Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Αιμορροΐδες: Μπορούν να προκαλέσουν αναιμία;


Σπάνια αλλά πιθανή είναι η πρόκληση αναιμίας εξαιτίας αιμορραγίας που οφείλεται σε αιμορροϊδοπάθεια, μια πάθηση που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες για την υγεία επιπτώσεις που δύνανται να προκληθούν από τη σοβαρή ανεπάρκεια σιδήρου, η  θεραπεία και των δύο παθήσεων πρέπει να είναι γρήγορη και αποτελεσματική.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Τα παραπανίσια κιλά ευθύνονται σχεδόν για το 4% των καρκίνων


ta-parapanisia-kila-efthynontai-sxedon-gia-to-4-ton-karkinon.jpgΤο παραπανίσιο βάρος ευθύνεται για σχεδόν το 4% των καρκίνων σε όλο τον κόσμο και το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο μέλλον, αν συνεχισθεί η σημερινή τάση παχυσαρκίας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-βρετανική επιστημονική μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Δυσλεξία και ομιλία στο παιδί: Τα συμπτώματα ανά κάθε στάδιο ηλικίας


dysleksia-kai-omilia-sto-paidi-ta-symptomata-ana-kathe-stadio-ilikias.jpgΤα σημάδια της δυσλεξίας διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία. Εάν το παιδί σας έχει ένα ή δύο από τα παρακάτω συμπτώματα, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει δυσλεξία.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφράγματος την παραμονή των Χριστουγέννων


megalyteros-o-kindynos-emfragmatos-tin-paramoni-ton-xristougennon.jpgΟ κίνδυνος εμφράγματος στη διάρκεια του έτους κορυφώνεται γύρω στις δέκα το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, ιδίως για τους πιο ηλικιωμένους και πιο άρρωστους ανθρώπους, κυρίως λόγω του αυξημένου συναισθηματικού στρες, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Προστατευτείτε από τις ιώσεις και την γρίπη. Τροφές που προστατεύουν από τις ιώσεις.


Για να εμποδίζετε αποτελεσματικά τους ιούς της γρίπης να έρθουν σε επαφή και να εισβάλουν στο σώμα σας πρέπει να γνωρίζετε πώς αυτοί μεταδίδονται.


Οι ιοί της γρίπης μεταδίδονται με δύο τρόπους:
1. Ο πρώτος είναι διαμέσου σταγονιδίων που εκπέμπονται όταν βήχει ή φταρνίζεται ένα άτομο που έχει ήδη τη γρίπη.
2. Ο δεύτερος είναι όταν αγγίζουμε επιφάνειες (συμπεριλαμβανομένων και των χεριών) στις οποίες υπάρχει ο ιός και στη συνέχεια με τα χέρια που φέρουν τον ιό αγγίζουμε το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια. ....................

Εναρκτήρια ημερίδα του έργου e - Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας





Σας προσκαλούμε στην εναρκτήρια ημερίδα του έργου e - Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας, τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας, (1ος όροφος), στις 18:00, για την παρουσίαση, τη γνωστοποίηση, τη δημοσιότητα, καθώς και τους στόχους και τη φιλοσοφία που το συναποτελούν.

Το έργο e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθίας Λαογραφίας εντάσσεται

«Η Μονεμβασία υποδέχεται τα Χριστούγεννα»



Δήμος  Μονεμβασίας
                                            Μονεμβασία,  19  Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:30

«Η Μονεμβασία υποδέχεται τα Χριστούγεννα»

Η Δημοτική Ενότητα Μονεμβασίας , Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας , Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου , η Ενορία Μονεμβασίας και η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας ,σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή ,
την Τετάρτη 19  Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:30, στην πλατεία της Μονεμβασίας.

Συμμετέχουν :
1.      Βυζαντινή χορωδία Ενορίας Μονεμβασίας
2.      Χορωδία Μονεμβασίας και μέλη της Ευρωπαϊκής χορωδίας
3.      Φιλαρμονική Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας
και πάντα με την ευχή , την  αγάπη και την στήριξη όλων των Συλλόγων και των Φορέων της Μονεμβασίας,  γιατί τα Χριστούγεννα είναι ΑΓΑΠΗ.

Σας περιμένουμε να μετατρέψουμε την πλατεία της Μονεμβασίας σε σκηνή μιας μεγάλης γιορτής, να υποδεχτούμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα , να ψάλλουμε Χριστουγεννιάτικους ύμνους , να διαβάσουμε Παπαδιαμάντη , να μοιράσουμε απλόχερα την αγάπη μας και να στείλουμε την σκέψη μας στα αστέρια και τους αγγέλους του ουρανού.


