Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025

Επετειακή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την 52η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στη μνήμη των Αγωνιστών και Θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της Δημοκρατίας. Νωρίτερα, η Βουλή των Ελλήνων τίμησε την 52η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας.  

Εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση του δρόμου Αλεποχωρίου – Σχίνου

  Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Πελοποννήσου, θα συμβάλλει στην εκπόνηση των μελετών, για να φτιαχτεί, εκ νέου, ο παραλιακός δρόμος Αλεποχώρι Δυτικής Αττικής – Σχίνος Κορινθίας.

Η προγραμματική σύμβαση, για την εκπόνηση μελετών θωράκισης του οδικού τμήματος, έχει προϋπολογισμό, 430.000 ευρώ, σύμφωνα και με την ανάρτηση του Οργανισμού. Θα γίνουν διάφορες παρεμβάσεις στον δρόμο, που αντιμετώπισε σοβαρότατα προβλήματα από καιρικά φαινόμενα.

Η σύμβαση υπεγράφη απ’ τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Θεόδωρο Κουναδέα, τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό.

Παρέστη ο Υπουργός Υποδομών, Χρίστος Δήμας. Στην τελετή υπογραφής ήταν και ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιόνης.

Remaining Time 0:00
 


Hμερίδα επιχειρηματικότητας και επαγγελματικής ενδυνάμωσης στο Λουτράκι

 

Ημερίδα επιχειρηματικότητας και επαγγελματικής ενδυνάμωσης θα γίνει στο Λουτράκι .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025. Πρόκειται για μία δράση που αφορά επαγγελματίες ή επιχειρηματίες. Στόχος είναι να ενισχυθούν οι γνώσεις τους και οι δεξιότητές τους. Θα αναλυθούν θέματα που έχουν να κάνουν με το business plan, με marketing, τα cocial media, τη βιωσιμότητα και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και με τη δημιουργία

Αυτοψία Δήμα στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα–Πύργος – Στις 4 Δεκεμβρίου παραδίδονται σε κυκλοφορία τα τελευταία 10 χλμ.




 

Το εργοτάξιο κατασκευής του τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος που υπολείπεται για την ολοκλήρωση του συνόλου του έργου, επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Δημήτρη Αναγνώπουλο.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών στο τμήμα Μιντιλόγλι – Αλισσός, το οποίο βρίσκεται κοντά στην είσοδο της Πάτρας και αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία στις 4 Δεκεμβρίου 2025.

Καμία διάδραση δεν έχει την δύναμη της διά ζώσης συνάντησης με τα παιδιά..

Της Αναστασίας Ευσταθίου 

Από εκείνη την τηλε-συνάντηση με τους μαθητές του Λάλα έχουν περάσει 13 χρόνια. Η φωτογραφία σημαδιακή με τον τότε Δ/ντή του σχολείου Αθ. Κατσίμπελη, που "λάλησα" φιλαναγνωστικά με την υποστήριξη του μέσου.

Με αφορμή τα βιβλία μου έχω δια-δράσει με μαθητές σχολείων: μέσω webex στα σκοτεινά χρόνια του Covid, με σχολεία του εξωτερικού (Αίγυπτο, Γερμανία, Κύπρο), με συναδέλφους της πράξης. Καμία διάδραση δεν είχε τη δύναμη της διά ζώσης συνάντησης με τα παιδιά αναγνώστες 👫

Ματιές στα τοπικά πρωταθλήματα της Πελοποννήσου

  Ποδοσφαιρικός οργασμός στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Α΄  κατηγορίας των 7 ΕΠΣ της Πελοποννήσου όπου στις 5 ενώσεις έχουν διεξαχθεί   8 αγωνιστικές και σε δύο  ενώσεις έχουν γίνει 5 αγωνιστικές :  

Αλλά ας δούμε την μέχρι στιγμής εξέλιξη  των  7 πρωταθλημάτων της Πελοποννήσου: 

Στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας  Κορινθίας έχουν  διεξαχθεί 8 αγωνιστικές . Στην βαθμολογία προηγείται με 21 βαθμούς ο Ατρόμητος  Χιλιομοδίου (28-6) και ακολουθούν  ο Ισθμιακός (16 -6)  με 17    βαθμούς αλλά με έναν αγώνα λιγότερο (7) , ο Κύψελος Κορίνθου ( 20-9) τρίτος με 16 βαθμούς σε 8 αγώνες ,  και με 14 βαθμούς έκαστος ακολουθούν ο  Ηρακλής Ξυλοκάστρου (22-7) οΤενεάτης Αθικίων (11-7) και ο ΑΟ Zευγολατιού (11-10)

Στο πρωτάθλημα  της Α΄ κατηγορίας Αργολίδας  σε 8 αγώνες προηγείται με 22 βαθμούς ο Αστέρας Δρεπανιακός ( 21-5) και ακολουθούν με 21 βαθμούς ο Ερμής Κιβερίου (21-5) , ο Τροιζηνιακός (23-10) με 19 βαθμούς και στους 16 β. οι Σπέτσες (17-11) και ο Εθνικός Τολού (20- 15).

Στο πρωτάθλημα της Α΄ Αρκαδίας έχουν διεξαχθεί 6 αγωνιστικές με τον Πανθυρεατικό (19-5) να οδηγεί την κούρσα με 18 βαθμούς και να ακολουθούν η Τεγέα (8-4) με 14 β., το Λεωνίδιο (12-7) με 12 β. και ο Αετός Δάρα(8-6) με 10 βαθμούς.

Στο πρωτάθλημα της Λακωνίας βρισκόμαστε στην 5η αγωνιστική όπου τρεις ομάδες μοιράζονται με 11 βαθμούς το βαθμολογικό ρετιρέ ο Μολαϊκός (13-7) , ο Ήφαιστος Βρονταμά (10-5) και ο Άρης Σκάλας (6-2). Τους πρωτοπόρους ακολουθούν στους 10 β. ο  Αστέρας Βλαχίώτη (16-3) και με 9 βαθμούς το Καστρο Μονεμβασίας ( 8-5), το Κάστρο Γερακίου (7-5) κα ο ΑΟ Δαφνίου (7-3).
  
Στο πρωτάθλημα της Μεσσηνίας στους 8 αγώνες επικεφαλεις  με 20 βαθμούς βρίσκονται η Εράνη Φιλιατρών (29-5) και ο Τέλος Άργας (16-2). Ακολουθούν με 18 βαθμούς ο Ακρίτας Κορώνης (15-4) και με 15 βαθμούς η ΑΕ Μάνης (15-6) και ο ΑΟ Φοινικούντας (13-10)
 
Στην Ηλεία στην Α΄ κατηγορία την 8η αγωνιστική επικεφαλής με 20 βαθμούς βρίσκεται ο Αστέρας Αμαλιάδος ( 19-5) και ακολουθούν στους 19 βαθμούς με ένα αγώνα λιγότερο η Δόξα Νέας Μανολάδας (10-2), ο ΠΑΟ Βάρδας  (9-4) στους 17 βαθμούς και ο Αίας Γαστούνης  (4-6) με 16 βαθμούς.

Τέλος στην Αχαΐα το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας διεξάγεται σε δύο ομίλους και την 8η αγωνιστική  στον πρώτο όμιλο επικεφαλεις βρίσκονται με 17 βαθμούς ο Ατρόμητος Πατρών (12-5) , ο Πήγασος Μπεγουλακίου ( 7-1) και ο Πανμοβριακός Ριόλου ( 5-3) που τους ακολουθεί με 17 βαθμούς η Αχαϊκή (15-4).  Στον δεύτερο όμιλο προηγείται με 20 βαθμούς ο Άρης Πατρών(7-1) και ακολουθούν το Πάτραι (10-0) με 16 βαθμούς και ο Εθνικός Πολύτεκνος (4-3) με 15 βαθμους,
 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Πολυτεχνείο: «Φρούριο» η Αθήνα για την 52η επέτειο – 5.000 αστυνομικοί, «Αίαντες» και επιτήρηση από drones και ελικόπτερα

 Κορυφώνονται τη σήμερα Δευτέρα (17.11.2025) οι εορτασμοί για την 52η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το κέντρο της Αθήνας θα μετατραπεί σε «φρούριο», με 5.000 αστυνομικούς να ελέγχουν την πορεία και να κάνουν προληπτικούς ελέγχους όπου θεωρούν ότι είναι απαραίτητο. Την ίδια στιγμή, drones και ελικόπτερα θα επιτηρούν από αέρος για να μην προκληθούν επεισόδια.

Συνάντηση Ζελένσκιμε την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην πρεσβεία της Ουκρανίας

Με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Σύμφωνα με την ΕΡΤ,  λίγο μετά τις 17:00 την πόρτα της πρεσβείας πέρασε η Αμερικανίδα πρέσβης, μετά τις συναντήσεις που   πραγματοποίησε  ο Ζελένσκι, ενώ λίγο μετά τις 18:00 αποχώρησε με σκοπό να αναχωρήσει από την Ελλάδα. 

Ελλάδα - Ουκρανία: Το 6ωρο Ζελένσκι στην Ελλάδα - Τι σηματοδοτεί η συμφωνία που υπεγράφη για τα ενεργειακά

 

 Μητσοτάκης-Ζελένσκι και οι αρμόδιοι υπουργοί των δύο κρατών   υπέγραψαν το μεσημέρι την συμφωνία για το LNG, παρούσας της Αμερικανής  πρέσβης, Κϊμπερλι Γκίλφοϊλ

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου κι ο υφυπουργός Νίκος Τσάφος, καθώς υπεγράφη η ενεργειακή συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες. Παρούσα και η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοιλ. 


«Η  υπογραφή της Δήλωσης Προθέσεων μεταξύ της ΔΕΠΑ Εμπορίας και της