Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Φωτιά στην Κορινθία: Πολύ δύσκολη η κατάσταση – Ενεργοποιήθηκε ξανά το 112 – Νέα εκκένωση οικισμών

 Φωτιά στην Κορινθία: Πολύ δύσκολη η κατάσταση – Ενεργοποιήθηκε ξανά το 112 – Νέα εκκένωση οικισμών 

Πολύ δύσκολη, όπως όλα δείχνουν, είναι η κατάσταση με τη μεγάλη φωτιά που καίει για σχεδόν 24 ώρες στην Κορινθία, με τρεις νέους οικισμούς να εκκενώνονται νωρίς το βράδυ της Πέμπτης.

Λίγο μετά τις 20:30 ενεργοποιήθηκε εκ νέου το 112, μέσω του οποίου συστήθηκε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα. 

Eurovision 2021: Έφτασε η ώρα για το «Last Dance» και τη Στεφανία

 Eurovision 2021: «Last Dance» για τελικό – Απόψε η μάχη της Στεφανίας

Στις 22.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ο Β’ Ημιτελικός της Eurovision. Σήμερα διαγωνίζεται η Ελλάδα με τη Στεφανία Λυμπερακάκη και το τραγούδι «Last Dance».

Η 18χρονη ταλαντούχα τραγουδίστρια, που ολοκλήρωσε με επιτυχία και τις δύο πρόβες της, θα εμφανιστεί σήμερα και θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου, όπως αυτό που πήρε την Τρίτη η Κύπρος με την Ελενα Τσαγκρινού και το «El Diablo». Η Στεφανία θα ανέβει στη σκηνή φορώντας μια ολόσωμη κολλητή φόρμα σε αποχρώσεις του μoβ διά χειρός Βρεττού Βρεττάκου, που

Ισόπαλοι στη Λακωνία, Αστέρας Βλαχιώτη με Επισκοπή αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1).

 Football League: Ισοπαλία στη Σκάλα (βαθμολογία)

Στο εξ’ αναβολής ματς της 11ης αγωνιστικής της Football League που έγινε στη Σκάλα Λακωνίας, ο Αστέρας Βλαχιώτη και η Επισκοπή αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1). Από τη μια ο Αστέρας Βλαχιώτη που αναζητούσε νίκη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Από την άλλη η Επισκοπή που με διπλό στη Λακωνία θα έμπαινε για τα καλά στο κόλπο της ανόδου. Εν τέλει καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε αυτό που ήθελε στο γήπεδο της Σκάλας και περιορίστηκαν σε ισοπαλία.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Τσιριγώτη στο 45’, ενώ ο Αστέρας ισοφάρισε με φάουλ του Μάρτσεφ στο 54’. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Ρεθύμνου αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 54΄ εξαιτίας αποβολής του Λάμτσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Παϊτέρης, Μάγκας, Παπούλης (72′ Βερνάρδος), Μπρακαμόντε, Ευαγγελιδάκης (89′ Πατσαρούχας), Πρίκας, Κορνέζος, Σκεντεράι, Καρβούνης, Μάρτσεφ, Παλιάτσος.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Δήμιζας, Ανδρικόπουλος, Λάμτσε, Ανδρέου, Παναγιωτίδης (90′ Κουτάντος), Γιαννούτσος, Πολυχρόνης, Σουμπασάκης (57′ Γιαννιώτης), Λίμα, Νάνι (90′ Καραγιάννης), Τσιριγώτης (57′ Τσιόφλιος (85′ Βαρουξάκης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Απάντηση του Προέδρου της Βουλής στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη διατήρηση των υγειονομικών περιορισμών στο Κοινοβούλιο

 https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2019-07-09/kostas-tasoulas.jpg

Αθήνα, 20 Μαΐου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Η Βουλή θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως επιβάλλουν οι υγειονομικοί κανόνες, γιατί αυτό επιτάσσει το δημοκρατικό μας χρέος» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, απαντώντας στις επικρίσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, για τη διατήρηση των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων στον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τασούλας στην Ολομέλεια της Βουλής, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια ιδιαίτερη κατάσταση με την απειλή του κορωνοϊού ακόμα ζωντανή, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πρόθεσή του να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση «μέχρι το τέλος, με βάση την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, την προστασία της ζωής τους, η οποία είναι ένα από τα πρώτα αγαθά της δημοκρατίας».

Χαρδαλιάς: Από καύση υλικών σε ελαιώνα ξεκίνησε η φωτιά στον Σχίνο – Περιμένουμε δύσκολο βράδυ

Χαρδαλιάς: Από καύση υλικών σε ελαιώνα ξεκίνησε η φωτιά στον Σχίνο

Τα δεδομένα για τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας και πλέον μαίνεται στη Δυτική Αττική και στις περιοχές των Μεγάρων και του Αλεποχωρίου, παρουσιάσε σε έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς:

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα μαντάτα από τους ανέμους που θα πνέουν σήμερα δεν είναι καλά και η Πυροσβεστική μάχεται με όλες της τις δυνάμεις για να την θέσει υπό έλεγχο.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 89 νέα κρούσματα σήμερα ( 47 στην Αχαΐα - 10 στην Ηλεία - 12 στην Κορινθία.)

  

Μεγάλη μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , (-63) καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  89 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων,  47  καταγράφονται στην Αχαΐα , 10 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία. Επίσης μονοψήφια   νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν η Αργολίδα , η Αρκαδία,  η Μεσσηνία και η Λακωνία.

Τριανταδύο (32 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 12  εξ αυτών  να ανακοινώνονται στην Π.Ε. Κορινθίας.

 Επίσης άλλα 57 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  20 / 5 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 89 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 24.611 ( 9.603 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα  Πέμπτη 20 / 5 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (47),  Μεσσηνίας  (4) ,  Κορινθίας (12), Ηλείας (10), Αργολίδας (4), Αρκαδίας (9) και Λακωνίας (4) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                10.923

Π.Ε. Κορινθίας            3.655

Π.Ε. Ηλείας                 2.470

Π.Ε. Αργολίδας           2.223

Π.Ε. Αρκαδίας            1.961

Π.Ε. Μεσσηνίας         1.467    

Π.Ε. Λακωνίας              902