Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Ο Γιώργος Μουρούτης ενισχύει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές

 

Ο Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος υπηρετεί με συνέπεια τον χώρο της Κεντροδεξιάς επί σειρά ετών, και έχει δώσει τη μάχη των ιδεών, θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ο Γιώργος Μουρούτης είναι εκδότης και δημοσιογράφος. Είναι Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του ThePresident.gr,  σχολιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό ONE καθώς και επικεφαλής του Εκδοτικού Οίκου ΑΘens Bookstore Publications που μεταξύ άλλων έχει τα εκδοτικά δικαιώματα του Barack και της Michelle Οbama.

Ο κ. Μουρούτης έχει μακρά εμπειρία στον χώρο της επικοινωνίας, ενώ την περίοδο 2012-2015 διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την περίοδο 2009-2012 διευθυντής του Γραφείου τύπου της ΝΔ.

Έχει σπουδάσει Marketing Management στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, Ιστορία Αρχαιολογία και Τέχνη στο Αν.Παν/μιο Κύπρου, είναι κάτοχος diploma στο Digital Marketing από το Alba, και μεταπτυχιακός φοιτητής πολιτικών επιστημών στο Παν. Πελοποννήσου. Είναι μέλος της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, της ΕΣΠΗΤ και του ΔΣ του Ιστορικού Συλλόγου «Οι φίλοι του Αγίου Όρους».

Συνέδριο ΝΔ: Το επετειακό βίντεο για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος

 Συνέδριο ΝΔ: Το επετειακό βίντεο για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος 

 


Ένα επετειακό βίντεο για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ το 1974 προβλήθηκε στην έναρξη του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος στο Ζάππειο, το βράδυ της Παρασκευής (5.4.24).

Στο βίντεο που προβλήθηκε πριν την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, πρωταγωνιστούν ο ιδρυτής του κόμματος, Κωνσταντίνος Καραμανλής και οι μετέπειτα πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γεώργιος Ράλλης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζονται στο διάρκειας οκτώ λεπτών βίντεο.

Παρουσιάζονται ιστορικές στιγμές στην ιστορία του κόμματος από τον Οκτώβριο του 1974 μέχρι και σήμερα.

Από τη νίκη της ΝΔ στις πρώτες εκλογές της Μεταπολίτευσης τον Νοέμβριο του 1974 μέχρι και την πρόσφατη εκλογική νίκη στις κάλπες του Ιουνίου του 2023.

Αλλά και στιγμές από τις πρωθυπουργικές θητείες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Γεωργίου Ράλλη, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά και φυσικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

 

Πανστρατιά εν όψει Ευρωεκλογών κήρυξε από το Ζάππειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Δριμύ κατηγορώ στη αντιπολίτευση - Τα περιπολικά να γίνονται και ταξί και ασθενοφόρα για τον πολίτη

 arthrou-mitsotakis-synedrio 

Με τη φράση «η Ν.Δ. είναι η μόνη πραγματική παράταξη όλων των Ελλήνων» και δίνοντας ξεκάθαρα το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης ως… «λαϊκό – κοινωνικό κόμμα», ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα πανστρατιάς και συσπείρωσης εν όψει των ευρωεκλογών, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

Στην ομιλία του στο «ιστορικό», όπως το χαρακτήρισε, 15ο συνέδριο της Ν.Δ. – καθώς συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, υπό την ηγεσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή –  ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Ελλάδα θα… ξαναβαφτεί μπλε, όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφορά στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο 15ο συνέδριο της ΝΔ. Όταν δολοφονείται μια κοπέλα έξω από ένα αστυνομικό τμήμα, είπε, πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι, ενώ πρόσθεσε ότι για την προστασία του πολίτη τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί και ασθενοφόρα.
Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στην ιστορική διαδρομή της ΝΔ και παράλληλα άφησε αιχμές στην αντιπολίτευση.

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε λόγο για έναν εισαγόμενο αρχηγό που προσβάλλει Δημοκρατία και θεσμούς, ενώ για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι βάφει το κόμμα του με τα χρώματα του πρώτου...  «Δεν διστάζουν να δυσφημίζουν την χώρα στο εξωτερικό και να καπηλεύονται εθνικό πένθος στο εσωτερικό» τόνισε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι «όσοι θέλουν να πριονίσουν κυβέρνηση και ΝΔ για να δυναμώσουν την επιρροή τους, είναι βαθιά γελασμένοι. Στο τιμόνι του τόπου θα είναι αυτοί που θέλουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι ισχυροί».

Ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σεισμός ταρακούνησε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ -Τι λένε οι ειδικοί για την σπάνια δόνηση των 4,8 Ρίχτερ

  new-york-arthrou 

«Σπάνιος και ισχυρός»: με αυτά τα επίθετα περιγράφουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τη σεισμική δόνηση των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (5/4, απόγευμα στην Ελλάδα), δυτικά της Νέας Υόκρης.

Η ένταση, το μικρό εστιακό βάθος (μόλις 5 χιλιόμετρα) και το γεγονός ότι ήταν στη στεριά, προκάλεσαν έντονη ανησυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους στην Νέα Υόρκη και την ευρύτερη περιοχή, που δεν είναι καθόλου συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις.

Ο σεισμός στο Νιου Τζέρσεϊ έγινε στις 10.23 τοπική ώρα και είχε επίκεντρο 13 χιλιόμετρα από την περιοχή Bridgewater και 34 χιλιόμετρα από το 34 χιλιόμετρα από το Edison.