«Καλά Χριστούγεννα
με τα σμύρνα της ΕΛΠΙΔΑΣ, το λιβάνι της ΠΙΣΤΗΣ και της ΑΓΑΠΗΣ το χρυσάφι»


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΝΕΛΑΚΗΣ

Αντιδήμαρχος 


Tου Λάζαρου Καλλιανιώτη

Μια σημαντική έκπληξη, με βαθύ σημειολογικό αποτύπωμα, έκρυβε η κατάθεση υποψηφιοτήτων για την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, στο 12ο Συνέδριο του κόμματος.
Μεταξύ εκείνων που θέτουν εαυτούς στην κρίση της κομματικής βάσης, είναι και ο νεαρός δικηγόρος Νώντας Ζαφειρόπουλος, γιος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που “έφυγε” πρόωρα και βίαια από τη ζωή, από τα χέρια ανάνδρων, δειλών κακοποιών, εν ώρα εργασίας, στο γραφείο του.
Με την παρουσία του Νώντα Ζαφειρόπουλου, στην Πολιτική Επιτροπή της, η Νέα Δημοκρατία τιμά τη μνήμη ενός συνεπούς και αξιοπρεπή στρατιώτη της ιστορικής παράταξης της Κεντροδεξιάς, καθώς ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έδωσε επί σειρά πολλών ετών πολιτικές μάχες συνείδησης, στον χώρο του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και συνολικά της πολιτικής.
Η οικογένεια Ζαφειρόπουλου έχει τιμήσει με την ιστορική προσφορά της τη Νέα Δημοκρατία, με τον “πατριάρχηΝώντα Ζαφειρόπουλο να είναι πρόεδρος του ΔΣΑ αλλά και βουλευτής του κόμματος, και τον γιο του, και αδελφό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, δήμαρχο Χαλανδρίου. 

ysterografa.gr

Μητσοτάκης: Πρέπει να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του 12ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος, παρέστη στην ειδική εκδήλωση με θέμα «H ψήφος στους Έλληνες του Εξωτερικού & Brain drain και brain gain» και έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

Δ. Καλογερόπουλος: Ραντεβού στους δρόμους των κοινών αγώνων



 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 Ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και εκ των κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, μίλησε στο 12ο Συνέδριο του κόμματος.
Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος έχει τα τελευταία χρόνια δραστήρια παρουσία και σε επίπεδο Βρυξελλών, παρεμβαίνοντας υπέρ της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς φορείς, έχει ανοίξει περπατησιά στον δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών, ενόψει των προσεχών εκλογών.
Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Δημήτρης Καλογερόπουλος σημείωσε τα εξής:

Καταιγίδες σαρώνουν τη Λέσβο! “Ποτάμια” οι δρόμοι!

Καταιγίδες σαρώνουν τη Λέσβο! “Ποτάμια” οι δρόμοι! – video | Newsit.grΣφοδρές βροχοπτώσεις σαρώνουν τη Λέσβο, αυτή την ώρα και έχουν προκαλέσει προβλήματα στο μεγαλύτερο τμήμα του νησιού.  Σε επιφυλακή βρίσκονται στη Λέσβο τόσο ο δήμος όσος και η πυροσβεστική, ενώ έχει τεθεί ήδη σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με το lesvospost πολλοί δρόμοι στη Λέσβο έχουν πλημμυρίσει και έχουν μετατραπεί σε ποτάμια! 
 Μάλιστα , όπως μεταδίδει το lesvospost.com, γίνονται συστάσεις στους πολίτες στη Λέσβο να στερεώσουν ότι μπορεί να παρασυρθεί από τους δυνατούς ανέμους καθώς και να μην εναποθέτουν έξω από τους κάδους των απορριμμάτων ή στους δρόμους αδρανή ή άλλα υλικά τα οποία μπορούν να εμποδίσουν την ελεύθερη ροή των υδάτων της βροχής προς τα φρεάτια ή τα ρέματα.

Προτελευταία αγωνιστική στη Γ΄κατηγορία Κορινθίας


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgc_7b03RhhLs1JbnYRtsi6JaIQ6kdHSQXNxAYb4FwCWUbJOwmrSKjSn1mqWdspeexsp-nFc5NfZe-CYqYHAKELqIM5a9wu6MhwOAnukRc_bVjCqPd9-WADMjfY7zqunD5WpTB3jvjwEi7g/s1600/DSC01563.JPG
Προτελευταία του χρόνου και του πρώτου  γύρου η 8η αγωνιστική των 2 ομίλων της Γ΄ κατηγορίας Κορινθίας . 
Στον πρώτο  όμιλο οι δύο πρωτοπόροι Κύψελος Κορίνθου και Πρόοδος Αγίου Βασιλείου αγωνίζονται  εκτός έδρας με Αετό Αγγελοκάστρου και Βελλερεφώντα Αρχαίας Κορίνθου, αντίστοιχα. Στους άλλους αγώνες Ακαδημία Λεχαίου και Σοφικό 05 αντιμετωπίζουν Αστέρα  Κορίνθου και Ποσειδώνα  Κ. Βρύσης , αντίστοιχα. Ρεπό ο Απέσσας Χαλκίου.

