Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Super League 2: Το Αιγάλεω νίκησε τον Τηλυκράτη Λευκάδας (1-0) / Ισοπαλία στα Περιβόλια, ανάμεσα σε Χανιά και Ιωνικό (1-1)

Super League 2: Ισοπαλία στα Περιβόλια, ανάμεσα σε Χανιά και Ιωνικό (1-1)

Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής στον νότιο όμιλο της Super League 2. Στα Περιβόλια, τα Χανιά και ο Ιωνικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1), έπειτα από μεγάλη μάχη, όπου αμφότεροι πάλεψαν για το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Ζάχαβι στο 20', αλλά η ομάδα της Νίκαιας απάντησε με τον Γκίνη στο 30'.

Με αυτό το αποτέλεσμα, τα Χανιά ολοκλήρωσαν το 2023 στην δεύτερη θέση της κατάταξης με 23 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Καλλιθέα. Από την άλλη πλευρά ο Ιωνικός πλασάρεται στην έκτη θέση με 19 βαθμούς και με τη σειρά του ελπίζει πως θα προλάβει το τρένο της ανόδου στη Super League 1.

Σε αναμέτρηση μεγάλης βαθμολογικής σημασίας, στη μάχη για την παραμονή στη Super Leaguer 2, το Αιγάλεω επικράτησε του Τηλυκράτη Λευκάδας (1-0) και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, ανεβαίνοντας στην όγδοη θέση με 11 πόντους;. Στο ντεμπούτο του Νίκου Παντέλη στον πάγκο του το «Σίτι» ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του ματς και πήρε το πολύτιμο τρίποντο με γκολ του Ραμίρεζ, στο 46'.

Από την άλλη πλευρά, η πρώτη εμφάνιση του Φάνη Γκέκα στον πάγκο των Νησιωτών δεν συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα και έτσι οι νεοφώτιστοι παραμένουν στην προτελευταία θέση της κατάταξης στον νότιο όμιλο με οκτώ βαθμούς, δύο περισσότερους από την ουραγό Παναχαϊκή.

«Πέρασε» η τροπολογία για τους μετανάστες – Καταψήφισε ο Σαμαράς – «Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα»

«Πέρασε» η τροπολογία για τους μετανάστες – Καταψήφισε ο Σαμαράς – «Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα» 

«Πέρασε» με 262 «Ναι» και στη σκιά» έντονων αντιδράσεων η τροπολογία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, που δίνει άπαξ τη δυνατότητα άδειας διαμονής για εργασία σε μετανάστες που διαμένουν και εργάζονται στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια.

Την τροπολογία για τους μετανάστες υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ πλην του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης όρισε τους «σκιώδεις» υπουργούς της Πολιτικής Γραμματείας

 

Σε νέο καταμερισμό εργασίας προχώρησε η Κουμουνδούρου, σε μια προσπάθεια ανασύνταξης μετά τη διπλή διάσπαση, δίνοντας σήμα επανεκκίνησης της αντιπολιτευτικής τακτικής της. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από την αναδιανομή των χαρτοφυλακίων, καμπάνιες για την ακρίβεια και τη στέγαση ξεκινά στο εξής η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ τον πολιτικό σχεδιασμό αναλαμβάνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου.

Το πεδίο της Υγείας «χρεώνεται» ο Παύλος Πολάκης, ενώ το «Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς» ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία βαδίζει σταθερά προς την ανασυγκρότηση, δημιουργώντας το νέο σχέδιο διακυβέρνησης που θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «συστρατεύονται» σε αυτή την προσπάθεια, με ένα ξεκάθαρο σχέδιο για τις επιδιώξεις της επόμενης ημέρας.

Η Πολιτική Γραμματεία, που λειτουργεί και ως πολιτικό κέντρο, όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινάει άμεσα την ανάπτυξη σχεδίου σε όλους τους τομείς, μετά τις νέες χρεώσεις που ανέλαβαν τα μέλη του.


Αναλυτικά οι θεματικές χρεώσεις της Πολιτικής Γραμματείας έχουν ως εξής: