γονείς του - γινόταν και επιλογή ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που θα έδινε ο «τρόφιμος» - σήμερα συναντά κανείς άδεια δωμάτια, ενώ ηλικιωμένοι που κάποτε έκαναν μήνες να δεχθούν επίσκεψη πλέον φιλοξενούνται από τα παιδιά τους...
Από την άλλη, υπεύθυνοι ιδιωτικών μονάδων αλλά και ιδρυμάτων φιλοξενίας γερόντων στην περιοχή καταθέτουν πλέον ανοικτά τον προβληματισμό τους ακόμα και για την επιβίωση τους, καθώς σε λίγο δεν θα υπάρχει κανένας στους θαλάμους.

newsit.gr
 

Το “μεγάλο παιχνίδι” του Αχμαντινετζάντ με τις ΗΠΑ

Mahmoud-Ahmadinejad
Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου στο Ιράν, ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δεν θα διακατέχεται από κάποιο ιδιαίτερο άγχος για την έκβαση της αναμέτρησης, μιας και ο ίδιος δεν έχει το δικαίωμα να είναι και πάλι υποψήφιος Πρόεδρος της χώρας, μετά τις δυο θητείες που έχει ήδη διανύσει.
Ο μεταρρυθμιστής πολιτικός, όπως τουλάχιστον πίστευαν όσοι παρακολούθησαν το ξεκίνημα της σταδιοδρομίας του, αγωνιά περισσότερο για την τύχη που θα έχει ο ίδιος και οι σύμμαχοί του μόλις απομακρυνθούν από την εξουσία, από τους εξοργισμένους πιστούς οπαδούς του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.
Ο Αχμαντινετζάντ λοιπόν φαίνεται ότι επιχειρεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα “μεγάλο παιχνίδι” εξουσίας, όπου στην… άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται η Ουάσινγκτον, χωρίς από το σενάριο να εξαιρείται το Ισραήλ, και στο επίκεντρο να βρίσκεται το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Στο πλαίσιο αυτού του power game, o Πρόεδρος του Ιράν, μερικές μόλις μέρες μετά τις ευθείες απειλές του Χαμενεϊ κατά των ΗΠΑ, στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον συνεχίσει να πιέζει την Τεχεράνη για απευθείας διαπραγματεύσεις γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα, είπε τα… ακριβώς αντίθετα. Θυμίζοντας ότι η κόντρα του με τον Χαμενεϊ συνεχίζεται αμείωτη, με τους Φρουρούς της Επανάστασης να μοιάζουν διχασμένοι, αν και η πλειοψηφία τους στέκεται στο πλευρό του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν.
Μιλώντας λοιπόν σε συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων Ιρανών στην πλατεία Αζάντι της Τεχεράνης, σε μια ομιλία που μοιάζει με τον… Λόγο προς το Έθνος του εκάστοτε Αμερικανού Προέδρου, ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ήταν ξεκάθαρος απέναντι στη Δύση. “Πάρτε τα όπλα σας από το πρόσωπο του ιρανικού έθνους, και εγώ ο ίδιος θα διαπραγματευτώ μαζί σας”, ήταν τα λόγια του.
Αυτή ήταν η 8η αντίστοιχη ομιλία του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ προς τον λαό του Ιράν, και χαρακτηρίστηκε ακόμη από τις σαφείς αιχμές του Ιρανού Προέδρου για τους πολιτικούς αντιπάλους του, οι οποίοι είναι… σύμμαχοι του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Αχμαντινετζάντ προσπαθεί να μπολιάσει την κοινωνική ψυχολογία των πολιτών του Ιράν με υποψίες για διαφθορά κρατικών παραγόντων υπό την ανοχή του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη της χώρας, προκειμένου να απαξιώσει τον τελευταίο, και να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για τη δική του πανηγυρική επιστροφή στην εξουσία, αυτή τη φορά από θέση ισχύος.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