8η Αγωνιστική
Ακαδημία Λεχαίου
-
Αστέρας Κορίνθου
Αετός Αγγελοκάστρου
-
ΠΑΣ Κύψελος
Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου
-
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου
Σοφικό '05
-
Ποσειδών Κ. Βρύσης
Ρεπό ο Απέσσας Χαλκίου


Στον Β΄ όμιλο ο ήδη πρωταθλητής του ομίλου ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού υποδέχεται στο Ζευγολατιό τους Νέους Στιμάγκας, ενώ στο «ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ» Δερβενίου ο ΑΟ Λυκοποριάς φιλοξενει τον Παμφενεατικό. Στο Σπαθοβούνι η τοπική ομάδα αγωνίζεται με την Λαύκα, ενώ στο Κιάτο η Αναγέννηση υποδέχεται τον Αετό Κρυονερίου, ενώ τα Ταρσινά μάχονται με την Προοδευτική Περιγιαλίου.
Την Τετάρτη σε εξ αναβολής αγώνα οι Νέοι Στιμάγκας αντιμετωπίζουν τον  Αετό Κρυονερίου
8η Αγωνιστική
ΑΟ Σπαθοβουνίου
-
ΑΟ Λαύκας

Αναγέννηση Κιάτου
-
Αετός Κρυονερίου

ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού
-
Νέοι Στιμάγκας

ΑΟ Λυκοποριάς
-
Παμφενεατικός

Ταρσινά '97
-
Προοδευτική Περιγιαλίου

Νίκες για Ισθμιακό και Ηρακλή Λεχαίου


 https://streetlife.gr/wp-content/uploads/2018/11/ffash3.jpg
Με την 12η αγωνιστική συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας, το Σαββατοκύριακο  15/16 Δεκεμβρίου. Μια αγωνιστική που είναι η προτελευταία της χρονιάς που περνάει , αλλά και του πρώτου γύρου. 
Στην σημερινή αυλαία της αγωνιστικής στο Λέχαιο ο τοπικός Ηρακλής επικράτησε με 3 - 0 επί του  ουραγού της κατηγορίας ΑΟ Μαψού, ενώ στα Ίσθμια ο Ισθμιακός επιβλήθηκε με 1 - 0  επί του Άρη Βοχαϊκού και έπιασε τους δύο πρωτοπόρους  Περαχώρα και Ολυμπιακό Λουτρακίου, προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας .
Το πρωτάθλημα συνεχίζεται αύριο Κυριακή (16/12-15:00) με τους υπόλοιπους αγώνες του προγράμματος. 
Από τους δύο πρωτοπόρους η Περαχώρα στο «Γιάννης Στέφας» αντιμετωπίζει  τον Πανσολυγειακό που βρίσκεται +2 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ ο Ολυμπιακός Λουτρακίου σε ενδιαφέροντα εκτός έδρας αγώνα, στην Τραγάνα του Κιάτου, την πάντα υπολογίσιμη Θύελλα Κάτω Διμηνιού. 
Την ίδια ώρα στο Λέχαιο ο Ολυμπιακός Άσσου υποδέχεται τον Ασπρόκαμπο, ενώ στο Ξυλόκαστρο, ο Πανευρωστινιακός μάχεται με τον ΑΠΣ Αγιάννη. 
Τέλος στη Ξυλοκέριζα ο τοπικός Εθνικός θα αναζητήσει την νίκη  απέναντι στο  ΑΟ Λεχαίου.


12η Αγωνιστική
Σάββατο (αποτελέσματα)
Ηρακλής Λεχαίου
-
ΑΟ Μαψού 3 - 0
Ισθμιακός
-
Άρης Βοχαϊκού  1 - 0
Κυριακή 16/12-15:00 
ΑΟ Περαχώρας
-
Πανσολυγειακός
Εθνικός Ξυλοκερίζης
-
ΑΟ Λεχαίου
Ολυμπιακός Άσσου
-
ΑΟ Ασπροκάμπου
Πανευρωστινιακός
-
ΑΠΣ Αγιάννης
Θύελλα Κ. Διμηνιού
-
ΣΦΛ Ολυμπιακός