Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Απογραφές αιγοπροβάτων και χοίρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το 2021

  

Από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση σχετικά με την υποχρέωση των αιγοπροβατοτρόφων και χοιροτρόφων για διενέργεια και κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής:

Έφτασε στην Αθήνα η Μέρκελ

 Έφτασε στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ 

Στην Αθήνα έφτασε στις 8 το βράδυ της Πέμπτης 28ης Οκτωβρίου η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσκεκλημένη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Μέρκελ πραγματοποιεί το πρώτο της ταξίδι ως υπηρεσιακή καγκελάριος και θα μείνει στην Αθήνα απόψε και αύριο Παρασκευή (29.10.2021) όπου θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σακελλαροπούλου για 28η Οκτωβρίου: Το έπος του ’40 μας θυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι

 

«Το έπος του ‘ 40 μας θυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» και υπογράμμισε πως «οι Ενοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια μας και προασπίζονται την πατρίδα απέναντι σε κάθε απειλή».

Τρίκαλα - Νίκη Βόλου 0-1: Ο Ροχάνο την έστειλε στους «16»

 Τρίκαλα - Νίκη Βόλου 0-1: Ο Ροχάνο την έστειλε στους «16» 

Η Νίκη Βόλου επικράτησε 1-0 του ΑΟΤ στα Τρίκαλα και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, ύστερα από τη σεζόν 2013/2014 όπου είχαν αποκλειστεί από τον Απόλλωνα Σμύρνης. 

Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα της Μαγνησίας πέτυχε ο Ροχάνο στο 75ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Μιράντα από τον Ευθυμίου). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά τα... φτερά τους κόπηκαν στο 87ο λεπτό όταν ο Παρέδες αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα. Εξέλιξη που ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Έτσι, η Νίκη πήρε σπουδαία πρόκριση και θα βρεθεί στην κλήρωση της επόμενης φάσης του θεσμού.

ΑΟ Τρίκαλα: Σεντουριόν, Σανδραβέλης, Παρέδες, Ντιαλόσι, Ριζογιάννης, Μπαξεβάνος, Ευθυμίου (83' Νιάρος), Ελευθεριάδης (80' Νίζιτς), Πέλκας, Κουσκουνάς, Χειρίτραντας

Νίκη Βόλου: Μπάγιτς, Πάνος, Παναγιωτίδης, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κυριακίδης (62' Τζοβάρας), Τσουκαλάς, Μιράντα (90' Αλιατίδης), Κάσσος, Βλαχομήτρος (46' Γκαρσία), Ροχάνο (87' Τζιώρας)

Κύπελλο Ελλάδος Τα χρειάστηκε αλλά προκρίθηκε ο ΟΦΗ στο Καναλάκι

Κύπελλο Ελλάδας: Αυτοί είναι οι διαιτητές των ημιτελικών ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Άρης 

 Χάρης σε τέρμα του Καστάνιος (25') ο ΟΦΗ λύγισε τον αξιόμαχο ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Λουκ Κααστάνιος με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Καμάου στο 25ο λεπτό. Να σημειωθεί ότι ο Ολλανδός σκόραρε ύστερα από 256 ημέρες.

Πολλά προβλήματα από τους Κρητικούς που δεν εντυπωσίασαν ενώ κινδύνεψαν να ισοφαριστούν όταν στο 83ο λεπτό ο Βέρμπης δεν βρήκε δίχτυα σε κενή εστία.

ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ (Βαγγέλης Τζιάρας): Βλάχος, Κωνσταντίνου, Θεοδωράκης, Καππίας, Παπανίκου, Ζδραβος, Φράγκος, Πότσης, Γεωργίου, Βέρμπης, Τσούτσης.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Σελίμοβιτς (46' Μεγιάδο), Γκαγέγος (46' Λυμπεράκης), Ναμπί (60' Γρίβας), Φαν Ντάινεν (60' Νέιρα), Καμάου, Καστάνιος (75' Ντουρμισάι).

 

«Καλάβρυτα 1943» - Στις 11 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους η ιστορική ταινία (vid)

 «Καλάβρυτα 1943» - Στις 11 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους η ιστορική ταινία (vid)

Με ένα λαμπερό καστ διεθνών και Ελλήνων ηθοποιών - Έρχεται η ταινία «Καλάβρυτα 1943» - Στους κινηματογράφους στις 11 Νοεμβρίου και αναμένεται να εντυπωσιάσει το κοινό.

Στην ταινία που είναι παραγωγή της Foss Productions, πρωταγωνιστούν: Μαξ Φον Σίντοφ, Αστριντ Ρους, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Μάρτιν Λάερ, Αλις Κρίγκε, Τόμας Αράνα, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής


 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 288 νέα κρούσματα σήμερα ( 48 στην Αρκαδία - 86 στην Μεσσηνία - 102 στην Αχαΐα.)

  

Μεγάλη μείωση,  κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς σε σχέση με χθες, (-50), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 288 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τέσσαρες περιοχές  ( Αχαΐα , Μεσσηνία και Αρκαδία ) παρουσιάζουν  και σήμερα σχεδόν  τριπλάσιο αριθμό (213) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (75).  

  Συγκεκριμένα:

Διακόσια δεκαεπτά (217) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 46  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 86 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 85 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (19), Αρκαδίας (48) και Λακωνίας (18).

Επίσης άλλα 113 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (102) και Ηλείας (11).   

Σήμερα 28 / 10 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 288 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 53.402 (26.627 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Πέμπτη 28 / 10 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (102),  Μεσσηνίας  (86) ,  Κορινθίας (46), Ηλείας (11), Αργολίδας (19), Αρκαδίας (48) και Λακωνίας (18)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                20.995

Π.Ε. Κορινθίας             7.862

Π.Ε. Μεσσηνίας           7.498

Π.Ε. Ηλείας                  5.822

Π.Ε. Αργολίδας           4.566

Π.Ε. Αρκαδίας             4.134

Π.Ε. Λακωνίας            2.546