LIVE Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Χωρίς οπαδούς συνεχίζεται ο αγώνας, λόγω επεισοδίων (video)

olympiakos-panathinaikos-84-78-telikos-a1-2012
Παρακολουθήστε την εξέλιξη του τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.
Ο αγώνας διακόπηκε στο β΄ δεκάλεπτο, λόγω επεισοδίων, καθώς οπαδοί εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια οι φίλοι του Ολυμπιακού συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε και στα επίσημα.
Φοβερό και… θλιβερό στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της έντασης, με 2-3 οπαδούς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να παίζουν ξύλο εντός παρκέ και τους αστυνομικούς που βρίσκονται δίπλα τους να τους κοιτάζουν!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και τραυματίες από τα επεισόδια, ενώ μαχαιριά δέχτηκε ο Μπράμος, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού!
Οι διαιτητές έδωσαν εντολή για εκκένωση του γηπέδου, για να ξαναρχίσει το παιχνίδι, κάτι το οποίο κι έγινε.
Πριν από την έναρξη του αγώνα είχε τραυματιστεί με φωτοβολίδα ο Χάινς


Δείτε live τον αγώνα μέσω του sport.gr

Επεισόδια Ολυμπιακός – ΠΑΟ στο Ελληνικό από Super-Ball

"Χ"άθηκαν στις ισοπαλίες

 Φωστήρας - Ρούβας: Ισοπαλία που δεν ευνόησε κανέναν | onsports.gr
O Παναιγιάλειος δεν αγωνιζόταν, κατά την σημερινή 12η αγωνιστική της Football League 2,  δίνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα στον Αστέρα Μαγούλας και τον Αχαρναϊκό να τον πλησιάσουν στους δυο βαθμούς. Και αυτό γιατί ο πρώτος επικράτησε στον Κορυδαλλό με  γκολ του Χρυσάφη 1-0 της Προοδευτικής, ενώ ο δεύτερος νίκησε με  γκολ του Κούμπρογλου  στο 70' με 1-0 στην Καλαμάτα.
Η Κόρινθος δέν  τα κατάφερε  γιά μία ακόμη φορά να πλησιάσει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας , καθώς έμεινε στη "λευκή ισοπαλία" με την  Επισκοπή καθώς δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, αν και η ομάδα του Ισθμού , στο β' μέρος, πίεσε τον αντίπαλο, δημιούργησε 2-3 καλές ευκαιρίες, αλλά δεν έφτασε στο πολυπόθητο γκολ
Κόρινθος (Σωτήρης Αντωνίου): Αρχοντάκης, Φίλης, Παππάς, Σπυρόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσουβαλτσίδης, Λώττας (46’ Δασκαλάκης), Γκάτσης (46’ Σαμπάνης), Κατσίκης (77’ Νικολόπουλός), Αράπογλου, Κοτσόκολος.
Επισκοπή (Γιώτης Σταματόπουλος): Κελαϊδής, Ανωγειανάκης (46’ Ταχματζίδης), Δημόγιαννης, Τριανταφύλλου, Ψωμάς, Ρουμπάκης, Δελήμπασης, Κοζανίδης (81’ Πουλάκης), Αργυράκης, Τζέκος (56’ Φραντζεσκάκης), Μαραθιανός.
Επίσης και οι αγώνες Φωστήρα - Ρούβα και Χανιά - Πανηλειακός έληξαν χωρίς νικητή και δίχως τέρματα. Ο Παναιγιάλειος είχε ρεπό , ενώ χθες έδωσε φιλικό αγώνα στην Ελευσίνα με τον Πανελευσινιακό που τελείσε ισόπαλος δίχως τέρματα. Τελός η Γλυφάδα κέρδισε τρίποντο στα "χαρτιά" επί του Εθνικού Αστέρα λόγω παρίτησης της ομαδας της Καισαριανής από το πρωτάθλημα της Football League 2.
 
