Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Αθλητισμός: Πώς μοιράζονται 31 εκατομμύρια ευρώ στα σωματεία

 Αθλητισμός: Πώς μοιράζονται τα 31 εκατομμύρια ευρώ στα σωματεία 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 6056, 21/12/2021) του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεζυρόπουλου και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, «προκαταβάλλεται σε όλα τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία ποσό 31.000.000 ευρώ, αναλογικά, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών» από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τους συναρμόδιους συναδέλφους, τον κ. Σταϊκούρα, τον κ. Σκυλακάκη, τον κ. Βεζυρόπουλο και όλη την Κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης για τα 31 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία στηρίζονται και ενισχύονται

Βραβεία ΠΣΑΤ: Αντετοκούνμπο και Σάκκαρη οι κορυφαίοι της χρονιάς

 Βραβεία ΠΣΑΤ: Αντετοκούνμπο και Σάκκαρη οι κορυφαίοι της χρονιάς 

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου ανακοίνωσε τα βραβεία στη «Γιορτή των Κορυφαίων 2021», με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τη Μαρία Σάκκαρη, το Θοδωρή Βλάχο και την Εθνική Ομάδα πόλο των ανδρών να είναι οι μεγάλοι νικητές.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Μαρία Σάκκαρη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κερδίζουν τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στα βραβεία του ΠΣΑΤ. Οι δύο αθλητές είχαν κερδίσει και πέρυσι τον τίτλο, μόνο που λόγω κορωνοϊού η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ

   

Της Λέττας Καλαμαρά 

Εν είδει κέντρου λαϊκής διασκέδασης και με καρέκλα reserve o Οίκος του Θεού θα δεχθεί το ποίμνιο του τα Χριστούγεννα εν έτει 2021 για το καλό της ανθρωπότητας.

Η απόφαση της Εκκλησίας συνάδει με τα χρηστή ήθη και έθιμα της εποχής καθώς και με τις πολιτικές αποφάσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που μετατρέπει, σε συνέχεια του καταστροφικού έργου των προκατόχων του και με περηφάνια, την Ελλάδα σε μία άθλια αποικία χωρίς καμία περιουσία, υλική και πνευματική.

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-0: Κόκκινη πρόκριση με σκορ που τον αδικεί!

 Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-0: Κόκκινη πρόκριση με σκορ που τον αδικεί!

 Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στο Καραϊσκάκη, ανέτρεψε το 2-3 της Λιβαδειάς και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Καταιγιστικός ο πρωταθλητής στο πρώτο ημίχρονο, στο διάστημα που ουσιαστικά «κλείδωσε» το εισιτήριο με τα γκολ του Τικίνιο και τις εμπνεύσεις του Βαλμπουενά.  

Αποτελέσματα επαναληπτικών αγωνων Κυπέλλου Ελλάδος ( Φάση των "16")

Κύπελλο Ελλάδας: Ιστορική πρόκριση για την Αναγέννηση Καρδίτσας (highlights)

Ολοκληρώνεται η φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας με τη διεξαγωγή των επαναληπτικών αγώνων. 

Η   φάση  των «16» του Κυπέλλου:

Αναγέννηση Καρδίτσας - Άγιος Νικόλαος 5-0

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 3 - 1

 Παναιτωλικός - Νίκη Βόλου 1 - 0

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2 - 0

Πέμπτη (23/12)

 ΟΦΗ - Άρης (1-3) 
  Ιωνικός - Λαμία (0-2) 
 Βόλος - Παναθηναϊκός (1-2) 
 Κηφισιά - ΑΕΚ (0-4) 

 

Άνετη πρόκριση στα προημιτελικά Αναγέννηση Καρδίτσας - Άγιος Νικόλαος 5-0

 Αναγέννηση Καρδίτσας - Άγιος Νικόλαος 5-0: Άνετη πρόκριση στα προημιτελικά (highlights) 

Με «προίκα» το 1-0 του πρώτου αγώνα η Αναγέννηση Καρδίτσας είχε εύκολο έργο στη ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Άγιο Νικόλαο. Οι Θεσσαλοί πάτησαν το πόδι στο γκάζι μετά την έναρξη της επανάληψης και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους.

