Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Νέες διατάξεις για την Αυτοδιοίκηση σε ΠΝΠ (ΦΕΚ)

Ακόμα μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) εξέδωσε η Κυβέρνηση. Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Α’ 90/1.5.2020, με ημερομηνία κυκλοφορίας 2 Μαΐου, υπό τον τίτλο « Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα ».  Στα 45 άρθρα που περιλαμβάνει, εντοπίζονται και αυτή τη φορά διατάξεις που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Ο AIRETOS κωδικοποίησε άμεσα τις σημαντικότερες από αυτές και σας ενημερώνει κατωτέρω:

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του πρώην βουλευτή Λεωνίδα Λυμπερακίδη

Λεωνίδας Λυμπερακίδης ΝΔ: Πέθανε ο πρώην βουλευτής | Alphafreepress.gr
Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Λεωνίδα Λυμπερακίδη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.
Ο κ. Τασούλας στη δήλωσή του ανέφερε:
«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Λεωνίδα Λυμπερακίδη, πρώην βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, από το 1993 έως το 2004. Προσωπικότητα δυναμική, με ξεχωριστή κοινωνική και επιστημονική παρουσία, διακρινόταν για τον ανθρωπισμό του και για τη μεγάλη αγάπη προς την ακριτική πατρίδα του, με την οποία ταύτισε ολόκληρη την πολιτική σταδιοδρομία του. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Κορωνοϊός: 6 νέα κρούσματα, 2.626 συνολικά και 144 θάνατοι


 κορονοϊός
Ο υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου που αντικατέστησε τον Σωτήρη Τσιόδρα ανακοίνωσε ότι: «υπάρχουν 6 ένα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός είναι 2.626 και ένας ακόμη θάνατος και συνολικά 144».
Για την επόμενη ημέρα είπε: «Στη χώρα μας ξεκινούμε μία νέα φάση. Δεν

Live η ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την άρση των περιοριστικών μέτρων

Χαρδαλιάς: Όχι μετακινήσεις την Πρωτομαγιά - Στο ακέραιο τα μέτρα έως Δευτέρα
Η βασική διαφορά στην σημερινή ενημέρωση θα είναι πως ο Σωτήρης Τσιόδρας, δεν θα είναι εκείνος που θα μας ενημερώσει για το πόσα νέα κρούσματα έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός.
Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την ενημέρωση από το υπουργείο υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Κορωνοϊός: Ακόμη ένας θάνατος – Στα 144 τα θύματα – Κατέληξε 76χρονη στο ΝΙΜΤΣ



Ένας ακόμη άνθρωπος, που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, κατέληξε στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 144.
Πρόκειται για μία 76χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ και η οποία έχασε τη μάχη για τη ζωή την Κυριακή 3 Μαϊου.

Ανώγεια Κρήτης: Σε διπλό φονικό σκοτωθηκε ο “ντελικανής της μαντινάδας”.

Ανώγεια

 Αποσπάσματα από την συνέντευξη της Χαράς Δρακουλάκη στον Μαντιναδολόγο των Ανωγείων Λευτέρη Καλομοίρη στον Ερωτόκριτο

Βυθίστηκαν στο πένθος τα Ανώγεια στην Κρήτη, μετά τη φονική συμπλοκή με πυροβολισμούς που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (02.05.2020), με αποτέλεσμα δύο άνδρες να χάσουν τη ζωή τους και άλλος ένας να τραυματιστεί. 
Μετά το διπλό φονικό, υπάρχει έντονη ανησυχία για βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών, που μάλιστα είναι από τις μεγάλες των Ανωγείων.
Η συμπλοκή έγινε στην τοποθεσία Περαχώρι, στην κάτω μεριά του χωριού, όπου έπεσαν νεκροί ο γνωστός σε όλη την Κρήτη ως “ντελικανής της μαντινάδας”. Λευτέρης Καλομοίρης 63 ετών και ο 30χρονος κτηνοτρόφος και πατέρας δύο παιδιών, Γιώργος Ξυλούρης.
Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, cretalive, creta24, ekriti, όλα άρχισαν λίγο