Νότιος όμιλος

Καλαμάτα-Αχαρναϊκός 0-1
Φωστήρας-Ρούβας 0-0
Κόρινθος-Επισκοπή 0-0
Χανιά-Πανηλειακός 0-0
Προοδευτική-Αστέρας Μαγούλας 0-1
Εθνικός Αστέρας - Α. Ο. Γλυφάδας 0 -3 α.α.
Ο Παναιγιάλειος είχε ρεπό.

Η βαθμολογία

1. Παναιγιάλειος
21-8
25
2. Αστέρας Μαγούλας
15-10
23
3. Αχαρναϊκός
18-9
23
4. Επισκοπή
17-10
21
5. Φωστήρας
13-6
19
6. Πανηλειακός
18-15
16
7. Γλυφάδα
20-21
16
8. Χανιά
14-13
15
9. Κόρινθος
12-10
14
10. Προοδευτική
14-16
10
11. Καλαμάτα
7-10
10
12. Ρουβάς
9-14
8
13. Εθνικός Αστέρας
0-36
-2

Ο Πέλοπας Κιάτου 5 - 0 τον Πορτοχελιακό... Νίκη παραμονής και όχι μόνο..

Φωτογραφία

Με το σαρωτικό 5 - 0  και με τερματα των Παπαϊωαννου (38'), Πράττου (59'), Μπούκη (61;) , Λίλιου (63') και Λυμπερόπουλου (68').,  ο Πέλοπας Κιάτου επί του ουραγού Πορτοχελιακού,   "σφράγισε" ουσιαστικά την παραμονή του στην κατηγορία και όχι μόνο.
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ (Βασίλης Τζαλακώστας) : Κουρούμαλης, Ντερτιλής, Μπούκης, Σταύρου,Βελέτζας, Παπαϊωάννου (66' Αντωνόπουλος Χ.), Λίλιος (71' Βαρβιτσιώτης),Παπαβασιλείου, Πράττος, Λυμπερόπουλος, Χουσελάς (69' Γκουγκουλής)
ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΑΚΟΣ (Αντώνης Τζιέρης): Μπουρνιάς, Κοξίδης, Ιωαννίδης (77' Οικονόμου),Ντάκος, Σταυρόπουλος, Αντωνόπουλος Α., Μαυρίδης, Γιαννακόπουλος (55' Κόκκαλης),Ζαραφωνίτης Ι.Ε. (86' Κλωνάρης), Ζαραφωνίτης Ι. Μ., Τέτα

Με την νίκη της αυτή ,στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου , η "ερυθρόλευκη" ομάδα του Βασίλη Τζαλακώστα όχι μόνo τελείωσε ουσιαστικά με την παραμονή, αλλά προσπέρσε την Χαλκίδα και αμέβηκς στην 5η θέση, καθώς η ομάδα της Εύβοιας, πήρε ισοπαλία με σκορ 1 - 1 ,εκτός έδρας  με την πρωτοπόρο, Ένωση Εμιονίδας. Ισόπαλος με σκορ 2 - 2 έληξε και ο αγώνας Ευβοϊκού Αγίου Νικολάου με τον Παναργειακό στην Εύβοια, , ενώ στο Ναύπλιο ο Παναυπλιακό έχασε με  0 - 2 απο τοντον Μανδραικό. Στην Αράχωβα ο Παρνασσός επικράτησε με 2 - 1 των Λουκισίών ενώ τέλος ρεπό είχε ο Πανελευσινιακός που έδωσε χθές φιλικό με τον Παναιγιάλειο , που επίσης έχει ρεπό, όπου αναδείχτηκαν ισόπαλοι δίχως σκορ.