Στους «8» ο Παναιτωλικός νίκησε 1-0 την Νίκη Βόλου

 

Ο Παναιτωλικός προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος με δύο νίκες απέναντι στη Νίκη Βόλου, της οποίας επιβλήθηκε και στη ρεβάνς του Αγρινίου με το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0).

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, που έπαιξε με αρκετούς βασικούς, είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο αλλά έχασε μόνο μια αξιόλογη

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 3-1: Αγχωτική πρόκριση για τους Θεσσαλονικείς – Λύτρωσε τον Δικέφαλο ο Άκπομ

 ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 3-1: Αγχωτική πρόκριση για τους Θεσσαλονικείς – Λύτρωσε τον Δικέφαλο ο Άκπομ 

Ο ΠΑΟΚ κινδύνευσε ακόμη και με αποκλεισμό στην Τούμπα, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 3-1 επί της ΑΕΛ και “σφράγισε” την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου άνοιξε το σκορ με ένα αυτογκόλ του Γκοτζαβασίλη στο 23′ από σέντρα “ξυράφι” του Ζίβκοβιτς, αλλά ο Όγκμποε ισοφάρισε στο 60′ και είχε δοκάρι για να φέρει… τούμπα το ματς. Η είσοδος του Άκπομ άλλαξε όμως τα δεδομένα για τους Θεσσαλονικείς, αφού με δύο δικά του γκολ, ο Άγγλος “καθάρισε” το ματς και την πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε έτσι στη φάση των “8” στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς είχε πάρει και ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Λάρισας στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Νέα μέτρα: Υποχρεωτική μάσκα παντού, διπλή σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ – Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις

 μάσκες KN-95 

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, συγκλίνοντας στην εισήγηση νέων μέτρων προς την κυβέρνηση.

Οι ειδικοί εισηγούνται νέα μέτρα όπως τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς, όταν υπάρχει συγχρωτισμός.

Τα νέα μέτρα που θα έχουν άμεση εφαρμογή έχουν ως εξής:

Χριστούγεννα στη TV: Το εορταστικό πρόγραμμα όλων των καναλιών

Τηλεθέαση 

Τα Χριστούγεννα έφθασαν και τα κανάλια βάζουν για ακόμα μια φορά τα δυνατά τους ώστε να εντυπωσιάσουν με γιορτινά προγράμματα και λαμπερούς guest stars.

Η  ΕΡΤ1 επιστρατεύει τον Κωστή Μαραβέγια με ένα εορταστικό επεισόδιο του

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο. 416 νέα κρούσματα σήμερα ( 62 στην Λακωνία, 75 στην Μεσσηνία, 119 στην Αχαΐα.)

 

Μικρή μείωση,  κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (-24 ) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 416 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  δύο περιοχές  (Αχαΐα , Μεσσηνία και Λακωνία ) παρουσιάζουν  σήμερα  μεγαλύτερο  αριθμό  νέων κρουσμάτων ( 256) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (160) .  

  Συγκεκριμένα:

Διακόσια πενηντατέσσερα (254) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 52  νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 75 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 127 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (34) Αρκαδίας (31) και Λακωνίας (62).

Επίσης άλλα 162 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (119) και Ηλείας (43).   

Σήμερα 22 / 12 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 416 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 79.637 (40.558 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη 22 / 12 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (119),  Μεσσηνίας  (75),  Κορινθίας (52), Ηλείας (43), Αργολίδας (34), Αρκαδίας (31) και Λακωνίας (62)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                31.203

Π.Ε. Μεσσηνίας         11.367

Π.Ε. Κορινθίας          11.344

Π.Ε. Ηλείας                 7.876

Π.Ε. Αργολίδας           7.031

Π.Ε. Αρκαδίας             6.210

Π.Ε. Λακωνίας            4.645