Η 15η αγωνιστική

Πέλοπας Κιάτου-Πορτοχελιακός  5 - 0
Παρνασσός-Λουκίσια  2 - 1
Πανναυπλιακός-Μανδραϊκός 0 - 2
Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου-Παναργειακός 2 -2
ΑΕ Ερμιονίδας-Χαλκίδα 1 - 1
Ρεπό ο ο Πανελευσινιακός

Η βαθμολογία



6ος όμιλος
Η 14η αγωνιστική του περιφερειακού πρωταθλήματος, στον 6ο όμιλο.
Το πρωτοπόρο Πανόπουλο συνέχισε το ξέφρενο ρυθμό του προς τον τίτλο νικώντας μέσα στα Φιλιατρά με 5 - 1 την τοπική Εράνη, ενώ ο Ατρόμητος Λάππα ήταν ο μεγάλος νικητής στο Αχαϊκό ντέρμπι, καθώς σάρωσε  με 6 - 1 τον Εθνικό Σαγέικων. Στην Κάτω Αχαϊα,η Αχαϊκη ,επικράτησε με 2 - 0  επί του Παναρκαδικόυ ενώ η Δόξα Νέας Μανολάδας επεβλήθηκε με 4 - 0 επί του Εθνικού Μελιγαλά. Στη Νέα Μανωλάδα, πάντως, υπήρξαν επεισόδια. Οπως καταγγέλλουν οι παράγοντες του φιλοξενούμενου Εθνικού Μελιγαλά, πριν από την έναρξη του αγώνα 15 με 20 οπαδοί της Δόξας μπήκαν στα αποδυτήρια και επιτέθηκαν στους παίκτες της ομάδας της Μεσσηνίας.
Τέλος στη Μεσσήνη ο ουραγός Πάμισος έχασε με 1 - 2 από  τον Διαγόρα Βραχνέικων.


Με την επέμβαση του Αθηναίου ρέφερι Χατζή αποχώρησαν, ενώ σύμφωνα με τον γενικό αρχηγό του Εθνικού Μελιγαλά, Τάκη Μακρή, υπήρξε παντελής έλλειψη της αστυνομίας.
Η 14η αγωνιστική
Εράνη Φιλιατρών-ΠΦΟ Πανόπουλου  1 - 5
Δόξα Νέας Μανολάδας-Εθνικός Μελιγαλά 4 - 0
Αχαϊκή-Παναρκαδικός2 - 0
Πάμισος-Διαγόρας Βραχνέικων 1 - 2
Ατρόμητος Λάππα-Εθνικός Σαγέικων 6 - 1

Η βαθμολογία
( Σε 14 αγώνες)


Απεβίωσε η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου

Απεβίωσε, σε ηλικία 49 ετών η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», στην οποία εργαζόταν, η Αριστέα Μπουγάτσου πέθανε το Σάββατο έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου του 1964, μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Εργάστηκε στον Επενδυτή, στην Καθημερινή, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τα τελευταία χρόνια στην Ελευθεροτυπία
Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης, αποχαιρέτησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο την Αριστέα Μπουγάτσου γραφωντας  στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
Θερμά συλλυπητήρια για την ασυμβίβαστη και εντιμότερη της Δημοσιογραφιας. Καλο ταξίδι Αριστέα”.

Τι θα πει ο Παπανδρέου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

George-Papandreou-Evangelos-Venizelos
Για όσους παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το πολιτικό παρασκήνιο στο ΠΑΣΟΚ, κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζει το τελευταίο διάστημα μια έντονη δραστηριότητα. Ως πρώην πρωθυπουργός, επί οκταετία αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος ακόμη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους στη διεθνή σκακιέρα Έλληνες πολιτικούς, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα μπορούσε φυσικά απλώς να… παραμερίσει.
Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ παραμένει στις επάλξεις. Το πολιτικό γραφείο του λειτουργεί με ρυθμούς… Μεγάρου Μαξίμου, ενώ και ο ίδιος έχει ένα εξαιρετικά βαρύ πρόγραμμα, με ταξίδια, επισκέψεις, συναντήσεις και διαλέξεις σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η Άλωση της ΜηΤροπολιτσάς

Με τον πολυαγαπημένο Κώστα Μήτρογλου να πυροβολάει στο 90φεύγα, ο Ολυμπιακός μάζεψε ακόμα 3 βαθμούς στην δύσκολη έδρα του Αστέρα Τρίπολης (Θ. Κολοκοτρώνης) και συνέχισε τον περίπατό του στην φετινή Superleague…



kourkouti.sport24.gr

Προσκλητήριο Αλαβάνου για νέο κόμμα και έξοδο από ευρώ


Alekos-AlavanosΑνοιχτό προσκλητήριο στην ελληνική κοινωνία για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα, που θα μπορέσει να εκφράσει με αξιοπιστία την επιθυμία απαλλαγής από το Μνημόνιο, απευθύνει ο Αλέκος Αλαβάνος, μέσω συνέντευξης την οποία παραχωρεί στον “Τύπο της Κυριακής”.
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και πολιτικός μέντορας του Αλέξη Τσίπρα, καθώς εκείνος ανέδειξε και προώθησε στην ηγεσία τον σημερινό Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, διαπιστώνει ότι αργά, και ίσως δύσκολα κατι καινούργιο γεννιέται, προτρέποντας για τη συγκρότηση ενός νέου εκλογικού κινήματος για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
“Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή είναι αντιμνημονιακά. Και τι έγινε; Αυτό που χρειάζεται σήμερα ο λαός δεν είναι να του πει κάποιος ενάντια σε τι είναι, αλλά τι πρέπει να δημιουργήσουμε. Εδώ είναι το μεγάλο κενό του πολιτικού συστήματος.
Τι να κάνουμε λοιπόν; Παύση πληρωμών στους δανειστές, όπως πριν από λίγα χρόνια η Ρωσία και τόσες άλλες χώρες. Απαλλαγή από το σκληρό νόμισμα, όπως όλες οι χώρες της ύφεσης του 1929 έκαναν με το χρυσό κανόνα. Ρευστότητα που απαιτεί εθνικό νόμισμα. Προστασία κεφαλαίων, που σημαίνει απελευθέρωση από την ευρωζώνη.
Ανάκτηση της εσωτερικής αγοράς και εξαγωγική ικανότητα, που έχει ως προϋπόθεση ανταγωνιστικό συνάλλαγμα. Πιστώσεις στην οικονομία, που χρειάζονται λαϊκές τράπεζες.
Και όλα αυτά, για να δημιουργήσεις με μεγάλη ταχύτητα θέσεις εργασίας και κοινωνικό κράτος”, υποστηρίζει ο Αλέκος Αλαβάνος, εξαπολύοντας την ίδια στιγμή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την τακτική την οποία ακολουθεί η Κουμουνδούρου, αλλά και συνολικά σε βάρος της “σημερινής Αριστεράς”, προς την οποία εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία έχει επιβάλει το πλαίσιο της ευρωζώνης.

ysterografa.gr

Ερχεται διαγραφή των χρεών στα νοικοκυριά

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΣΚΑΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ...
Μία νέα ευνοϊκή ρύθμιση για το σύνολο των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με «κούρεμα» των προστίμων στο 20% της συνολικής οφειλής, καθώς και πολλές δόσεις, ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ έχει ζητήσει αυστηρότερες ρυθμίσεις με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, καθώς και την αλλαγή του Κώδικα Είσπραξης Εσόδων.

«Αυτό που μπορούμε να εξετάσουμε είναι να διευκολύνουμε όλους όσοι βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ρύθμιση για το σκέλος των φόρων θα συζητηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου με τους επικεφαλής της τροϊκας, ενώ για τις ασφαλιστικές εισφορές έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια.

Για τις οφειλές προς το Δημόσιο, η πρόταση προβλέπει εξόφληση έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις (από 48 σήμερα), με ελάχιστη καταβολή 100 - 250 ευρώ και τα χρέη προς τα Ταμεία, 60 έως 100 μηνιαίες δόσεις για όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν, εφόσον εφεξής καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές.

Χ. Θεοχάρης: Διαγραφή χρεών

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνει ότι το το υπουργείο Οικονομικών με νέα ρύθμιση στοχεύει να δώσει «ανάσα» σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Ήδη, έχει ξεκινήσει η επεξεργασία και το συντομότερο δυνατό θα κατατεθεί στον υπουργό Οικονομικών η πρόταση, προκειμένου να εισαχθεί σε κάποιο σχέδιο νόμου», δηλώνει.

Ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει ακόμα διαγραφή των χρεών που θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, αλλά και μειώσεις προσαυξήσεων και επιτοκίων, με στόχο να αποφευχθεί η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων.


i-reportergr.com

Άφηνε τη Χρυσή Αυγή να "αλωνίζει" στο νοσοκομείο της Tρίπολης και καθαιρέθηκε

Την καθαίρεση της διοικήτριας που επέτρεπε και επιδοκίμαζε τις "εφόδους" της Χρυσής Αυγής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο αποφάσισε με προσωπική πρωτοβουλία  ο Υπουργός Υγείας Αντρέας Λυκουρέντζος.
Την οργή του υπουργού Υγείας που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν και αναστάτωσαν γιατρούς και εργαζόμενους την περασμένη Πέμπτη  στο Νοσοκομείο Τρίπολης.
Μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής προχώρησαν αιφνιδιαστικά νύχτα σε.... "ελεγχο" στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστώσουν αν εργάζονταν εκεί αλλοδαπές αποκλειστικές!
Η διοικητρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη, Ελένη Σιουρούνη, αν και ενήμερη για την έφοδο των μελών της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο προκειμένου να πληροφορηθούν αν εκεί εργάζονται αλλοδαπές αποκλειστικές (!) όχι μόνο δεν τους σταμάτησε αλλά έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί τους, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει "κοινό στόχο με τη Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο".
Η απόφαση για παύση της συγκεκριμένης διοικήτριας αν και ειλημμένη θα ανακοινωθεί επισήμως τη Δευτέρα.
 Σε ανακοίνωσή της η Έλενα Σιουρούνη χαρακτηρίζει υποχρέωση της να δέχεται στο γραφείο της και να ενημερώνει εκπροσώπους κομμάτων, αναφερόμενη στον σάλο που προκλήθηκε με τη συνάντησή της με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής .

Η Έλενα Σιουρούνη κάνει λόγο για "κυνήγι μαγισσών" και χαρακτηρίζει "απαράδεκτα όσα έλαβαν χώρα στο Νοσοκομείο τη νύχτα της 6ης/02/2013 και της 7ης/02/2013". Στην ίδια ανακοίνωση μιλά για λαϊκίστικη και συκοφαντική εκμετάλλευση των όσων είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε από κοινού, σε τοπικό κανάλι, με τα μέλη της Χρυσής Αυγής.
newsit.gr

Αυτός είναι ο Caffrey - Η γάτα που περπατάει με δυο πόδια! - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ





Όταν ήταν τριών παρασύρθηκε από αυτοκίνητο κι έχασε το ένα του πόδι. Πριν απο λίγο καιρό του έκοψαν και το δεύτερο. Τωρα τρέχει με τα δύο, που είναι στην ίδια πλευρά του σώματός του.
Ο λόγος για τον Caffrey, μια γάτα Περσίας που έπεσε θύματα τροχαίου πριν από δέκα χρόνια. Αρχικά, μετά απο χειρουργική επέμβαση έχασε το ένα του πόδι και πριν απο 4 μήνες έχασε και δεύτερο.
Αν και όλοι πίστευαν ότι θα περνούσαν πολλές εβδομάδες μέχρι να αναρρώσει, εκείνος μέσα σε πολύ λίγες ημέρες κατάφερε να βρει την ισορροπία του.
Το αφεντικό του, η 58χρονη Sue Greaves, ήταν σίγουρη πως η γάτα της δεν θα ξαναπερπατούσε. Η θέληση του Caffrey όμως ήταν τόσο δυνατή που διέψευσε οποιαδήποτε πρόβλεψη.

newsit.gr